Ittas vezetés


Szomorú örökös # 2017.06.07. 19:50

Carella

Adott rendőrkapitányságot felhívtam, és elmondták, szombathelyen és miskolcon már most tudják ha ilyen történt, és adnak erről felvilágosítást is.

Na ja, a rendőrség pont arról híres, hogy csak úgy adnak szabálysértési eljárásokról telefonon bármilyen tájékoztatást, ha felhívod őket, hahaha! Komolyan megédesítetted a ma estémet! :-D

Egyébként akivel beszéltem azt mondta, már teljesen értékelhető a személye is a vezetőnek a mai technika mellet. ebben az esetben vezető ember magasságban volt egy álló komolyabb kamera ami előtt közvetlen halad el az ember, így mindenféleképpen jó felvétel van a vezetőről...Mai technika szerint nem fognak engem mással összekeverni ha nem én ülök a sofőr ülésben!

Láthattad az általam készült képen, hogy milyen minőséget produkál az új traffi. Íme még néhány fotó, ami a VÉDA által készült, nem úgy tűnik, hogy jól látszik rajtuk a vezető személye :-D

http://cdn1.szon.hu/…57495638.jpg

Persze az általad mondottakhoz - ha persze igaz - nyilván fényes nappal kell készüljön a kép és úgy, hogy a szélvédőn ne tükröződjön semmilyen fény - nyilván erre iszonyúan kicsi az esély - mert akkor bizony ezt besz....ptad. ;-)

Ebben az esetben a tulajdonosnak küldik ki a csekket, de nyilatkozhat ha más vezette, és ha kiderül és bizonyítható, vagy nem utolsó sorba elvállalja az illető, akkor ellene folytatják le az eljárást.

Ha viszont ez nem sikerül, mert az illető tagadja, akkor rajtad vasalják be, akár végrehajtás útján is, ha nem fizetsz. ;-)

Carella # 2017.06.07. 19:40

de a kérdésem az volt hogy a múlt héten mi történt melyikre gondolsz

magicfridge # 2017.06.07. 19:22

köszönöm a segítséget mindenkinek, kicsit tisztábban látom a dolgokat...

kicsi az esélyem arra, hogy ne kapjak eltiltást, de megprobáljuk a legjobbat kihozni belőle...

Carella # 2017.06.07. 19:17

melyik is a sok közül? ami történt?

Carella # 2017.06.07. 18:53

egyébként a közös ismerősünket hétfőn este ha jól tudom jogosítvány nélküli motorozásért feljelentették.már biztosan tudom hogy ő volt te jólmondtad és majdnem hogy el is ismerte tegnap nekem. Azt mondta az akkor i ügyeletesnek már sokat segített. Pár hete pedig egy készenlétishez ment vácra valami apropóból. Neki nem tiszta az agya, valami van vele.

Carella # 2017.06.07. 18:49

Na majd meg kérdezem a volt benzinkutast hogy előző héten volt e ilyen eset náluk, mert akkor valószínű te voltál kinnt az esetnél, és ezzel védekezett valaki. Persze majd sok mindenkitől függ ez később, ha valakit meg akartak tréfálni és kiderül minden rendben. Ha hazudott valaki mert el akarta lopni valahogy csak kibukik ez majd. Ugye nem téged akartak így megtréfálni gondolom nem. Láttalak ma bolyongani a patvarci út mentén beljebb.

Carella # 2017.06.07. 18:46

hát persze ha vannak kamera állások akkor esetleg vissza lehetne nézni, valóban belerakta-e a szalámit a táskádba valaki, ha szerencséd van, akkor látni valamelyik állásból.A többi persze éppen az őrök megitélésén múlik. Ha hisznek neked vagy ismernek és rendesek veled, akkor elengednek. ha merevek, konzervatívok, rugalmatlanok, vagy rossz napjuk van, vagy egyszerűen úgy gondolják, akkor végzik a szabályzatban végrehajtandó dolgukat...Mégegyszer.
Arról szólt a kérdésem, hogy ha én átengedem egy józan jogsival rendelkező embernek a saját autóm , és elkövet úgy valamit vele, hogy látom és nem igazán tudom megakadályozni, ilyenkor mi a teendő, vagy mi fog történni majd...Eddigi állás szerint, ha gyorsabban ment volna, a rétsági kapitányságon olyan minőségű kamera van, amiből majd kiderül hogy ha elmondom, egyértelmű, nem én ülök a volánnál. de lehetett volna tényleg az hogy megy 70 et és akkor kapok egy büntetést, ahol elviekben szépen felvilágosított az aki ezzel dolgozik hogy ez esetben nem én viselem majd a felelősséget...

Carella # 2017.06.07. 18:12

nincsen büntetés nem érted meg? csak feltevés volt.

Carella # 2017.06.07. 17:49

Értsd már meg, hogy 99 % ban úgy rámlik 50 el mentünk és annyival lehet, tudomásom szerint amúgy is 67 vagy 69 től büntetnek, a nagyokos barátom kamionos és ő azt mondta 58-ig lehet menni, attól büntetnek. Tehát itt arról van szó, mi lett volna, Ha. Nem esküdött ellenem össze senki, és nem is szoktam ilyen szabálysértéseket elkövetni. Nekem még soha nem volt gyorshajtásom amióta élek és piros lámpán se mentem át és nem is ütöttem el senkit. egyszóval azért mert beszélgetünk, jobb a kisebb stikliket joghézakokat átbeszélni akár mindkét oldal okosabb legyen. Van aki megtudja amit akar és elhúz innen a francba. az is egy verzió megkapja amit akar célra törő és érdek ember. De van más ember aki informálódik és tanul.

Carella # 2017.06.07. 17:48

Értsd már meg, hogy 99 % ban úgy rámlik 50 el mentünk és annyival lehet, tudomásom szerint amúgy is 67 vagy 69 től büntetnek, a nagyokos barátom kamionos és ő azt mondta 58-ig lehet menni, attól büntetnek. Tehát itt arról van szó, mi lett volna, Ha. Nem esküdött ellenem össze senki, és nem is szoktam ilyen szabálysértéseket elkövetni. Nekem még soha nem volt gyorshajtásom amióta élek és piros lámpán se mentem át és nem is ütöttem el senkit. egyszóval azért mert beszélgetünk, jobb a kisebb stikliket joghézakokat átbeszélni akár mindkét oldal okosabb legyen. Van aki megtudja amit akar és elhúz innen a francba. az is egy verzió megkapja amit akar célra törő és érdek ember. De van más ember aki informálódik és tanul.

Carella # 2017.06.07. 17:29

Ember! Nem én vezettem és nem is mentünk gyorsan!!! Úgyhogy ez nem jött be! Egy haverom vezette a kocsim és hiába ugattam neki hogy lassítson képtelen szót fogadni mint egyesek! A végén valószínűleg 50-el ment, de felvetődött bennem, mi lenne, ha átlépné a sebességet. Adott rendőrkapitányságot felhívtam, és elmondták, szombathelyen és miskolcon már most tudják ha ilyen történt, és adnak erről felvilágosítást is.Egyébként akivel beszéltem azt mondta, már teljesen értékelhető a személye is a vezetőnek a mai technika mellet. ebben az esetben vezető ember magasságban volt egy álló komolyabb kamera ami előtt közvetlen halad el az ember, így mindenféleképpen jó felvétel van a vezetőről. Ebben az esetben a tulajdonosnak küldik ki a csekket, de nyilatkozhat ha más vezette, és ha kiderül és bizonyítható, vagy nem utolsó sorba elvállalja az illető, akkor ellene folytatják le az eljárást.Mai technika szerint nem fognak engem mással összekeverni ha nem én ülök a sofőr ülésben! És annak aki a pénzekről ugat azt üzenem, ne a mi adónkból büntetgessenek meg és a mi pénzünkből gyüjtsék össze a saját fizetésüket.Nem azért élünk és dolgozunk hogy egyeseknek legyen munkahelyük meleg tiszta karbantartott autóban kocsikázzon esténként és dögöljön benne néha alkalom adtán, ha éppen nincs kedve menni vagy éjjel van.És egyértelműen egy embernek sem tetszik hogy ha nincs is igazi probléma valakivel egyeseknek akkor is gondja támad és találnak majd, akár itt az előttem szóló. Tehát én dolgom végeztével nem léptem le innen, az információ hatalom, érték, és bár itt is és mindenhol van egy két nagyon okos tojás akinek a fejére nem szarik a madár sem, hanem inkább ráül kotlani mert akkora állat.

Szomorú örökös # 2017.06.07. 10:28

VErsand

Ajjaj, szerintem te is nemsokára "rosszmájú" leszel! Persze csak azért,ért ellenvéleményed van Carellával szemben.

Öreg Tölgy # 2017.06.07. 06:33

T. Carella,

megtisztelsz a bizalmaddal, de ne haragudj, ilyen fiktív kérdésekre nem tudok válaszolni. Kérdés, mit hagyott ki az ügyész, miért hagyta ki, és szándékosan vagy gondatlanul. ehet hivatali visszaélés (Btk. 305. §), lehet szakmai tévedés, de lehet csak vélt szakmai tévedés, azaz semmi is.

Arra sem tudok válaszolni, hogy egy általam ismeretlen okmányiroda egy feltételezett helyzetben mit csinálna. A közigazgatási bírság meg végképp nem a szakterületem. Biztos lesz valaki, aki ezt nálam jobban meg tudja majd válaszolni.

Szomorú örökös # 2017.06.07. 01:40

Carella

Ha egy nyilvános fórumon kérdezgetsz, akkor számolj vele, hogy azt más is olvassa és esetleg reagálni is fog rá, ha véleménye van. Ha valakitől akarsz személyesen kérdezni, akkor arra ott az email lehetősége. Az legviccesebb, hogy egy értelmes mondatra sem voltál képes megint, de szerinted én vagyok rosszmájú, pedig úgy gondolom, egészen szépen megfogalmaztam, hogy hiába "reszeled a fingot", attól még kár azt gondolnod, hogy bármilyen bírságot megúszhatsz. A rendőrségnek pedig pont az a dolga, hogy az ilyen renitens szabálytalankodókat rendre nevelje. Egy dolgot lehet kiolvasni a soraidból, nevezetesen azt, hogy ha téged bármiért is megbüntetnek, akkor te minden esetben kifogásokat keresel, pedig sokkal egyszerűbb elmenni a csekkel a postára befizetni.

Carella # 2017.06.06. 23:09

nem tőled kérdeztem és 99 % ban nem kapok ezért büntetést csak felvázoltam magamban, mi lenne ha! egyébként nem körülöttem zavaros hanem te egy rosszmájú aljas ember vagy ne foglalkozz velem. Ha a haverom nem tagadná édes mindegy csak ez esetben nem kéne hozzám íródnia egy szabálysértésnek vagy ki tudja minek.

Szomorú örökös # 2017.06.06. 19:06

Carella

ebben az esetben ha van fénykép is és látni a fotón hogy nem én vezetek

Nem tudom, de szerintem kicsit túlértékeled a VÉDA traffipaxot. Rendszámot és autót fényképez, nem pedig a benne ülő autóst. Volt már itt pár kép, amelyen az új traffi képeit betette valaki, és hát messze nem látszik rajta a vezető. De ha nekem nem hiszel, akkor talán ennek a fotónak igen:

http://vezess2.p3k.hu/…-620x414.jpg

Vagy itt van egy, a fix traffival készült fotó:

http://vezess2.p3k.hu/…-620x414.jpg

Egyébként meg ha a közig. bírság kategóriájába tartozó gyorshajtást követ el az illető, akkor minden esetben az üzembentartó az, aki a csekket megkapja, ez esetben ugyanis a rendőrséget nem érdekli, hogy ki vezetett. Neked hivatalos közokirattal vagy kölcsönadási magánokirattal kell igazolnod, hogy nem te vezettél.

Ja, és a kormányhivatalban (nem okmányirodában, az már nincs) ha tartózkodási helyet adtál meg, azt bármelyik hatóság megtudhatja, ha erre megkeresést nyújt be nyomós indokra hivatkozva. Ergo az nem maradhat titokban csak azért, mert te azt szeretnéd.

P.S.: Kicsit túl sok a zavaros ügy körülötted, nem gondolod?

Carella # 2017.06.06. 18:27

Öreg Tölgy!
Ezer bocsánat egy más téma.
Ha pont aznap mikor valaki átírat egy autót kölcsön adja, így nem tudni még ki kapná a bírságot az ügyben, ha kölcsönadom az autóm mert fáradt vagyok, valaki hoz haza, és direkt mondom neki hogy ott szemben mérnek véletlen se menj gyorsabban mint ötven, de az ember egy elmebeteg agresszív nagyon okos és szemtelen, nyomja neki és esetleg valamennyivel túllépi a sebességet, ebben az esetben ha van fénykép is és látni a fotón hogy nem én vezetek, meg el is ismeri, akkor a büntetést semmiképpen nem kell elfogadnom?
Egyébként azt sem tudom , ha az okmányirodában az állandó címet kérdezvén elmondtam nem ott tartózkodom, megadtam a tart. címem, és a törzskönyvet is már jó helyre küldik, ilyen esetben egy egész más hatósag hova küldené a bírságot?Vagy a jövőben egy ujabb esetnél más hatóság hogy tudhatja meg ezt a tartózkodási helyet? van -e rá mód?

Carella # 2017.06.06. 18:21

Öreg Tölgy! És hivatalosnak számít-e a számomra írt levél akkor ha nem volt iktatva és nem is kellett aláírással átvennem?
DrAttika!
Balassagyarmaton volt olyan eset is hogy egy szolg. kívüli rendőr elütött két fiatal hívó embert, egy lányt és egy fiút. A lány életét vesztette. a fiúnak súlyos sérülése volt, nem tudom tolókocsiban van-e vagy volt e. az illető olyan részeg volt, hogy azt mondta megdobta őt a vasúti sín ami több száz méterre lehetett...Hajnalig kocsikáztatták szánt szándékkal vagy reggelig hogy akkor vegyék le tőle a vért hogy ne mutasson súlyos fefolyásoltságot....ezért a srác kb Öt évet ült és most él, persze már nem rendőr.

Carella # 2017.06.06. 18:09

Kedves Öreg Tölgy!
Ha egy ügyészség mérvadó esetet erősen befolyásoló tényezőt szándékosan kifelejt egy íratbó, majd megpanaszolom és ott is elfeldésbe merül, akkor ezek az ügyészek megvalósítják a gondatlanságot vagy szándékos elhallgatást? Ezt minek nevezik? Tehát nincs pardon egyszerűen egy gyilkosnak mondanak valakit aki futva megtehette a távot 5 perc alatt, de mivel tolókocsis és egyedül képtelen járni, így kizárt lenne a gyilkosság. Pl ezt egy iratból egy ügyből elhallgatják, nem foglalkoznak vele, nem veszik figyelmebe mintha nem is létezne. És nincs tárgyalás mondjuk csak ítélet, de ilyen nem törődöm figyelmetlen gondatlan módon, hogy elitélhessék. Ebben az esetben mit követnek el az ügyészek? És ha elköveti egy ügyész majd a fejebb valója is?

Ittasvezetes.hu # 2017.06.05. 18:52

magicfridge

Rendben, reggel megtalálják egymást a kollégákkal telefonon. Addig is türelmét.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

magicfridge # 2017.06.05. 17:19

adatlap kitöltve :)

gondolom sokan hivatkoznak rá, hol valos, hol valotlan indokkal, dehát ez van...nekem nem mentségként jutott eszembe... valos dolog

Ittasvezetes.hu # 2017.06.05. 16:52

magicfridge

Az ittas vezetők 99%.-a a munkavégzésre hivatkozik. Erre van egy válasza a hatóságnak:

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/…405394_o.jpg?…


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2017.06.05. 16:46

magicfridge

BAZ megyében (is) el van terjedve egy viszonylag "különleges" - bár roppant egyszerű módszer, ami szerint a büntetések zöme eldől. Ha kitölti adatlapunkat, megtudhatja mi is az.

http://www.ittasvezetes.hu/adatlap


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

magicfridge # 2017.06.05. 15:36

BAZ megye, Miskolc

Ittasvezetes.hu # 2017.06.05. 13:50

magicfridge

Az, hogy ez melyik megyében történt - kulcskérdés lett volna, erről nem esett szó. Ugyanis az ország két szegletében teljesen más a megítélés. Megyénként ugyanis teljesen eltér a statisztika.

Itt olvashat erről:

http://ittasvezetesertjarobuntetes.blog.hu/…n_a_megyeben


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap