bankok inkasszó?

bikfic777 # 2013.02.07. 09:17

Kedves Fórumozók!

Következő kérdésem lenne:

A Rafi banknál vezetett számlámon inkasszo van, így a segélyből is levon 50%-t.
Van egy másik számlám a K&H banknál ahol régebben ment a fizetésem, pénz magán a számlán nincs, hanem volt A hitelem és azon van 12 ezer forint, vagyis minusz 50 valahány ezer forintot görgetek magam előtt.
Kérdésem az lenne ha ide kérném a segélyt ami 22800 forint és az A hitel maradékával sem lenne a hitelkereten felül, akkor vajon a végrehajtó ebből is levonhatja a maga részét? Már hogy végül is ez hitelkeret, nem a számlán levő pénz.

gerbera317 # 2013.02.07. 22:03

Milyen "maga részét"??? Egyébként a végrehajtó csak annyit közöl, hogy 82/A. § + összeg. Az összes többi a bank felelőssége. És igen, levonhatják, ha olyan az a számla.

gerbera317 # 2013.02.07. 22:04

VVBB! Rosszul gondolod.

INKASSZÓ # 2013.02.08. 07:50

Kedves Mindenki!

A Férjemnek van tartozása egyik telefontársaságnál.Van egy 26 éves autónk,nincs más ingónk vagy ingatlanunk.Végrehajtónál van a történet,és persze egy ügyvédnél.A kérdésem az lenne,h ha az ügyvéd levette a 33 %-ot akkor,h lehet ugyan azon a napon még egyszer levenni a 33 %-ot plussz megmagyarázhatatlan jogcímen még 8000 ft-ot!Tegnap be kellett menjek az ügyvéd úrhoz aki kijelentette,h ő az atya úristen és azt von amit akar és akkor amikor akar.Mire közöltem jó,akkor én megyek a rendőrségre és feljelentés teszek ellene csalás és lopás miatt.Állítólag ő megküldte a faxot a banknak ( abank nagyon készséges volt,mert valószínűleg ők is látták,h az ügyvéd úr mit művel),de mikor ellenőriztük a bank ügyintézővel az a fax szám még csak nem is létezik.Az ügyvéd úr a rendőrség hallatára 2 órán belül vissza rakta a pénzünket a számlánkra!Nem értem ezt az inkasszót,nem értem,h zárolhatnak egy olyan számlát aminek a havi forgalma 80 ezer forint?És mit gondoltak,majd nem eszünk 1 hónapig?A kamarához ma megyünk be ,mert ezt az ügyvédet nem hagyom lopni tovább!A másik:ha a telefontársaság követel felém akkor miért én fizessem az ügyvédi és a közjegyzői díjat?Ha magán emberként perelek akkor nekem kell fizetni mindent,ha engem perelnek akkor is?A tőke tartozás 186.000 forint,tőlünk a dupláját akarják!
Mondtuk,h kifizetjük egyben a tőkét ha utána békén hagynak,ha nem akkor kilép a Férjem a munkahelyéről és mindenki szívhatja a fogát.Nekünk így nem éri meg!85 ezer forintos fizetésből levonva 33 %ot mi nem élünk meg!Mi nem tudunk,mi nem vagyunk olyan ügyesek.Konkrétan nem tudtam az iskolás gyerekemnek ebédet fizetni ebben a hónapban!

Sherlock # 2013.02.08. 08:20

Pereld be a francba! Aztán majd jusson eszedbe, hogy az ügyvéd nem tud inkasszózni.

gerbera317 # 2013.02.08. 09:17

Engedelmeddel ezt lefordítom neki, mert még a végén tényleg perelni fog.

INKASSZÓ!
Golyós Sherlock ténylegesen azt üzeni neked, nehogy bepereld a jogosultat, mert akkor azt is bukni fogod, és akkor már nem tőlünk kell megkérdezned, miből etesd a gyerekeket, hanem saját magadtól!

laca59 # 2013.02.11. 05:47

Ismerösöm tartozott egy banknak, nem tudta fizetni kb 400e ft. Állitólag eladta a bank a követelését valamilyen cégnek. Van értelme még a banknak fizetgetni valamit?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.11. 06:13

Ha csak állítólag, akkor van. Ha valóban közölték vele az engedményezést, akkor kiteszi magát a kettős fizetés kockázatának.

laca59 # 2013.02.11. 07:34

Köszönöm válaszod. A banknak irásban kell erről értesitenie az ügyfelet? Mert állitólag telefonon hangzott el a fenyegetés.

wers # 2013.02.11. 07:39

A banknak irásban kell erről értesitenie az ügyfelet?
Nem, és nem is szokták. Majd a behajtó jelentkezik (de gyanítom kívár egy darabig, nőjenek csak a kamatok) Te viszont érdeklődhetsz a banknál.

bikfic777 # 2013.02.11. 08:38

gerbera317

közben utaltam kisseb összeget payplrol, onnan nem vonta le, így majd ott tartalékolok a hitelkeret összegéig

ius latratus # 2013.02.11. 09:05

wers

Az engedményezésről a kötelezettet értesíteni kell.

ius latratus # 2013.02.11. 09:06

laca59

"Mert állitólag telefonon hangzott el a fenyegetés."

Mi ebben a fenyegetés?

Sherlock # 2013.02.11. 09:34

Az engedményezésről a kötelezettet értesíteni kell.

De nincs rá határidő, wers szerintem erre célzott.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.11. 11:18

Határidő nincs, de a közlésig viszont csak az eredeti jogosultnak szabad fizetni.Tehát a halogatással az engedményes kockáztat. (Az a késedelmi kamat nem akkora ám, hogy amiatt megérje húzni egy bedőlt kölcsön behajtását.)

laca59 # 2013.02.11. 20:55

ius latratus:
Nem tudom, pontosan, csak ugymondd fenyegetésként élte meg.
Persze tudom a bank csak a pénzét akarja, igaza is van. Csakhogy azt mondta a bankos az ismerősöm kérdésére, hogy azért ha tud valamennyit törlesszen-e, hogy igen annyival is kevesebb lesz a behajtó igénye. Én meg ugy gondolom ha eladta a követelést onnantól mindegy mennyit fizet a banknak.

Edina51 # 2013.03.20. 16:49

Kérdezni szeretnék. A fiam jelzáloghitelt vett fel az én lakásomra,és így adóstárs is vagyok. Félelmem,hogy más dolog miatt inkasszó kerülhet a számlájára,ami megakadályozza a hitel törlesztését. A kérdésem az lenne,hogy ha egy adott ideig van rajta az inkasszó,akkor gyorsan be lehet fizetni a jelzáloghitelre,amíg megint nem rakják rá? Köszönöm a választ.

monalisa1 # 2013.03.21. 21:41

Az inkasszó mindaddig rajta lesz a számlán amíg azt a végrehajtó vissza nem vonja, ha "pénzt" talál nem nézi eredetileg mire is lett az az összeg a számlára befizetve ill. utalva.

Mivel a fia "érkező" inkasszója x hónapig a számlát üriti (...), gyors megoldást kell találni h a jelzáloghitel havi törlesztése ne ütközzön akadályba.

Ha több inkasszó is van a számlán de nem elég a pénz "sorbanállás" következik köztük.
Az esetleges gyermektartás díj tartozás elsőbbséget élvez.

Menjen be egy másik bankba és konkrétumok nélkül érdeklődjön...

---
  • laikus hozzászóló
joci0509 # 2013.03.21. 22:17

Tiszteletem. Olyan kérdésel fordulnék önökhöz, hogy volt egy zsemélyik kölcsönöm, amit jó ideje nem tudtam fizetni.Közben a dunacorphoz került a hitelem, párszor hivtak telefonon, de semmiben nem egyeztünk meg. Most ott tartunk, hogy a munkáltatomnak küldtek levelet,hogy a fizetésem 50% szeretnék le vonni. Kérdésem az lenne ez lehetséges-e? ugy tudom a fizetésem 33% vonnhaták le.vagy tévedek.ez nagyoban veszélyeztetné a megélhetésemet, ugy, hogy közben még két embert tartok el, egy kiskorut, meg édesapámat aki nem dolgozik.Kérdésem az lenne lehet e velük ilyenkor valami egyeségre jutni valami részlet fizetésröl,pl fizetésem 20-30% ról. Munkáltatomank eleget kell enenk a levélnek tenni, vagy nekem allál kell irnom ezt a papirt? Másik kérdésem meg az, h ha vonják, a fizetésem 50% akkor még a számlámra is tehetnek inkaszot? ennél a banknál is van hitelen, és hitel keretem is. ezekkel mi lesz?válaszát elöre is köszönöm.

Edina51 # 2013.03.22. 05:25

Köszönöm szépen,beadtunk egy kérvényt,hogy az én számlámról fizethessem a hitelt,várjuk rá a választ.

m0911 # 2013.04.08. 13:26

Tisztelt választ adó!

A problémám a következő!Kft-knek van egy jogerős MOK-os határozata,ami alapján incasszót nyújtottunk be a helyi pénzintézethez,aki az adós számláját kezeli.
Nem bírósági végrehajtást kértünk.
A pénzintézet a határozat alapján el is fogadta ezt.
A végrehajtó viszont,/egyáltalán nem is tudjuk,hogy került az ügybe/,levetette a pénzintézettel,hogy ennek nem ez a menete.
Írom még egyszer,nem kértünk bírósági végrehajtást.
Mi a teendő ebben az esetben?
Többeket is megkérdeztem,/nem jog végzett emberek/,akik állítják,hogy a MOK határozat alapján az incasszót a számlára rá tetethettem.
Előre is köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.08. 15:36

Valóban nem lehet már így közvetlen inkasszót kérni. Úgynevezett átutalási végzést kérhettetek volna a bíróságtól.

tobar # 2013.06.03. 18:34

Tisztelt Fórumozók!

Mi az útja-módja hogy a végrehajtó visszavonja az inkasszót a számlámról.
Az inkasszó a számlámra akkor került, amikor még nem volt munkám így fizetésem sem. De időközben sikerült munkát találnom és a végrehajtó megkeresésére a munkáltatóm a fizetésem 33%-át átutalja neki, viszont az inkasszó miatt a levont összegből is von a végrehajtó. Kérhetem én az inkasszó megszüntetését a végrehajtótól? Mondhatja-e hogy nem veszi le az inkasszót a számlámról mert elég bonyolult eljárás????

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.03. 19:08

Nem azért nem veszi le, mert bonyolult. Hanem azért, mert nem kell levennie. Sőt, tulajdonképpen akkor mulasztana, ha levenné. Majd ha megfizetted a teljes tartozást.

Ronesz # 2013.06.04. 06:15

Ezt azért vitatom KBS.,erre ellenpéldám is van hiszen,ha a munkabérből levon a megfelelő mérték erejéig a vh.,a maradék bére nyilván a számlára érkezik'ha abból is von akkor a bér 66%-át vonni törvényes?Nem hiszem.Nyilván fel kell keresni személyesen a vh.t egyeztetni,jegyzőkönyvbe foglalni,ha ennek ellenére az adóstól mégis von többet mint a törvényes 33-50%,akkor végrehajtási kifogást lehet előterjeszteni a vh.-t elrendelő bíróság előtt.Nyilván,ha a maradék bér érkezik csupán a számlára,akkor leveszi a vh.az inkasszót önként.Amennyiben nem,akkor onnantól hogy jelezted,nyilván tudatosan is a megélhetésedet veszélyezteti így,akár kamarához is fordulhatsz.Lehet forgatni a jogot,de szépszóval egyenlőre többre mennek,nyilván a tartozást meg kell fizetni,de ahogy látom az minden hónapban törlesztődik.Üdv.