Ittas vezetés


Dr.Attika # 2017.06.05. 12:36

Igen: 0,51 ezrelék.És ez egy viszonylag kis ügyforgalmú bíróság, Jászberény.
Érdekesség. Balassagyarmaton, szolgálaton kívüli rendőr esetében ugyancsak 140 ezer pénzbüntetés mellett 6 hónap eltiltással megúszta.

Öreg Tölgy # 2017.06.05. 09:53

Hát fél évet nem írtam, inkább ahhoz a 4 hónaphoz áll közelebb, amit Attika doki is írt. De ha szerencséd van, akkor bíróság elé állítással 30 napon belül is elbírálható (legalábbis elsőfokon). Ezt mondjuk érdemes lenne indítványozni, de az ügyésztől függ.

magicfridge # 2017.06.05. 08:51

Akkor kb fél év csak a tárgyalás, a jogsi meg náluk van...remek kilátások...lőttek a munkának, ha tényleg ennyi idő.

Öreg Tölgy # 2017.06.05. 08:36

Ennél gyorsabb nem valószínű, hogy lesz. Mire bíróságra kerül az ügy, minimum egy-két hónap. Tárgyalás mellőzésével biztos lesz eltiltás, ha kéred tárgyalás tartását, az ismét legalább 2-3 hónap, és nem biztos, hogy az elsőfokú ítélet megfelelő lesz mindenkinek.

Öreg Tölgy # 2017.06.05. 08:32

Azért azt nem hiszem, hogy 5,1 ezrelék lett volna. Inkább 0,51.

http://index.hu/…1219alcohol/

magicfridge # 2017.06.05. 08:30

azért ez elég hosszadalmas...remélem gyorsabban lezajlik a dolog...

szomoruan olvasom, mert itt is hasonlo a helyzet...nem keresek egetrengetően nagy összegeket, 2 éves a fiam, ha meg jogsim se lesz, a melo is ugrik...

Dr.Attika # 2017.06.05. 07:33

Bíróság leterheltségétől függ. Konkrét ügy, melyben védő vagyok:
Elkövetés: 2017. január 26.
Tárgyaláson kívül elbírálás : március
Tárgyalás kérése , tárgyalás, 1. fokú ítélet : május 17.
cca. 4 hónap az elkövetéstől.
Egyébként 5,1 ezrelékért elsőfokon : 140 ezer Ft pénzbüntetés, 1 év 2 hónap eltiltás.
Ugyanúgy munkavégzéshez van szükség a jogsira, alacsony jövedelem, egy kiskorú gyermek, de az eltiltástól nem tekintett el a bíróság.

magicfridge # 2017.06.05. 07:06

mennyi idő alatt zajlik le egyébként ez az egész?

jövőhetet még megoldottam, főnököm besegít, de ugye huzamosabb idieig ez tarthatatlan állapot...

magicfridge # 2017.06.05. 07:01

de leaglább esély van rá...

tényleg a munkám mulik rajta...és abszolut nem szoktam inni, ezért nem is merült fel bennem reggel az a kérdés, hogy maradhatott-e bennem valami...

én abban a tudatban ültem be a kocsiba, hogy minden rendben...aztán, mint kiderült mégsem :(

Öreg Tölgy # 2017.06.05. 06:44

A Btk. 55. § (2) bekezdése ezt mondja: A járművezetéstől el kell tiltani azt, aki járművezetés ittas állapotban vagy járművezetés bódult állapotban bűncselekményt követ el. Különös méltánylást érdemlő esetben a járművezetéstől eltiltás kötelező alkalmazása mellőzhető.

Tehát a törvény alapján nem feltétlenül kizárt a járművezetéstől eltiltás mellőzése, de nagyon kicsi esély van rá. Sajnos a 0.45 légalkohol jócskán meghaladja a bűncselekményi határt (0,25). Majd a bíró dönt.

magicfridge # 2017.06.05. 05:54

teljesen kizárt, hogy megusszam eltiltás nélkül?

tényleg a munkám függ tőle, a munkám pedig az életem

Öreg Tölgy # 2017.06.05. 05:08

Hát akkor sajnos nem.

magicfridge # 2017.06.05. 04:18

kisteher, de B kat.

Öreg Tölgy # 2017.06.05. 04:12

Kivéve, ha a céges autó mondjuk busz vagy teherautó, és sikerül csak az "B" kategóriára szorítani az eltiltást. :)

Burn Out # 2017.06.04. 17:25

lehetséges olyan eltiltás, hogy a céges autot vezethetem, de mást nem az eltiltás ideje alatt?” - nem

magicfridge # 2017.06.04. 17:09

üdv
leírnám a story-mat, és kíváncsiskodnék, hogy mire számíthatok...
tegnap este haverokkal legurítottunk pár sört, ~3 üveg, de az utolsobol maradt, illetve félidőben 4-5 stamp pálinkát, este 11-kor ittam bele a sörbe utoljára...
délelőtt kocsiba ültem, se másnaposságot, sem pedig részegséget nem véltem felfedezni magamon, így bátor voltam, el is indultam 10-kor
a történethez mellékinfo, amit a rendőrök is leírtak egyébként, hogy nem nagyon szoktam inni, antibiotikumot szedek és az esetet megelőző napon du. 4-kor ettem utoljára...vacsi, reggeli kimaradt
nem sokkal később igazoltatás, természetesen meg is fujtam a szondát...0,42 ezrelék...meg voltam döbbenve...nem ellenkeztem, bevittek a kapitányságra, ott is megfujtam a hitelesített szondát, vérvétel nem volt...0,45 elsőre, 0,41 másodikra.
a jogosítvány a megélhetésemhez kell, szoval örülnék neki, ha eltekintenének az eltiltástol és csak bírság lenne belőle...lehetséges ez? mire számíthatok?
lehetséges olyan eltiltás, hogy a céges autot vezethetem, de mást nem az eltiltás ideje alatt?

Ittasvezetes.hu # 2017.06.04. 12:26

illtim

Ittas járművezetés vétsége, cserbenhagyás, közúti baleset okozása - ez az alap.

Hogy a vérében keresnek - s találnak-e pszichotróp szereket - az egy külön kérdés lesz.

Mivel nem ismerjük a konkrét tényállást, így felesleges volna "saccolgatni".

Ahogy szavaiból kiérzem, az Ön fia sem a drog (alkohol) ügyében nem kíván segítséget kérni, sem nem tart a cselekményének következményétől - tehát gondolom ügyvédre sem tart igényt.

Megértjük Önt, mint anyát, azonban sajnos Ön nem tud a fia helyett eljárni, sem ügyvédet felkérni, sem rehabilitációra kényszeríteni.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

alfateam # 2017.06.04. 11:33

Dr. Csernus

illtim # 2017.06.04. 08:46

Tisztelt Ügyvéd urak és Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni, a fiammal kapcsolatban. 25 éves, nem velem élt, 7 éves korában az apjához került, akitől elváltam. Néhány éve jutott a tudomásomra, hogy keményen drogozik, árulja is, valószínűleg a kábítószereknek szinte minden formáját, marihuánás cigaretta minden napos, illetve naponta többször, aztán speed, extasy, kokai, LSD. Rengeteg összeütközése volt a rendőrséggel, azt pontosan nem tudom, melyikből adódott büntetés, börtönben ez idáig nem volt, szerintem előfordult, hogy vádalkut is kötött.
Tavaly augusztus óta velem lakik, lelkileg borzasztóan megvisel az életmódja és engem is terrorizál.
Volt kb. néhány hónappal ezelőtt közlekedési balesete, cserbenhagyásos, egy osztrák autóba belement hátulról és ott hagyta, akkor pénzbüntetésre ítélték. 2 héttel ezelőtt a falunkban autóból fagyit áruló férfiba kötött bele, részegen, na és persze bedrogozva, sőt most már gyógyszereket is lopkod innen-onnan, (xanax, rivotril). Az összeszólalkodás vége az lett, hogy viperával rávágott a fagyis autójára. Nem sok idő múlva, a rendőrség kivonult az apjáékhoz és hozzánk is, nem volt itthon, telefonját kikapcsolta, de aztán mégis elérték telefonon a rendőrök és beidézték 2 napra rá kihallgatásra. Akkor kérte egy ügyvéd tanácsát, aki azt mondta, garázdaság miatt rendelhetnek el ellene eljárást. Megbízta az ügyvédet, hogy védje, aztán 2 nap múlva visszavonta. A héten egyik késő esti órákban felhívtak a rendőrök, őt keresték, természetesen megint ki volt kapcsolva a telefonja, nem mondták meg pontosan mit csinált, csak hogy közlekedési baleset miatt keresik. Többször telefonáltak, közben haza érkezett a fiam, nagyon részeg volt, az autója eleje összetörve. Fent sem bírt maradni, lefeküdt, persze nem sokkal később jöttek a rendőrök, lefényképezték az autóját és mivel teljesen kómában volt, mentőt hívtak hozzá, amit aztán később lemondtak, mert nagy nehezen észhez tért. Nem mondták el ők sem, hogy mivel vádolják, mivel a baleset egy másik megyében történt, azt mondták, ők nem is tudják, miért küldték ki őket, csak annyit, hogy állítsák elő.Bilincsben vitték el. Azt hittem, a szívem megszakad. Éjszaka visszahozták, vettek vért, vizeletet tőle. Azt vallotta a rendőrségen, hogy azután részegedett le, miután hazajött. Most abban a tudatban van, hogy így semmilyen büntetést nem fog kapni. Én nagy nehezen másnap elértem egy közlekedési osztályvezetőt, akitől annyit megtudtam, hogy egy másik autóba belerohant és megállás nélkül elhajtott. Nekiálltam drog rehabilitációs intézményeket keresni, illetve tudtam, hogy Pécsváradon van egy, ahová egyszer már majdnem elment, de a haverjai lebeszélték. Most megtudtam pontosan, hogyan lehet bejutni oda, a közlekedési osztályvezető azt mondta, enyhítő ok lehet, ha elmegy rehabilitációra. DE a fiam nem akar. Őszerinte nincsen rá szüksége. Az volna a kérdésem, hogy a leírtak alapján meg tudják-e mondani, milyen büntetésre számíthat, az előző rendőrséggel kapcsolatos ügyeit nem tudva, mert nem hajlandó beszélni róluk, sőt azt állítja, hogy teljesen tiszta, semmi priusza nincsen. Valószínűleg nem tudom rávenni a rehabilitációra, de adtam neki gondolkodási időt, hogy ezt döntse el, különben bármennyire fáj is, el kell, hogy küldjem a házból, mert tönkreteszi az életünket és amíg tartom a hátam a dolgai miatt és van hová hazamennie, soha nem is fogja abbahagyni a drogozást, veszélyeztetve ezzel saját és mások életé.
Köszönöm annak aki elolvasta a történetet és segítő tanácsot ad.

Ittasvezetes.hu # 2017.06.04. 07:51

kaktusz0906

Amennyiben szondáztatás sem történt, úgy az ittas járművezetés nem jöhet már szóba.

Az Ön által vezetett gépi meghajtású jármű - a leírtak szerint - nem rendelkezett engedéllyel, hogy azzal részt vegyen a forgalomban (forgalomban való részvételnek veszünk minden olyan esetet, ahol a közforgalom elől el nem zárt úton közlekedünk).

Megvizsgálhatják, hogy az Ön által vezetett jármű meghajtása (motorja) milyen űrtartalmú (köbcentiméter), és a-szerint járnak majd el. Quad, go-kart, egyedi traktor, motoros roller stb. esetében így szokás eljárni.

Mivel ez a topic az ittas járművezetők fóruma, így a továbbiakra érdemes volna olyan topicban segítséget kérni, ahol ezzel foglalkoznak.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

kaktusz0906 # 2017.06.04. 01:48

Sziasztok, leírom a sztorimat.
Tegnapelőtt iszogattunk haverokkal, most nem nevezem meg melyik kis falucskában, nem is lényeg.
Van egy olyan kis traktorom, amit tulajdonképpen egy rotációs kapa hajt kerékkel. Ittasan jó ötletnek tűnt, hogy menjünk ki azzal a tóhoz még inni.
Hazafelé az úton kifogyott a benzin belőle és nem volt nálam. Otthagytam a masinát és elmentem benzinért a házhoz.
Na vittem bele benzint mondjuk addigra már sötét is volt. Kb 50 méterre voltam már a háztól, mikor mögöttem a rendőrautó villog, integettem nekik, hogy csak 50 métert megyek még.
Na megálltam és kb úgy adták elő, mintha valami autós üldözés lett volna. Először nem is voltam közreműködő velük, mert kérték a jogsimat, hogy elvegyék, na mondom oda nem adom, nehogy már egy ilyen nevetséges dolog miatt elvegyék.
Erre az egyik megragadta a karom, és csattant a bilincs, másikra mondjuk nem tették rá, mert vagy egy percig mondogattam nekik, ne vigyenek már fogdába, mondom oda adok minden papírt csak vegye már le a bilincset, na hálistennek levették, oda adtam minden papírt, a jogsimat is vissza adták, mondjuk még szondát sem fújattak. Azt mondták írtak egy feljelentést, mert nem volt világításom, nem álltam meg egyből, csak 50 méter múlva, éa egy olyan rendszámot csak poénból rátettem, ami egy 1992 es ideiglenes rendszám, amivel még fater hozott haza egy kocsit.

Kösz ha elolvastad, kíváncsi vagyok mi lesz belőle......

Szomorú örökös # 2017.06.03. 20:54

Carella

Gondolom a korábbi történeted alapján ez személyes tapasztalat is lehet simán. :-)

Carella # 2017.06.02. 22:15

Randomguy a random azt jelzi gyakran bevonják a jogsid? Tehát random van ilyen ügyed?
Olyan embert én ismerek akitől magyarban elvették a jogsiját majd németben is kötelezték őt egy év rendszeres ellenőrzésre vizeletminta st...ezt nem vállalta. Most szlovákiában intézett magának egy uj jogsit és ezt fogja aurópában használni. Ilyen több eset is van amiről tudok. Tehát van olyan akinek volt magyar és szlovák jogsija is és miután elvették a magyart vezetett simán a másikkal. dehát nem tudni mi erre a jog...

Ittasvezetes.hu # 2017.05.29. 10:07

randomguy

http://ittasvezetesertjarobuntetes.blog.hu/…zzek_masikat


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

randomguy # 2017.05.29. 10:06

Sziasztok!

Ha magyarorszagon bevontak a jogositvanyomat (meg nem szuletett itelet), viszont bejelentem magamat angliaban es megcsinalom a jogositvanyt, akkor itthon tudok vele vezetni? Mert jelenleg csak bevontak a jogositvanyomat, meg nem tiltottak el. Eltiltas utan ha megallit a rendor, akkor elveszi az angolt is?