Ittas vezetés


Hiszteria # 2008.12.02. 07:21

no21!

Ugyan azt fogja kérdezni a rendőr, mint amit elmondtál a helyszínen intézkedő rendőröknek, annyi különbséggel, hogy ezt a vallomást fogják a bíróságra eljuttatni. Szóval ez lesz a hivatalos irat, ami alapján a tárgyalás előtt az ügyész felvesz ismételten egy jegyzőkönyvet és ez kerül a bíróhoz.

Sok szerencsét, nekem sikerült!

no21 # 2008.12.02. 07:39

Hiszteria,

köszi a választ.

Mennyi idő lesz a kihallgatás kb? Fénykép-ujjlenyomat is készül?

Mit vallottál, hogy nem vették el a jogsid?

Hiszteria # 2008.12.02. 08:35

no21!

"Mennyi idő lesz a kihallgatás kb? Fénykép-ujjlenyomat is készül?

Mit vallottál, hogy nem vették el a jogsid?"

A rendőrségi kihallgatás nekem 45-50 percig tartott, utána csináltak fotót és vettek újjlenyomatot is. Egyszóval nyílvántartásba vettek rendesen, mint bűncselekmény elkövetője.

A rendőrségi meghallgatáson se kamuzz túl nagyot, mert úgyis tudja a jelentésből, hogy mennyit ittál. Ha mégis kamuzol, akkor megpróbál jó útra téríteni (jószándékból), mert ha a hihetetlen adatokat küldi a bíróságra, akkor nem sok esélyed lesz arra, hogy ne vonják be a jogsid és enyhítsenek a büntetésen.

Még mindig nem tudom a pontos mért alkohol értékét, amit neked mutatott a szonda. Hány mg/l volt?

lajcsi1974 # 2008.12.02. 15:13

föl vagyok háborodva ,hogy mekkora hatalmas külömbség van Bíró és Bíró közt. Én egy 350 lelkes kis zsák faluban lakom ,ott minimális a forgalom .Az igen tisztelt biztos urak ott fujatták meg velem a szondát 0.31-et mutatott,ez 2008.06.25-én történt,a jogsit nem vették el mert nem volt nálam.Rá másfél hónapra küldtek a rendőrségtől határozatot 4 hónap eltiltás( A,B,C-jogsim van)+ 40000Ft pénzbüntetés.Kifogással éltem a rendőrség felé.Rá kb 2 hónap múlva kaptam ismét egy határozatot a Bíróságtól,hogy helyben hagyták a Rendőrség által hozott ítéletet.Itt szintén fellebbeztem beadtam munkahelyi igazolást,miszerint csak járművel tudok bejárni dolgozni valamint édesanyám orvosi papírjait,hogy sújos beteg.Kitüzték a tárgyalást 2008.10.20-ára az aranyos tisztelt bírónőt egyáltalán nem hatotta meg,sem az orvosi igazolás sem a munkahelyi igazolás, pedig valóban olyan a beosztásom,hogy valamikor éjjel 2 órára kell mennem őt ez nem hatotta meg.Itélethirdetés kb 40 perc,nem tudom mi tartott eddig? Szintén helyben hagyta a 4 hónap eltiltást,mind a 3 kategóriából+40000 Ft.Fellebezésnek helye nincs.Az előbb olvastam,hogy 0.71-el nem vették el a jogsit a HISZTERIA -tól ezt a birói döntést egyáltalán nem értem.Aki érti válaszoljon,POFÁRA MEGY EZ IS MINT MINDEN ezek szerint,ebben az országban.

lajcsi1974 # 2008.12.02. 15:23

0.71 nem sok hibája volt,hogy nem büncselekményi kategória ami ugye 0.80 tól megy.Ajogsit mégsem vették el nem az bánt amiért nem vették el,hanem az,hogy nekem fele értékkel elvették 4 hónapra. A jogsimat nem fogom leadni az okmányirodába, 22 éve levizsgáztam,mi az,hogy elveszik.Ennyi erővel az érettségi bizonyitványt is elvehetnék.

Boidy # 2008.12.02. 17:39

Kedves Hiszteria,igen most látom csak elírtam tehát 4szer fujtam meg 4 mérési eredmény:

  • 0.39 mg/l
  • 0.38 mg/l
  • 0.34 mg/l
  • 0.37 mg/l

Nekem azt mondták a rendőrők hogy 0.40-től bűncselekmény.
De a legrosszabb az lenne ha elvennék a jogsimat...
Szerintetek mire számíthatok?

Hiszteria # 2008.12.02. 19:53

lajcsi1974!

A jelenlegi törvény szerint 0,31mg/l-től 0,5mg/l-ig szabálysértés, 0,51mg/l-től 0,8mg/l-ig már bűncselekmény (én is ebbe tartoztam), amely a legenyhébb, úgymond enyhe alkoholos befolyásoltság kategória (besorolás).

Az helytálló, hogy a jogsit a helyszínen elvették, de a kiszabott ítélet nem. Vagy nem mondassz igazat vagy átvertek, rávettek, hogy hazudj magad ellen.

Boidy!

Ha tényleg ennyi a mért eredmény, akkor nem számmíthatsz arra, hogy bevonják a jogsidat, mivel szabálysértést követtél el, viszont pénzbírsággal sújtani fognak, amit elsőre fogadj el, akármennyi is lesz. Hidd el, hogy nem éri meg kekeckedni, mert attól csak rosszabb lehet.

Boidy # 2008.12.02. 20:42

Igen,de ha a "cserbenhagyás" jegyzőkönyvbe került akkor elvehetik a jogsimat nem?

Hiszteria # 2008.12.03. 02:42

Boidy!

"Cserbenhagyás

190. § Ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződnék arról, hogy valaki megsérült-e, avagy az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, amennyiben súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

http://www.jogiforum.hu/forum/21/3566?…

Hiszteria # 2008.12.03. 02:43

Boidy!

Bocs a link nem jó.

Itt a jó:
http://net.jogtar.hu/…n/getdoc.cgi?…

Hiszteria # 2008.12.03. 02:48
no21 # 2008.12.03. 08:00

Hiszteria!

A vérvételi eredmény: 1,22-1,32 mg/l , légalkohol 0,59 mg/l. (Enyhe alk bef.)

Valószínűleg hétfőn/kedden lesz gyorsított eljárásban a tárgyalás. Érdemes ügyvéddel menni vagy kirendelnek egyet alapból?

A vallomásban leírták, hogy a munkához elengedhetetlen a jogsi (B kat) és korábban nem volt semmilyen szabálysértésem. Ez elég hogy ne tiltsanak el vagy nyomatékosabb, ha munkáltatói igazolást viszek a tárgyalásra?

Mennyi az esélye, hogy "csak" főbüntetésként pénzbírságot szabjanak ki és a vezetéstől való eltiltás mellékbüntetést ne alkalmazzák?

Az ügyészi indítvány erősen befolyásolja a bírót a döntésben vagy sem?

Melyik bíróságon volt az ügyed? (ha nem publikus, akkor megadhatom az e-mail címem)

Mivel védekeztél, hogy nem tiltottak el a vezetéstől? Mennyire általános, hogy csak pénzbüntit alkalmaz a bíró?

Bocs' a sok kérdésért :)

Hiszteria # 2008.12.03. 09:07

no21!

Minek kértél vérvételt? Nem ismerted el, amit a szonda kimutatott? Még azt is ki kell majd fizetned.

Nekem nem volt ügyvédem, ezért kirendeltek egyet, akivel beszélgettem az ügyészi meghalgatás előtt és ellátot pár jó tanáccsal; pl.: mindenképp tanusítsak nagyon nagy megbánást. A kirendelt ügyvéd díját neked kell kifizetni. Az én esetemben ez az összeg 3600Ft.
Mindenképp vigyél munkáltatói igazolást arról, hogy a megélhetésedet a gépjárművezetés biztosítja. Az enyhítő körülmény, hogy nem volt még eljárás ellened soha.
Az, hogy mennyi az esélyed, hogy ne vegyék el a jogsid, csak is a bírótól függ. Én az igazat mondtam, hogy anyám egyedül él egy kertesházban és rokkantnyugdíjas, ráadásul 300km-re lakik tőlem és havonta egyszer meg kell, hogy látogassam. Ez nagyon sokat segített.

Egyébként a szegedi bíróságon voltam.

petya05 # 2008.12.03. 09:49

Sziasztok,

Az én ügyemben orvosszakértőt kellett kirendelni, hogy megállíptsa a vérealkohol szintemet mivel ettől függött, hogy szabálysértés vagy bűncselekmény lesz belőle. A vége 0,45 ezrelék lett, 4 hónap eltiltás, pénzbírság : 40.000 Ft + igazságügyi szakértői díj (eljárás során felmerült költség) 46.000 Ft !Még nem olvastam ilyen esetről, hogy a bűntetésen felül plussz rászámolnak, mivel úgy tudom hogy a szakértői díjat az állam állja abban az esetben ha bebizonyosodik a szabálysértés.
Lehetséges hogy ez a 46.000 Ft az eset utáni vérvétel költsége?
Ehhez kapcsolódó infókat vagy tapasztalatokat előre is köszönöm!

no21 # 2008.12.03. 10:48

Hiszteria,

küldtem e-mailt Neked.

üdv.

agergo # 2008.12.05. 23:04

Sziasztok,

Tegnap (12.05.) ittasan vezettem. A szonda 0.33-at mutatott, bevittek, ott a gép két mérése már 0.45-0.47-et mutatott (szabálysértés). Jogsim bevonták. Állítólag két hónap kb. mire lesz belőle valami. Január elején utaznék külföldre hosszabb időre, ami azt jelenti, hogy nem leszek itthon amire ebből bármi is lesz. Kérdésem az, hogy jelen kell-e lenni valamilyen tárgyaláson, vagy tudomisénmin, vagy csak kapom a csekket postán (jó esetben nem tiltanak el) és mehetek a jogsimért?

Másik kérdésem, hátha valaki hallott már ilyenről. Amerikában éltem, és még 2010-ig érvényes amerikai jogosítványom van. Amíg a magyar jogsim ügye tisztázódik, addig vezethetem a saját tulajdonomban lévő, magyar forgalmi rendszámú autót a kinti jogsimmal?
(persze magyar személyi, lakcímkártya bemutatása nélkül) Vidéken kocsi nélkül nem megy :(

Előre is köszi.
Üdv.

agergo # 2008.12.05. 23:14

Azt el is felejtettem előbb mondani, hogy jeleztem az őrsön, hogy szeretném elkérni az intézkedő rendőrök jelvényszámát, erre egyből tök bunkók lettek, pedig akkor még csak azért akartam tudni, hogy legyen bizonyítékom kivel van dolgom. Az ügyeletes parancsnok erre odajön, hogy "minek az magának, panaszt akar tenni?" Erre mondtam, hogy nem, csak volt pár észrevételem, ami nem tudom, hogy szabályos eljárás volt-e részükről. Értem ezalatt: a két rendőr közül egyik sem kötötte be a biztonsági övét, a megengedett sebességnél gyorsabban haladtak (figyelmeztető jelzés használata nélkül - persze ez nem is lett volna indokolt), és dupla záróvonalon (4 sávos út) kanyarodtak balra. Az előállítási igazoláson is fel van tüntetve, hogy 8 napon belül panasszal élek, amit megint csak egy sor bunkózás után voltak hajlandóak odaírni. Véleményem szerint (lehet rosszul tudom), az intézkedő rendőrökre is vonatkoznak a KRESZ szabályai. Rosszul gondolom? Érdemes panasszal élni, vagy csak ez is nehezítené a helyzetem? Köszi mégegyszer. Üdv.

ppetya # 2008.12.06. 17:28

agergo!

Ha az amerikai jogosítványod érvényes Magyarországon (fogalmam sincs) akkor nyugodtan vezethetsz vele, ugyanis nem vagy eltiltva a jármű vezetéstől, csupán nincs nálad a magyar jogsid.
Ha jól láttam a te ügyed "csak" szabálysértés. Ezért majd fogsz kani egy határozatot, hogy mennyi az eltiltás és menny a pénz bünti.
A rendőrök feljelentgetésének sok értelme nincs, mert magadnak jót nem teszel vele, akkor meg minek? Nekem most egy hasonlóan jóindulatú polgártársam miatt nincs jogosítványom (meg persze azért mert ittam :)).
Szerintem teljesen felesleges feljelentést tenned
Petya

agergo # 2008.12.06. 19:53

Köszi ppetya!

Az amerikai jogosítványom érvényes itthon. Kint külön elméleti és gyakorlati gépjárművezetői vizsgát is kellett tennem. (Nem kellett volna vizsgázni, ha leadtam volna nekik a magyar jogsim. Lásd, most lehet jól jön. :) )
A magyar jogosítványom 11 éve megvan és mindössze egy helyszíni bírságom volt sok éve még a régi rendszerben. Remélem ez enyhítő körülmény.

Ezt én is gondoltam, hogy felesleges panasszal élni, hisz ők ketten voltak, én meg egyedül, ezért esélyem sincs, hogy nekem legyen igazam. Mindenesetre szar, hogy ők egy nyomorék eü-készlet, vagy háromszög miatt basztatják az autósokat, amikor ők sem tartják be a közlekedési szabályokat. (Arról nem is beszélve, hogy én mint "utas", veszélyeztetve voltam miattuk.) Ez van...

Köszi mégegyszer az infot!

barbyy # 2008.12.06. 20:43

Sziasztok

Nekem 1hónapja vették el a jogsimat az alkoholszonda 0,58ml/l mutatott azóta nem jeleztek felém semmit. Az lenne a kérdésem, hogy ezek után mire számíthatok?
Köszönöm szépen előre is

giga # 2008.12.07. 21:47

Üdv, segítséget kérnék

Borzalmas éjszakám volt:(
Fél öt körül értem haza, egy hete majd minden nap fogdokinál voltam, nagyon fájt a fogam, megittam valamennyi jagermeistert,öblögettem is, nem tudom mennyit ihattam.Lefeküdtem, kb 1 óra múlva dörombölés,csöngetés,zsaruk. Ajtónyitás után, semmi jóestét, ezért meg ezést jöttünk, még a nevemet sem kérdezték,(sapka sem volt egyiken sem,azkötelezö,nem?) 3 rendör rámnyomja az ajtót, hogy mit képzelek én, meg milyen cserbenhagyásos BÜNCSELEKMÉNYT követtem én el.Közben megjött a feleségem(tanú)
Köpni nyelni, nem tudtam, próbáltam tisztázni a helyzetet,ök csak a szondát meg a vérvételt mondogatták,én meg azt, hogy mi van most, milyen alapon akarnak engem a saját lakásomban megszondázni, meg általában, miért törnek rám éjjel, erre bilics, merthogy ellenszegölük,és akadályozom öket,irány a vérvétel.
Közben kiderült, hogy a büfé parkolójában rátolattam egy ott parkoló üres autóra,nem vettem észre, közben hívtak, hogy nem kell elhoznom a cimbit, akiért mentem, erre szépen hazajöttem(ha sáros lennék, logikusan eltünök pár órára valahova, nem itthon szundizok)
Megnéztük autómat, tényleg volt rajt horzsolás, rögtön mondtam, hogy bocsi, lehet benn valami, ha én voltam, természetesen vállalom a felelösséget, de nem vettem észre, nem tehetek róla.
Szóval, szerintük az ütközés 4-fél5 között volt,a vérvétel meg fél7-háromnegyed 7-kor(kétszer vettek vért)

Srácok, lehet,létezhet ez? Mire számítsak?

Előre is köszönet minden szakértö hozzászólásért,üdv.

gcsab # 2008.12.08. 10:22

Üdv Giga!

Nem akarlak elkeseríteni,de sajna semmi jóra,és ezt a saját példámból okulva tapasztaltam... Rendőrállamban élünk!!!
Én régen cacacaca és kisbuddha néven írtam ide,ha gondolod olvasd el a történetem,még a mai napig is elhúzódik... Pedig egyértelmű az eset!
Nagyban függ attól,h milyen lesz az előadód,az ügyész,esetleg majd a bíró...
Sok sikert és kitartást Neked az ügyedhez!!!

Üdvözlettel.

gcsab # 2008.12.08. 10:30

Üdv Giga!

Nem itt,hanem az elvett jogosítvány fórumon írtam anno!

A legjobbakat!

giga # 2008.12.08. 10:36

Üdv, kb mikor irtad? Amugy nem örülök, hogy mnem sok jóval biztatsz:(
Cserbenhagyás tutira nem áll meg, azt csak szándékosan lehet elkövetni, tehát ha nem vetted észre, de utólag kiderül, és vállalod a felelösséget, szvsz nem cserbenhagyás.

gcsab # 2008.12.08. 10:39

Még egy jótanács:keress meg egy jó,lehetőleg ismerős ügyvédet(nehogy anyagilag kifosszon:-) )! Itt majd mindenki rettentően okosakat fog neked irogatni,de az életben nem mindig úgy alakul,ahogy annak papíron lennie kéne! Ahány előadó,ügyész,bíró,annyiféle kimenetele lehet az ügyednek...