Ittas vezetés


ilona63 # 2014.03.04. 17:37

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Több alkalommal kerestem Önöket férjem jogosítványának elvétele ittas vezetés miatt ügyben, melyre folyamatosan korrekt válaszokat kaptam. Úgy gondolom, a kifejletről is tájékoztatom Önöket és a Fórumozókat!
Aki kíváncsi az előzményekre, Ők a múlt heti leveleimből tájékozódhatnak.
A végkifejlet: A büntető eljárást megszüntették bűncselekmény hiányában, és a jogosítványt visszakapta.
Az orvosszakértő az alábbiakat állapította meg:
" ... szervezetében az alkohol anyagcsere a lebomlás-kiürítés fázisában volt... - időpont közlése -( a nem hiteles mérés időpontja szerepel)..igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt..nem igazolható az alkohol-koncentárció meghaladta volna a bűncselekményi értékhatárt. A koncentráció csúcspontja nem határozható meg."
Ez alapján szerintem: felkészületlenül, indokolatlanul történt a bűncselekmény miatti feljelentés, és nem utolsósorban a feljelentést követő rabosítás is.

Kérdésem Tisztelt Ügyvédi Iroda: Ha az ügyészséghez benyújtott panaszom alapján megállapítást nyer, hogy jogtalanul rabosítottak, anyagi kártérítést kérhetek-e a rendőrségtől (mentálisan - idegileg, pszichikailag megviselt a rabosítás ténye, az, hogy a településen elterjedt, hogy engem rendőrök vittek el.
Köszönöm.

Ittasvezetes.hu # 2014.03.04. 13:13

barnus

Javaslom, töltse ki ezt az adatlapot, és minden kérdésére (díjmentesen) pontos választ fog kapni:

http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Természetesen van mód a vezetői engedély gyors megmentésére, és az utánképzés jogszerű elkerülése is lehetőség.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

barnus # 2014.03.04. 09:49

Üdv! Köszönöm az tájékoztatást.Utána jártam a légszonda 0.41 mutatott.A vér vizelet nem jött még.Fogadjak ügyvédet Vagy várjam meg a vér-vizelet eredményt. Az után képzést minden esetben elkel végezni?
Válaszát előre köszönöm.


Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

Ittasvezetes.hu # 2014.03.03. 10:33

Rita11

Az Ön haladási sebességét tanúk által nem lehet eldönteni. A baleseti helyszínelő, és a szakértői vizsgálat dönthet erről, kizárólag.

Az ügy leírása alapján elmondhatom, hogy találkoztunk már olyan hasonló esettel, amikor a gyermek elhelyezése is indokolttá vált (gyámság alá). Erre is kellene készülni.

Az Ön pszichiátriai ügye nem enyhítő körülmény, sőt. Hosszabb időre is elvehetik vezetői engedélyét, mint ha egy stabil idegállapotú személyről volna szó. Ugyanígy aki pld. alkoholelvonás alatt áll, semmiképp sem enyhítő körülmény, hisz eleve egy alkoholista életmódot feltételeznek az ügy mögött, mely ugyanakkora alkoholszinttel jóval súlyosabb büntetést vonhat maga után, mint egy józan életű személy esetében.

Az eset leírása alapján pontos várható eredményt nem tudunk mondani.

Az oszlopban keletkezett kár mindenképpen Önt terheli. Az eltiltás nagyon hozzávetőlegesen mondható csak meg, mert számtalan részlet hiányzik. Így én 2 év 6 hónapra gondolnék. Pénzbüntetésben 400 ezer forint körüli összeg - szintén csak hozzávetőleges. Közmunkára váltható !

A várható eljárási idő szintén nem becsülhető meg (számtalan részlet ismeretének hiányában), de hasonló esettel találkoztunk már 60 napos, és másfél éves átfutással is.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.03.03. 10:26

Merci 22

Amennyiben bódult állapotban vezette járművét, kábítószer hatása alatt, úgy természetesen a vezetői engedélyét hasonlóképp veszti el hosszabb időre, mint például alkoholos befolyásoltság alatt. Bódult állapot esetén az igazságügyi orvosszakértő (nem elmeorvos-szakértő) dönt arról, hogy az illető a cselekménykor a kábítószer hatása alatt állt-e. A leírtakból úgy veszem ki, hogy ez már megtörtént, és kimutatták a kábítószer jelenlétét, és a befolyásolt állapotot.

A vétlen járműben utazók csonttörései eleve 8 napon túl gyógyuló sérülésként lesznek kezelve, ezen kívül akár maradandó fogyatékosságot is megállapíthatnak.

Szabadságvesztésig könnyű eljutni a leírtak alapján. Mellette hosszabb időre vezetői engedély elvesztése, pénzbüntetés, az okozott anyagi kár (másik jármű) megtérítése a biztosítótársaság irányába, utánképzés és elterelés várható.

A leírtakból úgy tűnik, az Ön rokona nem feltétlenül vette komolyan a várható következményeket, avagy nem igazán törődik vele. Figyeljenek oda rá !


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.03.03. 10:21

berecz

Próbáljon meg munkáltatói igazolást beszerezni a C kategóriás járművek vezetésének nélkülözhetetlenségéről !


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Rita11 # 2014.03.03. 08:22

Tisztelt Ügyvédi Iroda

Segítségre van szükségem. Ittas vezetésen értek, miután az autómmal kidöntöttem egy oszlopot. 3 tanú látta,az első akkor értesítette a rendőrséget amikor kidöntöttem, és pánikomban elhagytam a helyszínt, a második azt állítja, hogy 140km/h val haladtam,(bár ha nincs trafipax a szemében akkor kétlem, hogy ezt megtudja állapítani), a harmadik pedig megállított és elvette tőlem a kulcsokat. A helyzetet súlyosbítja, hogy velem volt a 1.5 éves lányom is. Szülés utáni depresszióban szenvedek, pszichiáter nyugtatókat írt fel, de amikor az nem használ iszom, és néha nem is keveset. Soha ilyen nem fordult még elő, hogy autóba üljek így, de most sajnos megesett. Vért és vizeletet vettek tőlem, ami 1.55 mutatott. Még aznap jelentkeztem a pszichiátrián és kértem, hogy vegyenek fel elvonóra, ami a mai napon meg is történt. Tudom, súlyos dolog amit tettem, és szeretném tudni , hogy mire számíthatok, és egy hatalmas pénzbírságot esetleg lehet e valamilyen közmunkával kiváltani, csökkenteni, körülbelül mennyi idő az ügy lefolyása és mi a legsúlyosabb amit kaphatok? Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel, B. Rita

Merci 22 # 2014.03.02. 20:27

Jó napot!

Nekem olyan kérdésem lenne,az egyik családtagom még tavaly május elején elaludt a volánnál és balesetet okozott,ő súlyosan sérült,és a másik autóbam utazó személyek is sérültek az egyiknek eltört a keze,a másiknak aki külföldi neki súlyos sérülése lett,leszakadtak a hasfalárol a belek.Eddig semmi előre lépés nem volt az ügyben,decemberben kellett mennie kirendelt elmeorvosi vizsgálatra,és pár napja elvették a jogositványát,mint kiderült kábitószer volt a szervezetében.Amit persze egész eddig tagadot,és állítólag vissza is kapja a jogsit,bár ezt csak ő állítja.Milyen büntetésre számíthat?Mert ugy néz ki az egész családból csak én gondolom,hogy ebből akár felfüggesztett,vagy még súlyosbb ítélet is lehet,a bírság mellett.Válaszukat előre is köszöm

berecz # 2014.03.02. 11:53

Köszönöm megtisztelő válaszát, de semmit nem szeretnék előadni a bíróság előtt, csak azt, hogy a C kategóriát megtarthassam. Rosszabbul fog elsülni, ha a tárgyalást megtartják, mert összesen 5 szomszédot sikerült rábeszélnie, hogy tanúskodjanak ellenem. Elég zárt közösségű utcában lakom, tücsköt bogarat rám fognak kiabálni. Abban segítsen legyen szíves hogy kinek írjak (így a bíró előtt egyoldalúan tudok enyhébb ítéletet kérni (kevés pénzbüntetést)illetve, azt árulja el kérem, hogy hivatkozhatok-e valamire a C kategóriával kapcsolatban vagy csak kérhetem annak megtartását. Őszintén megmondva nincs is szükségem a B kategóriára, csak a C-re.
Válaszát köszönöm.

Ittasvezetes.hu # 2014.03.02. 10:58

barnus

A helyszíni szonda eredményét nem feltétlenül szokták közölni, de az iratismertetéskor mindenképpen kérhet a keletkezett iratokból másolatot, és azon rajta lesz.

Az utánképzésről készítettünk pár éve egy videot, itt tekinthető meg:


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.03.02. 10:55

ilona63

Véleményünk szerint a bűnügyi nyilvántartásba vétel nem volt indokolt. Meg kell nyugodnia, ezt törölni fogják, amennyiben az orvosszakértő is alátámasztja a mérési eredmények alapján, hogy Ön nem volt befolyásolt állapotban.

Nagyon helyesen cselekszik, hogy nem vezeti járművét ezen idő alatt, még akkor is, ha Ön most jogtalannak érzi ami történt, legalább nem ad okot és lehetőséget arra, hogy további gondok adódjanak.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.03.02. 10:48

berecz

A bíróság elé állás az Ön esetében nem feltétlenül azt jelenti, hogy a szomszédjával kell "üvöltözni", hanem azt, hogy amit el szeretne érni, azt ott előadhassa a bírónak. Javaslom, hogy essen túl a tárgyaláson, és kérje annak tartását, vagy éljen a lehetőséggel. Levélben mindez személytelen lesz, és nem feltétlenül hozza meg a várt eredményt.

Az Ön szomszédja arra vonatkozóan, hogy Ön mikor és mit ivott az otthonában - négy fal között - , nem lehet tanú, így az "üvöltözés" alapja semmiképpen sem ez.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

vezető1990 # 2014.03.02. 08:41

az lenne a kérdésem hogy vasárnap hajnalban egy durr defekt következtében lesodródtam az útról és kivittem egy villanyoszlopot kihívtam a rendőrséget és a szonda mutatott 0,20 ezreléket.A helyszínen elvették a jogosítványomat majd elvittek vérvételre.Kb mire számíthatok mennyi időre veszik el a jogosítványomat ha elveszik??Befolyásoló tényező lehet-e az hogy a munkába járásomhoz nélkülözhetetlen a jogosítványom!!!
Előre is köszönöm a választ!!

Robi007 # 2014.03.02. 07:28

Üdvözlöm engem januarba vittek be ittas vezetéssel de ugy hogy alt az auto mivel kifogyott z autopalyan az üzemanyag belöle . mondtam a rendörnek hogy mindjar jönnek hozzak az üzemanyagot monta hogy nem kell a duma tudja senki nem jön elé g ittas voltam mondtam jo akkor nem jön bevittek vér alkohol szintem 1.32 ezrelék voltam mar rendörségen probaltam azt kamuzni hogy csak akkor fogyasztottam alkohzolt mikor alt az auto hajnal 1 kor . de mivel a szakértö megállapitotta hogy én mar iszok 8 ora ota ezér igy ráfáztam .. hétfön megy be az auto tulajdonosa a rendörségre és bevalja hogy ö vezetett nem én én csak magamra akartam vallalni mert ugy voltam vele ha nem tudjqk megallapitani mikor ittam azt mondom majd hogy akkor fogyasztottam alkohollt mikor mar alt a kocsi .. de sajnos ez nem jött be . az lenne a kérdésem ha a tulaj bemegy és bevalja hogy ö vezeteett csak miikor kifogyott a gazolaj a kocsibol elment gazolajér engem meg ott hagyott akkor lehetséges hogy ejtik az én részemöl a vadat ?

barnus # 2014.03.01. 17:47

Üdv. Nekem az lenne a kérdésem,hogy a légszonda
eredményt miért nem mondta meg a rendőr?
Nem tudtam meg fújni a szondát helyszínen,mert
szájüregi rákra műtöttek.Bevittek egy erősebb
szondát megfújatni utána vér vizelet.De jegyző-
könyvet nem kaptam.Előző este kb 1 lt bor elfogyott.
A vér -vizelet vétel és az alkohol fogyasztás
között 12 óra telt el.
Mi az után képzés?


Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

ilona63 # 2014.02.28. 12:40

Tisztelt Ügyvédi Iroda
Napok óta stresszben élek a jogosítványom elvétele miatt, közben felelevenítem a történteket. A következő jutott még eszembe:
Ugye, mint említettem, nem hiteles szonda eredményeként 0,26 mg/l volt az alkoholszint, majd hitelessel 0,24 később 0,22 mg/l. Vérvétel nem történt.
Amikor ügyem gyorsítása érdekében felkerestem a megyei rendőr-főkapitányságot, mivel állítólag ők az illetékesek, az ügyintéző bűnügyi nyilvántartás céljából lefotóztatott, rabosított. Kérdésem: Nem hiteles mérés eredménye mutatott bűncselekményre, a hiteles mérések egyike sem. Jogos volt-e a rabosítás?
Egyébként a faluban - ahol lakom - azt követően, hogy a megyei rendőr-főkapitányságon megjelentem, űzik a kis fekete autóval közlekedőt, szirénával, üldözése sebességgel, majd ellenőrzik őket (nekem kis fekete autóm van). Szerintem mindenképpen el akarnak kapni, csakhogy én nem vezetek azóta sem.
Üdvözlettel: Gábor

berecz # 2014.02.28. 11:11

Tisztelt Ügyvédi Iroda!
A következő problémával fordulok Önökhöz: 2013.05. hónapban a lakásom előtt szereltem az autómat, ki akartam próbálni, balul sült el, és a szomszédom villanyosznopának nekimentem. Aki jó szomszéd révén azonnal rámhívta a rendőrséget. A gépjárművel visszaálltam az udvaromra. Néhány perccel később megjelent a rendőrség, vérvétel a szakértő januárban megállapította, hogy a véremben alkohol volt. Nem kevés... sajnos (2,97). 2014. január hónapban a rendőrség begyanúsított, az ittas járművezetéssel, én azt a nyilatkozatot tettem (mivel a vérem alkoholszintje felszállóágban volt), hogy a baleset korábban történt, mint azt a szomszéd állítja. Nem is foglalkoztak vele, ma kaptam a bíróságtól a papírt, hogy 15. napon belül tárgyi bizonyítékomat terjesszem elő st... A lényeg: Az ügyész pénzbírságot, járművezetéstől eltiltást kér, és tárgyalást. Őszintén megmondom, nem akarok a bíró előtt a szomszédommal üvölteni, szeretném az egész ügyet tárgyalás mellőzésével elrendezni. Beleegyezem, hogy tiltsanak el, elismerem, hogy bűnös vagyok, csak azt szeretném, hogy a hivatásos jogosítványom C kategóriáját megtarthassam, mivel azzal keresem a kenyerem. A kérdésem az lenne, most kinek írjak levelet (ügyész vagy bíró) illetve mire hivatkozzak (vagy csak kérhetem?), hogy a C kategóriát megtarthassam.

Köszönöm megtisztelő válaszukat, további sikeres munkát kívánok!

Véleményem # 2014.02.26. 23:11

Ittasvezetes.hu

Orvos szakértő két papírcsíkon mit szakért? Ezeken légalkohol eredmények vannak. A vért szokták orvos szakértőnek elküldeni, de akkor már a vér vételkor is van egy orvosi vélemény.
Elméletileg van még egy nyilatkozat is amit töltetni kell a fújáskor, mit mikor ivott stb. de ezen sem tudom van e mit orvosnak nézegetnie...

ilona63

A 100.000 Ft.-os közig bírság a valószínű szinte tuti, ez fix. Részletet lehet kérni...

A kiesett bér, vagy anyagi kár akárhogy van megfogalmazva nem támadható, anyagilag nem térítik ezt meg, akár egy perben sem. Próbálkozni nem látom értelmét, de egy hosszú per több kiesés lenne, nagyon nincs értelme.

A mit fogyasztott, evett, ivott, aludt magyarázat senkit nem érdekel, nem számít jelen esetben. Alkohol volt a szervezetben és úgy vezetett. Tanuló pénz lesz ez, hogy legközelebb figyeljen oda. A jogsit vissza kell kapnia.

Mivel nagyon a bűncselekmény határán mozogtak a mérési eredmények azért lehet ez a herce hurca...

Ittasvezetes.hu # 2014.02.26. 18:19

ilona63

"...a pénzbírsággal nem értek egyet, hiszen mint írtam, előző nap fogyasztottam alkoholt..."

A fogyasztás időpontja mellékes. A mérvadó az, hogy Ön úgy kezdte meg a gépjármű vezetését, hogy szervezetében alkohol, vagy alkoholmaradvány volt. Egyébként a rendőr sosem azt kérdezi, hogy "előző nap ivott-e alkoholt", hanem azt, hogy fogyasztott-e az elmúlt 12-24 órában szeszesitalt

"...Az erős dohányzás, a sok kávé fogyasztása, és az esetleges magasabb vércukorszint befolyásolhatta-e az eredményt..."

Az elfogyasztott alkohol mennyiségét semmi nem növeli, semmi nem csökkenti. Magyarán szólva, amennyi alkoholt "az ember lenyelt, azt lenyelte". Egyéb szerek (élelmiszer, gyógyszer stb), nem befolyásolják számottevően az alkohol felszívódási folyamatát. Az alkoholszintet egyetlen dolog emeli: maga az alkohol. A többi (pld. műfogsor-ragasztó, szájvíz, erjedt ételek, belélegzett szerek (hígító) stb. - a lényegen nem változtatnak"

Amennyiben orvosszakértőt vontak be, az ellen Ön nem tehet semmit. Később ezt megpanaszolhatja - tapasztalataink szerint eredménytelenül.

Egyet el kell fogadnia: a cselekmény pillanatában alkoholszármazék volt az Ön szervezetében. Az egyéb magyarázószövegeket a hatóság rendre elutasítja, és felesleges kísérlet ilyesmivel próbálkozni.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

ilona63 # 2014.02.26. 13:45

Még 1-2 gondolat!

Mivel a jogosítvány elvétele hétvégén történt, hétfőn reggel 8 órakor megjelentem az eljáró rendőrőrsön, ahol a vezetővel beszéltem. Kifogásoltam a jogosítvány elvételét. Válasza az volt, hogy nem tud már mit tenni, az anyagomat továbbította a megyei rendőrkapitányságra. Ez a tény viszont valótlan volt, hiszen ma voltam a megyei rendőrkapitányságon, és az anyagom nem volt ott. Tájékoztattak, mivel az első nem hiteles mérés eredménye 0,26 mg/l volt, és ez bűncselekmény, ezért a mérési eredményeket az orvosszakértő véleményezi, majd az anyagot az ügyészségnek megküldik. Ők döntenek a jogosítvány visszaszolgáltatásáról.
Sajnos, mivel gépkocsivezetőként dolgozom, jogosítvány nélkül a munkát nem tudom felvenni, keresetkiesésem lesz - legjobb esetben, bár félő, megszüntetik a munkaviszonyomat. Úgy gondolom, a jogtalan jogosítvány elvételével az intézkedő közeg anyagi kárt okozott, melyet szeretnék valamilyen módon megkapni. Kérem ebben a tanácsát.
Üdvözlettel: Gábor

ilona63 # 2014.02.26. 13:36

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Köszönöm a megnyugtató válaszát, bár a pénzbírsággal nem értek egyet, hiszen mint írtam, előző nap fogyasztottam alkoholt.
Kérdésem lenne még: az erős dohányzás, a sok kávé fogyasztása, és az esetleges magasabb vércukorszint befolyásolhatta-e az eredményt, azaz: megemelhette-e az értéket.
Köszönöm.
Gábor

Ittasvezetes.hu # 2014.02.26. 12:49

ilona63

Ez esetben az Ön vezetői engedélyét haladéktalanul vissza kell adnia a hatóságnak.

Javaslom menjen be az eljáró rendőrségre, és ott tárja elő azt a tényt, hogy a hitelesített légalkoholmérés azon határa, mely után a vezetői engedélyt mérlegelés nélkül el kell vegyék: 0.25 mg/l.

Ön a jelek szerint közigazgatási eljárásba kerül, 100 ezer forint pénzbírságot fog kapni, és 8 büntetőpontot. A vezetői engedélyét nem szabadott volna elvenniük.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

ilona63 # 2014.02.26. 12:39

Tisztelt Ügyvédi iroda!

Valóban, egyetlen hiteles mérés sem haladta meg a 0,25 mg/l értéket. 3 mérés történt: az első nem hiteles, 0,25 mg/l, a második 0,24 mg/l, majd 30 perc múlva 0,22 mg/l.

Véleményem # 2014.02.26. 10:32

ilona63

Tegye egyértelművé és érthetővé a mondanivalóját!
A rendőrségi mérést írja le, ott kétszer ki kellett fújnia egy készüléket...
A helyszíni mérés első értéke "nem számít"

Ittasvezetes.hu # 2014.02.26. 07:35

ilona63

Jól értem tehát, hogy egyetlen mérés sem haladta meg a 0,25 mg/l értéket ?


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap