Banki hitelek


BalZal # 2014.08.11. 13:47

Üdvözlök mindenkit.
Valaki tudna tanácsot adni?A helyzet a következő 2007 áprilisában vásároltam egy autót hitelre amit azóta természetesen kifizettem viszont,a pénzügyi szolgáltatóm azóta megszűnt nevezet Credit Service PÜ. ZRT és nem találok az interneten semmi nyomot hogy ki lehet a jogutódja ez azért lenne fontos számomra vagy is sokak számára mert az új törvény szerint jogosult leszek vissza térítésre.

Ilyenkor van valami felsőbb szerv aki ezeket a dolgokat figyeli vagy kezeli? kihez kell majd fordulnom?Honnan tudhatom meg hogy ki lett a jogutód?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.11. 14:56

Felszámolás alatt áll, tehát jogutód nélkül meg fog szűnni. Alig hiszem, hogy hivatalból nyilvántartásba veszik az esetleges hitelezői igényedet.

Gimama # 2014.08.12. 18:35

Tisztelt Jogi Fórum!

Svájci frank alapú autó devizahitelem van, a kölcsönszerződésemre vonatkozik a 2014. július 26-ától hatályos törvény, mely szerint a szerződésem semmis, mivel a szerződésben benne van, hogy az árfolyam különbözetet a deviza eladási és vételi ár különbözetéből számítják,a kamatot is egyoldalúan változtatják meg.Kérdésem:kell-e fizetnem augusztustól a részletet és a negyedévente kiküldött árfolyam -és kamatkülönbözetet. Tartozásom egy fillér sincs.A bank elviheti-e még ennek a törvénynek a hatályba lépést követően is az autót, ha 30 napot meghaladó tartozás keletkezik.
Üdvözlettel:Gimama

ius latratus # 2014.08.12. 18:40

Olyan törvény biztos nem született, amiről itt hablatyolsz.
Igen, fizetned kell továbbra is.
Igen, akár vihetik is az autót, de nem biztos, hogy a bank.

juci74 # 2014.08.14. 09:39

Tisztelt Jogi Fórum!
2007.03 óta a Raiffeisen Banknál van,svájci frank jelzálog alapú hitelünk,amihez kötni kellet egy lakás biztosítást.A napokban kaptam egy levelet a banktól amiben ez áll: Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk hogy nyilvántartásunk szerint a Bankunknál fennálló ingatlan jelzálog fedezetű hitelügyletéhez biztosítékul szolgáló ingatlanra vonatkozó biztosítás legfontosabb adatainak pl : vagyon tárgyak aktuális biztosítási értéke aktualizálása vált szükségessé.Felhívjuk figyelmét hogy a zálogszerződésben foglaltak szerint a biztosítékul szolgáló ingatlan ÉRVÉNYES VAGYONBIZTOSÍTÁSSAL kell rendelkezni,amelyben a kölcsönösszeg erejéig a Raiffeisen Bank Zrt.2014.03.14 ig engedményeztetett biztosítás esetén mint KEDVEZMÉNYEZETT,2014.03.15 től megadott hitelbiztosítéki záradék nyilatkozat alapján,mint ZÁLOGJOGOSULT kell hogy szerepeljen...Kérjük keresse fele kötvényével munkatársunkat stb...stb..Szóval létezik ilyen hogy most már nem a családtag hanem a bankot kell megjelölni kedvezményezettnek ?? Várom válaszukat..köszönöm :Judit

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.14. 09:53

Ők a vagyonbiztosításról írnak, te meg az életbiztosításról. (Megjegyzem, ha kölcsönfedezeti céllal kötöd, akkor az utóbbinak is a hitelező a jogosultja.)

juci74 # 2014.08.14. 09:57

Lakás biztosításról írtam és annak mellékletként vagyon biztosításnak kell lenni aminek a bank a kedvezményezettje ...ez a kérdés !! Van vagyonbiztosítás a lakásbiztosításban de eddig senki nem mondta 2007 ota hogy a bankot kell megjelölni..Mikor a banknak levan adva a kötvény !!Most jött a gondolat ..

ObudaFan # 2014.08.14. 10:22

Rengeteg ilyen banki szerződés van. Más kérdés, hogy állapította már meg bíróság ilyen szerződéses feltétel tisztességtelenségét, tehát ez is esélyes, hogy semmis lehet, de ha nem muszáj, akkor nem kell ezen kardoskodni a bankkal.