KGFB váltás - biztosító plusz pénzt követel

boszormenyip # 2025.02.23. 08:05

Kedves Fórum!

Most decemberben váltottam autó biztosítást. Az egész probléma nélkül zajlott netrisken keresztül. Megkaptam a Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kötvényt 2024. 12. 15-ös keltezéssel, és a számvételi bizonylatot 2025. 01. 14-es keltezéssel. Mivel a biztosítás addigra be volt fizetve, a számvételi bizonylaton az állt, hogy rendezve (fizetendő díj 0 Ft).

A héten kaptam a biztosítótól egy új kötvényt 2025. 02. 18-as keltezéssel, és a hozzátartozó számvételi bizonylatot 2025. 02. 08-as keltezéssel. A bizonylatban le van vonva az eredeti és egy 2 500 Ft-tal nagyobb összeg van feltüntetve. Emiatt most nekem még plussz 2 500 Ft-t kellene a biztosítónak fizetni. Az új kötvényben egy másik bónusz fokozat áll, gondolom ez okozza a pénzbeli eltérést. A biztosítónak írtam egy levelet, de eddig még nem válaszolt. Fel fogom őket hívni a tisztázás érdekében.

Kérdésem: Megteheti-e a biztosító, hogy jó hónap után változtat a kötvényen, és emiatt plusz fizetést követel?

drbjozsef # 2025.02.23. 09:35

boszormenyip,

Igen, megteheti, ha arra oka van. Pont ilyen lehet ,hogy a biztosítási ajánlatban általad megadott bónusz fokozat, és az előző biztosítótól általuk lekért bónusz fokozat között eltérés van. Nyilván csak az egyik igaz, ha te jól adtad meg az ajánlatnál, és a biztosítónál ű8az új vagy a réginél) van valami hiba, akkor nyilván ezt nem kell kifizetned. De ezt csak az új biztosítóval tudod tisztázni, hogy miért szerepel az új kötvényben más bónusz.

boszormenyip # 2025.02.23. 10:01

drbjozsef

Ezt akartam hallani, köszönöm.

eulimen # 2025.02.23. 13:04

a kártörténeti igazolás alapján melyik bónuszkategória a jogos?
Ha nem kaptál ilyet, érdemes külön kérned az előzménybiztosítótól.