„Ha nem fizetnénk tovább, akkor annyi, hogy elárverezi a bank, és kész?”
Nem annyi. Levonják az árverésen befolyt bevételt (ami még csak nem is azonos a vételárral, hanem kisebb), a maradékkal pedig tartoztok tovább.
Banki hitelek
Sejtettem, hogy nem lehet ilyen egyszerű. De azt hogy tudják behajtani? A fizetésből is letilthatják?
Katty85, ezzel minden devizahites így járt. CHF-ben nem tartozol duplájával, csak ha átszámolod napi árfolyamon forintra.
Ez a lakáselőtakarékossági fixált izé meg a nagy átvérés kategória, mindenkit lebeszélek róla.
Az ember felveszi a hitelt, és beállítja költségként a fix törlesztést, aztán eltelik az 53 hónap, és jön a hidegzuhany. Inkább legyen kezdettől kicsit magasabb a törlesztés, de minden hónapban csökkenjen az alaptőke.
Az a baj ezek szerint, hogy a politikusoknak is van részvény tulajdona a bankokban, ezt hozta az Orbán kormány, magyaráztak de ők is csak a saját hasznukat nézik. Valamit kellene nekünk magyaroknak tenni ezek ellen.
Igen, mikor odatartották a fegyvert a tarkódhoz hogy vedd fel a hitelt, akkor nem szabadott volna aláírni.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Tisztelt Fórumozók!
Szeretném megkérdezni, mennyire áll vissza 5 év után a havi törlesztő részletem?
"Összetett" szabad felhasználású jelzálog hitelt vettem fel CHF-ben, 2007 novemberében, 4.5 millió Ft.
A biztosítást /amit 10 évig fizetek/, egyben fogják levonni a tőkéből.Jelenleg 42 ezer forintot fizetek.+;-;árfolyamtól függően.Most fogom aláírni a rögzített árfolyamot.
Sajnos azt nem mondták /nem kérdeztem/ mennyi lesz 5 év után a részletem.
Köszönöm a válaszokat.
Biztos, hogy ez egy jogi kérdés?
Igaza van, nem.
De itt nagyon sok ember jobban tájékozódott.
Azért köszönöm.
Kedves Sherlock!
A hozzászólásból ítélve valószínűleg nem hogy nem tapasztaltál hasonlót, de még csak közelről sem láttál ilyet, ezért nem tudsz együttérezni azokkal, akik sajnos ilyen helyzetbe kerültek, megérteni meg pláne nem tudod őket.
Nem tartom buta embernek magam, de a hitelfelvételnél senki sem lehet elég okos, és körültekintő. Persze a mai tudásommal és tapasztalatommal semmiképpen nem ilyen konstrukciót választottam volna. Szerettem volna ötleteket kapni, hogy lehet ebből a legjobban kijönni.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Együttérzünk, megértjük. Azt nem értjük, hogy amikor valaki saját rossz döntése miatt bajba kerül, akkor miért másokat hibáztat. Nem felnőtthöz illő magatartás.
Az ifjú kolléga mindössze erre kívánt célozni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02