Kalaptörvény Szanyi kapitánytól

ObudaFan # 2011.12.22. 09:26

Talán ha példákat hoznál, konkrétumokat.

Az Alkotmánybíróság hatáskörének indokolatlan (és logikátlan) csökkentése.
Az Alkotmánybíróság párthű, de szakmailag alkalmatlan emberekkel történő feltöltése.
Bírók jelentős részének politikai okból történő elmozdítása.
Az OBH elnökének túl erős hatásköre, és a független intézmény élére olyan személy állítása, akinek a függetlenségéhez kétség fér.
A független legfelsőbb bírósági elnök mandátumának idő előtti megszüntetése.
A büntetőeljárás szabályainak a jogállamisággal köszönő viszonyban sem álló módosítása, majd az AB megsemmisítése után a szabály alkotmányba foglalása.
A magánnyugdíj-pénztári megtakarítások felélése egy év alatt, ami után az államadósság ugyanott tart, mint előtte.
Egypárti médiahatóság létrehozása, a közszolgálati médiának még az eddig tapasztaltnál is erősebben pártcsatornává alakítása.

Csak hogy a legfontosabbakat említsem. Nekem egy másfél éves időtartamra ez egy kicsit sok. Olyan nettó ostobaságokat, mint a NENYI nem akartam említeni.

Szóval fenntartom: aki a két társaság közül bármelyiket védi, az vagy a Holdról jött, vagy anyagilag érdekelt szerintem.

végrehajtó1 # 2011.12.22. 09:26

Dragunov

kétségtelen, senki sem tökéletes és követnek el hibát a Fideszék is

Ilyet is ritkán hallani jobbikostól.:)
Segíts ki !Miket követett el?

végrehajtó1 # 2011.12.22. 09:27

vagy anyagilag érdekelt szerintem.

Pontosan erről van szó...

ObudaFan # 2011.12.22. 09:28

a megoldást is másban kell keresni.

A megoldást másokban kell keresni. Hogy kikben, az még kérdés. Mert akármilyen örvendetes, hogy mindkét társaság megítélése a közvéleményben egyre inkább közelít a reálishoz, az még nem látható, hogy ki fog itt megszervezni egy kormányzásra alkalmas erőt, amelyik kevésbé balkáni módon próbál országot irányítani. De előbb-utóbb hátha.

ObudaFan # 2011.12.22. 09:30

demokratikus deficitek nélkül is kb ugyanitt állnánk

Ha ugyanitt állnánk, akkor mi szükség volt rá? Még mindig jobb egy jogállamban élni, ami csődbe ment, mint egy keleti típusú despotizmusban, ami csődbe ment.

guba # 2011.12.22. 09:34

Úgy kell féken tartanunk a költségvetési hiányt, hogy lényegében nem lesz gazdasági növekedés, és teljesítenünk kell az előttünk felhalmozott államadósság finanszírozásából adódó kamatszolgálatot. Ezek számok, kényszerítő körülmények, amelyek nem hazudnak. Nem azért vagyunk szegények, mert erkölcstelenül éltünk, hanem mert Feriék semmi egyebet nem tudtak, mint pénzt költeni és attól sem leszünk jobb anyagi helyzetben, ha holnaptól jobban tiszteljük egymást és mindenki imádkozik az ellene védkezőkért is.

ObudaFan # 2011.12.22. 09:38

Ennek mi köze van akár a szégyenteljes bírói "reformhoz", akár a Be-módosításhoz?

Egyébként valóban csődöt vett át az új kormány, de ezen a területen is csak rontani sikerült. A megtakarítások elúsztak, az államadósság meg ugyanott tart. És annak, hogy a megtakarítások elúszása ellenére ugyanott tart, elsősorban az új kormány rossz gazdaságpolitikája az oka, mert az frank és az euró árfolyam és az országkockázati felér miatt maradt ilyen magas. Akkor mégis hol van itt az enyhítő körülmény?

guba # 2011.12.22. 09:42

Nem tudom érted-e mire gondolok. Nem azt állítom, hogy jó érzés jogászként végigélni a demokratikus intézmények jogainak csorbítását, de bármennyire cinikusan hangzik, a lényeg szerintem mégsem ez. Van ebben egy hideg számítás nyílván, ami nekem sem tetszik, de azt gondolom, lehet érteni a szándékokat.

végrehajtó1 # 2011.12.22. 09:42

Nagyon úgy néz ki hogy orbán (csak azért hogy a hatalmát fenntartsa,át mentse) ráteszi a kezét a MNB tartalékaira.
Ha azt is elku*ja mint feri akkor lesz ne mulass..:(

végrehajtó1 # 2011.12.22. 09:44

de azt gondolom, lehet érteni a szándékokat.

Ne viccelj kedves Guba.Biszku Béla szándékait is lehet érteni...(csak akarni kell.)

hihetetlen:(

guba # 2011.12.22. 09:47

Piac után már minden kofa okos. Én Gyurcsányt sem azért vetem meg, mert rosszul csinált dolgokat, hanem azért mert a jobbítás, az ország javára való ténykedés szándékát sem tapasztaltam nála. Hallgasd csak végig a telekcsere ügyben született kihallgatását.
Az, meg, hogy Matolcsy gazdaságpolitikája bukott lenne, majd akkor jelentsük ki, ha ott leszünk, ahova várod, hogy megérkezünk.

guba # 2011.12.22. 09:49

Végrehajtó, akkor örülök, hogy legalább valamit értesz, mert amiről én beszélek, azt láthatólag vagy nem érted, vagy számndékosan beszélsz másról.

ObudaFan # 2011.12.22. 09:55

azt gondolom, lehet érteni a szándékokat.

Érteni lehet. Elfogadni meg nem. (Ebben az országban mindig mindenkinek a szándékait muszáj volt érteni és elfogadni. A kommunisták is csak a fasizmus ellen küzdöttek, persze.)

Én Gyurcsányt sem azért vetem meg, mert rosszul csinált dolgokat, hanem azért mert a jobbítás, az ország javára való ténykedés szándékát sem tapasztaltam nála.

Ezzel teljesen egyetértek. Csak én Orbánékon sem látom.

ObudaFan # 2011.12.22. 10:11

néha nem árt, ha a gyakorlati oldalról, a hatékonyság szempontjait vizsgáljuk

A gyakorlat oldaláról sem értem, hogy miért jó, ha a bíróságok pártatlanságába vetett maradék hit megkérdőjeleződik, meg ha lesz egy csomó büntetőeljárás, amit strasbourgi határozatok miatt újra kell majd tárgyalni.

Azt sem értem gyakorlati szempontból, hogy miért jó az, hogy elszállt néhány milliárdnyi megtakarítás, az államadósság meg ugyanazon a szinten maradt.

Szóval várom, hogy gyakorlati szempontból szerinted miért voltak ezek olyan nagyon jó intézkedések, ha már ezt hoztad fel, hogy gyakorlati szempontból olyan nagyon jók. Egyelőre ugyanis csak állítasz valami elég vad dolgot, de ezt nem nagyon indokolod.

végrehajtó1 # 2011.12.22. 10:15

Dragunov

„kétségtelen, senki sem tökéletes és követnek el hibát a Fideszék is”

Ilyet is ritkán hallani jobbikostól.:)
Segíts ki !Miket követett el?

??

efi99 # 2011.12.22. 10:25

Dragunov
te reménytelen vagy. Te akkor is a fideszre fogsz szavazni, ha már Észak-Korea szintjén leszünk.
Tényleg nem veszed észre, hogy a fidesz fényévekkel közelebb áll az általad gyűlőlt "vörös pestishez", mint bárki más? Tényleg nem látsz semmilyen párhuzamot az 50-es évekkel? Államosításhegyek, cenzúra a médiákban, pártemberek mindenütt, mindenki évekig történő bebetonozása tényleg sehonnan sem ismerős? És a folyamatos mantrázás, hogy többet keresünk, csökkent az államadósság, megvédtük a nyugdíjakat, több a munkahely, közben egyik sem igaz?
Hogy direkt a korábbi jegybanktörvényt küldték meg az EU-nak, hogy az Alkotmánytervezetből is volt egy másik verzió, tényleg semmi sem gyanús? Nem mindenki hülye, van, aki tud angolul, van, akinek van netje és an, aki nemcsak Rémhír tv-t, meg MNO-t nézeget. Nem fog ez menni, rájuk fog dőlni a szar nemsokára.
Egyet kell értsek Obudafan-nal, ezeket csak az nem veszi észre, aki a Holdról jön.

Berényi Miki # 2011.12.22. 10:28

Tudom, hogy ez nem szerepelt a módosítás hivatalos indokolásában, de a szebb napokat is látott "álláskereső jogászok" topicban pozitív visszhangot kapna a 62 feletti bírók nyugdíjazása azért, mert így utat ad a fiatal, kinevezésre váró titkároknak. Szóval egy apró, szűk kör problémáját csak orvosolja az intézkedés. Az meg, hogy őket, csupán azért, mert a Fidesz kormányzása idején nevezték ki, függetlenségükben megkérdőjelezzük, nem több, mint vádaskodás és kollegiális tiszteletlenség - pláne úgy, hogy a "kényszernyugdíjazott" bírókat védjük, mondván, attól még igenis függetlenek, hogy a Kádár-korszakban nevezték ki őket - ez utóbbi megállapítás persze ellenkező bizonyításáig teljes mértékben helytálló!

guba # 2011.12.22. 10:30

Abban én teljesen egyetértek veled, hogy vannak olyan közjogi intézkedések, amelyek nehezen magyarázhatók mással, mint a hatalom egy kézbe való összpontosításának szándékával. Ez talán káros, a fékek kiiktatása veszélyeket is rejt.

De, miután a fejlődés útja felfele vezet, a motorokra kell koncentrálni, nem a fékekre. (ez csak vicc, de jó)

guba # 2011.12.22. 10:30

Abban én teljesen egyetértek veled, hogy vannak olyan közjogi intézkedések, amelyek nehezen magyarázhatók mással, mint a hatalom egy kézbe való összpontosításának szándékával. Ez talán káros, a fékek kiiktatása veszélyeket is rejt.

De, miután a fejlődés útja felfele vezet, a motorokra kell koncentrálni, nem a fékekre. (ez csak vicc, de jó)

efi99 # 2011.12.22. 10:31

Bíró vállalta a pártszimpátiáját, nem mondod?
SP sokkal több, mint egy bíró. Független? És a Szájerné? Az AB szeptember óta?
Az meg nem a gyülekezési jogát gyakorolja, akit felszólítanak, hogy menjen haza, erre ott tátja a száját. Nem lehet, hogy ezért nem szólt senki? Nagyon-nagyon érdekes, hogy külföldről sem soha OV-ékkal értenek egyet. Sem most, sem korábban. Biztos A Gyurcsány tehet arról is. Az egész világ összeesküdött a fidesz ellen. Mindenki hülye, csak a fidesz nem.

végrehajtó1 # 2011.12.22. 10:34

Efi nem a fidesszel van a gond.Csak orbánnal.Valamint a kormányzat kommunikációjával.
Mindig az ellenkezőjét kommunikálják mint amit tesznek.

efi99 # 2011.12.22. 10:41

Dragunov
"Mi van, ha azt mondja a tagállam, nem fizetek és kész?"
Nálunk fizetni fog. Vannak erre, príma fidesz fogalmak szerint igazságos elképzelések:
http://www.napi.hu/….502577.html

végrehajtó1 # 2011.12.22. 10:43

Ne legyünk naívak, Nyugaton azt sem tudják, mi az, hogy Magyarország, fogalmuk sincs róla.

Komolyan mondod?Exitáltam:)

végrehajtó1 # 2011.12.22. 10:46

Linkre:
Látod efi ez a mocsokság.A saját lopásukat, hozzá nem értésüket már előre törvényben rögzítve velünk fizettetik meg.
Ferit ennél kevesebbért le akarják csukatni.

guba # 2011.12.22. 10:47

Azt sem értem gyakorlati szempontból, hogy miért jó az, hogy elszállt néhány milliárdnyi megtakarítás, az államadósság meg ugyanazon a szinten maradt.

Ez így nem bizoníóyított, sőt. A kormány kommunikációja szerint egy hagyományos gazdaságpolitika mellett a forint még rosszabbul állna az eurohoz képest. Egyébként én is hajlok arra, hogy senki nem tudja az egy igaz megoldást, nyilván minden eredmény sok okra vezethető vissza. Biztos lehetett volna egyes dolgokat jobban is csinálni, főleg sokkal jobban kommunikálni. Egy csomó olyan apróság van, ami nem is kerül pénzbe, a nemzetidegen kormányok mégis ártó módon az ellenkezőjét hangsúlyozták. Jó példa erre, hogy a hipermarket láncokban mindent magyar termékként próbálnak eladni újabban, azt is amit legfeljebb csak itt csomagolnak. Kialakulóban van tehát egy nagyon egészséges szemlélet, ami arról szól, hogy vedd a hazait. Ez lényegében nem kerül pénzbe, csak el kell mondani, hogy szemetet etetnek veled, meg nyilvánosságra kell hozni olyan felméréseket, amelyek azt bizonyítják, hogy valóban ide elev silány minőségű termékeket hoznak a mi kedves testvéreink. Ezzel szemben mit mondott Bauer Tamás annak idején? Azért kell nekünk a szlovák tej, mert az jobb, mint a magyar, és ha nem lenne, akkor olyan magasra szöknének a tejárak, amit a magyar polgár nem szívesen fizetne ki. Tehát a magyar fogyasztó érdeke, hogy itt jó minőségű szlovák tej legyen. Ezt a gazdaságpolitikát kívánod?