Csalás ügyében kérdések


Öreg Tölgy # 2016.10.01. 19:46

Nyilván érdemben a részletek ismerete nélkül nem tudjuk megítélni,jogszerű volt-e a döntés, vagy sem, de azt ne mond, hogy a határozatban nem volt benne a panasz lehetőségére való figyelmeztetés.

Súgás # 2016.10.02. 07:10

Korrekt ügyvédeket biztosítunk budapesti ügyfeleknek!

Dr.Attika # 2016.10.02. 08:44

Utalgassa a sértettnek a részleteket, vagy rózsaszín csekken fizessen neki. Ez nyomatékos enyhítő körülmény.Valószínűleg pénzbüntetés lesz. Ha már nem visszaeső, akkor csak bűnismétlő. Ennek súlyosító hatása nem nagyon van.

Öreg Tölgy # 2016.10.02. 16:45

Amikor a csalást elkövette, már akkor is lejárt a felfüggesztett?

Öreg Tölgy # 2016.10.02. 19:06

Akkor valóban nem törvényben kizárt a felfüggesztett, de azért korántsem biztos. A pénzbüntetést - amihez az ún. enyhítő szakasz kellene - viszont szinte kizártnak tartom. Mondjuk a kártérítés valóban kissé növelheti a valószínűségét.

littleman2000 # 2016.10.03. 02:38

Persze hogy járhat letöltendő is!Nincs kizárva semmi, ez mind a biró/ügyész döntése.Ennyire ne legyél biztos magadban!

Öreg Tölgy # 2016.10.03. 04:30

Azt írtam, hogy "nem kizárt a felfüggesztett, de korántsem biztos". Ennek melyik része nem világos?

Az, hogy "nem kizárt", az szerintem azt jelenti, hogy lehet, hogy igen, vagy lehet, hogy nem. Miből gondolod, hogy ha a törvény szerint nem kizárt a felfüggesztett, hanem a bíróság mérlegelheti, akkor neked mindig felfüggesztettet kell adni?

Most egyet lehet biztosan mondani: az tuti, hogy a korábbi felfüggesztettet nem kell végrehajtani, de hogy az új büntetést is felfüggesztik, ez igencsak kérdéses.

Bűnőzö30 (törölt felhasználó) # 2016.10.03. 09:09

Kedves Scofild ! Azért ne legyél berezelve , mert én már az 5. Felfügesztett büntetesem kapom és mindegyiket csalásért! Nem vagyok rá bűszke de viszont ez van ! Most útoljára 3 hónapja itéltek ell 2 évet kaptam 5 évre... és 3 milliós csalásért !! Itt is mindenki megjósolta nekem hogy börtönt kapok meg stb stb
Úgyhogy csak fell a fejjel :) volt olyan hogy kb 4 hónapja jart le csak a felfügesztettem és újra aztkapram ! Budapesten Csepelen itéltek ell mindig!

Üdv egy bűnőzö !

Öreg Tölgy # 2016.10.03. 14:27

Csalóként igen gyenge a szövegértésetek. Én nem jósoltam senkinek végrehajtandót. Azt írtam, hogy lehet az is, meg nem is.

Dr.Attika # 2016.10.03. 15:17

Megkapta a börtönt nem? Végrehajtást függesztette fel a bíróság.

Bűnőzö30 (törölt felhasználó) # 2016.10.04. 07:16

Tisztelt Dr Attika ha az az oldát nézzük igen megkaptam a börtönt csak úgye felfügesztve ! Én nem rosszbol irtam a kedves "kollégának" hogy ne rezeljen be azért csak leirtam az én sztorim! Mondjuk azt nem tudom hogy kaphattam mindig ilyen büntetéseket pedig az elkővetés nem volt soha 1 millió alatt ! Igazábol senkit nem akartam megbántani és elnézést kérek ha megbántottam valakit!
Scofildnak meg javaslom hogy vallomásába mindig emlitse meg a részletfizetést , meg hogy vissza akarja fizetni... és nem tudom mivel probálkozik de ha úgy van ragaszkodjon ahoz hogy nem akart becsapni senkit :) plusz ha van ügyvédje akkor irasson papirt a visszafizetési szándékrol nekem igy már kb 2 feljelentést elutasitottak és polgári perre küldtek ! De a legegyszerübb ha ezt megussza hogy elmegy és dolgozik becsületesen !!És nem lesznek allmatlan éjszakái ha nem birja az ilyen dolgokat :D

Üdv : üdv és szép napot mindenkinek!

Bűnőzö30 (törölt felhasználó) # 2016.10.05. 17:38

Üdv ! Viszont lenne egy kérdésem , ha a sértett egyfolytaba zargat és fenyeget olyankor mi a tehendő? Termeszetesen megkaptam már érte a bűntetésem.... de sms be relefonon és már a hazamnál is fenyeget hogy felgyújtja a házam stb ilyenkor tudok én is feljelentést tenni nem? Válaszokat köszönöm az úraktol!

Dr.Attika # 2016.10.06. 08:37

Ha értelmes választ szeretne, akkor értelmes kérdést kell feltenni.
Írja le a történteket. Milyen szolgáltatást ígért az átvett 1.900.000,- Ft értékben. A szolgáltatást miért nem teljesítette? Akarta-e egyáltalán teljesíteni? Ha akarta, akkor miért nem tudott teljesiten?

Dr.Attika # 2016.10.06. 09:18

Megint nem sikerült értelmesen megfogalmazni a kérdését. Mi az, hogy autót akartam teljesíteni? Ön akart egy autót előállítani?
Értem én, hogy mi a probléma. Egy személygépkocsit ajánlott valakinek ezen az áron. A személygépkocsival jogilag nem rendelkezett, csak látta valamilyen portálon. Mire Ön kiközvetíthette volna a szgk-t, addigra azt eladták. Idáig jogilag rendben is lenne a dolog. A továbbiakban van a gond. Az üzlet lehetetlenülése miatt Ön nem adta vissza az átvett pénzt és sajátjaként rendelkezett vele. Ez már nem csalás, hanem sikkasztás.

Dr.Attika # 2016.10.06. 11:59

Nem kell ülni minden esetben. Mielőtt "önfeljelentene" egyeztessen még egyszer a vevővel.

Dr.Attika # 2016.10.06. 13:33

Nem kell itt ügyvédi leveleket irogatni. Az átvételi elismervényen van cím gondolom. Kezdjen visszafizetgetni postai-rózsaszín-csekken. Közleményrovatba írja, be, hogy az 1.900 ezer vételár előleg visszafizetés résztörlesztés.
Ügyvédi levéllel csak felbátorítja a sértettet, hogy feljelentést tegyen. Vélhetőleg elfogadja a résztörlesztéseket és nem lesz belőle büntetőeljárás.

Dr.Attika # 2016.10.06. 14:33

Akkor itt álljon meg. Ha ilyen kevés adat van, akkor a sértett megalapozottan még büntetőeljárást sem tud indítani.
Hivatkozok a miniszterelnök dakota közmondására: A folyón akkor kell átkelni, amikor a partjához érünk.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.10.06. 15:03

:)

mikkamakkazzz # 2016.10.07. 06:09

Üdv,
Kérdésem lenne: tavaly december óta húzódik egy csalás szabálysértés ügyem (egyébként egy ki nem fizetett "munkabérről" van szó. A feljelentő nem volt bejelentve, és szerződésünk sem volt. A szolgáltatás, amit üzemeltünk ráadásul ingyenesen kipróbálható volt a kérdéses időszakban, tehát nem is szereztem jogtalan hasznot, ill vagyonában történő értékcsökkenést sem okoztam a sértettnek, mégis csalás a vád.)

Nagy nehezen kitűzték jövő hétre a tárgyalás időpontját. Két hete kaptam róla levelet, és 1 hét után kb jeleztem is levélben ,hogy nem tudok részt venni a tárgyaláson,kérem, hogy halasszák el, mert külföldön leszek munkaügyben (tényleg ott leszek.)
Nem kaptam semmilyen választ, ezért tegnap felhívtam őket, hogy mi van már ezzel? Azt kérdezte a hölgy, hogy alátámasztottam -e ? Én nem tudtam, hogy erről nekem még külön be kell küldenem valamit, ők meg ugye nem reagáltak.
Azt mondta küldjek el 1 repülőjegyet, de hát autóval fogok menni. Egy startupnak fogok kint segíteni marketingben pár hétig. Mondta a hölgy, hogy akkor az email váltásunkat küldjem el. És hivatalosan jegyezte is, hogy ő engem erre felszólított.
Megnéztem az email váltást, az a baj, hogy nincs benne konkrétan, hogy ezt lebeszéljük, mivel az skype-n, telefonálva történt. Az email váltásban csak annyi van, hogy jelentkezem a munkára, ő leírja röviden, mit kell csinálni, majd felajánlja, hogy tárgyaljunk skype-n, mert zökkenőmentesebb. Én ezt nagyon szívesen elküldöm, de ez nem bizonyít ugye nagyon semmit.
Kérdésem az lenne, hogy mi történik, ha nem megyek el a tárgyalásra? Jeleztem ugye előzetesen, de tényleg nem tudom, hogyan támasszam alá. Persze az mindent megoldana, ha megkérném a partnerem, hogy jelezze, hogy valóban ott leszek, de ugye azzal buktam is a munkát.
Viszont azt olvastam, hogy ha nem jelenek meg, körözhetnek is, azt nagyon nem szeretném, meg azt sem, hogy a szüleimnek itt dörömböljenek a rendőrök.
Szóval, el merjek utazni? Gondoltam arra is, hogy mégsem autóval megyek, hanem repülővel/vonattal, hogy lehessen bizonyítani, de az gondolom már nem megoldás, ha a telefonbeszélgetésünk után veszem meg a vonatjegyet. Sajnos nem tájékozódtam megfelelően ennek a folyamatáról :(

ObudaFan # 2016.10.07. 11:08

Ha nem jelensz meg és nem igazolod a távolmaradást, elovezethetnek, az meg költséggel jár.

mikkamakkazzz # 2016.10.07. 11:23

Tehát hogy szóltam, hogy külföldön leszek, az nem elég? Akkor mit csináljak? Vegyek vonatjegyet és menjek vonattal? (mert azt el tudom nekik küldeni.)

Burn Out # 2016.10.07. 11:50

küldj egy selfiet a bíróságnak az adott város valamelyik nevezetessége elől a tárgyalás napján :))) biztos értékelni fogják :)

mikkamakkazzz # 2016.10.07. 11:51

Gondoltam rá egyébként :DDDD

ObudaFan # 2016.10.07. 17:03

Azt sem árt igazolni, hogy éppen ekkor menni is kellett kulfoldre.

Dr.Attika # 2016.10.08. 05:53

Kisváros bíróságán egy per tárgyalását elhalasztották a bíró más irányú, hivatalos elfoglaltsága miatt. A peres fél egy ismerősétől- aki a helyi utazási irodában dolgozik- tudomást szerzett róla, hogy a bíró arra az időpontra egy sítúrára fizetett be. A fél a bíróság elnökéhez beadványt intézett, hogy igazolni szíveskedjen mi az a hivatali elfoglaltság. A bíróság elnökének válasza már nem ismert számomra.