Üdv! Szeretném megtudni, hogy ha folyószámla hitel és hitelkártya törlesztés van azon a bankszámlán amire a munkanélküli segély érkezik, akkor a bank levonhatja az elmaradt tartozást. 35000 Ft-ból 7000-ret hagyott a számlán a bank. Megteheti ezt vagy lehet utólag valamit tenni. (Ennyi a havi összes jövedelem!)
Banki hitelek
Te magad adtál neki megbízást a levonásra, amikor a szerződéseket kötötted vele.
Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi témában szeretném a segítségüket kérni. Egy adott bankhoz beadtunk egy személyi kölcsön igénylési kérelmet a kért dokumentumokkal (munkáltatói, bankszámlakivonat, közüzemi stb.) együtt. Most 3 hét után felhívtak, hogy szeretnék bekérni még pluszba egy másik banknál felvett lakáshitelünknek a komplett szerződését, anélkül nem bírálják el a személyi kölcsön kérelmünket. A dolgot azért nem értem, mert a hiteladatainkkal (törlesztőrészlet, hitel összege stb.) tisztában vannak a KHR-ből, bankszámlakivonatból szerzett információk után.
Kérdésem, hogy tényleg elkérhetik a másik bank szerződését, vagy csak azért kell nekik, hogy megnézhesség, hogy a konkurens bank milyen szerződéseket köt? Én kiadhatom egyáltalán a lakáshiteles bankunk szerződését egy másik banknak? Nem sértek vele üzelti titkot vagy ilyesmit?
Bocsánat az esetlen kérdésekért, de még sosem találkoztam ilyen szituációval.
Segítségüket előre is köszönöm!
Gondolod, hogy ilyen eszközökre van szükségük, ha meg akarják ismerni egymás szerződéseit?
Nem, nem feltétlenül gondolom, hogy ezért kell, csak nem értem, hogy miért akarnak egy hatvanegynéhány oldalas szerződést olvasgatni. De nem is ez a fő problémám, nem ez volt a problémám lényege, hogy miért kell nekik, hanem hogy elkérhetik-e egyáltalán, vagy én oda adhatom-e egyáltalán.
De akkor mindegy.
Köszönöm!
ha akarsz hitelt odaadod.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02