Online jogi tanácsadás


Szilárd21 # 2015.05.19. 17:02

Olyan kérdésem lenne, hogy az ismerősömmel olyan történt, hogy épp szállításban volt, vissza ért a börtönbe. És megvádolták, hogy egy BV-s zoknit lopott! És hogy azt a kis műhelyébe rejtette! Már maga a story itt elég fura, mert mért oda rejtené, mit kezd vele ott? Majd mondták neki, leveszik munkáról lehet és fegyelmit is kap lehet majd kerül át egy olyan körletbe ahol keményebb emberek vannak! De könyörgöm, mért lopna zoknit, amikor be van neki küldve kintről vásárolt, és bármit megkap nem kell neki lopkodnia! És a kedvezményeit is félti!

Holnap fogja megbeszélni, ezt az incidenst!

Most ha fegyelmit kap ezért, akkor a feles kedvezmény ugrik? Illetve minden bármiféle kedvezmény?

Önök szerint, ha feltételezhető hogy valaki, kiakart vele szúrni, mennyi az esélye, hogy ezért fegyelmit kap, és őt büntetik, mind amellett, hogy egy hétig szállításba volt és erre ért vissza?

Köszönöm!

Dr.Attika # 2015.05.19. 18:39

Nézze! Elég bagatell a történet, de a büntetés-végrehajtási intézetekben nem csak az elítéltek zakkannak meg, hanem a foglárok is.
Egy védenci beszélőn voltam és ugyanott látogatás is volt. Várom, hogy az őr kiléptessen, de közbe beszél valakivel telefonon és végig kellett hallgatnom. Diszkurzus lényege az volt, hogy a beszélőről visszatérő elítéltnél a foglár egy darab rántott húst talált. Felelősségre vonta az elítéltet, hogy tiltott dolog van nála, aki azzal védekezett, hogy a látogató helységben lévő automatából vette a hozzátartozója a rántott húsos szendvicset és a zsemlét megette, de a rántott húst magánál tartotta a későbbiekre. A fenti foglár arra kérte a lentit, hogy ellenőrizze, hogy valóban van-e az automatában rántott húsos szendvics.

Donna333 # 2015.05.24. 21:21

Üdv! A kérdésem a következő lenne! Az ismerősöm előzetesben van 6 hónapja,új pszichoaktív anyaggal való visszaélés a vád.ez 1-5 tétel.De közben be vádolták a feleséget is,így lett bűnszövetség 2-8 tétel és még plusz a fiát aki akkor még fiatalkorú volt ezért rá nyomták az Fk.-át is,szóval most úgy néz ki a dolog hogy 5-15 tételben van!Tárgyi bizonyíték semmi,csak egy pár tanú akik ellenük beszéltek!Szóval a kérdésem az lenne,hogy ha a fiú beismerő vallomást tenne,hogy ő amit tett azt a szülei tudta nélkül tette stb. akkor az Fk. lemenne az apáról,van ennek esélye??? Bármilyen véleményt és tanácsot nagyon várok! Köszönöm!

Dr.Attika # 2015.05.25. 05:42

1-15 büntetési tétel nincs ezen bűncselekményeknél. Hogy mit val a fk. az mindegy, a lényeg, hogy mit tudnak bizonyítani. Ez így a leírtak szerint 5-10-es kategória.

Donna333 # 2015.05.25. 20:28

Köszönöm Dr.Attika! Azt még meg kérdezném öntől.hogy ön szerint van valamennyi esélye annak,hogy az Fk.-át levegyék a fiú vallomása után,még most amíg nyomozati szakaszban van a dolog? Előre is Köszönöm!Tegnap rosszul írtam vád még nincs,csak gyanúsítottak!

Dr.Attika # 2015.05.26. 03:56

Ha az elkövetéskor fk-ú volt azon nem lehet változtatni, mégha később nk-ú lett sem.

Sherlock # 2015.05.26. 12:10

Azt kérjed, hogy vörösrézben fizessen ki!

atttillla # 2015.05.26. 13:21

Tisztelt Fórumozók!

Èrvényes ideiglenes külföldi forgalmi rendszámmal közlekedtem Magyarországon, elvették a rendszámot illetve a két külföldi forgalmit. Helyesen jártak el? Joguk volt elvenni a forgalmi engedélyt is?

A rendörség elküldte a helyi okmányirodának, a helyi okmányiroda elküldte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának. Ök nekem nem adják vissza, csak a helyi okmányirodának. A helyi okmányiroda azt mondja kifutottam a 15 napos határidöböl.

Sajnos a két forgalmi engedély nélkül nem tudom forgalomba helyeztetni a jármüvet.

Segítségüket elöre is köszönöm!
atttillla

wers # 2015.05.26. 17:02

Erre úgy leginkább ott az okmányirodában kaphattál volna választ, miért küldték el KEKKH-nak, nem szokás, de oka biztos van. Az viszont biztos, hogy erről kellett kapnod egy végzést, annak indoklásából kiderül, mi az ok. Olvasd el.
Még azt tudom sejteni, hogy a rendőrség nem annak okmányirodának küldte meg, ahol a Z rendszámot kiadták, és azoknak oda kell küldeni, majd a KEKKH fogja az illetékes hivatalt megkeresni. De ez csak találgatás.

varszi # 2015.06.09. 07:39

Üdv.Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki beül egy ittas vezető mellé az autóba és tudott is róla hogy az illető már ivott,közben a sofőr balesetet okozott úgy hogy egy súlyosabb sérült is van,akkor az utasok jogosítványát is elvehetik-e.Esetleg milyen formában vonhatók ők felelősségre az ügyben?
Köszöm.

Arnold94 # 2015.06.09. 09:19

Üdv!
Legyenszives valaki megválaszolni egy kérdést fontos lenne. Ha én az 5 személyes autómmal 3-4 migráns-t (menekültet) Szegeden felveszek és Pesten kirakom őket, pénzért. És esetleg tetten érnek. Úgy mire számíthatok? Pénzbírság, közmunka, felfüggesztett börtön, letöltendő? Előtte teljesen büntetlen voltam. Igazából itt a legfontosabb hogyha más súlyosbító tényező nincs akkor megúszhatom-e elsőre letöltendő nélkül?
Köszönöm szépen válaszát Arnold

Kovács_Béla_Sándor # 2015.06.09. 11:04

Nem hallgatsz el valamit? Kié volt az az autó? Ki az üzemeltetője?

varszi # 2015.06.09. 11:11

Az autó a sofőr édesapjának a tulajdona az üzembentarto a söfőr vezette az autót.Én utasként voltam az autóban.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.06.09. 12:15

Akkor relax.

Renata0528 # 2015.06.09. 14:26

üdv!

A kérdésem hogy a tanuknak járó utazási költségtérítés a gyakorlatban mennyi idő alatt fizeti ki a rendőrség?

A történet nagyjából a következő:
A feljelentést mi tettük még 2 éve, közben kiköltöztünk külföldre, és ez év április 17-én meg kellett jelennünk egy szembesítésen, aminek eleget is tettünk. van az ügyben egy másik feljelentő is, ö is azonos időpontban, ugyancsak külföldről érkezett az eljárásra. Az adott napon mi minden dokumentumot benyújtottunk a költségtérítéshez, a másik feljelentő csak hiányosan, majd azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kb 8 nap múlva utalják a számlára (ez a mai napig nem történt meg). Közben érdeklődtünk többször mail formájában, először olyan választ kaptunk, hogy a két feljelentő költségtérítését majd egyben számolják el és utalják ki, de mivel a másik fél még nem nyújtott be minden iratot, erre még várnunk kell (ettől dobtunk egy-két hátast). életembe nem hallottam még ilyenről, nem is értem, mert semmi nem indokolja szerintem, ez egy kényszer ismeretség nem családi viszony, hogy egybe vegyenek minket. kértük a nyomozót, hogy ezzel az elképzelésével hagyjon fel... Majd megint jó sok idő és még egy pár mail után amire választ nem kaptuk, hogy május 18-án került a gazdasági osztályra, majd azt, hogy május 29-én. mindig a nyomzóval beszéltünk, aki az ügyet viszi. az érzésünk az, hogy csak hazudozik.A 14/2008. (VI. 27.) IRM rendeletben csak azt találtam, hogy 15 nap amíg megállapításra kerül, de az nem a kiutalásra vaonatkozik, ha jól értem.
esetleg egy ötlet, hogy mit lehet tenni?

kero77 # 2015.06.09. 15:19

Tisztelt Fórumozók!

Olyan kérdésem lenne, hogy Április 03.-án kaptam egy levelet az ügyészségről, hogy Június 03-ig meghosszabította a nyomozást mert a vádemeléshez további nyomozati anyagok szükségesek. Az normális, hogy a 60 nap alatt semmit sem küldtek illetve, hogy 1 hete lejárt a határidő és semmi tájékoztatást nem kaptam?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv: Kero

Dr.Attika # 2015.06.09. 18:32

Tisztelt kero77!
Ez az ügyészség "normál, standard" szövege. A törvény szerint 60 napon belül le kell folytatni a nyomozást, ami alkalmanként hosszabbítható. Nem nagyon volt még rá példa, hogy hatvan napon belül befejeződött volna a nyomozás. Hamarosan kapni fog ismét levelet június 3-a előtti dátummal és ilyen szöveggel, hogy meghosszabbítja a nyomozást. Előfordulhat, hogy a 4 hónap alatt semmi nem történt az akta leporolásán kívül.

folyami géb # 2015.06.09. 18:39

Már megint nem értünk egyet! Szerintem az sem biztos, hogy az aktát leporolták!

noilar # 2015.06.09. 19:21

Ez egyébként, mármint hogy nincs nyomozati cselekmény mondjuk 120 napon át, nem lehet sérelmes a sértett/feljelentő vagy akár a gyanúsított számára?


noilar

ObudaFan # 2015.06.11. 05:33

De, nyilvanvaloan minden erintett reszere serelmes lehet. Lehet probalkozni az ugyeszseg folyamatos felszolitgatasaval, aztan vagy lesz eredmenye, vagy sem.

kero77 # 2015.06.11. 08:44

Köszönöm szépen a válaszokat! Közben jött egy levél csak nem az ügyészségről hanem a rendőrségtől, hogy megszüntette az eljárást!

Nem értem de nem baj a lényeg hogy vége!

Ju0115 # 2015.06.11. 08:54

Tisztelt Tanácsadó!

Olyan kérdésem lenne, hogy ugye a távközlési szolgáltatásból eredő tartozás elévülési ideje 1 év. Nekem van egy 2011 es tartozásom, amiről 2012-ben kaptam először felszólítást. Azóta semmi, múlt hónapban keresett fel a végrehajtó.Ez a tartozás már elévültnek számít, vagy így már nem hivatkozhatok rá? Illetve közben keletkezett egy fizetési meghagyás én arról papírt nem kaptam, valószínűleg a régi címemre küldték, az megszakításnak számít, így, hogy nem kaptam meg? (A lakcímváltozásom azonnal jelezve lett az okmányirodában)

Swalbard # 2015.06.16. 21:16

Tisztelt Tanácsadó!

Az ház amiben a családommal élek, 3 személy tulajdonában van.Enyém a nagyobb rész a többieké két egyforma kisebb. Az ingatlanon jelzálogkölcsön van.Én vagyok az adós a többiek adóstársak. Az egyik adóstársam ellen büntetőeljárás van folyamatban - bírói döntés még nem született- ezért az ő részét a bíróság zárolta.
A kérdésem a következő:
Amennyiben a bíróság elítéli az adóstársamat, és zárolás miatt a tulajdoni lapon a bíróság első helyre kerül, a pénzintézet felmondhatja e a hitelszerződésemet?

Előre is köszönöm válaszukat

Swalbard

barnusmokus # 2015.08.12. 06:57

Tsztelt Tanácsadó!
Olyan problémval szembesültem,hogy a facebookon olyannal vádolnak aminek nincs alapja.Tegnapi napon a bíróságra magáninditványt adtam be az illető ellen.Hogyan lehet felvenni a facebookal a kapcsolatot email-ben ahol tdnám kérni őket a taralom eltávolítsra?

Tündi 1001 # 2015.08.12. 07:31

Tisztelt Tanácsadó!

Párom vásárolt egy gépjárművet, az autó az édesapjáé, de az ő nevén van. Az apuka nem fizette a törlesztőrészletet, és most a páromon akarják behajtani. Mi a legjobb amit ebben az esetben tehetünk?

Köszönettel: Tündi 1001