Banki hitelek


pukkancs # 2014.10.16. 09:49

Svajci frank hitelre vásároltam használt autót a válság engem is érintett. Sokkal többet fizettem vissza, hogy az autó ért. A hitelt 2-3 éve már letelt, de nem tudom, hogy nekem is visszajár-e majd a kamatkülönbözet???????? (vagy csak azoknak akiknek folyamatban lévő ügye volt). A negyed éves kamatkülönbözetek gyakran magasabbak voltak a havi hiteleknél.

Mikes73 # 2014.10.16. 12:46

Az egyik banknál 48 hónapra vettem fel személyi kölcsönt, ez 2013.06.23-én járt volna le. Akkor még 220.000 Ft elmaradásom volt a hitelen. Nem mondták fel a futamidő lejártával a szerződést, sem írásban, sem szóban nem történt sem szerződés, sem futamidő módosítás. A bank továbbra is elfogadja azt, hogy havonta fizetem a törlesztőket de kétszer így is megcsúsztam és ezért 2x3700 Ft késedelmi díjat, nem kamatot számolt fel. Persze kamatot is. Kérdem én, ezt a késedelmi díjat jogosan számolta fel? Mert szerintem csak késedelmi kamatokat számolhatna fel vagy egy összegben kérhette volna a fennmaradást. Mivel nem történt szerződéshosszabbítás, a futamidő végén automatikusan meg kell szűnnie a szerződésnek. Szerintem. Várom a véleményeket.

Jameska # 2015.04.21. 21:17

A DRB Banknál a kft-émnek hitele, hozzátartozó óvadéki számlája, egyéb forint és EURO-s számlája volt.
A hitelét mindíg időben fizette, fizeti most is. Az OBA nem fizet, mert a részére megküldött kimutatásban az óvadéki számla egyenlege is megjelent. Szóban, írásban reklamáltam, hogy a hitelhez nem kapcsolódó számlákon lévő -a vállalkozás működéséhez szükséges -összegeket fizessék kártalanításként. Napokkal ezelőtt tájékoztattak, hogy minden a felszámolótól függ. Részére is küldtem írásban tájékoztatás kérést. A Bank munkatársai arról tájékoztattak, hogy az óvadéki számlámra Hitelezői igényt kell bejelentenem május 2.-ig. Kérdés: A bejelentés mellett meg kell fizetnem az 1%-ot? Erről nem tudtak nyilatkozni! A PSFN képviselője azt javasolta, hogy számítassam be az óvadékot, mert a felszámolás során lehet, hogy nem marad összeg az óvadék kifizetésére. Amennyiben ezt teszem NEM SÉRTEM MEG a hitelszerződésem és utána azonnal kérik a visszafizetést? A Válaszokat várva előre is Köszönöm a segítséget!

Vari # 2015.06.08. 08:59

Érdeklődöm, hogy van az OTP banknál kölcsönöm, még 20 év, kb. 15 millió Ft. Most megkeresett egy másik bank, hogy olcsóbb hitel konstrukciót ajánl. Bele merjek vágni? Úgy tudom ha a másik bank átvállalja a hitelemet az OTP-től akkor nekem kitolódik a futamidőm. Az az lehet hogy kevesebbet fogok havonta fizetne, de a még fennálló 20 év több lesz. Maga a tartozásom nem lesz kevesebb. Szerintetek mit tegyek?
Köszi a válaszokat.

Sherlock # 2015.06.08. 10:01

Szerintem fel kéne keresned egy hitelbrókert vagy pénzügyi tanácsadót, mert láthatóan az alapokkal sem vagy tisztában, annak ellenére, hogy elkötelezted magad 20 évre.

bednaka # 2015.06.24. 16:11

A Budapest Bank-nál vettem fel 2008-ban személyi kölcsönt és a minap a kezembe került a szerződésem és azon nem szerepel a kamat és az egyéb költségek.
Csak a folyósítási értesítőn szerepel a kamat mértéke és a THM de viszont nincs feltüntetve a milyen egyéb költségeket tartalmaz a THM. Ez a szerződés így érvényes?

Bori Bori # 2015.06.24. 17:10

Egyetlen banki kölcsönszerződés sem érvényes. Ez hihetetlen...

Buszos Pisti # 2015.07.07. 08:32

Bankunk tavaly decemberben fizetési meghagyást kért a kft-nk. és a kezesek ellen (ellenünk). A közjegyző ezt kibocsátotta, mi éltünk az ellentmondás jogával, így az ügy perré alakult. A bíróság felszólította a bankot keresete előterjesztésére, de a bank nem reagált határidőben, ezért a bíróság megszüntette a pert. A végzés június 20-án jogerőre emelkedett.
A jogvesztés eredményeként semmit nem kell visszafizetnünk a banknak?
Magam kutakodtam a jogszabályok között, és arra jutottam, hogy jogvesztés esetén a bank köteles a jelzálogjogot is törölni a terhelt ingatlanokról. Így van? (Ptk. 5:117. § [A zálogjog törlése] (4))
Köszönöm a mielőbbi választ