Kedves Judit!
A Ptk-ban nem talál a szerződés tartalmára ( felek jogai, kötelezettségei) rendelkezést, mert ez ugynevezett atipikus ( nem szabályozott) szerződés. Ezt nyilván az önkormányzat azért kötötte, mert szabadulni akart az ingatlan fenntartásával kapcsolatos költségek alól. Félő, hogy ezt nem nagyon lehet rendkívüli felmondással felmondani. Rendes felmondásra viszont van mód, ha nem határozott idejű a szerződés. Ha a rendes felmondásra nincs idő kikötve, akkor az általános szabályok szerint 30 napra lehet felmondani.
üzemeltetési szerződés felmondása
K.Judit75 !
Az ilyen bérleményt ott kell hagyni !
Visszatartanak ???
Fel kell hívni a tulajdonost, hogy szerződésszerűen teljesítsen, és ha erre sem tesz így, akkor fel lehet mondani, ha a szerződésszegés kellően súlyos.
Tisztelt Segítők!
Üzemeletetési szerződést szeretnék mint üzemeltető felmondani. Egy olyan épületben bérlünk szolgáltatásra helyiséget, amely épület kezd életveszélyessé válni. Már két éve működünk ott,de az utóbbi időben beázott, elment az áram, megfagyott a vízvezetékrendszer, mivel nincs fűtés sem az épületbe. Ez az épület önkormányzati tulajdon. Az üzemeltetési szerződésben kizárólag az van,h a Tulajdonos mit tehet akármikor és az Üzemeltetőnek mi a Kötelessége :( De arra vonatkozóan,h az Üzemeltetőnek is vannak jogai,arról semmi.
Hogy tudom rendkívüli felmondással megszüntetni ezt a szerződést? Már majdnem végigolvastam a Ptk-t is, de nem lettem okosabb. Jó lenni valami jogszabályi hivatkozás arra vonatkozóan,h nekem mi a lehetőségem és nem csak a kötelességem.
Köszönöm,ha valaki tud valami okosat mondani nekem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02