Ittas vezetés


ilona63 # 2014.02.25. 23:13

Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Köszönöm a választ, ám úgy érzem, nem írtam le pontosan az esetet:

Nem volt orvosi javaslat, nem volt vérvétel. Csupán szondázás a helyszínen, majd a rendőrségen.
Hogyan tudnám bizonyítani, hogy aznap nem, hanem előző nap ittam.
Köszönöm.
Gábor

Ittasvezetes.hu # 2014.02.25. 20:25

ilona63

0,20 mg/l feletti mérésnél már hitelesített műszerrel való mérést, vagy kettős vér illetve vér/vizeletvételt alkalmaznak (gyakran az igazoltatást végző rendőr sem biztos abban, hogy milyen értéktől kell előállítani, így a felettese utasítására történhetett az Ön előállítása).

A vizsgáló orvos véleménye alapján - amennyiben akár enyhe fokban is ittasnak találja az előállítottat -, a rendőr már elveheti a vezetői engedélyt akkor is, ha a nem hiteles mérés nem érte el a 0,25 mg/l légalkohol értéket.

Amit Ön leírt, azt POST alkoholos állapotnak nevezzük("másnaposság").

Amennyiben extra sürgős választ szeretne - minden kérdésére - kapni, javaslom töltse ki adatlapunkat, és nem marad Ön előtt nyitott kérdés!

http://www.ittasvezetes.hu/adatlap


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Véleményem # 2014.02.25. 20:08

ilona63

0,22-re nem veszik el a jogsit elméletileg...
Megállításkor volt ennyi vagy később a hitelesített mérőn...
Kapott bírságot vagy büntető feljelentés lett... nyilván közölték.
Vért vettek vagy sem...
Több információ kell és az ittasvezetes.hu segít.

ilona63 # 2014.02.25. 19:27

Tisztelt Szakértő!

Sürgős segítségre van szükségem. A hétvégén megállítottak, és megszondáztattak. 0,22 volt a szint. Ez reggel 8 óra körül történt. Én aznap nem ittam, ezt jegyzőkönyvezték is. Előző este 20-22 óra között kb. 2 l sört fogyasztottam, ezt követően nem ettem. Utolsó étkezésem az ital fogyasztása előtt kb. 15 órakor volt. Tehát ezek szerint nehezen ürül a szervezetemből az ital. A jogosítványomat elvették. Ez nagy baj, hiszen gépkocsivezetőként dolgozom, egyedüli kereső vagyok a családban.
Mire számíthatok.
A jegyzőkönyvben rögzítették az utolsó étkezést és az alkhoholfogyasztás idejét is.

Nagyon sürgősen kérném a segítséget!

Köszönöm. Gábor

Ittasvezetes.hu # 2014.02.24. 07:53

axell112

Egy szonda, vagy vérvételi eredményből lehetetlen megjósolni a következményeket. A hozzánk fordulókkal is legalább 5-10 percet kell beszélnünk telefonon ahhoz, hogy megközelítő képet tudjuk adni.

A fórum olvasóinak javasolt lenne, ha nem így tennék fel a kérdést, hogy "...0,44-et fújtam szondába, mire számíthatok?...", mert erre nem lehet semmi pontosat mondani. Inkább töltsék ki adatlapunkat, ha valóban elszántak arra, hogy ügyükért tegyenek is valamit.

Az Ön esetében csak hozzávetőleg lehet kijelenteni, hogy két évre biztosan elveszik a vezetői engedélyét, 300 ezer forintot biztosan ki kell fizetnie, utánképzésre biztosan járnia kell.

Az évek során jó néhány rendőr kérte már segítségünket, akiket emiatt bocsátottak (volna) el.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

axell112 # 2014.02.23. 19:03

Tiszteletem!

25éves vagyok,és még nem volt semmilyen közúti balesetem vagy szabálysértésem. Közúti igazoltatásnál ittas vezetés miatt elvettég a jogositványomat. első mérésnél 0,94 et fújtam, a másodiknál 0,81 et. Tudom hogy ez már bűncselekménynek számít.A kérdésem az lenne hogy nagyjábol mennyi időre veszik el a jogosítványomat,vagy mire számíthatok?Tanácsos-e ügyvédet fogadni hogy enyhitsenek a bűntetésen?Amennyiben szeretnék a rendőrségi pályára lépni,miközben az eltiltásom van,van e rá lehetőség vagy ez bűntetett előítéletnek számít?

Köszönöm a Segítséget:axell112

roman (törölt felhasználó) # 2014.02.22. 06:25

Kennametal Udv. nem akarom hogy tevhitekben legyel ez itt Magyarorszag ,nekem 5 szemtanum volt hogy nem vezettem , meg az auto kozeleben sem voltam egy haragosom jelentet fel aki szinten egz volt Rendor 2 targyalasom mar volt most varom a harmadikat masodfokon , de mar az 1,5 ev tiltasom mar le fog jarni de meg Targyalas nem lesz Direkt huzzak az idot szivatnak akirendelt ugyvedem szegeny 4 szot szolt ,gondolhatod hogy elkuldtem nem tartok igenyt a szolgalataira, azt mondta nekem Mi a Francot akarok igassagugyi szakertot ez egy Bizonyitott Teny szerintem nem ,Tanacskent azt mondom hagyd az egeszet Megsem szolaj a targzalason engem haromszor akart a Biro kikuldeni.En 2 os allampolgar vagyok a Magyarrol lemondok es kulfoldon 1 het allat kiveszem a jogsit mivel ott nem vagyok eltiltva .Most te is reszt veszel a koltsegvetesben 300.000/ 400.000 ezer forintal ARTATLANUL mert mas embereknek az allam ebbol fizeti a szocialis segelyt ,sok sikert.

Ittasvezetes.hu # 2014.02.20. 11:15

kopor

Nagyon kevés adat.

Országos átlagot tudok mondani: 1 év 6 hónap eltiltás, 350 ezer ft büntetés, utánképzés.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

kopor # 2014.02.20. 01:34

Jó estét. Szeptember elején ittasvezetésen értek.0,61-0,57-0,53 eredményeket fújtam a kapitányságon. 23 éves vagyok, első eset, együttműködő voltam, eredményeket aláírtam, vallomást nem tettem. Megtudnák mondani mire számíthatok? Előre is köszönöm.

Ittasvezetes.hu # 2014.02.19. 10:39

kennametal

Bizonyítatlanság okán a nyomozást megszüntethetik, és így a bíróságig sem juthat el. Nagyon ritka eset lenne, mert általában könnyen eljut egy ilyen ügy. Nálunk is volt már nagyon sok ilyen eset, amikor a gyanúsított nem akarta elismerni a vezetés tényét.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

kennametal # 2014.02.19. 06:45

Az lenne még a kérdésem ,ha nem tudják egyértelműen bizonyítani hogy én vezetettem viszont jómagam sem tudom bizonyítani hogy nem én vezettem.

Ebben az esetben mi történne?
Mindenképp eljutna a bíróságig?

válaszukat köszönöm

üdv

Ittasvezetes.hu # 2014.02.18. 20:44

perec001

Sajnos nem látok sok esélyt arra, hogy Önnek 10 hónapnál kevesebb időre vegyék el a vezetői engedélyét. Utánképzést garantáltan kell majd tennie.
Köztársasági elnökhöz a levele el sem jutna.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.02.18. 20:42

kennametal

Az a tény, hogy Ön nem tud megnevezni senkit aki vezetett, és egy tanú: már elég ahhoz, hogy a bíróság mérlegeljen, és ezek Ön ellen szólnak.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Agent Cooper # 2014.02.18. 14:17

Kedves kennametal!

Ha van ügyvédje, akkor a kartársnak pontosan tudnia kell, hogy mit kell tenni, forduljon hozzá bizalommal!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kennametal # 2014.02.18. 11:54

Ügyvédnél voltam, most várom mikor hívnak be a rendőrségre.
Esetleg milyen segítségre gondol, milyen lépéseket tegyek ?
Szagmintavétel nem történt. A rendőrök azt mondták van valami tanú aki engem látott vezetni, de elég este volt már.
Ez elég lehet?

Üdv

Agent Cooper # 2014.02.18. 08:01

Kedves kennametal!

Minden azon múlik, hogy a nyomozás során milyen következtetésre jut a nyomozóhatóság. Sok tényezőt kell figyelembe venne, mit mondtak a tanúk, milyen rendőri jelentés készült, történt-e szagminta vétel, stb. Nem tűnik nyerhetetlen ügynek, viszont erős kétségeim vannak, hogy ez önerőből sikerülni fog Önnek.
Minél később fordul segítségért, annál jobban csökken az esélye a felmentésre.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Véleményem # 2014.02.18. 07:10

Tanúk mit mondanak el. Ha nem te vezettél akkor elszeretnéd vinni a balhét más helyett vagy sem... Ha nem akkor lehet ügyvéd kell majd mert ezt egyedül nehezen támadod meg, de semmi sem lehetetlen.

perec001 # 2014.02.18. 06:26

Tisztelt Jogi Frum!

Sebestyén Jozsef vagyok.
Szeretném kikérni a véleményét ügyemmel kapcsolatban.
2013 szeptember 6-án alkohol fogyasztása után,jogositvány nélkül,gépkocsiba ültem.
Személyautommal akartam tolatás végrehajtásával szabad utat biztositani egy másik személyautonak,mivel zsákutcában lakunk.
Körülbelül 30-40 méter megtétele után a másik személyautó,nagy sebességgel elindult hátramenetben felém..én probáltam az ut jobb szélére huzodni,miközben folytattam a tolatást,igy biztositva szabad utat a másik autonak.Tolatás közben észleltem az utca jobb oldalán parkolo Suzukit,Mivel láttam,hogy tul közel van fékre léptem..megálltam,de a másik tolató személyauto,tul gyors sebessége miatt nekem jött és emiatt neki koccant az én autom a parkolo suzukinak.(nem nagy az okozott kár)
A Suzuki tulajdonosa kárrendezési javaslatomat nem fogadta el és hivta a rendörséget.
Eközben a vétkes auto soförje elhajtott..én ott maradtam..megvártam a rendöröket.
Miután megérkeztek megszondáztattak..0.42 volt a szonda eredménye..ezután vérvételre vittek.
a Vérvétel eredménye 0,9 ezrelék lett.
Én eközben elvégeztem a jármüvezetöi tanfolyamot,majd miután az ügyészség elfogadta méltányossági kérelmem a vezetési jogosultság szüneteltetése ellen,januárban jogostványom kézhez is kaptam a jogerős itéletig.
Méltányossági kérelmem édesanyám sulyos,halálos betegségei (agy,mell,tüdö,csontrák),továbbá sulyos reumás betegsége(,Egyik szem sulyos zoldhályogtol szenved),miatt adtam be,ugyanis a családban egyedül én rendelkezem jogositvánnyal és gépkocsival,ami létszükséges édesanyám különbféle kezeléseire valo eljutásához.Továbbá szakmám miatt,ami szobafestő..jogositvány nélkül szinte lehetetlen elhelyezkednem.

Sajnos ügyvédre nincs pénzem,ezért fordultam kétségbesve Önökhöz,hátha tudnak nekem tanácsot,véleményt mondani,hogy egyáltalán van e esélyem arra,hogy ne vegyék el a jogositványom.

Kétségbe esésembe,már azon gondolkozom,hogy ügyemben kegyelemhez fordulok a Köztársasági Elnök Úrhoz!

Elöre is Köszönöm Szives Türelmüket és esetleges tanácsukat!
Maradok Tisztelettel.: Sebestyén József

kennametal # 2014.02.17. 23:39

Tiszteletem!

többen elindultunk bulizni! Majd az autó belecsúszott az árokba, az autónak és senkinek nincs semmi baja! Elindulnak segítségért én a vezető ülésre ülök várni. Majd megjelennek a rendőrök. Vérvétel szonda stb… Azt mondják biztos én vezettem és bizonyítsam be hogy nem én! De aki valójában vezetett őt nem fog a rendőrségre futkosni azt mondja így is elég a baja! Tettenérés nem volt. Álló autóban ültem!
Mire számíthatok??

Ittasvezetes.hu # 2014.02.17. 08:31

akosbalint

Ez az alkoholszint megfelel 1,40 g/l véralkoholszintnek, ami már majdnem a közepes fokú alkoholos befolyásoltság jelzőszáma. Tehát közel a háromszorosa, a bűncselekményi határértéknek (0,5 g/l)

Az info@ittasvezetes.hu emailcímre küldhet bármit, amit szeretne.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

akosbalint # 2014.02.15. 08:17

Tiszteletem!

Azóta mint kiderült, rosszul értettem a szonda eredményét. Légalkohol teszt volt, 0.67%-ot mutatott. A baleset okozója egyértelműen a másik fél, nem adta meg az elsőbbséget. Ennek tükrében mit tudnának jósolni?

A jegyzőkönyvet nem adják ki részemre, jelenleg egy jogi személyen keresztül adok be kérelmet hétfőn, úgy talán megkapom.

Válaszait előre is köszönöm!
Hol tudnám elérni, tudna adni egy email címet?

Ittasvezetes.hu # 2014.02.13. 14:26

KTibi

Természetesen a "régi" BTK szerint.
Ahogy látom az ügymenetet, Ön a bírósági végzést követően visszakapja jogosítványát, már amennyiben tavaly március óta azt maguknál tartják - tehát Ön akkor átadta.

Utánképzést kell majd tenni, de azt csak a jogerőre emelkedés után.

Javaslom, keresse a hatósággal a kapcsolatot az ügyével, mert úgy tűnik, alaposan megfeledkeztek Önről.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

KTibi # 2014.02.13. 07:46

Üdvözletem!

2013.márciusában vették el a jogosítványomat, 0,66mg/l-t fújtam a légalkohol teszten. Bár gyorsított eljárást kértem, azóta is várom a bírósági idézést. Olyan kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy még a régi BTK alapján kapom e a büntetésemet, vagy már a mostaniból. Nagyjából milyen büntetésre számíthatok?

Ittasvezetes.hu # 2014.02.12. 09:15

akosbalint

A hazai törvénykezésnél külön vizsgálat tárgyát képezi, hogy az ittas állapotban elkövetett baleset okozása, elkerülhető lett volna-e, józan állapotban.

Amennyiben keletkeznek iratok (akár német nyelven is), kérem juttassa el hozzánk, megnézzük mi a tényállás, s mi várható, mit lehet tenni.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

akosbalint # 2014.02.11. 16:32

Tiszteletem!

Köszönöm a részletes válaszát! Ki tudná fejteni, konkrétan milyen iratokra gondolt?

Még egy kérdés maradt bennem: a balesetet és az ittas vezetést külön kezelik? Magyarán, ha ittas voltam, de nem én okoztam balesetet, viszont az ittasság ténye még ott van, úgy engem terhel a baleset okozása, pont az alkoholos állapot miatt?