Ittas vezetés


csumák # 2008.01.04. 18:38

doogy! Menj műtétre olyan emberhez, akinek nincs is egyetemi, sebészi végzettsége! Tuti, hogy nem érted az összefüggést!


jano

Főlökött # 2008.01.06. 14:52

Tisztelettel

Ezen témában a másik topicban már válaszoltam.

Segal-magánúton, már kicsit faramucibb a helyzet. Volt olyan topic, ahol ezzel foglalkoztunk, pl magánparkoló, vagy saját terület. Közterületen nem közlekedhetett volna, ez tény.

--------------
  • Löki
gyula1 # 2008.01.07. 12:16

Sziasztok!!

Én a következőképpen jártam! Hazafelé indultam az egyik szórakozóhelyről ittasan 1 sört és 3 hubit ittam! Az egyik kanyarban megcsúsztam és villanyoszlopnak ütköztem egyedül voltam személyi sérülés nemtörtént az autó totálkáros lett! Jöttek a rendőrök szonda mutatott ezután vérvétel 2-szer is az első 1.05 a második 1.09 orvosszakértőt vontak be a cselekménykori megállapításra ami 1.2 ezreléket állapított meg! Elismertem az ittasságom és együttműködő voltam. A kérdésem a következő lenne ha a második véreredményem lett nagyobb akkor a cselekménykorinak nem kevesebbnek kéne lenni? A másik az, hogy mire számíthatok és mivel lehetne védekezni a jogsi megtartása érdekében? A napokban várható a bíróságtól a határozat vagy a tárgyalás időpontja!

Válaszotokat előre is köszönöm: Gyula

monalisa1 # 2008.01.07. 14:13

gyula1

A választ - nem egy hozzád hasonló eset alapján - megtalálhatod ezen topicban ha visszaolvasol egynéhány oldalt, és keresd Traffic válaszait, hozzászólásait.

gyula1 # 2008.01.07. 14:21

Köszönöm szépen megtaláltam :)

Még olyan kérdésem lenne ha kérem a tágyalás megtartását és nemfogadok ügyvédet akkor nekem elvileg nemkerül semmibe? Ha kérem a tárgyalás megtartását akkor ugyanaz a Bíró fogja tartani a tárgyalást amelyik kiküldte az ítélet tárgyalás megtartása nélkül?

Előre is köszi

sanyy # 2008.01.07. 20:47

Kedves szszm!

Köszönöm, hogy megírtad a véleményed! Reménykedem a szerencsémben. Azért mert vezettem 100 métert ittasan, (sok százezer kilométert pedig tiszta fejjel) nem fogom felforgatni az életem, eldobni a munkám. Igyekszem majd - ha csak lehet - utasként közlekedni, de ha nem lesz erre mód, muszáj a kormány mögé ülnöm. Gratulálok ahhoz, hogy megúsztad a dolgot, ha Isten segít, nekem is sikerül.

Üdv,

sanyy

hümpike # 2008.01.07. 22:09

Helló! Hát látom itt páran már jártak úgy mint én...
jobb lett volna ha előbb jutok el ide, röviden leírom, hogy éppen, hogy állok:

  • 2007. Májusában koccanásos balesetet okoztam ittasan ( 0,70 mg/l - közepes fokú alkoholos befolyásoltság )
  • Határozatot megkaptam mive elismertem tárgyalás nélkül: 1 év 6 hónap eltiltás + 60.000 HUF
  • kértem a tárgyalást és persze küldtem kérelmet, hogy tanulok, nincs önálló jövedelmem, nem voltam ezelőtt büntetve, megbánást tanusítottam, elismertem és hogy áprilistol lakhelyemtől messze ( 250 km ) kell majd dolgoznom és a suli meg levelző tagozat lesz.
  • tárgyalás: Ott ugyanezt elmondtam, nem nagyon foglalkozott vele a bírónő - bár volt pár hülye válaszom pl a "hárman élnek minimálbérből?" kérdésre elkezdtem hebegni hogy nem mert osztalék meg nemtom szóval ez hülyeség volt:D ( amugy nincsennek anyagi gondjaim ) A bírónő a végén nem enyhített semmit azzal indolkolta hogy engem a pénz nem motiívál ezért csak az eltiltást tudja tartani. köszi.
  • megkaptam erről is a határozatot december 13 án postázták. kézhez vettem december 27 én. ( ja amugy ez nem volt ajánlott )

Kérdéseim lennének:

  • ugylátom mivel zöldfülű vagyok, nincs nagy tárgyalási rutinom egy ügyvéddel jobban jártam volna... ebben erősítsetek meg vagy cáfoljatok kérlek.
  • érdemes-e másodfokra vinnem? ( hozzáteszem az utolsó határozat alján az áll hogy jogerős az itélet december 13 - óta )
  • mivel eltelt a kézhezvételtől számított 8 munkanap egyáltalán van e erre lehetőség? ( a bírónő aztmondta a tárgyaláson hogy neki 3 napon belűl mondjam meg hogy akarom e továbbvinni - ezt nem tettem meg mert nem tudtam )
  • jolenne azért azt a pénzbírságot részletre fizetni ezt ilyenkor lehet e még kérelmezni, illetve ezen a határozaton semmi nincs amin betudnám fizetni gondolom akkor még jön valami levél csekkel.

egyelőre ennyi, köszi a választ előre is!:)
üdv

monalisa1 # 2008.01.07. 22:30

Ha az itéletban az van, hogy jogerős, akkor az eljárás befejeződött, nincs hova tovább.

Így már csak a 4. kérdésed van nyítva, igen, van mód részletfizetést kérni: tanulsz, nincs önálló jövedelmed, szüleid tartanak el. Írd meg, hogy a 60 ezer forintot pl. 4 havi részletben tudnád megfizetni a létfenntartásod és a tanulmánnyal járó költségek/kiadások veszélyeztetés enélkül: utazás, kollégium, jegyzetek stb.

hümpike # 2008.01.07. 22:36

köszi a gyors választ!
és akkor ezt vissza a bírónőnek?

hümpike # 2008.01.07. 23:10

szorri az ujjab postért de ugylátom itt nemleeht szerkeszteni a hozzászolásomat. Szóval elfelejtettem megkérdezni hogy ha ez áll az itéletben:

"1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltílátásra"

akkor - ha eljutok egyszer oda - ujra kell vizsgáznom? vagy hogy megy ez?

az előző postot vegyétek tárgytalannak postázom a bíroságra mással nem vagyok kapcsoaltban. Aztán majd lesz valami...

szszm # 2008.01.08. 08:04

Kedves Sanyy!

Valóban szerencsém volt, de azért nem bíztam teljesen a véletlenre a dolgot... Hozzáteszem, hogy én végig tévedésben voltam, azzal kalkuláltam, hogy legrosszabb esetben lebukás esetén szabálysértésért kaphatok még egy kis pénzbüntetést, amit többszörösen megkeresek azzal, hogy így legalább dolgozni tudok. Utólag hallottam itt Segaltól a fórumon, hogy sokkal rosszabbul is járhattam volna...

A módszeremről csak annyit, hogy "kertek alatt" jártam, a szemem állandóan radarként pásztázta az út jobb oldalát, ha ült valaki az anyósülésen, akkor neki is ez kiemelt feladata volt. Állandóan arra készültem, hogy ha netán egy álló közúti ellenőrzés felé közeledem, akkor az észlelés után még mindig félrehúzódás, elkanyarodás, megállás, visszatolatás, megfordulás, műszaki hiba szimulálása, stb. közül választhatok. Ha ennek ellenére netán mégis megállítanak, akkor valahogy a rendőrök jóindulatára kell apellálni. Annyira azért nem hülyék ők sem, hogy ne lássák át a helyzetet, miszerint a futni hagyásoddal nem bukhatnak meg, még akkor se, ha lehallgató készülék van a kocsijukba szerelve.

Továbbfejlesztheted a módszeremet, ad abszurdum ha van merszed hozzá, akkor például állandóan tarthatsz egy kis fixálót a forgalmi engedélyedben, vagy esetleg felajánlhatod a szolgálataidat a rendőrségi belső elhárításnak, hogy vállalod megvesztegethető közúti rendőrjárőrök lebuktatását. Ha belemennek, akkor ennél biztosabb megoldás nincs az eltiltás hatálya alatti vezetésre!

Sok szerencsét kívánok neked: szszm, alias Joe bácsi

Traffic # 2008.01.08. 19:44

Boldog új évet mindannyiótoknak!

T. hümpike!

A 6 hónapot meghaladó közúti járművezetéstől eltiltás utánképzési kötelezettséget von maga után. Javaslom, hogy még az eltiltás lejárta előtt jeletkezz utánképzésre a megyeszékhelyen található Közlekedési Felügyeletnél (már nem ez a nevük, de gondolom így ismerősebbnek találod). Vigyél magaddal minden határozatot ( bírósági, okmányirodai). Számíts arra, hogy az utánképzés anyagilag jelentős teher, 6 számjegyű összeggel számolj.

Utánképzésen több csoportba oszthatnak, az elkövetett cselekménytől, előéletedől függően. Számítani lehet KRESZ tesztre (ez év január elsejével ismét válozott a KRESZ!), továbbá esetlegesen vezetési gyakorlatra és pszichológussal történő elbeszélgetésre.

hümpike # 2008.01.08. 22:31

:( ez kursz*r. bocs hogy ezt leírtam de ez volt az első gondolatom.

óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó najo hát a tanúság: Ne vezess ittasan! de gondolom ezt előttem mások is megfogalmazták már itt:S

hümpike # 2008.01.08. 22:31

szerk: ja és köszi az infot!:)

Traffic # 2008.01.09. 16:24

T. hümpike!

Nagyon szívesen!

Megj.: a 0,7 mg/l légalkohol enyhe fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg. 0,76 mg/l-től közepes!

lufi # 2008.01.09. 17:40

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,illetve tanácsot.
Igazából Traffictól,de más tanácsokat is szívesen veszek!
Ma kaptam meg a bírósági végzést,miszerint 88000 ft pénzbüntetés,illetve 20540 ft bűnügyi költség,mellékbüntetésként 1 év 5 hónap "B" kategória eltiltást kaptam!!!
A "C" kategóriát vissza kaptam,mivel a munkámhoz kell...
Mindezt teljesen együttműködő magatartás és 1.25-1.33 g/l
vérvizsgálat eredményezte.Kérhetem tárgyalás tartását!
Az lenne a kérdésem,hogy kérjem vagy fogadjam el a végzést?
Nem is annyira a pénz,hanem az 1 év 5 hónap zavar.
Lehetne lejjebb faragni a hónapokból?

Nagyon köszönöm a választ!

lufi # 2008.01.09. 17:40

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,illetve tanácsot.
Igazából Traffictól,de más tanácsokat is szívesen veszek!
Ma kaptam meg a bírósági végzést,miszerint 88000 ft pénzbüntetés,illetve 20540 ft bűnügyi költség,mellékbüntetésként 1 év 5 hónap "B" kategória eltiltást kaptam!!!
A "C" kategóriát vissza kaptam,mivel a munkámhoz kell...
Mindezt teljesen együttműködő magatartás és 1.25-1.33 g/l
vérvizsgálat eredményezte.Kérhetem tárgyalás tartását!
Az lenne a kérdésem,hogy kérjem vagy fogadjam el a végzést?
Nem is annyira a pénz,hanem az 1 év 5 hónap zavar.
Lehetne lejjebb faragni a hónapokból?

Nagyon köszönöm a választ!

monalisa1 # 2008.01.09. 17:57

Azt nem írtad, hogy az ittas vezetést milyen kat. jogosítvánnyal követted el., ha "B" akkor kifogásod nem lehet (...), lévén nem teljességében "a" vezetéstől tiltottak el. És ez már egy méltányosság alkalmazása részükről.

Kérheted a tárgyalást, de sokat ne várj tőle., addig is olvassad el hümpike "sorstársad" beírásád 01.07. 29:09-től visszamenőleg.

Legfeljebb a részletfizetés lehetőségét tudod elérni egy kérelemmel - szerintem.

Javasolt Traffic tájékoztatását is elolvasni 01.09. 20:44.

lufi # 2008.01.09. 18:18

"B" kategóriával vezettem.
Én úgy értesültem,hogy mivel "csak" kat. eltiltásom van,így nem kell utánképzésre mennem,mivel nem a vezetéstől,hanem kategóriától tiltanak el...
Javítsatok ki ha tévednék!

hümpike # 2008.01.09. 18:55

Ó ez engem is érint... illetve nemtudom. "B" kategóriám volt. És nekem az van írva hogy "1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltílátásra" itéltek. Eltiltás alatt ha letennék egy robogó jogsit - úgyis mindjárt itt a nyár.

Ha jól logikáztak erre nincs lehetőség...
Jól gondolom?:)

lufi # 2008.01.09. 19:09

"B" kategóriával lehet vezetni robogót,így nem kell vizsgáznod.
Mivel nem jármű fajtától,hanem járművezetéstől tiltottak el sajna csak a bringa marad...

szszm # 2008.01.09. 19:24

Kedves Lufi!

Jól tudod, kategóriaeltiltás esetén nem kell továbbképzésre menned.

Ami a büntetésed mértékét illeti, ha első esetben, éjszaka, kis forgalomnál akadtál fenn egy rutinellenőrzésen, nem okoztál balesetet, együttműködő, megbánó magatartást tanúsítottál, nem volt szabálysértésed sem előtte, stb., akkor én sokallom a büntetést. Nekem 1,95-re szabtak ki tárgyalás nélkül 110 eFt pénzbüntetést (plusz 11 eFt bűnügyi költségtérítést) és másfél év kategóriaeltiltást, amit a tárgyaláson (ügyvéd nélkül!) sikerült 80 eFt-ra és 1 év 4 hónapra lealkudnom. Szerintem megérte!

hümpike # 2008.01.09. 19:45

Az a baj, hogy azt csinálom amit Szszm csinált. Csak hát ez nagyon para... ezért gondoltam, hogy egy robogóval megelégednék - szánnék rá pénzt ilyesmi. De ha nemmegy marad csak nappal vezetés belső sávban rátapadva az előttem lévőre + kertek alatt vezetés.

Para:S ha elcsípnek nagyon megszívom.

gyula1 # 2008.01.09. 20:06

szszm!!!

Te mikor kérted a tárgyalás tartást került valami pénzbe? perköltség ilyesmi

előre is köszi

lufi # 2008.01.09. 20:29

Kedves Szszm!

Ahogy mondod,mellékút,kis forgalom,megbánó magatartás stb.
Igen-igen...
A 17 hónapot"még kimondani is sok"én is nagyon sokallom!
Több sorstársunk is így vélekedik!