Kalaptörvény Szanyi kapitánytól


guba # 2011.12.22. 10:57

A fiskális politika meg maradjon-e tagállami kézbe, Kedves Barátaim? Könnyű ezért Orbán torkának esni, hogy mondott először nemet, aztán talánt és végül ki tudja mit. Mesterházy nem is beszél a lényegről, talán nem is érti, vagy ha érti, akkor nem is érdekli. Fel kellene tenni korrekten a kérdést, mit is szeretnénk. Azt látni kellene és el is kellene magyarázni a magyar választónak, hogy nem első sorban gazdaságpolitikai, hanem szuverenitási kérdésről van itt szó. Meg akarunk-e maradni az integráció jelenlegi szintjén, vagy akarunk egy hatalmasat ugrani egy európai egyesült államok kialakítása felé? Mert a kérdés ez. Erre én azt mondom, hogy Orbán először felelt jól és remélem ez is marad a magyar álláspont. Nem akarjuk a fiskális politikát unios hatáskörbe adni.

végrehajtó1 # 2011.12.22. 10:58

De hogy nem bizonyított.Állam adósságközpont adata ahol az orbáni haver a vezető.
Hát igen .."a kormány kommunikációja szerint..".Erről írtam hogy mindig mást kommunikál mint a valóság.

Valamint azt is kommunikálta hogy nem is nőt az államadósság (az ellopott 300milliárd ellenére) hiszen ők a 2010-es árfolyamon számolják.
Hihetetlen.
Javaslom számolják a 1992-es árfolyamon, és akkor lehet hogy nincs is államadósság.

végrehajtó1 # 2011.12.22. 11:00

Nem akarjuk a fiskális politikát unios hatáskörbe adni.

Tipikus kormánykommunikáció.
Te mondod a nép nevében.Nem rossz.:)A nép meg le van sza*va.

efi99 # 2011.12.22. 11:04

guba
Az érem másik oldala: mi almánk, búzánk, kukoricánk, dinnyénk is maradjon csak itthon, mert mindenki mindenhol egyen csak hazait, nem? Örülnének az exportőrök biztos.

végrehajtó1 # 2011.12.22. 11:12

A magyar termékekkel egy baj van:nagyon drága.

végrehajtó1 # 2011.12.22. 11:24

Nem feltétlenül értek egyet.Ugyanis ha jól emlékszem 2001 körül volt a felvonulási téren a gazda tüntetés, kb 1-1,5 hónapig.Ott álltak a munkagépek traktorok stb.De olyanok ám hogy csak tátottuk a szánkat a gyerekekkel.Közben az éhen halásról kommunikáltak a sajtóban.Meg tejet öntöttek a csatornába stb stb..
Szerintem itt az oka a drágaságnak.A magyar gazdák nem tudnak hatékonyan és olcsón termelni.

guba # 2011.12.22. 11:27

Ha valaki azt sem érti meg, hogy miért kell arra törekednünk, hogy a magyar termékeket el lehessen adni itthon és külföldön, az nincs azon a színvonalon, hogy érdemes legyen beszélgetni vele.

végrehajtó1 # 2011.12.22. 11:29

Ha valaki nem érti meg hogy olcsóbban kell adni a magyar termékeket ahhoz hogy meg vegyék az nincs azon a színvonalon, hogy érdemes legyen beszélgetni vele.

végrehajtó1 # 2011.12.22. 12:00

Amit írsz abban szerintem is igazad van.De csak erre fogni a gazdák baját szerintem nem valós.
Épp a hetekben láttam az eco tv-n egy riportot a fokhagymatermesztőkkel.Az összes nyilatkozó egyetértett abban hogy milyen jó évet zártak tavaly és idén.(értsd: jó magas a fokhagyma ára).
Ráadásul az egyik fő interjú alany maga is fideszes képviselő mellette.

ObudaFan # 2011.12.22. 12:02

Nem akarjuk a fiskális politikát unios hatáskörbe adni.

Nincs még egy olyan EU-tagállam, aminek olyan erős érdeke lenne, hogy soha többé ne legyen tagállami hatáskör a fiskális politika, mint mi. :) Külön jó lett volna az elmúlt 10 évben. Más kérdés, hogy az EU-nak erre egyelőre semmilyen demokratikus legitimációja nincs. Amíg ez nem változik, addig ez természetesen rendkívül aggályos lenne. De az is igaz, hogy nincs az a brüsszeli bürokrata, akitől ennek az országnak jobban kellene tartania, mint a saját politikusaitól. Nem jó érzés labancnak lenni, de ha a kurucok mind megőrülnek, akkor szükséges.

A bíróságok pártatlanságába vetett hit már ott megdőlt, mikor a 2006-os rendőri zavargások után az első fokú bíróságok futószalagon ítéltek el ártatlan, gyülekezési jogukat gyakorló polgárokat (nem a tömegbe beépült, randalírozó, csőcselék-provokátorokról beszélek). Akkor érdekes módon nem vinnyogott sem az EU, sem Strasbourg, hogy vége a demokráciának...

Egyrészt nem ítéltek el, hanem kényszerintézkedésről hoztak döntést, másodszor volt abban téves is, meg nem téves is. Egyébként annak is volt nemzetközi visszhangja, de annak, hogy akkor azért valószínűleg tényleg jóval kevesebb kritikát kaptunk, az volt az oka, hogy másodfokon korrigált a bíróság. Most viszont olyan rendszerszintű jogállam-rombolás történik, ami igen kétségessé teszi, hogy akár jogorvoslati szakban születnek-e majd legitim döntések bizonyos ügyekben.

ObudaFan # 2011.12.22. 12:04

Abban én teljesen egyetértek veled, hogy vannak olyan közjogi intézkedések, amelyek nehezen magyarázhatók mással, mint a hatalom egy kézbe való összpontosításának szándékával. Ez talán káros, a fékek kiiktatása veszélyeket is rejt.

Annak nagyon örülök, hogy most már így látod, mert nem volt még olyan rég, amikor lelkesen védted ezeket az "intézkedéseket".

Én úgy gondolom, hogy szép az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseibe beleírni az MSZMP történelmi bűneit, nem is baj, hogy benne lesz, de akkor nem kellene a Fidesznek ugyanezeket elkövetni.

Többek között egyet éppen ugyanebben a jogszabályban.

ObudaFan # 2011.12.22. 12:07

„Azt sem értem gyakorlati szempontból, hogy miért jó az, hogy elszállt néhány milliárdnyi megtakarítás, az államadósság meg ugyanazon a szinten maradt.”

Ez így nem bizoníóyított, sőt.

Tényleg nem. Rosszul írtam, az államadósság nem ugyanazon a szinten van, hanem jelentősen nőtt.

http://index.hu/…_adossagunk/

ObudaFan # 2011.12.22. 12:37

Az EJEE.

ObudaFan # 2011.12.22. 12:42

41. cikk - Igazságos elégtétel

Ha a Bíróság az Egyezmény vagy az ahhoz kapcsolódó jegyzőkönyvek megsértését állapítja meg és az érdekelt Magas Szerződő Fél belső joga csak részleges jóvátételt tesz lehetővé, a Bíróság - szükség esetén - igazságos elégtételt ítél meg a sértett félnek.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.22. 12:52

A precedens meg annak a két börtönőraspiráns nőnek az esete.

guba # 2011.12.23. 06:54

Annak nagyon örülök, hogy most már így látod, mert nem volt még olyan rég, amikor lelkesen védted ezeket az "intézkedéseket".

Most is próbálom védeni, mert én a magaménak érzem ezt a kormányt. Szemben mondjuk veled, aki ezek szerint a brüsszeli bürokratákra számítasz. Hatalmas demokrata lettél te, de mikortól is? Megmondom: a kormányváltás óta. Addig semmilyen antidemokratikus hatalmi megmozdulás nem késztett arra, hogy megszólaljál. Vagy, annak idején nem történtek ilyenek, meg hát a bíróság másodfokon korrigált. Ez igen.

ObudaFan # 2011.12.23. 08:07

Egyrészt attól, hogy nem emlékszel rá, szóltam. Többek között, amikor Gyurcsány a bíróságokat akkor még minden alap nélkül politikai megbízottaknak nevezte. Sőt, 2002-ben is és 2006-ban is a Fideszre szavaztam, és a 2002-es helyzetben vagy a 2006-os helyzetben a mai fejemmel is rájuk szavaznék. Tavaly pedig a mai fejemmel is úgy érzem, nagyon jól tettem, hogy nem rájuk szavaztam.

A brüsszeli bürokratáktól pénzt vár a Simicska-Nyerges kormány. Nem kötelező persze semmit teljesíteni nekik, csak akkor nem fognak fizetni, ez ilyen egyszerű. Mindenesetre szerintem az utóbbi 10 évben egyedül akkor volt reális gazdaságpolitika, amikor egy évig az IMF irányította az országot. Ahogy írtam, ez aztán tényleg nem örömteli dolog, de sajnos úgy tűnik, hogy a jelenlegi magyar politikai elit teljes egészében alkalmatlan.

Most is próbálom védeni

Az előbb még azt írtad, neked sem öröm. Hát, így vitatkozzon veled az ember.

guba # 2011.12.23. 09:31

Attól még, hogy nekem sem öröm az, ami miatt te folyamatosan síránkozol, még nem biztos, hogy egyet kellene értenünk a gazdaságpolitika fő irányát illetően.
Te Brüsszel és a pénzpiacok által diktált feltételekben látod a megoldást. Én azt gondolom, hogy a határainkon kívül csak az a fontos, hogy megbízható adósként fizessük a tartozásainkat, és 3% alatt tartsuk a deficitet. Ez nyilván nekünk is fontos, de a nemzeti érdekeink nem ebben merülnek ki. Ha az valósul meg, amit te kívánsz, akkor továbbra is megmaradunk egy kiszolgáltatott helyzetű európai piacnak, a magunk torz duális gazdasági szerkezetével, a kormányé pedig, hogy ezt szépen csendben végignézze és jó "píárosként" elmagyarázza a magyar választónak, hogy a mi legszentebb feladataunk, hogy elvokálozgassunk a nagy európai zenekar mögött.

guba # 2011.12.23. 09:39

Ugyan most sem kérdeztem, mikor kire szavaztál, de ha már így leírtad, akkor megjegyzem, hogy ebben sem látom a világos megfontolást. Ha valaki 2002-ben és 2006-ban is a Fideszt kívánta hatalomra segíteni, akkor 2010-ben 100-szor több indok szólt amellett, hogy rájuk szavazzon, mint korábban. De a választási motívációidon nem szeretnék többet merengeni.

efi99 # 2011.12.23. 10:23

guba
Fogod te még letagadni, hogy kikre szavaztál...

végrehajtó1 # 2011.12.23. 10:38

Efi az igazi fidesz fanok sosem fogják belátni.Be magyarázzák maguknak hogy ők tudják a tutit.És aki mást mond az komcsi-libsi bérenc.

Guba ez nem neked szólt.Általánosságban írtam.:)

guba # 2011.12.23. 10:40

Efi, formázd újra azt egy bitet!

efi99 # 2011.12.23. 10:48

Te pedig legalább használd.

efi99 # 2011.12.23. 10:50

Épp most hordják el a sorompókat elzáró LMP-seket a Parlament elől. Ha anno a fideszes kordonbontókat tuszkolták volna a furgonokba, micsoda nemzethalál lett volna itt vizionálva.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.23. 12:31

A nemzet- és demokráciahalált a te oldaladon szokták vizionálni. Egyébként pedig elég jelentős distinkció van valaminek a lezárása és a lezárás elbontása között. Szerintem még te is képes vagy a kettő elhatárolására.