Banki hitelek

hars52 # 2011.03.17. 14:05

Kösz a választ. Talán sikerül azt elérnem, hogy én zárom le a banki hitelt, mert szerintem esélyem nincs a bankkal szemben, az autókereskedő pedig így megkapja a törzskönyvet és tudja az autót értékesíteni.Érdeklődtem és elképzelhető, hogy belemennek.Erre mondják, hogy a hülyeségem miatt jól megszívtam.
Még egyszer kösz.

vevike80 # 2011.03.17. 16:54

Tisztelt Fórumozók!

Egy ügyvéd által küldött perlés előtti utolsó fizetési felszólítással kapcsolatban lenne kérdésem.
Sajnálatos módon az egyik családtagom a hitelkártyák csapdájába esett. Nem tudta a tartozást rendezni, ezért most a kártyát kibocsátó cég egy tartozáskezelő cégre engedményezte, akinek képviseletében jött egy ügyvédi perlés előtti utolsó felszólítás (hozzáteszem ezelőtt egy sem volt).
Tehát a helyzet tiszta, viszont a levélben felfedeztem egy hibát. A szövegben szerepel, hogy a közte és XY bank között fennálló hitelkártya szerződésből eredő tartozását az ügyvéd megbízója megvásárolta, azt 8 napon belül fizesse meg. Majd néhány sorral lejjebb írja, hogy mellékletként megküldi az XY bank által az engedélyezésről szóló levelet. A hiba a dologban annyi, hogy a levél elején egy teljesen más bankot említ az ügyvéd, mint ahol a tartozás ténylegesen fennáll. A levél végén említi csak meg a helyes banknevet.
Ilyen esetben lehet némi "kötözködést" alkalmazni, hogy megpróbáljon időt nyerni a tartozás rendezésére? Elkerülve ezzel a tényleges peres eljárást.
Előre is köszönöm.

bimbus # 2011.03.19. 08:31

A Vár Holding Kft, mint adósságrendező cég tevékenységéről van információtok? Én nem tudom elképzelni, hogy van olyan cég, amely el tudja érni, hogy a bank elengedje a késedelmi pótlékot, hogy a kamatokból engedjen, stb.. Egyik közeli rokonomat ilyennel keresték meg. Egyáltalán, van olyan eset, amikor a Vár Holding eredményesen járt el a fentebb leírtakban? Vagy csak valaki(k) nyerészkednek a bajba jutottakon?

Dr.Attika # 2011.03.19. 08:49

A cég tavaly szeptemberben alakult. Kettő millió a törzstőke, tevékenységi köre: követelés behajtás. Egy szem zulajdonosa van, aki ezt megelőzően arany befektetéseket közvetített. Alapvetően lehet eredményes, nincs kizárva a késedelmi pótlék elengedés és a kamat csökkentése sem. Biztosan nem ingyen dolgoznak, de adott esetben tudhatnak hasznos segítséget adni az adósság kezelésében.

bimbus # 2011.03.19. 10:48

Dr Attika
Köszönöm a tájékoztatást. Közben a neten találtam infót a Vár Holdingról. Azok nem bizalomgerjesztőek. (Napi gazdaság, Magyar Nemzet cikke, stb.) Sehol nem találtam egy hitelfelvevőt, aki el mondta volna, hogy rajta miben, hogyan segített a cég. Ha van ilyen, ezeket a pozitív példákat miért nem publikálja senki,akár a holding felkérésére? Hisz nekik nem érdekük a negatív reklám a neten. Ez engem elgondolkodtat.

Dr.Attika # 2011.03.19. 12:30

"bimbus"!
Gondolja, hogy bárki, aki ezen céggel szerződést kötött a neten ezt jelzi. Akkor szoktak a neten jelezni, ha a tapasztalat "negatív".
Egyet kell figyelembe venni, hogy a "hitelcsapdások" maguk vannak. Az ő érdekeiket nem képviseli senki rajtuk kívül. Még a Bankok ( pénzintézet stb.) jogászokkal, tőkével felvértezett követeléskezelőket alkalmaznak. Ezek sem ingyen dolgoznak. A bankok, pénzintézetek ezeket előre megfizetik. Az adósok oldalán is lenni kellene ilyen "profi" képviselőnek. Nyilván nekik is meg kell fizetni a munkadíjat és költségtérítést.
Szerintem ez a Vár Holding Kft. ilyen.
Jelzem közöm nincs hozzájuk, csak azt látom, hogy az adósok a kölcsön felvételekor nem át gondolt döntéseik következményeit nem tudják kezelni és várják "Állam Bácsi" segítő kezét, amit megszokhattak a szocializmusban személyesen vagy szüleik elmondása szerint.

pszabo # 2011.03.19. 16:40

Hello,Jónapot.
Soha nem gondoltam , hogy itt fogok segítséget,tanácsot kérni.
Apám testvére hitelre vett autót a hitel lejárata előtt meghalt(4éve). A bank elvitte az autót.Apám testvérének az össz hagyatéki vagyona köbö 400000huf volt(egy ház 1/4 része) amit a bank magáévá is tett a hagyatéki tárgyalás után.A napokban apám néhai testvérének a címén (ami most a nővéremé) találtunk egy papirdarabot amin az állt ,hogy tartozás miatt hivjon fel.Másnak felhivtuk a számot és egy behajtó cég száma volt és követelnek az örökösöktől 800000huffot az autó alacsony eladási ára miatt és
beszélni akarnak személyesen velünk.
Követelésük jogos-e???

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.19. 17:02

Az lehet, de az örökösök az örökhagyó tartozásaiért csak az örökség erejéig felelnek.

pszabo # 2011.03.19. 17:43

Köszönöm Kovács Béla ,közbe megtaláltam a polgári törvénykönyv idevágó §. DE IRHAT MÁS IS ,HA AKAR.
Amugy ,ha eljön(nek) ezek a behajtók és iratunk velük egy papirt,hogy kik miért jöttek utánna fellehetne jelenteni őket ,becsapás ,átverés,pénzkicsalás jogcímén???
Még valami az adatokat honnan tudják? Gondolom a banktól.Ha jól emlékszem az ilyen cégek nyilatkoznak. hogy nem adják ki az ügyfelek adatait 3 félnek.
Ezek szerint a bank adatvédelmi jogokat sértett???

alfa156 # 2011.03.21. 14:58

Üdv. Olyan kérdésem lenne, hogy volt egy személyi kölcsönöm az Unicreditnél és nem tudtam fizetni, ennek már 2 éve volt,közben a bank felmondta a szerződést, eladta a hitelemet egy behajtó cégnek, és már két éve rendszeresen tudtam fizetni nekik, de az utóbbi két hónapban már képtelen vagyok kikalkulálni a büdzséből a törlesztő-részletet.Szóval megkerestek, hogyha nem fizetek akkor bíróságra viszik az ügyet és 1 év szabadságvesztés is lehet belőle.Kérdem ilyet megtehetnek, vagy csak ijesztgetnek?Előre is köszönöm a választ.