„Írtam egy P.ü.-t is. Olvasd el!”
Ez mi?
Egy magára adó még a paragrafus szót is kiírja, hogy érthető legyen, nemhogy ilyet, hogy P.ü.-t
„Írtam egy P.ü.-t is. Olvasd el!”
Ez mi?
Egy magára adó még a paragrafus szót is kiírja, hogy érthető legyen, nemhogy ilyet, hogy P.ü.-t
Heheheh
Ez nagyon laikus volt, tele hülyeséggel.
Üdv. Mindenki!
Kedves biogazda!
Gondolom azért nem gondoltál arra, hogy te magad is "egyedül" birtokoltad sajátod ként az ingatlan részt, mert nem így volt. Lehetett volna..., de akkor kellet volna valami hozzá, ami alapján azt hiszed hogy a tied.
(A te esetedben ez az édesapád halála napja volt.)
Utólag nem lehet változtatni a megtörtént (nem meg történt) dolgokon.
Keress olyan eseményt amely megalapozza a "sajátkénti" birtoklást (objektív, szubjektív!)!
Írtam egy P.ü.-t is. Olvasd el!
Minden jót!
Nem lesz az ilyen egyszerű, előbb holtnak kellene nyilváníttatni az illetőt, ahhoz meg előszö9r a Vöröskereszttel megpróbálni megkerestetni, illetve esetleg jogsegélyt kérni Németországtól. Aztán ha mindez megvolt, kellene egy hagyatéki eljárás. Mert halottal szemben nem fogsz tudni pert indítani.
Jó Napot!
Van egy ingatlan ahol lakunk (Budapest XXIII. ker.).Nagymamám és két testvére tulajdonos.(Jobban mondva már csak két testvér és a 3. testvér lánya/örökölt)
A lényeg hogy mamám anyukájának valamelyik rokona van feltüntetve a tul. lapon neki a 12/18 hányada van mamámnak 2/18 a testvérének 2/18, az egyik örökösnek 2/18.DE akié a 12/18 hányad azt szeretném én.A rokonról már vagy 50 éve nem tudunk semmit a címéhez NSZK van írva és már nem is él....Olyan ügyvédet keresnék aki tudna nekem segíteni, persze nem horribilis összegért.Elbirtoklási pert szeretnék indítani, de ha van a tulajdon megszerzésének más lehetősége is arra is kíváncsi lennék.Remélem érthető volt a leírás.Előre is köszönöm a segítséget.Elérhetőséget is várok hozzáértő szakértőkét akik ilyen ügyekkel foglalkoznak.
„130. § (1) A bíróság a keresetlevelet idézés kibocsátása nélkül [125. § (1) bek.] elutasítja, ha megállapítható, hogy
Erre lehetne mondani, hogy a tényállás más, hiszen azt a tényt állítom, hogy magam is birtokos voltam 15 éven át, szemben a bukott perrel, ahol ez nem merült fel.
Viszont:
„229.ker § (1) A esettel érvényesített jog tárgyában hozott ítélet jogereje kizárja, hogy ugyanabból a tényalapból
származó ugyanazon jog iránt ugyanazok a felek - ideértve azok jogutódait is - egymás ellen új keresetet
indíthassanak, vagy az ítéletben már elbírált jogot egymással szemben egyébként vitássá tehessék (anyagi jogerő).”
Itt a vagy utáni rész homályos.
Az ítéletben már elbírálták az elbirtoklás jogát, tehát más tényállítás sem jöhet szóba. Azért homályos, mert ellentétben van 130§ d/-vel, illetve 229§ első felével.
Természetesen nincs mit tenni akkor, ha a „tényalap ”a becsatolt bizonyítékok sora, nem pedig egy cselekmény kért, vagy nem kért jogállása .
„130. § (1) A bíróság a keresetlevelet idézés kibocsátása nélkül [125. § (1) bek.] elutasítja, ha megállapítható, hogy
Erre lehetne mondani, hogy a tényállás más, hiszen azt a tényt állítom, hogy magam is birtokos voltam 15 éven át, szemben a bukott perrel, ahol ez nem merült fel.
Viszont:
„229.ker § (1) A esettel érvényesített jog tárgyában hozott ítélet jogereje kizárja, hogy ugyanabból a tényalapból
származó ugyanazon jog iránt ugyanazok a felek - ideértve azok jogutódait is - egymás ellen új keresetet
indíthassanak, vagy az ítéletben már elbírált jogot egymással szemben egyébként vitássá tehessék (anyagi jogerő).”
Itt a vagy utáni rész homályos.
Az ítéletben már elbírálták az elbirtoklás jogát, tehát más tényállítás sem jöhet szóba. Azért homályos, mert ellentétben van 130§ d/-vel, illetve 229§ első felével.
Természetesen nincs mit tenni akkor, ha a „tényalap ”a becsatolt bizonyítékok sora, nem pedig egy cselekmény kért, vagy nem kért jogállása .
Köszönöm a választ.
Egyébként igen és nem.
Elsőfokon még nem volt ügyvédem, másodfokon, viszont már volt, éppenséggel kettő is. Soha nem mondták ugyanazt.
Nem, nem és nem.
Jól tippelem, hogy ügyvéd nélkül pereskedtél?
Kérdésem lenne a Tisztelt Fórumozókhoz!
Van egy jogerősen (megyei bíróság)bukott elbirtoklási ügyem. Ebben mint apám örököse szerepeltem, apám 14 én 1 évvel.
Az elutasítás oka az volt, hogy nem bizonyítottuk a sajátként való birtoklást, mégpedig azért nem, mert szüleim tudták, hogy a területet 30 éve kisajátították, ezért tudniuk kellett, hogy ez a terület az Önkormányzaté, és a területen az ÖK hiába nem jelent meg 30 éven keresztül, mi azt nem feltételezhettük, hogy az ÖK az ingatlanáról lemondott volna, semmiképp "nem gondolhattuk, hogy birtoklásunk végleges."
Az én esetemben ezt nem tudta megállapítani a bíróság, mivel én azt feltételeztem, hogy az ingatlanrész a házunkhoz tartozik.Az én esetemben tehát a 15 év nem volt meg.
Arra a per során nem gondoltam, hogy akár egyedül is lehetnék felperes, mivel 15 éven keresztül én is gondoztam a területet, évente 2-3 alakalommal biztosan.
Kérdés: birtokos voltam-e, ha abban a hiszemben voltam, hogy a terület a házhoz tartozik, vagyis tulajdonosa apám.
Ha igen, perújítást kérhetek-e, ill. indíthatok-e új pert?
Köszönöm a választ!
Kérdésem lenne a Tisztelt Fórumozókhoz!
Van egy jogerősen (megyei bíróság)bukott elbirtoklási ügyem. Ebben mint apám örököse szerepeltem, apám 14 én 1 évvel.
Az elutasítás oka az volt, hogy nem bizonyítottuk a sajátként való birtoklást, mégpedig azért nem, mert szüleim tudták, hogy a területet 30 éve kisajátították, ezért tudniuk kellett, hogy ez a terület az Önkormányzaté, és a területen az ÖK hiába nem jelent meg 30 éven keresztül, mi azt nem feltételezhettük, hogy az ÖK az ingatlanáról lemondott volna, semmiképp "nem gondolhattuk, hogy birtoklásunk végleges."
Az én esetemben ezt nem tudta megállapítani a bíróság, mivel én azt feltételeztem, hogy az ingatlanrész a házunkhoz tartozik.Az én esetemben tehát a 15 év nem volt meg.
Arra a per során nem gondoltam, hogy akár egyedül is lehetnék felperes, mivel 15 éven keresztül én is gondoztam a területet, évente 2-3 alakalommal biztosan.
Kérdés: birtokos voltam-e, ha abban a hiszemben voltam, hogy a terület a házhoz tartozik, vagyis tulajdonosa apám.
Ha igen, perújítást kérhetek-e, ill. indíthatok-e új pert?
Köszönöm a választ!
olyan kérdésem lenne hogy a szomszéd megörökölte a telket amit 98 éve kiméretett és kiderült hogy a kerités és a melléképület ami egy vonalba van és 35 éve épültek átlognak a telkére.Kédezte hogy mi van ilyenkor,Az ügyvéd mondta hogy elbirtokoltuk.Ő rábolintott és igy rakta le a kerités oszlopot.Nincs bejegyeztetve.Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor mi van ,meg hogy amikor kimérettete a telkét akkor aláirta a papitr és hogy az automatikusan nem e jegyzik be?
Ez esetben nem birtokoltak el. Esetleg majd 2019-ben.
Elnézést, ha nem derült ki, de a lenti mondatokban írtam, hogy az elbirtokolandó telekrész nem a haszonélvező ingatlana, hanem a mellette lévő szomszédos ingatlanból is használt rész. Beírásom utolsó mondata azt jelentené, hogy ez a két személy a saját ingatlanuk melletti ingatlanból, a szomszédok telekrészéből is használták elbirtoklási eljárás nélkül egy földsávot, mert a használt birtokhatár nem a térkép szerinti. Ezt senki nem tudta eddig! A csere, és adásvételek a szomszédos, elbirtoklással érintett ingatlanra vonatkoznak természetesen 2000-2002-2004.
Tévesen használt birtokhatár esetén tulajdoni pert, vagy elbirtoklásit lehet kezdeni?
Ez így nem kerek. Tulajdonos hogyan birtokolhatná el azt, ami az övé? A haszonélvező hogyan birtokolhatná el a haszonélvezetével terhelt dolgot, amikor nem sajátjaként birtokol?
Miről beszélsz?
Mindenkit köszöntök!
Elbirtokolhatóságról szeretnék kérdezni.Ha egy tulajdonos 1954-től 1968-ig letelt az elbirtoklási ideje, de I.NY-ba nem jegyeztette be, majd 1968-ban unokahúgára ajándékozás címén átruházta tulajdonjogát holtig tartó haszonélvezettel. 1985-ig közösen birtokolták az ingatlant, de a haszonélvezeti jog 2012-ben lett törölve. Ebben a körülményben folytathatta-e haszonélvezőként a birtoklását a már eltelt idővel élete végéig? Vagy az új tulajdonos kezdhetett új saját elbirtoklási időt, esetleg közösen is elbirtokolhattak volna, ha bejegyeztették volna, ha lefolytatták volna az elbirtoklási eljárást. Ennyi idő után az elbirtokolható ingatlan rész tulajdonosai mind elhunytak, akik 3 alkalommal 1 csere, és 2 adás-vétel történt az elbirtoklással érintett ingatlanon 2000-től.
Ez egy könnyen elbontható könnyűszerkezetes valami, vagy egy építmény?
SEGÍTSÉGET SZERETNÉK KÉRNI 2000 VÁSÁROLTUNK EGY INGATLANT A SZOMSZÉD 1980 KÖRNYÉKÉN A TELKÜNK EGY RÉSZÉRE RÁÉPÍTETT EGY TÁROLÓT MI A VÁSÁRLÁSKOR SZÓLTUNK NEKI HOGY A TELEK HATÁRRA ÉPÍTETT IGÉRT FŰT FÁT DE NEM TÖRTÉNT SEMMI.FELSZÓLÍTOTTUK ÜGYVÉD ÁLTAL DE SEMMI 2011 ELADTA AZ INGATLANT AZ ÚJ TULAJDONOSNAK SZÓLTUNK AZ ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS ELÖTT HOGY A TELEKHATÁRRAL GOND VAN Ő IS MEGIGÉRTE HOGY RENDEZZÜK,AZTÁN MEGGONDOLTA MAGÁT.MIT TEHETEK ÉRDEMES PERESKEDNI EGYÁLLTALÁN
KÖSZÖNETTEL
Tisztelt Hölgyem Uram Segitséget szeretnék kérni 2015 .02.10 én a baleseti sebészet elött parkolt a férjem mert édesanyámat a beszallitották a ko
Beszélj másik ügyvéddel.
Na igen, de pont ezzel nem vagyok tisztában.
Amelyik örökhagyónak van örököse, annak hiába van, ha egyszer nincs a nevén a birtok, hanem az örökhagyóén.
Amelyiknek meg nincs örököse, de a nevén van a birtok, ott meg megint nem tudom, mit lehetne tenni.
Régebben beszélt már anyum egy ügyvédnővel, de ő se igen tudott hozzászólni, nem is vállalta el.
Szerződést kötni, pereskedni csak élő személlyel lehet. Az örökösök személyét mindenképpen ki kell deríteni ahhoz, hogy bármit tudjál intézkedni az ügyedben.
Köszönöm a választ.
De pont az a gond, hogy a bejegyzett tulajdonosok már nem élnek.
Amennyiben az elbirtoklás megtörtént,akkor két módon juthatsz hozzá a területhez "papíron".
Üdvözletem!
Hogyan juthatnék a kb. 30-40 éve a családom által használt területhez papíron is?
Két (papíron) résztulajdonos, akiktől nagyapám zsebszerződéssel anno megvette a részüket, meghalt. De papíron még mindig tulajdonosok. Egyiknek az örököse nem akar foglalkozni velünk, a másiknak pedig nem volt örököse, az állam örökölt. (Hogy önkormányzat vagy ki, azt nem tudom.)
Az elbirtoklás minden feltétele fennáll, na de indíthatok eljárást valaki ellen? Vagy mit kellene tennem?
Tisztelt ObudaFan.
Ne haragudjon hogy még mindig az én ügyemmel zajgatom, de sajnos nem tudom fel fogni, hogy ami földet 18 éve meg vettem és mellettem volt már 18 év alatt más földszomszéd is, most 8 éve aki a szomszéd lett, most eszébe jut hogy 8 év elteltével hogy ő ki méreti a földjét! Nem is zavarna az engem hogy ő ki mérette a földjét, csak bele mértek az én földembe is az egyik végén Kb:15m a másik végén Kb:6 métert. Amit el is szántott gyorsban! Én azt a földet kárpótlás útján vettem, mérten, és én most nem méretem megint! amikor meg vettem, rengeteg pénzt bele fektettem, egyengettettem, kutat fúrattam mind a két szélére a mezsgyétől 4m-re! Most nekem ezzel az üggyel érdemes bírósághoz fordulni? Az a földterület amit el akarnak tőlem tulajdonítani, igaz nem sok vagy 800 ől az értéke sem lenne nagy nincs 200.000 ft, de nekem sok munka van már benne hogy úgy nézzen ki ahogy már ki néz!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |