A pénzintézettől kérni kell egy igazolást miszerint a tartozás időközben maradéktalanul rendezve lett - nehogy utólag egy másik ügyintéző esetleg másként "lássa" a dolgot...
Banki hitelek
Már kiállították az igazolást arról, hogy rendezve lett a tartozás. Azt nem tudom, hogy ki lehet-e kérni a papírokat, mert mi van akkor, ha az értesítő leveleket másnak (a férjemmel egyező nevű férfi) vette át? Szívesen megnézném, hogy hová, milyen címre szóltak azok a levelek! Akkor azokat nem lehet kézbesítettnek tekinteni, ha más címre küldik, és ott egy azonos nevű átveszi!? Ez így szabályos? - Gondolom nem. Azt nem tudja valaki, hogy van-e értesítési kötelezettsége a banknak, vagy a bank által megbízott behajtó cégnek? Dolgoztam közigazgatásban, ott is meg volt a menete, hogy miként, milyen határidőkkel kell értesíteni az ügyfeleket. Elképzelhető, hogy megtehetik, hogy éveken keresztül nem értesítik az ügyfelet? A behajtó cégnél azt is állították, hogy nem találták a címünket (közben költöztünk 3-szor.(Kekkh-nél át lett jelentve a lakcím) Érdekes 2001-ben meg megtalált a levél?
Mert ha azt nézzük, akkor 2001-ben jött az utolsó (és egyben első) levél hozzám, amit én, vagy bármely családtagom vett át.
Köszi
Kedves Györgyi1982,
ha tényleg tartoztál, és kifizetted, akkor már nem sok mindent tudsz csinálni.
maximum az összegen rugózhatsz, hogy tényleg ennyi gyűlt-e fel a hosszú évek alatt...
Kacsa11
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02