Ittas vezetés


Ittasvezetes.hu # 2014.02.11. 11:23

benito21011

Keressen fel minket, és aggodalma jelentősen fog csökkenni :)


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

benito21011 # 2014.02.10. 16:04

Szervusztok!

Először is köszönöm válaszát és, hogy szakított időt felelőtlen cselekményemre.

Az említett eset során a helyszínen 0.43 lett a szonda eredménye ,de úgy vélték trükközök és bevittek a kapitányságra a "csúcs" szondába fújatni, amit háromszor kellet volna megfújnom de csak egy fújás lett aminek eredménye 0.53 volt.

Másik dolog amit kihagytam nekem egyszer hasonló ügyem már volt 2007-ben (jogosítvány nélkül ittasan).
Felkerestem egy jogászt ki komoly pénzekért vállalná képviseletem, ő azt állítja ne lepődjek meg ha kapok több százezres bírságon és körülbelül fél év de akár egy év szabadságvesztést.
Ez az állítás mennyire lehet valós?

Előre is köszönöm válaszát és idejét!

Tisztelettel,
Benito!

Ittasvezetes.hu # 2014.02.10. 10:15

lajcsi1974

Az eljáró hatóságnál kell minderről érdeklődni. Itthon van ilyenre lehetőség, külföldön sok esetben nem bíznak abban, hogy a külföldi személy megfizeti a részleteket, így gyakran a járművét is visszatartják a fizetésig. Ezek szerint ez itt nem történt meg.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

lajcsi1974 # 2014.02.10. 09:44

Tisztelt címzett !
Egyik ismerősöm ez év januárjában kamionos fuvarba ment ,eléggé ittas állapotban. Graz után 23 órakor megállították ,szonda 1.6 ot mutatott,azonnal levették a kamionról 1300 Euró büntetést szabtak ki 30 napos fizetési határidővel,másnap haza engedték. Kérdésem ,lehet-e részletfizetést kérni és hol ? Már csak 1 hét van és pénze sincs kifizetni.

Ittasvezetes.hu # 2014.02.10. 08:47

akosbalint

Külföldön bekövetkezett cselekmény (ittas járművezetés) esetében az adott ország kiszab egy pénzbirságot, és akár eltiltást is. Ez utóbbit már úgy kezeli az EU összes országa, mint ha az anyaországban került volna kiszabásra. Van olyan eset is, hogy az ítélkezés lehetőségét - az eltiltás tekintetében - az anyaországnak adják át. Ilyenkor megküldik az iratokat Magyarországnak, szakfordítást végez a hatóság, és az eljárást úgy folytatja le, mint ha az eset itthon történt volna.

"1,9" szonda érték, szinte hihetetlenül magas (igen súlyos fokú ittasság), amennyiben ez mg/l értékben van kifejezve. Amennyiben a készülék véralkohol (BAC) eredményt mutatott (g/l), akkor sem kevés: közepes ittasság.

Nem jósolnék így semmit még, mert nem tudom azt, hogy mg/l, vagy g/l.

Amennyiben az eljárás ezen részét az anyaország folytatja le, úgy "hozzávetőleg" 2 év 4 hónap lehet az eltiltás, de ez csak nagyon óvatos "becslés", mert az ügy összes irata nélkül ezt lehetetlen ennél pontosabban "megjósolni".


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.02.10. 08:42

lkrisztianl

Ez az "igen enyhe fokú befolyásoltság", mely már nem közigazgatási eljárás, hanem büntető ügy.

Számtalan adat hiányzik, így nehéz mit mondani. A gyakorlat szerint 10-12 hónap az országos átlag - eltiltás tekintetében - valamint 250-300 ezer forint pénzbüntetés. Az utánképzés már mindenkinek kötelező.

Az irodánkhoz segítségért fordulók között, - körülményektől függően - akár 1-2 hónapos eltiltás is lehet belőle, sőt adott esetben az utánképzés is jogszerűen elkerülhető. A pénzbüntetés kamatmentes részlettel megfizethető. Ez mind-mind az iratok áttanulmányozása során derülhet ki számunkra is - hogy mit tudunk Önért tenni.

Ha ügyvédhez fordul, csak szakügyvédet javasolnék, mivel ez egy eléggé speciális szakterület.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.02.10. 08:39

skodri

Leszállóágas mérésnél az utolsó italfogyasztás követően 90 percnek el kell telnie. Amennyiben Önnél 60 perc telt el, feltehetően kizárják majd a ráivás lehetőségét.

Kettős mintavétel szükséges: két vér, vagy vér/vizelet. Vizeletet venni nem kötelező, hisz van aki nem tud vizelni, és nem fognak erre várni órákat (adott esetben valaki szándékosan nem adna vizeletet), így tehát a kettős vérvétel tökéletesen elegendő a szakértőnek.

Ráadásul, ha Ön ráivásra hivatkozott, meg kell határoznia (szinte) ezred pontossággal a fogyasztott italokat, és ha az nem esik egybe a mintavételekkel, akkor a szakértő kizárja az előadottakat.

Nem látok esélyt arra, hogy az eljárást megszüntetik a fentiek miatt.

Ami még gond lehet, ismételt szakértő kirendelése esetén hónapokat kellhet várni (másodlagos szakvélemény), ami alatt Ön vagy nem vezet (ha elvették már a jogosítványát), vagy a később kiszabásra kerülő büntetésébe nem fog beleszámítani.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.02.10. 08:34

benito21011

Erdei úton haladva járművel, sok esetben önmagában is problémát vet fel, a természetvédelmi hatóság (az erdőfelügyelőség) eljárást indíthat, mert ilyen (vadászterületeken) közlekedni az állatok nyugalmának megzavarását jelentheti. Ez lehet tehát az első probléma.

A gépkocsi átírási kötelezettség elmulasztása, és a forgalomból kivont járművel való közlekedés külön eljárást képez, az ittas járművezetéssel nem függ össze az Ön esetében. Ez a második eljárás lehetőségét adja.

Az ittas járművezetés tekintetében pedig: az hogy Ön milyen alkoholok elfogyasztását ismerte el, vagy nem ismerte el, az eljárás lefolytatásában akadályt nem jelent. Az orvosszakértő elkészíti a szakvéleményét a mintákból, anélkül is, hogy Ön akár egy korty italt is beismerne.

Az iratokat Ön nem írta alá: szintén semmilyen jelentősége nincs, esetleg a bírót befolyásolhatja döntésében, hogy Ön nem volt együttműködő.

A vért levevő orvos vizsgálata (Romberg tünetegyüttes vizsgálat) nem jelent semmilyen előnyt az ügyben, ugyanis a mintavételek lesznek a mérvadóak, s nem az, hogy Ön "szemrevételezés" alapján ittasnak látszott-e.
Ez egy kötelező vizsgálat, de gyakorlati tapasztalataink szerint (több ezer ügyet vizsgálva), ennek semmilyen előnye/hátránya nem szokott lenni.

Jó lenne ismerni a szonda eredményét, mert így mást nem lehet elmondani.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

akosbalint # 2014.02.10. 02:25

Tiszteletem!

Amennyiben Ausztriában történt balesetem -és bár nem az okozta- ittas vezetés közben, úgy milyen jogszabályi eljárásra számíthatok?

Adatok: Kereszteződésnél belém jöttek, eléggé egyértelmű a másik fél hibája egyesek szerint. Utána szonda (1.9%), jogosítványomat a helyszínen elvették, mindkét kocsit elvontatták, a másik vezető nyaka enyhén megrándult.

Az Osztrák törvények szerint fognak eljárni, illetve Magyarországra küldik, és majd ott döntenek? Ez utóbbi esetében mire számíthatok?

Köszönöm a válaszát!

lkrisztianl # 2014.02.09. 21:56

Hello

Tegnap elkaptak ittas vezetésért. A helyszínen 0,33mg/l
kapitányságon 0,30 és 0,28mg/l volt. A jogsimat elvették. Milyen büntetésre számithatok ? Van értelme ügyvédhez fordulni ? Előre is köszönöm.

skodri # 2014.02.09. 20:16

üdv.

Szeretnék információt kérni h mire számíthatók az ittas vezetésem ügyében.A történetem röviden . Idén januárban ki vontam magam a rendőri intézkedés alól.(be mentem egy lakásba.)11 perc után jöttem ki és azt mondtam a rendőrnek h akkor ittam mikor bent tartózkodtam .szonda fújatás 0.66 ez kb 20 percre rá lehetett a lakásba menet után. El vittek kettős vérvételre 1 óra telt el a lakás és az első vérvétel között. utána 30 perc 2-ik vérvétel, az eredmények 1,5 1,43 tehát le szállóban volt. Vizelet mintát nem vettek.A jegyzőkönyvbe azt írattam hogy 2 dc pálinkát ittam üres gyomorra (24 órája nem ettem).A súlyom 72 kg.A bűncselekményt nem ismertem el, szakértői véleményt kértem. Vallomást nem tettem csak a vérvételi jegyzőkönyvet támasztottam alá.Kérdésem a következő lenne a vizeletminta nélkül is el tudnak ítélni.Mire számíthatók a szakértőtől. Én úgy tudom h kellett volna vizeletet venni.Mert a bűncselekmény,ivás,vérvétel 1 órán belül volt.A vérvétellel és vizeletmintával egyszerűbb a bizonyítás.Van valami esély arra h nem ítélnek el?

benito21011 # 2014.02.09. 15:29

Szervusztok!

Következőket szeretném megkérdezni, hogy jogosítvány nélkül, ittas vezetésért, más autójával ami kivan vonva a forgalomból mit lehet kapni?

Egy erdei úton csíptek meg, a gépjárműt más nevére vettem és még nem írattam át, ezért vonták ki a forgalomból. Szonda eredményeit nem ismertem el, így vér-vízelet vételre vittek, ami három órával később történt meg az utolsó szeszes ital elfogyasztásától számolva.(18:00-23:00 közt fogyasztottam 2dl whiskyt és 2,5l sört)

Az érdekelne még , hogy milyen ütemű lesz az eljárás és meghallgatnak e, vagy van e értelme bármit is hozzáfűzni felelőtlenségemhez?
Balesetet nem okoztam, és szándékosan kerültem a forgalmat, bódultság állapotát nem mutattam,még az orvos se hitte el, hogy ittas vagyok.
Semmit nem írtam alá és ismertem el az előállítás során.

Nagyon megköszönném, ha valaki érdemleges választ adna, hogy mire számíthatók.

Köszönettel, Benito!

Ittasvezetes.hu # 2014.02.08. 16:22

mario74

A kérdésre így nem lehet választ adni. Ismerni kellene ezer adatot, ami hiányzik.

A legegyszerűbb, ha Ön felhívja az okmányirodát, és rákérdez. Így megelőzünk sok levelezést itt a fórumon.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

mario74 # 2014.02.08. 15:11

Sziasztok,kerdezni szeretnem hogy mivel lejart az eltiltasom,vezethetek-e Magyarorszag teruleten(alkalomszeruen,evente 2-3szor fordulhat elo,nem is tobb),vagy vegeznem kell utankepzest eloszor?
Kulfoldi alampolgar vagyok es nincs magyar tartazkodasi engedelyem,
koszonom szepen!

benito21011 # 2014.02.08. 13:56

Szervusztok !

Egy elég összetett események sora történt velem, amiből félek kedvezőn nem tudok kijönni és lehet szabadságvesztés is lehet a vége.

Jogosítvány nélkül vittem a barátokat a-ból b-be és közben megállítottak a rendőrök.
A kijelölt útvonalam egy erdei egysávos szakaszvolt, hogy ne érintkezzek forgalommal, melynek a végén lett volna az úti cél.
A probléma forrása amivel megállított a hatóság az volt , hogy mit keresünk itt éjfélkor és miért van kivonva a forgalomból a személygépjármű (utóbbiról nem tudtam, de gondolom azért mert nem írattam át).
Közben kiderült, hogy nincs vezetői engedélyem és előkerült a szonda is ami 0.42 ezreléket mutatott a 10. fújásra.
Az előállítás előtt egy órával fogyasztottam el az utolsó sörömet, és az este alatt kb. 5 sört és kb. 2dl whisky fogyasztottam el (18:00-23:00).
Mivel rendőrök szerint csaltam a szondával ezért bevittek a kapitányságra valami csúcs szondát megfújni amit alig tudtak beüzemelni.(közben megint eltelt 45perc)
A kapitányságon még 45percet játszottam a bénát aki nem tudja megfújni normálisan a szondát míg csak sikerült fújni egy 0.53-s értéket.
Még húztam az időt és közben megjegyeztem, hogy semmit se írók alá, erre nagyon idegesek lettek és semmisnek minősítették a szonda első eredményét és így elmaradt a többi fújás.
Míg írógatták a dokumentumaikat megint eltelt egy kis idő és elindultunk a kórházba vér és vízelet vételre. 02:06-kor vették le a vérmintát és 02.09-kor a vízelet mintát (három óra telt el az utolsó ital fogyasztásától).
Az események ideje alatt mindvégig "józan ember állapotát" tükröztem, összefüggően,tisztelettudóan beszéltem, mozgáskordináció problémák jele nem volt, még az orvos is ezt állapította meg de én tudom, hogy rendesen fogyasztottam alkoholt.
Hasonló esetem sajnos volt 2007-2008 körül.

Ilyen összetett dolgokra várhatólag kb. milyen erősségi büntetésre lehet számítani, mikre mire próbáljak felkészülni?

Az eset 2014.02.07. 00:30 előtt történt.

Segítségüket, tanács adásukat előre is köszönöm!

Köszönettel, Balázs !
benito21011@gmail.com

Zsooltiika # 2014.02.08. 02:31

Kedves Űgyvéd Úr!
arról szeretnék érdeklődni, hogy apukám 2013.01.19.-én ittasan vezetett balesete lett, két autóval ütközött. Rajta kívül senki sem sérült, de viszont ő nagyon. Az idő folyamán kiderült, hogy kábítószert és hangulat javítót találak a szervezetében, amit valószínüleg a poharába tettek. Az lenne a kérdésem, hogy mire számíthatunk?

roman (törölt felhasználó) # 2014.02.07. 22:06

Dandártábornok tv ben hallottam elkaptak ittas vezetéssel adhatok tanácsot MINDENT TAGADNI és HAZUDNI DE AZT TUDTOK HISZ ERRE VAGYTOK KIKÉPEZVE DE ÖRÜLÖK MIKOR ELKAPNAK EGY RENDÖRT ITTAS VEZETÉSEL, CSAK KÁR HOGY NEM SZABOLCSBAN ITÉLNEK JA ÉNIS ITTAS VEZETÖ VAGYOK CSAK NEM VEZETTEM SEMIFÉLE GÉPI MEGHAJTÁSU JÁRMÜVET,MEGSEM KISÉRELTEM de mint embert sajnállak akkoris ha rendörvagy tudom mit élszát gondolom rosz élmény volt ,REMÉLEM MÉG SOK ITTAS VEZETŐT FOGSZ,,ELKAPNI,,

roman (törölt felhasználó) # 2014.02.05. 07:36

igen el mondom hol lakom Niregyhazi vagyok es K.Attila a nevem most nem vagyok hatra bi.......ve.

Ittasvezetes.hu # 2014.02.05. 06:06

Baviesz

Igen!


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Baviesz # 2014.02.03. 18:54

Üdv,nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy ittas vezetés miatt eltiltottak 10 hónapra a vezetéstõl és 180 óra közmunkát kaptam.Elkezdtem az utánképzést és még egy hónapom van a 10 hònapbol, de a közmunkáról semmi hír. Vissza kaphatom a jogosítványom ha letelt a 10 hónap és az utánképzést is elvégeztem de a közmunkát még nem?

Elõre is köszönöm a válaszát!

roman (törölt felhasználó) # 2014.01.30. 16:57

Üdv köszönöm a választ, ha lesz jogerös itélet majd irok de másod fokon a tapasztaltak utan az itélet egyértelmü lesz ,de nem biztos hogy megyek utánképzesre ki veszem a külföldi jogositvanyt miutén lejar a tiltasom mert 2 ös álampolgar vagyok ami az irásomat illeti ne tudok jol magyarul irni csak egedül tanultam irni olvasni de 47 évesen elég jol irok már köszönettel.

Ittasvezetes.hu # 2014.01.30. 10:13

roman

Korábbi hozzászólását is megnéztem: Önnek ezek szerint nincs jogerős ítélete, így az utánképzést nem kezdheti még el. Ítélet után lesz nyilvánvaló, hogy Önnek kell-e utánképzést tennie. Kérem akkor írjon ismét, ha jogerős ítélete lesz, és fogok segíteni.

Az, hogy mi történt, az utánképzés szempontjából irreleváns.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.01.30. 10:11

roman

Ebben a fórumban teljesen ingyen adjuk a tanácsokat évek óta.

Az Ön beírásában nem találtam a kérdőjelet, így nem érthető a mondat. Ön leírt egy paragrafust, kijelentő módban. Így most leírok egy választ, remélem tud segíteni Önnek:

Utánképzésen kell résztvennie MINDEN ittas járművezetőnek, akit BÁRMENNYI időre is eltiltottak a közúti járművezetéstől, a bűncselekményi határ (0,25 mg/l lég, vagy 0,50 g/l vér) feletti ittas járművezetés vétségéért. Ez 2013. Július elseje óta áll fenn.

Aki 2013. Július 1. előtt követte el cselekményét, annak HAT hónapos eltiltástól kell utánképzést tennie, független attól, hogy mekkora volt az alkoholszint.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság utánképzési csoportjának telefonszámán minden kérdésre pontos választ lehet kapni:

(06-1)-460-2214​


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

roman (törölt felhasználó) # 2014.01.30. 06:38

Udv mindenkinek nem kapok választ sénkitöl kérdésemre ,hát igen, itt már nem éreznek pénz szagot a fotelben ülök.

roman (törölt felhasználó) # 2014.01.28. 06:59

Udv mindenkinek tudna valaki hogy az 1978.evi.4.tv.188. 1 bekezdes, es 58 as paragrafus szerint kel utankepzesen reszt venni valaszukat koszonom.