a kártörténeti igazolás alapján melyik bónuszkategória a jogos?
Ha nem kaptál ilyet, érdemes külön kérned az előzménybiztosítótól.
KGFB váltás - biztosító plusz pénzt követel
drbjozsef
Ezt akartam hallani, köszönöm.
boszormenyip,
Igen, megteheti, ha arra oka van. Pont ilyen lehet ,hogy a biztosítási ajánlatban általad megadott bónusz fokozat, és az előző biztosítótól általuk lekért bónusz fokozat között eltérés van. Nyilván csak az egyik igaz, ha te jól adtad meg az ajánlatnál, és a biztosítónál ű8az új vagy a réginél) van valami hiba, akkor nyilván ezt nem kell kifizetned. De ezt csak az új biztosítóval tudod tisztázni, hogy miért szerepel az új kötvényben más bónusz.
Kedves Fórum!
Most decemberben váltottam autó biztosítást. Az egész probléma nélkül zajlott netrisken keresztül. Megkaptam a Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kötvényt 2024. 12. 15-ös keltezéssel, és a számvételi bizonylatot 2025. 01. 14-es keltezéssel. Mivel a biztosítás addigra be volt fizetve, a számvételi bizonylaton az állt, hogy rendezve (fizetendő díj 0 Ft).
A héten kaptam a biztosítótól egy új kötvényt 2025. 02. 18-as keltezéssel, és a hozzátartozó számvételi bizonylatot 2025. 02. 08-as keltezéssel. A bizonylatban le van vonva az eredeti és egy 2 500 Ft-tal nagyobb összeg van feltüntetve. Emiatt most nekem még plussz 2 500 Ft-t kellene a biztosítónak fizetni. Az új kötvényben egy másik bónusz fokozat áll, gondolom ez okozza a pénzbeli eltérést. A biztosítónak írtam egy levelet, de eddig még nem válaszolt. Fel fogom őket hívni a tisztázás érdekében.
Kérdésem: Megteheti-e a biztosító, hogy jó hónap után változtat a kötvényen, és emiatt plusz fizetést követel?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02