Ittas vezetés


bekand # 2008.11.21. 15:39

üdv nektek!
junius-13-án elvették a jogsimat ittas vezetésért.mivel 0.8 fölött voltam birosági ügy lett.Nov-10 én a bíróság 60000-ft pénzbüntetésre valamint 32900-ft vérvétel költség meg fizetésre ítélt a jogosítványt visszakapom.ma nov-21 meg kaptam erről a végzést.kérdésem az lenne hogy ezzel a végzésel már vissza kaphatom a jogsimat az Okmány Irodán?válaszotokat előre is köszönöm!

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.11.21. 15:48

A végzés szerint hány hónpra tiltották el a vezetéstől?

RCSita # 2008.11.21. 16:38

Feri001!

Érdekes történet több szempontból is
1: minek inni....:D
2: piásan nem vezetünk
3: ha na rendőr egyedül van, nem sokat tehet, minek kelett beismerned, hogy ittál. mondtad, hogy nincs nálla szonda, ha nem vallod be a piát és nem látszik rajtad nem visz be vérvételre.

Azt írtad jogásznak készülsz, akkor igazán tudhatnád, az ártatlanság vélelmét, egészen addig amíg a bíróság el nem itél csak gyanúsított illetve vádlott lehetsz.
Itt az van, hogy büncselekmény mértékű ittasság volt, azért idéztek gyanúsítottként. Az ismerőseid csak egy végzést, határozatot kaptak, mivel nekik vélelmezhetően csak szabálysértési értéknek megfelelő pia volt "csak" bennük...
Az alapos gyanú azt jelenti, hogy van elég bizonyíték rá, hogy gyanúsítottként kihallgassanak.
Az ügyben büntetőbíróság fog dönteni!
Vélhetőleg pénzbüntetést vagy felfüggesztett fogházat fogsz kapni minimum 1 év eltiltással.
A levitt táblát nyugodtan letagadhatót, feltéve ha azt nem mondtad már jegyzőkönyvbe...
Az autódon látszik nyoma az "ütközésnek"? mert ha nem, akkor nehéz lesz bizonyítani, hogy nekimentél a táblának.

clay # 2008.11.21. 17:57

Üdv Mindenkinek!

Szerintetek az normális, hogy 2008. márciusban ittas vezetés vétség miatt eljás indult ellenem és még mindig nincs semmi az ügyben -a rendőrségi kihallgatáson kívül, ami júniusban volt-. Egyébként a rendőrség szerint: „nem tudnak vádat emelni“ mert nem volt tetten érés és én sem ismertem el a vezetés tényét, (egy parkolóban ültem a kocsiban és vártam valalkit) vád ejtési javaslattal küldik tovább az ügyészségre.Az ügyészségi vádíratot megküldik, vagy csak a Bírósági végzést? Ha egyáltalán vádat emelnek, ha nem akkor kinek kell a vádejtésról levelet küldni a rendőrségnek vagy az ügyészségnek?

Válaszokat köszi!
Clay

kenomajas # 2008.11.22. 02:13

A kovetkezo kerdesem van a szakemberhez. En Kanadaban elek most, es nyaron ittas vezetes miatt elvettek a kanadai jogositvanyomat egy evre. Most januarban hazakoltozom, es a magyar jogositvanyom egy eve lejart. Amikor januarban Magyarorszagon meghosszabbitom, akkor lehet abbol problema, hogy nem tudom megmutatni a kanadai jogositvanyomat? Tehat nekem az a felelmem, hogy megkerdezik, hogy hogyhogy egy eve nem hosszabbitotta meg, erre mondom, hogy Kanadaban eltem, es erre kerhetik tolem a kanadai jogositvanyt? Es ha megmondom, hogy ittas vezetes miatt bevontak Kanadaban, akkor ez megakadalyozhatja azt, hogy en megkapjam az ervenyes magyar jogositvanyt?
Kerem valaszoljanak, mert aggaszt a kerdes.

lufi # 2008.11.22. 06:11

Feri001!

Az a "kicsike" pia bizony elérte a bcs értéket!
Szerintem nyilvántartásba vesznek ezért kell bemenned.

monalisa1 # 2008.11.22. 10:43

kenomajas

Itthon a kanadai jogosítvánnyal ne foglalkozz. Ellenben keresd fel a háziorvost, perc pillanat alatt megvan a jogsid orvosi érvényesítése +3.500 Ft - ha jól tudom. Azzal a papírral irány az okmányiroda.

Átmeneti gáz akkor van ha itthon nem lenne érvényes a TAJ kártyád (= egészségbiztosítás kártya) ebben az esetben nem tudom az orvos miként foglalkozhat veled. Persze ez is megoldható: irány az adóhivatal ügyfélszolgálata és 4.350 Ft/hó összegért ismét biztosított állampolgár leszel.

monalisa1 # 2008.11.22. 10:44

Az hogy egy évig miért nem volt érvényes a jogsíd - magánügy.

Feri001 # 2008.11.22. 16:05

Hello Mindenki!

Köszönöm az eddigi válaszokat!

RC Sita!

1.Inni jó! :)
2.Most már én is belátom...
3.Odahívott volna akkor egy másikat...vagy valami...attól még bevihet...valahogy csak megoldja...és azért vallottam be, mert gondoltam mivel egyedül van elnéző lesz, és elenged, vagy legalább ott hagyom a kocsit...gondoltam fiatal és van benne emberség, és azt mondja ne csináljak ilyet többet, mivel tényleg nem látszott rajtam...gondoltam elbeszélgetek vele őszintén.

Első éves vagyok a jogon, 2 hónapja van suli, még nem vagyok dr. szinten...:P

Jegyzőkönyv nem volt EGYÁLTALÁN amikor bevittek, csak egy papírt irattak alá, hogy behoztak vérvételre, és, hogy elvették a jogosítványomat. Erről kaptam bizonylatot.

A kocsi azóta meg lett csináltatva.

Felfüggesztett fogházat? Ezt Te sem gondolod komolyan...ittas vezetésért? Ki kapott már ezért felfüggesztettet, most tényleg...?? :P

Bekand ott írta a hozzászólásom felett, hogy 0.8 fölött kapták el, azaz bűncselekménnyel, és 100ezer alatti pénzbűntetést kapott, valamint még a jogsiját se vették el!!

Egy ismerősöm pár éve részegen betévedt egy parkolóba, és nekiment 6 parkoló kocsinak, egymásba tolta őket. Pénzbírságot kapott, meg eltiltást, de felfüggesztettet?

A nyílvántartásba vétel bűntetett előéletnek számít? És a felfüggesztett fogház? Gondolom igen...dehát nehogy ilyenről beszéljünk már...:)

Ilyen esetben nem a rendőrség állítja ki a végzést? Bírósághoz kerül az ügy mindenképp? Ha pl. olyan story-t találok ki a rendőrnek, aki majd kihallgat, hogy megesik rajtam a szíve...:) akkor ő dönthet úgy még, hogy összetépi a papírt és nem küldi semmiféle bíróságnak nem?

Azt írták rá a papírra, hogy a kihallgatás nagyjából 1 óra. Miért?

A vizelet teszttel kapcsolatban valaki, valamilyen 5-let?

Előre is köszi!

Nyílvántartásba vesznek az mit jelent? Bekerülök a bűnözők közé vagy mi?

Kacsa1111 # 2008.11.22. 16:27

Kedves Feri001,

most látom csak, hogy 50 kiló vagy...tényleg? akkor te ne igyál, hanem inkább egyél!


Kacsa11

Feri001 # 2008.11.22. 16:32

Én amúgy abban bíztam eddig, és most is abban bízom a mélyen negatív lehetőségek elolvasása ellenére, :)

hogy bemegyek, elmesélem, hogy szükség helyzet volt, és amiatt ültem ittasan autóba, kell a jogsi!!!!! :)

és mélyen megbántam, tanuló vagyok, rossz helyzetben vagyok, 20 éves vagyok, (tényleg, ez számít valamit??, pl. fiatal nagykorú vagyok, ilyesmi, a jogsim januárban lesz 4 éves.)

Elsírják magukat a kihallgató rendőrök, majd odaadják a jogsimat kifényesítve, és még elnézést is kérnek tőlem! :) :) :)

Feri001 # 2008.11.22. 16:36

Kedves Kacsa1111!

Sokan mondták már! :) Ez családi vonás sajnos...

Nem betegség, hanem alkat, és szervezet függő.

Ha megeszek 5000 kalóriát is akár 1 nap, átmegy rajtam, nem épül be a szervezetembe...nem tudok hízni. A családban mindenki 25 évesen kezdett el...

ez van...:S ezért is félek, hogy aránytalanul sokat fog kimutatni a szonda...pedig mentálisan jól vagyok.

amúgy szerencsére tök egészséges vagyok, soha nem volt semmi bajom, beteg is max. náthás voltam max 3-4szer. :)

kenomajas # 2008.11.22. 17:58

Koszonom a valaszt!

Engem mar valamelyik latogatasom soran latott el orvos ugy, hogy nem volt TB kartyam, fizetnem kellett az ellatasert.
Ugytudom, a jogsi hosszabbitasi vizsgalat is fizetos, ezert nem TB koteles. De majd kiderul.
Udv
Kenomajas

Pistisunk # 2008.11.23. 12:41

Feri001

Egy-két infó, ami talán megnyugtat egy kicsit (én is voltam 20 éves joghallgató).
Helyesen jártál el, hogy elismerted, ez nyomatékos enyhítő körülmény. A rendőr amúgy is valószínűleg elvitt volna vérvételre (szonda nem kötelező előtte). A vizeletvétel ma már bevett szokás ittas vezetésnél, ha a kábszerre nem kérdezett a rendőr, akkor azt biztos nem vizsgálják.
Az egyetemnek nem jelezhetnek, személyiségi jogok stb!
Büntettet előéleted nem lesz ettől. Esetleg ha felfüggesztettet kapnál, de az csak a 3. ilyennél lenne elképzelhető. De a nyilvántartásban benne leszel egy ideig, egyes helyeken ezt felvételnél nézik (pl. bíróság, Paksi Atomerőmű)
A tábladöntögetés külön szabálysértés, külön eljárással. Erről külön határozatot kaphatsz, ha a rendőr emiatt is feljelentést tett. De ha nem is látta...
Jegyzőkönyvet nem kapsz a helyszínen. A rendőr ír egy jelentést, amiről később kérhetsz másolatot, akár a többi iratról.
0,8 fölött mindig a bíróság jár el (ha bizonyítható és vádemelés van). Beismerésnél nem lesz tárgyalás, csak ha nem tetszik a kapott végzés.
Az eltiltás mértéke a véralkoholtól függ, az ügyész általában indítványozza az eltiltást.
A kihallgatáson részletes személyi körülményeket vesznek fel. Oda vidd el a munkáddal kapcsolatos igazolást arról, hogy vezetned kell, az állatmentőktől is kérj ilyet, csatoltasd a jegyzőkönyvhöz, és kérd az eltiltás mellőzését. Ha a véralkohol szint alacsony, akkor van rá esélyed.

Feri001 # 2008.11.24. 11:53

Kedves Pistisunk!

Köszönöm a hozzászólásod!

És ha bevesznek a nyílvántartásba, és utána kikérek egy erkölcsit, akkor az erkölcsimben látszódni fog, vagy ott egyáltalán nem?!

A tábladöntögetést csak azt hittem, amikor még kidöntöttem, hogy nem látta, de utána kiderült, hogy látta, mert rákérdezett, hogy:. " ez mi volt..."

Szerinted ezt letagadjam, ha feljelentett emiatt is? Egyedül volt a rendőr, nem írtam alá semmit ezzel kapcsolatban, és szemtanú nem volt...vagy inkább valljam be majd a kihallgatásnál?!

Tehát akkor minden enyhítésre méltató dolgot vigyek a kihallgatásra...ott kérhetem, hogy írják bele a jelentésbe, hogy miért vezettem ittasan? Azt meg fogják kérdezni? Mert, ha pl. szükséghelyzet volt...Apukám odaadta a kocsit, hogy kimenjek törökbálintra házibuliba, úgy volt, hogy ott alszom, de hajnali 4 kor felhívott, hogy a kocsijában maradt a gyógyszere, ami feltétlen kell neki...66 éves már, és sok baja van... és receptre kapható a gyógyszer, sürgősen be kellett szednie...4 óránként kell. Ez érdekli őket szerintetek, vagy el se hiszik a rendőrök? megemlítsem vagy ne?

a nyílvántartásban meddig leszek bennt kb.?

Ha pl. a kihallgató hadnagy úgy dönt, hogy "megsajnál", és mégsem akar feljelenteni, összetépheti a papíromat és mondhatja, hogy: "na, máskor ne csináljon ilyet"...

vagy erre már nincs jogosultsága.

Előre is köszi!

Üdv:.

Feri

Hiszteria # 2008.11.29. 05:58

Emberek, sziasztok!

Volt egy ilyen kérdésem 2008.11.16. 20:48-kor:

"Szeretném megkérdezni, hogy a LION féle alkoholszonda 0,71mg/l-es eredményénél milyen büntetést kaphatok, és hogy van e valamilyen esélyem a meghozott büntetés enyhítésére?

Köszönöm a válaszokat!"

Képzeljétek, tegnap előtt volt a tárgyalásom, ahol kihirdették (szerencsémre), hogy nem vonják be a vezetői engedélyem "csak" 60˙000 Ft-ra büntettnek. Juppijájéééé!

gyula1 # 2008.11.29. 11:10

igen jó kedvében lehetett a bíró :)

Pistisunk # 2008.11.29. 11:29

Feri001 2008.11.24. 12:53

Eltépni biztos nem fogja, mivel jogállamban élünk :)

A nyilvántartásról most mondta ki az AB, hogy részben alkotmányellenes, ez biztos változni fog. Pénzbüntetés esetén tiszta erkölcsi biz-t kapsz.

Abban nem adhatok tanácsot, hogy milyen vallomást tegyél, a lelkiismeretedre van bízva.

geba # 2008.11.30. 18:43

sziasztok olyan kérdésem lenne hogy a-c kategoriám meg maradt a B elvették 1 évre ujra kell-e vizsgaznom?
köszi elöre is.

gyula1 # 2008.12.01. 06:15

Geba

Nem kell! Csak bemész az okmánmyirodába és visszaadják! Persze ha lejárt az 1 év!

Üdv.: Gyula

Boidy # 2008.12.01. 17:04

Sziasztok!

Most vasárnap 11.30-án,jöttem hazafele egy buliból,és útközben megcsúszott a jégen a kocsim nekiütköztem a szalagkorlátnak és a pörgés közben nekisodródtam egy autónak.Mivel nem vettem észre hogy nekimentem meg elégg besz*rtam gyorsan elhuztam onnan és kerestem egy parkolohelyet(forgalommal szemben)megnéztem a kár-t és 15óra mulva indultam volna vissza a helyszínre hogy megnézzem mi történt meg felvegyem a rendszámom de utközbe jött velem szembe egy kocsi és azt modnta neki mentem.fél óra könyörgés után is csak rfendőrt hívott mert elhagytam a helyszínt és berágott,én mondtam észre se vette,,de lese szarta.1órára rá lkijöttek a rendőrők...kérdezték ittam-e mondtam nem előkaptak egy szondát megfujtam erre ittam...(szalagavato bulin valaki gondolom alkoholt kevert a piámba.)Persze nem hitték el kérdezték kell e vérvizsgálat vagy kismértékben fogyasztottam és elég a seres?Mondtam elég a seres.Az örsön 39mg/l-nél nem mutatott többet a 4-ből egyszer se a fújás...Ez még állítólag szabálysyértés és nem bűncslekmény.
A rendőrök azt mondták:

  • a jogsimnak biztos lőttek 2évre is bevonhatják
  • és 300ezer forintot is kiszabhatnak

+cserbenhagyásmiatt büntető eljárás indulhat ellenem...
Rohadtul beszartam,remélem valamivel megtudtok nyugtatni...

Előre is köszi a válaszokat,Dani,18éves (jogsim juniusi)

Boidy # 2008.12.01. 17:06

15perc mulva mentem vissza bocsi

Hiszteria # 2008.12.02. 04:49

Boidy!

Tudod, hogy mennyi a 39mg/l alkoholtartalom?

A biztos halál, legalább 100 embernek egyszerre.
Mennyi is volt pontosan az érték? Emlékezz viszza egy kicsit jobban! Engem 0,71mg/l miatt állítottak bíróság elé, ami megfelel 3-4 sör elfogyasztásának. Ha jól ki akarnám számolni a Te 39mg/l-es eredményedet, akkor kijönne, hogy meg kellett innod 15-20 liter Whiskyt vagy Vodkát.

Attys24 # 2008.12.02. 06:01

Üdv!

Sajnos nem csak nekem de az egyik rokonomnak is bevonták a jogsiját, csak neki nem ittas vezetéslrt hanem balesetet okozott és voltak sérültek. Kerek 6 hónapra vették el tőle. A kérdésem az lenne hogy kell-e újra vizsgáznia? Előre is köszönöm a segítséget.

no21 # 2008.12.02. 06:55

Kérdezni szeretném, hogy az ittas vezetés miatt rendőrségi meghallgatásra behívott egyénektől mit kérdeznek általában?