Ami a számlára jön, az elsősorban az inkasszó kielégítésére fog elmenni.
bankok inkasszó?
Tanácsot kérek.
banki hitel miatt a fizetésem hány százalékát veszthetem el ?
ha több bank felé tartozom,akkor ők hogy egyeznek meg?
vagy egyszerűen elvehetik az összes jövedelmemet?
33% tiltható le. De az egyéb végrehajtási cselekmények vonatkozásában nincs ilyen korlát, tehát pl. az ingatlan, ingóság és az inkasszó csak nagyon kis mértékben korlátozott.
tehát : pl. az egyik bank letiltja a fizetésem 33%-át,
maradék fizetésem megy a számlára, arra pedig inkassziót ad a másik bank, maradok nulla ft jövedelemmel...
alap létfenntartás, megélhetés lehetősége nélkül
jól értem??????
UI:tudom nem kellett volna eladósodni, de az én esetemben áldozat vagyok. Tényleg!
Vagy ugyanaz a bank.
A nyugdíjminimumnak megfelelő összeget a számlán is ott kell hagyni.
gondolom vannak olyan bankok amik nem nagyon ismertek Magyarországon vidd oda a pénzed. Persze csak ha léteznek ilyen pénzintézetek.
Állitolag egy végrehajtó 3 bankot néz meg ez a hivatalos. Ez igaz?
ÜDV MINDENKINEK!!AZ ALÁBBI PROBLÉMÁM VAN KÉREM SEGÍTSEN VALAKI.A feleségemmel közös bankszámlám van,a városi önkormányzat azzonali beszedési megbízást küldött a bankunk fele 45-ezer forintról,ami kifizetésre került ahogy pénz érkezett a számlára,hangsújozom ez az összeg én nekem jött!!amikor a feleségem feleakarta venni a maradék összeget a számláról kártyával nemtudta mivel a bank letíltotta a kártyát,ő felhívta a telebankot,ott azt mondták neki hogy az önkormányzat innkasszót adot ki a számlára!!Kérdem ha a bank kifizette a letíltást az önkormányzat fele,az én fizetésemből akkor ő miértnem tudta felvenni a saját fizetését??miaz hogy letíltják a kártyát??
Magától értetődik, hogy egy bank azonnal letiltja azt a hitelkártyát, amelynek számlájára végrehajtást vezetnek.
Üdvözlök mindenkit !
Segítségre volna szükségem.
Másodfokú jogerős ítélet szerint társasházam ellen pert nyertem.
Alperest pénzvisszafizetésre kötelezték. Persze neki esze ágában sincs fizetni. A számláján bőven van pénz !
Kérdésem : hol nézhetek utána, mit kell tennem, hogy inkasszózhassak vele szemben ?
Kösz, ha valaki válaszol nekem !
sirtos
Üdvözlök mindenkit !
Segítségre volna szükségem.
Másodfokú jogerős ítélet szerint társasházam ellen pert nyertem.
Alperest pénzvisszafizetésre kötelezték. Persze neki esze ágában sincs fizetni. A számláján bőven van pénz !
Kérdésem : hol nézhetek utána, mit kell tennem, hogy inkasszózhassak vele szemben ?
Kösz, ha valaki válaszol nekem !
sirtos
Bemész a számlavezető bankodba, és viszed magaddal az ítéletet.
Ó, köszönöm, ennyire egyszerű lenne ?!
Ennyire:)
Üdvözlet mindenkinek! Nem tudom az APEHot elérni, ezért próbálkozom, hátha tud segíteni nekem valaki. A felgyülemlett áfánkat az elmúlt bevalláskor átvezettetük járuléktartozásra, akkor már rajta volt a számlánkon inkasszó. Maradt fent kb. 30e Ft tartozás, ami almúlt negyed évben kb. 200e körülre nőtt. A mostani áfát is átvezettetném, de mit tudok csinálni, ha az átfutási idő alatt megint rákerül az inkasszó? Várok pénzt a számlára, amit, ha elvisz, elég nagy probléma volna. Ha mégis elviszi, mennyi idő alatt kaphatom vissza? Ha megtörtént az átvezetés, akkor le tudom vetetni az inkasszót? Köszönöm, ha tud valaki segíteni!
Csokimano
Tehát akkor összességében nincs adótartozásotok, csak egyes adónemeken van tartozás, más adónemeken meg túlfizetés?
Ebben az esetben jó hír az, hogy 2009. január 1-jétől inkasszó előtt az APEH köteles hivatalból átvezetést eszközölni (amennyiben lehetséges), és ha még marad tartozás, akkor indulhat a végrehajtás.
Az sajnos előfordul, hogy erről éppen az APEH "nem tud"...
A következő problémával találtuk szembe magunkat a feleségemmel.
A saját bankszámlámat zárolta az apeh,egy 2005-ös
tartozás miatt.
A gond igazából csak annyi hogy erre a bankszámlára érkezik a gyed , amire a feleségem jogosult.
Az lenne a kérdésem hogy jogosan vett e le a bankom 22.000.-ft-ot ebből az összegből?
A számlámra más pénz jelenleg nem folyik be csak a gyed!
Mielőbbi válaszukat várom .
Köszönettel :Radó Gábor
Csakhogy az onnantól, hogy a számlára érkezett, nem gyed, hanem bankszámlapénz.
Tisztelt Fórumozók!
A következő problémám van:
A végrehajtók 120.000 Ft-os inkasszót tettek egy olyan számlára amelyről hitel folyósítása történik. Ráadásul a hitel, a számla ill. a fedezetként bevont ingatlan csak 50%-ban van az adós nevén. Az adósság természetesen nem a hiteltörlesztés miatt keletkezett!
Hogyan érhetem el, hogy ne az inkasszót, hanem a hitelt egyenlítsem ki vele?? Hogyan tilthatom le az inkasszó kifizetését? Milyen lehetőségeim vannak kártérítés követelésére, ha emiatt hátrányom származik a hiteltörlesztéssel kapcsolatban, ne adj isten elárverezi a bank az ingatlant mert nem tudja levonni a törlesztőrészletet, mert az inkasszóra ment a pénz.
Jani
Sehogy. (Megjegyzem, olyan nincs, hogy valaki "50%-ban" jogosultja egy számlának. A közös rendelkezésű számlával a jogosultak egyetemlegesen rendelkeznek, az ő egymás közti megegyezésük harmadik személyekkel szemben hatálytalan.)
Tisztelt Fórumozók
A következő történt velem , az Apeh inkasszót rakott egy lakossági számlámra, melyen pénz nem található .
Viszont rendelkezem A hitellel ,melynek terhére átultak az részükre 13 850- Ft-ot első részlet címen.
Én úgytudtam ,hitelből nem inkasszoznak .
Rosszúl tudtam ? Töröltessem a hitelkeretemet?
Előre is Köszönettel :
János
„Rosszúl tudtam ”?
igen rosszul tudtad...
Kedves fórumozók!
Önkormányzatnál dolgozom és adók módjára kellene egy köztartozást behajtsak. Ha jól tudom, akkor az Art. és a Vht.-t kell alkalmazni és fokozatosságot kell betartani. Az inkasszót milyen nyomtatványon kell benyújtani? Kinek kell küldjem az okiratokat, az apehnak vagy az illetékes végrehajtónak?
Bárki is segít, nagyon megköszönöm.
Péter
Kevés az info. A fokozatosságot már nem kell betartani. Ki kell adni bírósági végrehajtónak ( van rá lehetőség), így nincs vele gondja. Egyébként is a karácsony előtti behajtás nem szerencsés. Ilyenkor adni és nem elvenni kell.
„Kinek kell küldjem az okiratokat, az apehnak vagy az illetékes végrehajtónak?”
Nem kötelező senkinek sem küldened.
Az onkormányzati adóhatóságnak ugyanazok a jogosítványai meg vannak mint az Apehnak.
Adj ki inkassót, és vagy letíltást.
Menj ki és vegyél fel foglalási jegyzőkönyvet...stb stb
De nem írtad hogy magánszemély ,vállalkozó, vagy társaság az adós ...
A korábbi (ilyen) inkasszó neve hatósági átutalási megbízás nov. 1-től, de a korábbi szabályok alkalmazandók (alkalmazhatók) arra, amire a végrehajtás feltételei nov. 1. előtt beálltak.
Első tisztázandó kérdés számodra, hogy a Ket. alapján végrehajthatsz-e. Ha igen, a hatósági átutalási megbízás benyújtható papíron a kötelezett számláját vezető pénzforgalmi szolgáltatónál, vagy pedig a saját számlavezetődön keresztül papíron vagy elektronikusan.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02