Ezt már feldobtam új témaként, de friss regként nem jelenik meg, szóval talán így gyorsabb lesz; szóval, beadtam egy lakáshitelkérelmet (hiteltanácsadói javaslat alapján), és a bank majdnem egymillióval kevesebbet akar adni, mint amennyit én akartam, állítólag mert az értékbecslő alulértékelte az ingatlant. A törlesztőrészlet nem kevesebb, hanem több lenne az eredeti ajánlathoz képest, a futamidő ugyanolyan... valami simlit szaglászok a környéken. Az egész eljárás is furcsa kissé, bemondta a fiókvezető az új kondíciókat, de leírva semmit nem kaptam, csak egy ígéretet, hogy majd felolvassák... hát kösz.
Ahogy nézegettem, az összes bank sokkal jobb ajánlatokat kalkulál erre a hitelösszegre.
A kérdésem; köteles vagyok-e elfogadni egy lényegesen rosszabb ajánlatot a banktól, vagy visszaléphetek anélkül, hogy követelnék rajtam az akciós díjaikat? Illetve ez kimaradt az előbb, az adásvételi szerződésben benne van, hogy x bank folyósítja a hitelt, akkor ezt most újra kell majd íratni? Ha igen, ezért az ügyvéd újra pénzt kérhet?