Aha. És jól megvágnak a pótkerék hiányáért...
Közigazgatási bírság - behajtani tilos kivéve[...]
Ez jó, köszi Dr.Attika a tippet! :)
Állítólag ilyen esetek elkerülése végett eredményes, ha egy gépkocsi emelővel félig felemeljük a gépjárművet majd papírra ráírjuk és a hátsó szélvédő lapát alá helyezzük, hogy "Gumi csere folyamatban, új gumiért mentem." Ez már műszaki hiba miatt megállás és nem bírságolható. Azért hajtott be, hogy biztonságosan behajthasson.
Elengedni nem fogják, ez még szabálysértési eljárásban sem lenne végszükség. Viszont a fellebbezés illetékkötelessége miatt egyszer valakinek illene Alkotmánybírósághoz, vagy Strasbourghoz fordulnia. Úgy gondolom, hogy alapvető emberi jogot sért, ha bárminemű büntető jellegű intézkedés ellen pénzbe kerül fellebbezni.
Azt hogy engedjenek belőle, arra nincs esély. Részletfizetés lehetséges.
Kedves Fórumozók!
Egy 30.000Ft-os közigazgatási bírságot kaptam egy olyan helyen ahol mindkét irányból tilos behajtani kivéve engedéllyel.
Vállalkozó vagyok egy ügyfélhez mentem egy laptopot csupán elhozni, azert hajtottam oda be (ott lakik, azon a részen) pár perc volt az egész de szépen meg lettem büntetve.(felmentem hozzá majd kitalálta hogy nézzem meg a nyomtatóját is így körülbelül 15-20 percet voltam ott)
Szem előtt tartva azt hogy iskola mellett vállalkozok (számítógépeket szerelek) így ez a bírság horribilis.
Voltam bent a rendőrségen, de elhajtottak, hogy nincs engedmény. (részletfizetés az van 3000-es illetékbélyeg mellett) valamint 5000-es bélyeggel fellebezhetek, de a rendőr véleménye szerint értelme nem sok lenne.
Van rá mód szerintetek, hogy engedjenek belőle vagy abszolút nincs? Esetleg valamit tudok tenni még amit a rendőr nem mondott el?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02