wonderwolf
„Ma kaptam a határozatot és a végzést, nem értem, hogy mit nem.lehet ezen érteni.”
Elfelejtetted leírni, hogy te tettél bejelentést és az alapján büntették őket meg. Kapsz egy határozatot és az mindenki számára evidens kell legyen? Azért ez nem így működik. Nyilván én cikket kerestem, amely erről ír. De persze, nyilván minden rendben van így...szerinted.
„a 15 havi befizetett biztosítasi díjat magán úton tudom kiperelni tőlük.”
Akkor hajrá, pereld őket, lelked rajta, ha neked megéri! De arra nem számíts, hogy ott ilyen gyorsan véget fog érni. Sőt ha egy kellően jó ügyvédjük van, akkor még akár el is veszítheted, azzal szemben pedig a fogyasztóvédelem már nem kompetens. Lehet simább ügy lenne évfordulón szimplán felmondani nekik, nem gondolod?
Anno én pl. csak szimplán felmondtam minden biztosításom egy biztosítónál (aki azóta nevet is változtatott) - és nem pereskedtem velük értelmetlenül - mindezt csak azért, mert a ház-biztosításomnál a ház megvásárolt állapota miatt egy záradék került bele a szerződésbe. És persze miután ezt kijavítottuk kifogástalanul, kb. másfél hónapig könyörögtem, hogy jöjjön a kárszakértő ki ismét egy helyszíni szemlére, mert nyilván ezt a záradékot töröltetni szeretném. Na persze ezzel már nem siettek. Cserébe elveszítettek egy három biztosítással rendelkező ügyfelet. Úgy látszik, hogy így kell ezt manapság csinálni. Azóta minden biztosításom az Allianzhoz került. Lehet kicsit drágább, de korrektek, fizetnek, ha kell és nem húzzák az időt, mikor feladat van. Ilyen a jó biztosító! :-)
„Van egy olyan sejtésem, hogy az adott megtévesztő level nem csak nekem ment ki 22-ben,
hanem több száz másik szerződött félnek is, így azt gondolom, nem szeretnének pert es hírverést.”
Azért arra ne vegyél mérget, hogy mások is így jártak, mert a több száz másik ügyfél
esetleg elolvasta ezt a módosítást (tudjuk, hogy te ugyebár nem):
1.3.2.3. Amennyiben a biztosított egyazon napon egymást követően több diagnosztikai vizsgálaton is részt vesz, minden egyes vizsgálat után köteles megfizetni az önrészt.
Sőt, mint ha ezt is írtad volna:
Társaságunk a jelen jogvita megnyugtató rendezése érdekében a másodszorra levont 10 000 Ft Önrészt visszatéríti Önnek
Ehhez képest most te bíróságra akarod őket vinni (ehhez azért már pofa kell). Szerintem készülj fel, hogy meg fognak nagyon izzasztani!
Egyébként meg hidd el, túl fogják élni, ugyanis te egy nagyon kicsi pont vagy az ő életükben, úgyhogy sokat ne várj tőle.