Ittas vezetés


gabor79 # 2014.03.11. 13:55

Tisztelt Fórum!

Orvos szakértői vélemény és bírói döntés előtt vagy után van nagyobb esély arra, hogy valaki szabálysértéssel megússza a dolgot?

Gábor

D.Bálint # 2014.03.11. 13:00

Tisztelt ittasvezetés.hu!

Köszönöm a válaszukat! Van valami esély, h esetleg csak a B kategóriát vegyék el? Nem ivott sokat és kb 6-6 és fél óra volt az ívás után a vérvételig. A vérvétel eredményét mi megkapjuk vagy csak a bírósági döntés után? Az esetleges kérelmezést vagy fellebbezést csak ez után lehet megindítani vagy beadni? Bírósági tárgyaláson meg kell jelennie?
Válaszukat előre is köszönöm!

D.Bálint # 2014.03.11. 12:49

Tisztelt Agent Cooper!

Írtam az ittasvezetes.hu-nak! Elvileg ma hívják vissza. de ma találkozunk egy ügyvéddel, megbeszélni a történteket. Okirat csak az van amit adtak neki a rendőrségen. Átvételi elismervény a vezetői engedély átvételéről és az igazolás a vérvételről. Semmilyen más papírt nem adtak neki. Esetleg tudna segíteni munkáltatói igazolás példány megírásban, vagy valami más dokumentum esetleg fellebbezési nyomtatványban? Vagy valami segítséget, h mit kellene kezdeni elsőnek!
Köszönöm!

Ittasvezetes.hu # 2014.03.11. 12:45

D.Bálint

Amikor egy rendőr elveszi a jogosítványt, és hozzáteszi, hogy nem fogják elvenni: az eleve saját magának mond ellent. Akit vérvételre állítanak elő, ott a gyanú erős, hogy az ittasság mértéke átlépte azt a küszöböt, ami a vezetői engedély elvételét nem indokolja. Vezetéstől való eltiltást minden ilyen esetben KÖTELESEK alkalmazni, így azon állítása a rendőrnek, hogy "nem fogják elvenni" - amennyiben a vérvételi eredmény átlépi a 0,50 g/l értéket - természetesen valótlan.

Nem lehet gyorsítani az eljárás ezen szakaszában, mert az orvosszakértői véleményt meg kell várni. Addig nem lehet mit tenni, türelemmel kell várakozni, nincs helye "kérelmeknek".

Ez az idő 2 héttől fél évig terjedhet (utóbbi szélsőséges eset).


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Agent Cooper # 2014.03.11. 12:23

Kedves D.Bálint!

Ha ennyire fontos a jogosítvány, akkor miért nem bíznak meg ügyvédet? Vagy ha jogellenesen vonták be előzetesen, akkor hogyan tervezik vissza szerzni?
Van egyáltalán az édesapjának bármilyen okirata, ami alapján el lehet indulni?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

D.Bálint # 2014.03.11. 10:59

Tisztelt Agent Cooper!

Mint írtam, sajnos elfelejtette izgalmában! Rendőrök sem mutatták meg neki, csak valami halvány zöld pöttyöt, h szerencséje, h nem sötét zöld, mert az erős ittasságot jelentene. Annyit mondtak neki, h ez miatt nem lesz beszüntetve a jogsija.

Agent Cooper # 2014.03.11. 10:17

Kedves D.Bálint!

Mennyit fújt a papa? Ha 0,25-nél kevesebbet, akkor mire való hivatkozással vették el a jogosítványát?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

D.Bálint # 2014.03.11. 05:55

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Segítséget szeretnék kérni! Édesapámat 2014.03.08.-án reggel 5-kor személyautóval szondáztatták. Sajnos mutatott valamennyit a szonda, de ő sajnos azt elfelejtette izgalmában. A rendőrök sokat tanakodtak, h mit csináljanak az alacsony színt miatt, de végül sajnos előállították vérvételre. Jogosítványát elvették, de azt mondták neki, h ezért nem fogják elvenni. Rendőrségen következő hét elején érdeklődtünk, de sajnos eléggé elutasítóak voltak velünk. Munkájához viszont szükség lenne a jogosítványára, mert hivatásos sofőr. Ez nagyon nagy pénzkiesés a szüleimnek, mert édesapám egész életében ezt csinálta, máshoz nemért. Mire számíthat? Lehetséges az a kérelem, h csak a B kategóriát vegyék el, mert a megélhetéséhez kell a többi? Fellebbezésnek van értelme, esetleg munkáltatói igazolással érünk valamit? Mindenképp meg kell várni a bíróság döntését, nem lehet meggyorsítani az ügyintézést?

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Domina Bálint

Ittasvezetes.hu # 2014.03.07. 06:25

yuki

Utánképzésre nem kötelezett.

Általában 14 nap


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

yuki # 2014.03.06. 18:09

Tisztelt Ügyvédi iroda!

Fiamnak ítélet született ittas vezetés ügyben, kb egy hónapja. Igaz még az ítélet írásban nem érkezett meg. "B" kategóriás jogosítványa van, de az "M" kategóriára kapta az eltiltást 5 hónapra, mivel segédmotor kerékpárral volt ittas vezetése. Ilyen esetben kell-e után képzésen részt vennie? Mennyi időn belül szokták kiküldeni az ítéletet?
Válaszukat előre is köszönöm!

Ittasvezetes.hu # 2014.03.06. 14:09

princeygor

Amennyiben Önnek van (volt) Ax;C;D;E... kategóriája, akkor ez IGEN, azt jelenti, hogy utánképzésre NEM kötelezett. A vezetői engedélyért - a jogerőre emelkedés után - az iratokkal, az okmányirodát keresse fel!

Figyelem! T, MK stb. kategória NEM jelent önálló kategóriát, utánképzésre kötelezett.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.03.06. 14:06

szkuter1

Ezen adatok alapján kijelenthető, hogy az Ön jogosítványa MEGMENTHETŐ !

További info:

http://www.ittasvezetes.hu/adatlap


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

princeygor # 2014.03.06. 09:24

sziasztok,

egy olyan kérdésem van, hogy van egy itéletem ittas vezetés ügyben

  • 1 év 6 hónap B kategóriára érvényes járművezetéstől eltiltást szab ki-

ez akkor kategoria eltiltást jelent? igy nem kell elvileg utánképzésre mennem?

másik kérdés ha több kategoriám van,de a jogsit elvették és bent van az okmányirodán mi a menete,hogy a többi kategoriat hasznalhassam? köszönöm

Agent Cooper # 2014.03.06. 08:13

Kedves ilona63!

Természetesen elolvastam mindent, amit írtak, és annak fényében fogalmaztam meg a véleményem. És az is természetes, hogy más oldalról közelítjük meg a kérdést. Ön azt mondja, hogy bebizonyosodott az igazuk, én pedig azt, hogy a férje alkoholos befolyásoltság alatt vezetett, és szerencséjük, hogy ez csak olyan mértékű volt, ami nem von maga után büntetőjogi felelősségre vonást. Szerintem azt sem vonja senki kétségbe, hogy káruk keletkezett, viszont a felelősség kérdésében már nem értünk egyet. Pechjük volt, ez teljesen nyilvánvaló, ahogy Ön fogalmaz „befutott a csőbe”, de ezért nem másokban kell keresni az okokat. Az egyik hozzászólása elég nyilvánvalóan rávilágít az Önt vezérlő bosszú motívumára: „Mi csak a kiesett jövedelmet, a költségeket szeretnénk visszakapni, de elsősorban azt, hogy ezek a járőrök túlkapás miatt felelősségre vonásra kerüljenek.
Egészen biztos, hogy a rendőrök szakszerűbben is eljárhattak volna, de vajon mi várható el egy olyan állománytól, ahol a járőrszolgálatot teljesítő közrendőrök átlagéletkora a 25 évet nem éri el? És ez egészen biztos, hogy nem az ő hibájuk...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

szkuter1 # 2014.03.06. 05:36

hello
Az igazoltatáskor 0,32 fújtam utána 0.29 vérvétel nem volt meg lehet menteni a jogósitványom? üdv

PGabe # 2014.03.05. 12:50

Csak nyomatékosításul: nem az számít, hogy mikor ivott valaki, hanem hogy alkoholos befolyásoltság alatt van-e (van-e kimutathatóan alkohol a szervezetében).
Hülyeség a "dehát csak előző nap ivott", ennyi erővel este 11 óra 50-kor lehúzhatnék egy felest, aztán 0 óra 5 perckor kocsiba ülve reklamálhatnék, hogy milyen alapon vonnak felelősségre.
Kedves Ilona, a férje emlékeiben valószínűleg a közeljövőben kiszabott közigazgatási bírság is meg fog maradni.

ilona63 # 2014.03.05. 11:36

tisztelt Ügyvédi Iroda!

Köszönöm a folyamatos korrekt tájékoztatást. Remélem a férjem emlékeiben ez megmarad, és a vezetés előtti napon egy kortyot sem fogyaszt. Bár ezt szerintem senki sem tartja be. Befutott a csőbe, de szerencsére beigazolódott, nem ivott aznap.
Munkájukhoz további sok sikert kívánok.

ilona63 # 2014.03.05. 11:35

Agent Cooper!

Ha végig olvasta volna az előzményeket, rájöhetne, nem személy szerint rólam van szó!
Az eredmények, a történtek ismerete nélkül pedig felelőtlenség bármi kommentet hozzáfűzni az esethez.

Ittasvezetes.hu # 2014.03.05. 11:30

ilona63

Önök jóhiszeműen jártak el - ahogy eddig leírta -, de ettől még "elsült a puska". Az említett értékre 100 ezer forint közigazgatási bírság kerül kiszabásra, és 8 előéleti büntetőpont. (18 pontnál utánképzést kell tenni, és vezetői engedélyét elveszik). Összevonásra kerül a pont az egyéb közlekedési büntetőpontokkal, figyelni kell 3 évig most erre Önnek.

Sok sikert, további alkoholmentes vezetést kívánunk!


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

ilona63 # 2014.03.05. 11:27

Agent coopernek!

Itt nem nyerészkedésről van szó. Ezekkel a járőrökkel másoknak is vannak problémái, az én esetem nem egyedi.
Igen, örülök a végkifejletnek. Sajnos nincs szondánk, így nem tudjuk megállapítani, hogy a 10-12 órával azelőtt megivott ital felszívódott-e, hiszen nem érezte hogy alkohol hatása alatt állna. Fel sem merült bennünk, hogy nem szívódik fel.
A rendőrök sem úgy gondolták, hogy ittas,hiszen az eljárás után visszavitték az autóhoz, hogy vezetheti azt haza.
Nyerészkedés? 2 hétig nem tudott dolgozni, alaptalanul rabosították, ide-oda küldözgetik, stb.
Mi csak a kiesett jövedelmet, a költségeket szeretnénk visszakapni, de elsősorban azt, hogy ezek a járőrök túlkapás miatt felelősségre vonásra kerüljenek.

Agent Cooper # 2014.03.05. 11:06

Kedves ilona63, aki néha Gáborként ír alá!

Nem gondolja, hogy inkább örülnie kéne? Ha nem vezetett volna posztalkoholos állapotban, akkor mindez nem történik meg Önnel. Na de hogy ezen még nyerészkedni is szeretne...
De hát pereljen, legalább tanulópénznek fizeti majd a perköltséget!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ilona63 # 2014.03.05. 10:31

Az előbbihez:
A büntetőeljárás megszüntetését közlő határozatban nem szerepel, hogy szabálysértési hatósághoz az ügyet áthelyezik.

ilona63 # 2014.03.05. 10:12

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Köszönöm a válaszát. Úgy gondolom, az ügy már a rendőrség részéről személyeskedésbe csapott át, a mai eset legalábbis ezt bizonyítja.
Én úgy olvastam, hogy az elvett jogosítványt az állandó lakcím vagy tartózkodási hely szerint illetékes okmányirodába adja le a rendőrség, függetlenül attól, hogy az ügyet továbbítják-e a megyei rendőr-főkapitányságra, mit ez esetben.
Tegnapi napon személyesen átvettük az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot. A férjem személyesen felkereste a lakóhely szerint illetékes okmányirodát, de a jogosítványa nem volt ott. Kiderült, hogy az ügy irataival együtt a rendőrség átküldte a megyei rendőr-főkapitányságra. Az okmányirodában megnézték, a rendszerben szerepel-e leadottként az okirat, de nem volt fellelhető. A rendőrségi ügyintéző - megyei - azt feltételezi, hogy szabálysértési eljárást kezdeményeznek majd a férjem ellen. Ez lehetséges? Előzőleg közöltem már a Fórumon az eset lezárását, és nem vagyok tisztában azzal, ha a bűncselekmény nem valósult meg, akkor az "enyhébb" büntetés kiszabása megtörténhet-e?
A férjemnek holnap dolgozni kell mennie, és mint gépkocsivezetőnek szüksége van a jogosítványára. Mivel az ügy lezárásra került, meg kellene kapnia. Mi ilyenkor a teendő? Elmehet-e holnap dolgozni? Ha nem megy dolgozni, kirúgják.
Köszönöm.

Ittasvezetes.hu # 2014.03.05. 07:56

ilona63

Nem látok esélyt arra, hogy Ön kártérítést kapna. Véleményem szerint egy hosszas, idegörlő "huzavona" elé nézne, melyből Ön "nagy" nyertesként nem fog kijönni. Ez gyakorlati tapasztalat, de természetesen elvi lehetőség erre is van, mint a lottó ötösre :)


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Kmárk # 2014.03.04. 20:54

j