Pjani
„Dolgoztam 31-én, kb 10-ig, közben megittunk pár felest a kollegákkal. Végeztem, elmentem aludni. Reggel 9 kor elindultam haza. Teljesen józannak éreztem magam. Pár km-el később, láttam, az út mellett a "szerv"-et, visszafordulhattam volna, de teljesen biztos voltam a dolgomban. Hát, nem teljesen..... 0.30-és másodszorra 0.26 lett......Felelőtlennek tartom, amit tettem, de nem úgy szálltam autóba”
És itt egyben akár pontot is írhatnánk. Hiába fogsz a hatóságnak sírni az egészségi állapotodról, ittasan vezettél és nekik ez a tény bőven elég az eljárás lefolytatásához. Pénzbírságot fogsz kapni, mellé pedig néhány hónapra történő jogosítvány bevonást. Ha szerencséd van, akkor nem kell majd utánképzésre menned - kb. ennyi lehet a kedvezményezettséged - mert az már nagy szívás. Sokba is kerül és ameddig azt el nem végzed, hiába jár le a vezetéstől eltiltás, nem fogod visszakapni a jogsidat. A tanulság az, hogy viszonylag olcsón lehet nagyon jó kis digitális szondákat kapni - nekem is van a kocsiban - ha az nullát mutat, akkor jó eséllyel a rendőré is azt fog mérni (tapasztalat). Igaz az csak a légalkohol mértéket mutatja, attól még a véredben simán lehet mérhető alkoholszint. Talán ez a szerencséd, hogy vért nem vettek tőled, mert ott lehet durvább eredmény is kijöhetett volna.