Banki hitelek


nandy # 2010.09.30. 14:58

Ha a szerződést közokiratba foglaltátok (pl. közjegyző előtt), akkor nem kerül bíróságra az ügyed, rögtön végrehajtásra adhatják.
A többiről kérdezd a bankot. Nem köteles veled egyezkedni, de egyes bankok megteszik.

bela2233 # 2010.10.01. 07:17

Üdvözlök Mindenkit!

Vázolom a problémámat, kérem aki bárminemű válasszal tud szolgálni, segítsen, köszönöm!
Néhány éve felvettem egy 2M-s nagyságrendű szabadfelhasználású lakáshitelt. A pénz nem nekem kellet, hanem a párom szülőjének, illetve a testvérének, mivel ők BAR listán vannak. Az ingatlanon, amelyet a bank leterhelt, már volt egy kölcsön (600e HUF) amelyet a kölcsön felvételekor azonnal ki kellet fizetnem. Ez a párom szülőjének hitele volt. Az ingatlannak három tulajdonosa van, ők voltak a biztosítéknyújtók, ezt közjegyző előtt is hitelesítették. Most az van, hogy nem akarnak fizetni, az egész kölcsön az én nyakamba szakadna. Én nyilván nem akarom kifizetni a kölcsönt, a szerződés szerint pedig ilyen esetben a házat viszi a bank.
Kérdésem: 1, Ha nem fizetem a kölcsönt, avagy felmondom a hitelt, ilyen esetben csak a biztosítéknak nyújtott ingatlant viszi a bank, avagy az én fizetésemet is terhelheti? (BAR listára kerülök én is , ezzel tisztában vagyok, nem ez a gond)
2, A biztosítéknyújtók megfenyegettek, hogy ha nem fizetem ki a hitelt, vagy ha el kell árverezni a házat, feljelentenek csalásért. Sajnos, azon a 600e forinton kívül nem tudok bizonyítani semmit, hová ment a pénz, de hát ők sem.
3, mivel az egyik biztosítéknyújtó a párom, aki már nem lakik az ingatlanban, és nagyon nem is érdekli mi lesz vele, azt ajánlotta, hogy átruházza a tulajdonjogát valamelyik másik tulajdonosnak, hogy ne illethessen minket a csalás gyanúja - hiszen nem nyertünk az ügyletből semmit sem, és ő a tulajdonjogára sem tart igényt. Ez mennyiben segítene?
Nagyon szépen megköszönök minden érdemleges választ!

Anikósza # 2010.10.01. 11:56

Tisztelt Fórumozók!
Abban kérek tanácsot, hogy mit lehet tenni akkor, ha egy refinanszírozott hitelnél a pénzintézet hibájából csúszik a folyósítás. Kötelesek-e kompenzálni? Illetve a hibájuk okán felmerülő költséget megtéríteni?
Köszönettel:
Anikó

beahargi # 2010.10.04. 11:43

Ha a hitelem felmondják,és van keresetem is meg ház is a nevemen akkor előbb a keresetből vonnak vagy árverezik a házat?

nandy # 2010.10.04. 19:53

Ha a keresetedből belátható időn belül nem térül meg a tartozásod, akkor nagy valószínűséggel ugrik az ingatlanod is.