Albérleti gondok


Nickie # 2013.04.23. 04:49

Kedves viharvadász!

Ha elolvastad volna értelmeznéd, hogy a kaukcióm ami bent van fedezi az ő költségeit, így te nekem ne a magyar morálról írogass, mert közel 5 éve élek ebben az albérletben és mindig mindent rendben fizettem, sőt.... Szóval, ha már a magyarságot szapulod úgy gondolom neked nem tartanak pisztolyt a fejedhez, hogy itt maradj!!
Én pár segítő szót vártam!

Üdvözlettel Nickie

Sherlock # 2013.04.22. 21:54
viharvadász # 2013.04.22. 21:19

"Ja és mellékesen nem vagyunk bejelentve a lakásba, így nem tudom hogy hivatalosan ő adózik-e utána, mert ha nem akkor nem is gondolkodnék!!"

Van még ennél lejjebb is? A saját saradat kellene rendezni! Magyar morál 2013!

Nickie # 2013.04.21. 12:07

Tisztelt Fórumozók!

Olyan problémám lenne, hogy a sok évnyi albérlet után önkormányzati lakást kaptam, na de idáig szép a történet! Be kell fizetnem 3 havi lakbért előre, amivel nincsen gond, de ha befizetem akkor a tulajnak az aktuális kötelezettségemet nem tudom kifizetni és a felmondási idő 30 nap a szerződésben.
Fenyegetőzik, hogy feljelent és bíróságra megy, semmi együttérzés nincs benne, viszont ami kaukcióm bent van az fedezné a számláimat, igaz az 1 havi lakbért nem!

Kérdésem ilyenkor elmehetek a felmondási idő letöltése előtt, bírósági feljelentés nélkül?

Ja és mellékesen nem vagyunk bejelentve a lakásba, így nem tudom hogy hivatalosan ő adózik-e utána, mert ha nem akkor nem is gondolkodnék!!

matthiasi # 2013.04.19. 04:18

T. ofélia !
Egy feljelentés még nem a világ. Igaz rettentően kellemetlen !
Bizonyítani is kell !!
Már ez is valami :
Tartozáselismerés papírt aláírták a bérlők (175 ezer ft!). Elismerték a tartozásukat.
Viszont ti meg rongálás miatt indítsatok pert ellenük !!
Szerintem az ilyenek megelégszenek egy ingyenes feljelentésel - többre nem képesek !!

dr.Bodnár Lilla (törölt felhasználó) # 2013.04.18. 07:16
Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.17. 18:53

:O)

Sherlock # 2013.04.17. 18:44

Észrevette a piaci rést, ami a kia reklám eltűnésével alakult ki.

Egyjogász # 2013.04.17. 16:48

Úgy látom Lilla teleszórt jópár topicot az elérhetőségével...

Sherlock # 2013.04.17. 15:10

Off

Kedves Lilla, ezt muszáj?

On

dr.Bodnár Lilla (törölt felhasználó) # 2013.04.17. 14:39
florinda # 2013.04.16. 12:05

Ofélia!
Sajnállak, majdnem én is így jártam. Legjobb védekezés a támadás, gondolják egyesek.

Nem tudom, hogy jogilag támadható-e, valahol azt olvastam itt a neten, hogy két tanúval aláíratva csináltok egy leltárt az elköltözöttek cuccairól és zárható helyen raktározzátok, majd felszólítjátok őket, hogy amikor jelentkeznek, kiadjátok az ingóságaikat. Ezt én olvastam, de úgy gondolom, most is ez történik a lakásodban, hiszen ott raktározzátok a cuccaikat.

Ha a lakást eladtátok, szerintem a fentebbi járható út.

ofélia # 2013.04.13. 06:30

Sürgős segítsége lenne szükségem!
Tavaly (2012) márciusában kiadtuk a házunkat albérletbe. Októberig minden rendben volt, fizettek is, nem volt elmaradás sem a rezsikkel. Októbertől se albérlet fizetés, a rezsi csekkek meg halmozódtak. Többször felszólítottuk Őket, hogy fizessenek, vagy költözzenek. Felmondtunk nekik szóban, az albérleti szerződésünkben meg le volt írva, hogy egy havi elmulasztásuk a szerződés felmondásával jár. Januárig tűrtünk. Januárban zárcsere történt. Tartozáselismerés papírt aláírták a bérlők (175 ezer ft!). Elismerték a tartozásukat.Februárban feljelentettek minket, hogy az utolsó ottjártunkkor mi loptunk tőlük. (megjegyzem: alaptalan vád, így próbál kibúvót keresni a fizetés alól!). Február közepén elköltöztek az ingatlanból. A mai napig a tartozásuk:170 ezer ft! Az elköltözésükkor az ingatlanban maradt a cuccuk 50%-a. Mondván, majd eljönnek érte.2 hónapja tároljuk a cuccaikat. Azóta sem fizettek. Jövőhéten eladnánk az ingatlant. Mit tehetünk a cuccaikkal? Többszöri felszólításra sem viszik el. Kipakolhatjuk-e az utcára a ház elé? Feljelenthetnek-e minket, mert hozzányúltunk? Félő, hogy újra meggyanúsítanak minket, mert valami esetleg eltűnik. Köszönjük szépen a válaszát.

Zoltanuss # 2013.04.08. 08:55

tatto tattoo !

mert sajnos nem tudjuk fizetni a bérlményt
csak éppen az nem derül ki , hogy mennyi ideje van ez a nem tudjuk fizetni !!

Szóval annyi lenne,hogy van -e joga berakni mást is.Szerintem nem mert magántulajdon megsértése ha jól tudom.
Igen a magántulajdon megsértése - csakhogy pont ti sértitek meg azzal ,hogy nem fizettek.
Miért lenne az rossz megoldás, ha többen bérelnétek azt a lakást ??

Zoltanuss # 2013.04.08. 08:48

T. Timeja !!
Az az összeg valóban sok, főleg egy töredék lakásért !!
Gondolom másodmagaddal vagy ott ! Ha viszont az elején már ennyi vita van, akkor ott kell hagyni , ilyen egyszerű !!

Zoltanuss # 2013.04.08. 08:42

jégkocka19 jégkocka19 !

Bizony a felmondási idő mind a két félre vonatkozik !!
Márciusban eljöttél, de mikor mondtál fel ??
Amikor felmondasz azonnal elmehetsz, de a felmondási időre jár a bérleti díj !
Monjuk én ilyenkor rugalmas vagyok. Felmondtál ? Mehetsz és nem kell az egész hónapot kifizetni elég a felét, de ne lássalak többet !!

tattoo71 # 2013.04.06. 23:27

Nekem olyan gondom lenne,hogy a főbérlönk be akar rakni mellénk egytársbérlőt mert sajnos nem tudjuk fizetni a bérlményt.Az élettársam és a nevelt lányom állandó lakcimmel rendelkeznek a bérleménynél és van szerződésünk is de nem közjegyzös hanem két tanúval csináltattuk.8 ÉVE lakunk itt és egyik napról a másikra a lakóknál nemkivánatos személyek lettünk.Feljelentettek a kutya miatt is mert amikor itthon marad akkor kb.10-15 percig ugat.Ez egy bolonese ami nem egy véreb.Még azt is kitalálták,hogy a lányunk a közöstárolóba szexuális szolgáltatást nyújt és én ezért kicsit megharagudtam arra a lakóra és felelőségre vontam de csak szóban.Ezért ő feljelentett ,hogymeg akartam őlni.Szóval annyi lenne,hogy van -e joga berakni mást is.Szerintem nem mert magántulajdon megsértése ha jól tudom.Légíszives segitsetek!!!!!!!!!!!KÖSZÖNÖM.

jégkocka19 # 2013.04.01. 17:18

Sürgős segítség!!

2012 nyarán beköltöztem egy albérletbe 2013 februárjáig laktam ott és itt jönne a lényeg : minden pénzügyi dolog rendezve lett a főbérlővel kivéve a Március hónap ugyanis eljöttem onnan márc. 10 és úgy, hogy a 120ft kaukcioból rendezve lett a február hónapra vonatkozó dolog, de a főbérlő azt mondta 1 hónap a felmondási idő és márc. hónapra fizessek még 60ezr ft lakbért úgy hogy márc hónapban nem tartózkodtam már ott! Én közöltem vele, hogy nem tudok fizetni mivel pont azért mondtam fel az albérletet ő már behajtócéggel és rendőrséggel fenyeget ez jogos? Vagy ezért büntetést kaphatok??? Segítsetek sürgősen!!

Előre is köszönöm

Timeja # 2013.03.23. 23:27

Üdvözlöm!
Február 16.-án költöztem új albérletbe, és már akkor kifizettetett velem a főbérlő 8600 ft rezsit, mondván, előre kell fizetni pár dolgot. 03.21.-én pedig elküldte e-mailben, hogy mennyit kell fejenként fizetni, és nekem 20 e Ft-ot számolt ki.
Számlát nem mutat, albérleti szerződést sem hajlandó írni. A kaució 2. részletét szerencsére banki átutalással fizettem, 2/2. megjelőléssel, annak legalább van valami nyoma hogy kifizettem. Mikor kivettem a szobát, azt mondta hogy max. 16 e ft fejenként a rezsi.
Ezzel szemben nekem a februári hónapra, ha nagylelkű vagyok, akkor fél hónapra, 8.600+20.000=28.600 ft rezsit kéne kifizetnem. Ha csak fél hónapot laktam februárban a lakásban, és rezsit is fizettem már, akkor csak a rámeső februári rezsit kell kifizetnem, levonva a már kifizetett rezsit? Mert nekem így lenne logikus.
Előre is köszönöm a válaszokat.


Timus

Lyonszy # 2013.03.22. 19:52

Segítségét szeretném kérni a következő problémában: családi házat béreltünk (barátnőm, volt kollegám, én),a házat a barátnőm látta, kivételkor illetve kaukció letételekor csak a barátnőm volt ott mi már csak kötöztünk. A szerződés -ha lehet annak nevezni- kézzel íródott, egy A/5 papírra a barátnőm nevére. Pár hónap után elköltöztünk és maradt hátra közüzemi tartozás, melyet nem rendeztünk. Egyik fél sem akart sem találkozni a tulajdonossal, hogy rendezzék a tartozást. Egy-két hónap elteltével a munkahelyemen megkeresett egy magánnyomozó aki elmondta, hogy kerítsem elő a másik két delikvenst és találkozzunk a tulajdonossal különben súlyos következményei lesznek. Barátnőm és volt kollegám nem akar találkozni vele én viszont szeretném rendezni mert soha nem tartoztam még senkinek és lássuk be amit jogosan elhasználtunk azt meg kell téríteni (és a kaukción felül van). A problémám az hogy a magánnyomozó azt állította, hogy mivel
én vagyok csak leinformálható ezért nekem kell megfizetni a másik két ember helyett is a tartozást (ha nem tudok megegyezni a tulajdonossal), illetve kirúgathat a munkahelyemről és a fizetésemből levonattathatja a hátralékot. Valóban megteheti ezt, akkor is ha nincs írásos nyoma annak hogy ott laktam?
Tanácsát előre is köszönöm
Üdvözlettel

ffanny # 2013.03.22. 11:00

Én azt szeretném megtudni, hogy kiadtam a lakásunk szobáját ahol a párommal lakunk, elköltöztünk volna de mégsem tudunk sehova menni, az albérlővel aláirtuk a szerződést kifizette a hónapot, és pár napon belül költözne ,viszont mi mégsem tudunk elmenni. Egyértelmű hogy vissza szeretném adni a pénzét, viszont a bérlő azt mondta akkor is beköltözik ha mi még a szobában lakunk. Mit lehet tenni? Nyilván igy az élet ugy hozta hogy nem tudom neki kiadni a szobánkat.

SolnesM # 2013.03.18. 13:23

welcome !
azon a 10 napon parázol ??
Elvben jár a bérbedónak, de a nem szeretem bérlő jobb ha megy.
A kérdés még az, hogy mióta laksz ott !ha már évekig ott laktál, egy normál bérbeadó nagyvonalú és elengedi, ha viszont csak pár hónapja nyilván ragaszkodik a pénzéhez !!
Gondolom bérlő vagy ( amit ti albérletnek csúfoltok).

SolnesM # 2013.03.18. 13:17

T. welcome ! 2013.02.19. 20:40
Nincs ez így szabályozva.
Megegyezés kérdése !
De némi rugalmasság mind két részről el kél.
Pl. ha most 18. án kapsz egy jó bérletiajánlatot azonnali költözéssel, akkor nyilván nem hagyod ki.
Van viszont a jelenlegi lakásodnál még ápr.10 -ig több mint 3 hét ( 23 nap ) Mondod a tuljnak hogy mennél holnap 19 -én. A rugalamas tulaj beleegyezik úgy hogy 11 napot fizetsz, de már 22 -én nem vagy ott.
Azaz felezitek az időt !!

matthiasi # 2013.03.17. 14:05

Pancsa79 Pancsa79 !
Az hogy elromlik a villanybojler, nagyon kellemetlen lehet, sőt néha akár életveszélyes is.
Viszont az hogy emiatt 10 x -es fogyasztás lenne egyszerűen badarság !
Az ilyen beépített berendezéseket általában a tulaj javíttatja ( persze erre is kell egy külön megállapodás ), de a hiba észlelése és annak jelzése már a ti feladatok.
Ez a 10 x -es felhasználás egy hónapok óta tartó hiányos leolvasás eredménye lehet. Pl. átalány díj volt egy korábbi szerényebb fogyasztásra aztán ti dúskáltatok a melegvízben és így nőtt meg !
vagy más oka, pl. egy rossz melevízcsap miatt.
Mondjuk az egzak hibafeltáráshoz szükség lenne egy egzakt adat közlésre is.
Pl. az vajon mit jelent hogy „már jó ideje,” ?

4 hónap , 9 hónap vagy 17 hónap ?
Vagy az mi, hogy „szokásos villanyszámla ”?
konkrétan hány forint, mekkora az ingadozás ?

matthiasi # 2013.03.17. 13:52

Moyano Moyano !

Visszatart benneteket valaki ?
Kell keresni új, nektek megfelelő bérletet.
A bejelentkezést meg nektek kellet volna intézni !
Már régen.
Tény hogy lehet adó elkerülő, de ha ti feljelentitek , abból mi hasznotok van. ?