Banki hitelek


nandy # 2009.07.08. 07:04

Gabesz:

Az a lényeg, hogy a bank és köztetek van egy érvényes szerződés. Egy érvényes szerződést módosítani csak a felek közös akaratával lehet. Tehát nem elég, hogy a bíróságon a feleséged átvállalta a tartozást, az is kellene, hogy a bank belemenjen a szerződésmódosításba.
Amíg ez nem történik meg, addig hiába a bírói ítélet, attól nem módosul automatikusan egy hitelszerződés... A bankot nem szokta érdekelni, hogy az adós és az adóstárs egymás között hogyan állapodnak meg.

Erika 1 # 2009.07.08. 15:13

folyt.köv.

Tisztelt fórumozók!

Az említett levelet beszkenneltem, mely az alábbi linken elérhető (tudom, hogy kétséges az oldal létjogosultsága, de csak törvényes célra használom):
http://data.hu/…CIB.doc.html

Ha valaki venné a fáradtságot, és időt szánna rá, megköszönném.

Üdv: Erika

monalisa1 # 2009.07.09. 06:59

Kedves Erika!

Vélem minden autóhiteles kapott hasonló tartalmú levelet a saját bankjától - én magam is kaptam. Úgy a harmadik ujraolvasásra nagyjából meg is értettem a lényeget: akár bemegyünk módosítani akár nem, a jövőra nézve a bank akkor is úgy jár el ahogy az neki tetszik...

Ha meg ez nem tetszik nekünk, oké, vigyük a nemlétező x millió forintot és kivételesen költségmentesen visszafizethetjük az egész hátralévő tartozást - éppen aktuális devizaárfolyamon...

Mert hát hiszen ők megírták (...) a figyelmünket felhívták...

Külön írva: gondolj arra, van sok milliós hitelszerződéses, ha aug. 1-ig mind bemenne a bankba abból nagy nagy sorbanállások és anyázások lennének - az anyázás a banki ügyintéző részéről is...

"Lisa"
laikus hozzászóló

csalika # 2009.07.11. 15:14

hello.
lenne egy nagyon fontos kérdésem.a b.b.banknál van a folyoszámlám,volt egy személyi kölcsönöm aminek a törlesztö részletével1 havi elmaradásom volt még januárban.igaz ezt mindig toltam magam elött,mert nem tudtam két havit befizetni egyszerre,mert van még egy jellzálog kölcsönöm is,és hitelkártya is.a lényeg kb.két hete kaptam egy levelet,hogy felmondják a szem.kölcsönömet.én tudomásul vettem,hiszen nincs mit tegyek,hiába kértem a bankot,hogy probáljunk megoldást találni nem engedtek a magukébol.most 10-én ráment a munkabérem és teljesmértékben zárolták a számlámat,levonták a szem.kölcsön elmaradt törlesztöjét+az ehavi részletett:ez 72000ft+a hitelkártyára 32000ft-tot.a jövedelmem:140000ft-volt.
anyi nem maradt a számlámom,hogy a lákást kifizzesem.
EZT MEGTEHETI A BANK?EGY FORINTOT NEM TUDOK KIVENNI A SZÁMLÁMROL,MIBÖL ÉLEK MEG?
kérem válaszoljon,megteheti ezt a bank??
köszönöm.

Feri29 # 2009.07.11. 15:50

Sajnos megtehetik, a bankok nem az empátiájukról híresek. Nyiss egy másik banknál számlát és a következő béredet már oda utaltasd. Ezt igazából korábban kellett volna megtenni, amikor felmondták a hiteled.

bigdady # 2009.07.11. 18:57

Gondolom aláírtad, hogy megtehetik. Csak nem olvastad el.

nandy # 2009.07.13. 09:09

Teljesen mindegy, hogy mit írt alá és mit nem...

A Vht. a munkabérből való letiltást korlátozza, de a pénzforgalmi számláról történő levonást már nem. A bankoknak pedig nem kötelességük vizsgálni, hogy milyen jogcímen érkezett jóváírás a számlára, így azt akár 100%-ban is végrehajtás alá vonhatják.

(Nagyon kellene már egy törvénymódosítás...)