Ittas vezetés


Ittasvezetes.hu # 2017.07.09. 18:43

petra0218

Ittas járművezetés alapesete, szabadságvesztés nélkül - Nem fog szerepelni benne.

Utánképzés alkoholszint függő árral. Bármikor megkezdhető, jogerő után.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

petra0218 # 2017.07.09. 15:55

Üdv!

Érdeklődnék, hogy ha valakinek ittas vezetésért 1 évre elveszik a jogosítványát, az mennyiben érinti az erkölcsi bizonyítvány tisztaságát? Esetleg személy- és vagyonőri állásra érdemes e pályázni, mekkora esélye van, hogy be lehet tölteni egy ilyen állást ilyen "múlttal"? A jogosítvány újra megszerzése B kategóriában kb mennyibe kerül és az utánképzést mennyivel az 1 év lejárta előtt lehet megkezdeni? Segítségeket előre is köszönöm!

Ittasvezetes.hu # 2017.06.26. 14:53

Sanyibú

Amennyiben az eltiltás a KÖZÚTI szót tartalmazza, úgy IGEN, ha a "B" kategóriára korlátozott eltiltást tartalmazza, úgy nem. Tehát KÖZÚTI=UTÁNKÉPZÉS


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Sanyibú # 2017.06.26. 11:58

Üdv mindenkinek!

Érdeklődni szeretnék, hátha valaki tapasztaltabb nálam a témát illetően. Röviden leírom a tényeket, ittas (másnapos) járművezetésért kellett ma bíróságra mennem, az ittasság megállapítása 2 hónapja történt. Az érték 0,48 lég-alkohol volt és az ítélet 150ezer forint, illetve 1 év eltiltás. Viszont az újravizsgázásról egy szó sem esett. Az lenne a kérdésem, lehetséges az, hogy nem kell újravizsgáznom? Vagy azért nem említette mert ez ilyen egyértelmű? Ha mondta volna, valószínűleg fellebezzek enyhítésért, de így eszembe se jutott abban a pillanatban.

Carella # 2017.06.17. 09:59

Öreg bölcs! Köszi a választ még annyit hogy valahogy a megyeiről kapott válaszomat át sem kellett venni aáírás nélkül kaptam, ez olyan mintha nem is lenne hivatalos. És az elévülése ennek az ügynek szted kb mennyi idő? Én meddig tehetek bármit is, hiszen gondokodom még lehet egy televíziós ismerősömnek szólok és elejétől a végéig kielemzik a trehányságokat és a visszásságokat...Tulajdonképpen tervezem az ügyeletben is dolgozó aláíró ügyészhez bemenjek, aki elbírálta a panaszomat. Megkérdezem őt ugyan hogy tudott elfelejteni dolgokat mért volt ilyen figyelmetlen, és mindez az én káromra megy!Erre kíváncsi leszek mit fog mondani?

Öreg Tölgy # 2017.06.17. 05:36

T. Carella,

ismét csak annyit tudok mondani, hogy a Be 29. § g) pontja értelmében - a mentelmi jogának felfüggesztését követően - az ügyész végzi a nyomozást a közjogi tisztségen alapuló mentességet élvező személy, így az ügyész által bármilyen elkövetett bűncselekmény miatt, és ebben az esetben a Központi Nyomozó Főügyészség hatásköre a nyomozás.

Ugyancsak az ügyész nyomoz egyébként hamis vád miatt is, akkor is, ha az ügyészt jelentik fel hamisan.

Ez sajnos nem kerülhető meg. Láttam már olyat, hogy valaki az összes magyar bíróságot akarta kizáratni az ügyének elbírálásából, de ahogy az sem megoldott, hogy ilyenkor egy japán bíróságot jelöljenek ki, ugyanúgy ügyész ellen sem nyomozhat mondjuk az iparkamara. A sajtó nem szerepel a Be.-ben felsorolt büntetőügyekben eljáró hatóságok között.

Szomorú örökös # 2017.06.17. 04:09

Carella

Nem igaz, hogy még mindig itt "reszeled a fingot" ugyanazon témában. :-D

Carella # 2017.06.16. 14:15

Öreg bölcs! Akkor konkrétan leírom. Tudomásomra jutott hogy egy ember próbál segíteni rendőröknek azért hogy elnézzenek neki dolgokat. Tudom hogy csőbe akar húzni. ezért megkérek embereket mit csinájanak hogy viselkedjenek mi legyen. Majd ellenőriznek de felveszem telefonnal az eseményeket. a rendőrök hazudnak, le is gépelik amiről kapok iratismertetéskor papírokat. ez meg van. majd lassan kirajzolódik minden de az ügyészség az erősebb érveket figyelmen kívül hagyja hogy mentse a rendőrök irháját. megpanaszolom a megyein az egészet. megint ugyanaz hazugságok halmaza és nem veszik figyelmebe azt ami tény. ez után nem fogom a legfőbb ügyésznek ezt megpanaszolni mert ne vagyok hülye. egy csapat hazug alávaló szemét banda. a központi nyomozó főügyészséggel le van zsírozva minden de nem bízok bennük. anno titkosszolgákkal jó kapcsolatom volt de változtak a dolgok. Rengeteg írásos dokumentum film és hangfelvétel bizonyítja az összejátszást egymás kezét mossák hazudoznak.itt hazudott a városi megyei ügyészség és a rendőrkapitány tudtával próbáltak megvádolni amit azért elkerültek. d ekárt okoztak erkölcsileg és anyagilag.szerinted melyik az a szerv amelyik tényleg megvádolja majd őket és nem tünnek el a bizonyítékok? Inkább a nyilvánossághoz kell ilyenkor fordulni? Televizió?

Carella # 2017.06.16. 13:59

Öreg bölcs! nem írtad meg mit valósít meg az az ügyész aki figyelmen kívül hagy, elhallgat dolgokat illetve gondatlanul figyelmetlenül kezel bizonyítékokat.

illtim # 2017.06.10. 16:29

Köszönöm a választ. Azóta megpróbáltam a Vas megyei (ahol a fagyis autóssal történt incidense volt) illetve a Győr-Sopron megyei Rendőrséggel beszélni, ott volt a cserbenhagyásos ittas közlekedési balesete a fiamnak. Sokat nem tudtam meg a dolgokról, a rendőrség nem akar nyilatkozni egyik ügyben sem,csak éppen a minimálisat, ma beszéltem a fagyis autóssal, megmutatta, hogy az autón ott a nyoma, ahol viperával rávágott,a lámpa tört be, őszerinte nem az autót akarta támadni, hanem őrá támadt, de ő beült a fagyis autóba és elhajtott, így csak azt érte az ütés.
A héten csütörtökön elvittük az elvált férjemmel, Pécsváradra drog rehabilitációra. Nekem a soproni rendőrségen egy közlekedési osztályvezető azt mondta, még mielőtt elment, hogy az enyhítő körülmény lenne számára,ha végig csinálna egy ilyen rehabilitációt. 1 év különben. Nem akart menni, de nem volt más választása, én mondtam neki, hogy ha nem megy, akkor az én házamból is el kell mennie, próbált keresni valami lakóhelyet, de nem talált, így végül beleegyezett a drog rehabilitációba. Nem tudom kibírja-e, nagyon szigorúak a körülmények, tegnap érdeklődtem utána, rákérdeztem, esetleg van-e jogsegély szolgálat, mert a honlapjukon szerepel, de azt a választ kaptam, hogy nincs és nem is enyhítő körülmény az ott léte. A rendőrségen bejelentettem, hogy elment, ezt külön kérték, még egy korábbi érdeklődésemkor. Valami olyasmit mondtak, hogy lehet, hogy az ügy - ez a közlekedési baleset - elhúódik a rehabilitáció utánra. Már teljesen össze vagyok zavarodva, teljesen homályos előttem minden. Ráadásul lelkileg is nagyon kikészültem, lelkiismeret furdalásom van, hogy elűztem a fiamat, hiába tudom, hogy ez volt az egyetlen járható út, nagyon fáj. Ráadásul a 3,5 órás út alatt amíg oda értünk, végig engem szidott és engem vádolt azokért, amik történtek vele, illetve a drogozás miatt, dühöngött, hőbörgött, borzasztó volt. Tudom, a megvonás kegyetlen. Az sem biztos, hogy végig tudja csinálni a rehabilitációt, habár már választása nincsen, de nem vagyok biztos abban, hogy ő ezt fel tudja mérni. Azt tudom, ide hozzám vissza nem jöhet, de esetleg akármelyik drogos haverja befogadhatja. A rendőrségen azt mondták, még el fog telni egy kis idő amíg őt kihallgatják, előbb a tanúkat, azt akinek a kárt okozta, aztán a vér és vizelet vétel eredményét is várják. Tudom, saccolgatni nem lehet. De jelenleg van ellene a garázdaság miatt egy eljárás és ez a cserbenhagyásos baleset, ami már volt egy, de akkor nem volt ittas, csak drogozott, de az nem derült ki, mert ott is elhagyta a helyszínt, akkor pénzbüntetést kapott. Kérem önöket, a mostt leírtak alapján talán egy picit tisztábban lehet látni, mire számíthat? Van annak jelentősége, hogy a bűncselekmények nem ugyan abban a megyében történtek, mert az egyik rendőr azt mondta, még ebbe kapaszkodhat, hogy az egyik ügyet majd a vas megyei bíróság, a másikat a soproni fogja tárgyalni. És tényleg nem enyhítő körülmény a rehabilitáció? Illetve előfordulhat az, hogy ha végig csinálja utána mégis csak börtönbe kerül?
Válaszukat várva, tisztelettel!

Szomorú örökös # 2017.06.08. 17:31

Carella

És az ilyen embereknek mint ti nincs is sok barátja

Erre azért ne vegyél mérget! Szerintem nekem a többszöröse barátom van, mint neked. :-D

Én Öreg Tölgytől kérdeztem valamit és ti meg minta patkányok beleugattok a dolgokba

Bocsesz, már egyszer próbáltam elmagyarázni neked, de a kannás kövidinka, amit ittál, úgy látszik, ennyire letompította az agyad, hogy képtelen vagy felfogni:

EZ ITT EGY NYILVÁNOS FÓRUM, NEM PEDIG PRIVÁT CHAT! :-D

Egyébként meg a jelzőidet máskor tartsd meg magadnak és inkább a családoddal szemben használd, hátha ők még esetleg tolerálják - bár kétlem, hogy más választásuk lehetne. De hát örök igazság, a barátait megválogathatja az ember, de a rokonait nem. ;-)

Tehát legyen itt vége és punktum

Rendben! Akkor nem írsz többé ide? :-)

Én alkoholista vagyok és iszok folyamatosan meg pszichopata

Na végre egy őszinte mondatot is képes voltál leírni. Látod, tudsz te, ha akarsz! :-D

Carella # 2017.06.08. 13:53

Én Öreg Tölgytől kérdeztem valamit és ti meg minta patkányok beleugattok a dolgokba. Ki kíváncsi rátok ugyan? Én egyikőtöket sem kerestem soha és nem voltam kíváncsi az ilyen beszari ócska senki emberek véleményére!És az ilyen embereknek mint ti nincs is sok barátja ez magától értetődő. Így hát ne foglalkozzatok velem, takarodjatok az én dolgaimról és véleményezéséről, ha unatkoztok ti keressetek más fórumokat magatoknak, nem én fogok. Amég vannak itt normális válaszolók és emberek azokkal szót lehet érteni, de veletek csak az értelmetlenség folyik folyamatosan. Tehát legyen itt vége és punktum. Én alkoholista vagyok és iszok folyamatosan meg pszichopata, akkor a sértegetések végett nem szóval fogok visszavágni, hanem megoldom a magam módján majd. Én nem fenyegetőzöm meg írkálok, hanem mindig megteszem amit mondok vagy akarok.

Szomorú örökös # 2017.06.08. 04:55

VErsand

Emlékeztet engem ez a Carella egy másik történetre, amelyiknek egy aktivista emberke a főszereplője. Ő közlekedési táblát szerelt le, mert az ott szerinte felesleges volt és egészen a legfelső bíróságig elment, hogy a saját igazát bizonyítsa...kár volt, ott is helyben hagyták a másodfokú ítéletet, ami 1 év próbára bocsátás volt. Szerinted megérhette neki? ;-)

Carella # 2017.06.07. 21:19

jó éjszakát minen kedves barátomnak, jó akarómnak, sorstársnak és minenkinek köszönöm a sok együttérző kedves szavakat.

Szomorú örökös # 2017.06.07. 21:11

Carella

Mondja maga, mondja maga, miért mond mindent, miért mond mindent kétszer, kétszer? :-D

Carella # 2017.06.07. 21:01

gyerekek ti mért nem a rendőrök fórumán vagytok? Itt ügyvéd jogász iylen ember kéne legyen. Mit kerestek itt rendőrök?

Carella # 2017.06.07. 21:01

gyerekek ti mért nem a rendőrök fórumán vagytok? Itt ügyvéd jogász iylen ember kéne legyen. Mit kerestek itt rendőrök?

Carella # 2017.06.07. 21:01

gyerekek ti mért nem a rendőrök fórumán vagytok? Itt ügyvéd jogász iylen ember kéne legyen. Mit kerestek itt rendőrök?

Carella # 2017.06.07. 20:51

és te ugyan mit keresel itt állandóan mindig más nevekkel beregisztrálva? Mért nem ott járkálsz folyamatosan ahol du. voltál?

Carella # 2017.06.07. 20:40

vicces most pihizek egy kicsit józanodom gyerekek véget ért a móka mára, zárul .....móka tára. Majd ha lesz érteleme írok újat a napban. De mára a hülyeségből elég. Egyébként józan vagyok és leszek is jódarabig, mert az autómra és házra kell költenem majd ha ezek rendben lesznek újra szabaddá válok és ihatok akár...De nem feltétlen kell mindig. Persze és drogozva is be vagyok. Persze...lsd kokain fű heroin minden..

Szomorú örökös # 2017.06.07. 20:38

Carella

mindketten benne ültünk egymás mellett és voltunk benzin kuton is ahol a kamerák vettek

Hehe, benzinkúton? Aztán ennek mi köze a traffipax beméréshez? :-D

Carella # 2017.06.07. 20:24

mindketten benne ültünk egymás mellett és voltunk benzin kuton is ahol a kamerák vettek, és egy csomó minden úgyhogy nem fogja tagadni és nekem a kresz szerint semmi minusz pontom semmim se változhat.

Szomorú örökös # 2017.06.07. 20:22

Carella

1. "Véletlenül" sosem mérnek be senkit. Ha ez megtörténik, annak mindig oka van és az sohasem a "véletlenek összejátszása". :-)

2. Ugye azzal is tisztában vagy, hogy minden egyes fellebbezés 5000 Ft plusz költség a tulajdonosnak-üzembentartónak? ;-)

3. Ugyebár a mentesüléshez nem elég az sem, hogy a barátod elismeri. Egyértelműen rendelkezik erről is a törvény, hogy csakis érvényes közokirattal vagy magánokirattal kell igazolnod, mi szerint nem nálad van az autó, ergo nem te követted el vele a szabálysértést. A fényképtől pedig ne várd, hogy majd bármit is bizonyítani fog a gyorshajtáson kívül, mert az egy hiú csipkerózsika-ábránd marad csak. Sőt, örülj neki, ha nem tudnak beazonosítani vele, hogy ott ültél a barátod mellett a kocsiban, mert még akár a "tettestárs" fogalma is előkerülhet. :-)

Carella # 2017.06.07. 20:11

Szomorú ha véletlen bemértek volna akkor is gondoskodtam arról hogy be tudjam bizonyítani de nem hiszem hogy tagadná az illető, egy gyerekkori barátom. Be is adna ha nem akarná elvállalni.

Szomorú örökös # 2017.06.07. 19:55

VErsand

Még ha feltevés, fikció is, de akinek "beletesznek" két rúd szalámit a táskájába és még csak észre sem veszi...hát fura egy fickó lehet, leginkább autistának nevezném, hogy ennyire nem foglalkozik a körülötte zajló eseményekkel, még azokkal sem, amelyek őt érintik leginkább! :-)