Nincs. Mindkét iratot bárki be tudja szerezni. Visszaélni lehet vele, persze, de nem tudsz ellene tenni, anélkül is vissza tudnak élni, hogy ellopták volna, úgyhogy ne aggódj emiatt.
Aláírási címpéldány
Van-e valami tennivalóm,(bejelentési kötelezettség stb.) ha ellopták az aláírási címpéldányom és cégkivonatom?
Lehet-e ezzel visszaélni, és tudok-e valamit ellene tenni?
bárkinek készülhet
Akkor nem csak cégeknek készülhet aláírási címpéldány, hanem egyéni vállalkozóknak is?
Nem kell aláírási címpéldány és pecsét sem.
Nem írja elő jogszabályok, hogy ezek kellenének egyéni vállalkozónak.
Gazdasági társaságok (cégek) esetében alkalmazzák az aláírási címpéldányt.
Ha nagyon kérik, akkor ettől függetlenül lehet csináltatni bármelyik közjegyzőnél (hogy menjen az üzlet).
Tisztelt Fórumozók!
Egyéni vállalkozóként van egy webáruházam, aminek fejlesztéséhez szerződést kötök egy céggel 1 évre. Épp töltöttem a papírokat, mikor látom, hogy scannelve el kell juttatni az aláírási címpéldányt is. A kérdésem, hogy ez engem is érint egyéni vállalkozóként? Én ugyanis nem rendelkezem aláírási címpéldánnyal. Ezzel nem csak cégek rendelkezhetnek?
A másik, hogy nagyon kiemelik a szerződésben, hogy aláírt, lepecsételt szerződést várnak vissza. Én nem rendelkezem bélyegzővel, tudtommal nem kötelező egyéni vállalkozóknak a bélyegző. Mindent úgy szoktam aláírni, hogy:
Gipsz Jakab
egyéni vállalkozó
Ezt most is megtehetem?
Elnézést az amatőr kérdésekért, de ha egyszer tiszta lesz előttem a dolog, akkor megjegyzem egy életre.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02