Banki hitelek

Csillagszem63 # 2011.11.25. 18:12

Köszönöm Végrehajtó1!

Ha 1 személyi kölcsön miatt van adósságom, amit nem tudok már fizetni, de a lakásomon jelzálog bejegyzés van mit tehetnek velem?

Üdv.: Csillagszem63

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.25. 18:20

A végrehajtó lefoglalhatja az ingatlant, és akkor a jelzálogkölcsönt is felmondják.

Csillagszem63 # 2011.11.26. 20:21

Kedves kbs!

Akkor is felmondhatják, ha a lakás fele a két gyermekem tulajdona?
A hitelt én vettem fel, mármint a személyi kölcsönt, ahhoz a gyermekeimnek is van köze?

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.26. 22:59

Ezt tőlem kérdezed? Te tudod, hogy van-e jelzálog a gyerekek tulajdoni hányadán is.

A kölcsönt egyébként a bank biztosan felmondja, ha a te tulajdoni hányadodra végrehajtási jogot jegyeznek be. A különbség az, hogy az egész ingatlant árverezik, vagy csak a te illetőségedet.

csucsfej # 2011.11.28. 11:20

Tisztelt Fórumozók!

A problémám a következő:
2006-ban megszünt az OTP banknál a folyószámlám ezzel nincs is semmi gond, de a múlt héten szerdán felhívott egy hölgy az OTP Faktoringtól, hogy A hitel tartozást maradt a számlán és ez már 158,000 Ft -ra rúgott adatot akart egyeztetni de összeomlott a rendszerük erre megígérte hogy majd visszahív, na most azóta eltelt lassan egy hét de nem hívott.
Mi ilyen esetben a teendő 2006 óta egy levelet sem kaptam hogy tartozásom lenne ez jogszerű nem beszélhetünk ilyenkor elévülésről?????

Köszönöm szíves segítségüket

Dr.Attika # 2011.11.28. 11:47

Tisztelt csúcsfej!
Bizony beszélhetünk elévülésről. 2006-ban mikor (hónap,nap) szünt meg a folyószámla? Ha ez november 28-a előtti, akkor bíróság előtt nem érvényesítheti az OTP Faktoring.
Azt kell csinálni, hogy telefonon nem értekezik. Ha jön írásban felszólítás a fizetésre, akkor annak tartalma szerint elévülési kifogással kell élni. Ettől még perelhetnek, de egy perben előterjesztve kereset elutasításnak lesz helye.

csucsfej # 2011.11.28. 11:54

Dr. Attika!

Köszönöm gyors válaszát holnapra utánanézek, hogy mikor szünt meg a számla de biztos,hogy november 28 előtt.
Ők azt állították hogy küldtek levelet de az nem derült ki, hogy milyen címre de én biztos nem kaptam meg bár azóta már elköltöztem.
Akkor ha telefon hívnak akkor semmikép se vegyem fel?

végrehajtó1 # 2011.11.28. 12:15

pontosan.