Jogi tanács kérése

ObudaFan # 2009.11.03. 17:53

Polgári pert lehet indítani a fotót jogellenesen felhasználó cég ellen.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.03. 21:13

Már ha jogellenesen használta fel. Amgí nincs döntés a gyermekelhelyezésről, addig bármelyik szülő engedélyt adhat a felhasználásra.

boy__ # 2009.11.04. 20:19

Eszerint nem kell a két szülő együttes beleegyezése?
Mert gondolom, ha apa beleegyezett a fotó felhasználásáva, akkor a felhasználó céggel nem lehet mit kezdeni.
Alapvetően nem is a cégge felé szeretnék eljárni, hanem apa felé, ha van rá mód!

jucca # 2009.11.10. 11:36

Üdvözlet!

Remélem jó helyen járok..

Van férfi és egy nő.Házasok.Vesznek egy lakást de úgy, hogy ezen a lakáson teljes jelzálog van, 100%-osan.Az ingatlan 1/2-1/2 ed tulajdonú hányadú.A két fél elválik egymástól.Férfi ki akar szállni a lakásból,nem akar fizetni törlesztő részletet,nem kell neki semmi a lakás árából,tehát teljesen le akar mondani róla.Megteheti-e ezt vmilyen papír megírásával?Az lenne a lényeg,hogyha lejár a hitel,neki nem kell semmi a tulajdoni részéből,sem a vétálárból,ha esetleg el lenne adva.Létezik erre valamiféle lemondó nyilatkozat?

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.10. 11:56

Egymás között megállapodhatnak, de ez a bankot nem kötelezi semmire. Adott esetben ugyanúgy követelheti a kölcsön megfizetését a férjtől is.

jucca # 2009.11.10. 12:03

Köszönöm KBS válaszod!

Ezt a megállapodást pedig vihetjük majd bíróságra,hogyha mégis meggondolná magát a másik fél?

ObudaFan # 2009.11.10. 14:34

Igen, de mivel ez házassági vagyonjogi szerződés, ügyvédi ellenjegyzés kell rá.

ObudaFan # 2009.11.10. 14:34

Igen, de mivel ez házassági vagyonjogi szerződés, ügyvédi ellenjegyzés kell rá.

jucca # 2009.11.11. 12:23

Akkor is házassági vagyonjogi szerződés, ha már elváltunk 2 éve,de ő most akar kiszállni?

ObudaFan # 2009.11.11. 14:18

Akkor nem.

jucca # 2009.11.12. 07:53

Segítenél még abban,hogy akkor most ennek van valamilyen hivatalos neve ennek az iratnak,vagy elég csak egy nyilatkozat részéről,hogy lemond a lakás tulajdoni illetőségéről?

jucca # 2009.11.12. 08:03

Mikor elváltunk,én hagytam ott neki a lakást annak fejében,h fizesse.Ez benne van a bírósági végzésben is.Mikor váltunk,valóban készült egy ilyen házastársi vagyonközösséget megszüntető szerződés.De annak már 2 éve.Az persze ellenjegyezve volt.Most ő úgy gondolja,h nem akarja tovább fizetni,így lemond a tulajdoni részéről a javamra.Na most akkor kell vagy nem ellenjegyeztetni ezt a megállapodást?
Jobb lenne rám nézve,ha igen,igaz?

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.12. 08:06

Tulajdonjog változását a földhivatal nem jegyzi be ügyvédi ellenjegyzés nélküli megállapodás alapján. (Hacsak nincs közokiratba foglalva.)

jucca # 2009.11.13. 08:00

Köszönöm Mindenkinek a segítséget!

Attilaxxxv # 2009.11.14. 16:56

Tiszteletem!
Tanácsot szeretném kérni egy vásárlással kapcsolatban.
Mégpedig történt anyósommal aki nyugdijjas és egy buszos kirándulással egybekötött termék bemutatón vásárolt egy porszívót 300 ef érrt.
Aláírt egy papírt amin szerepel az összeg, kettő ezer ft előleget adott és 30 napon belül hozzák házhoz neki a porszívót.
De egy ojan papír fecnit is alá irattak vele amin nincs bályegző meg semmi sem csak az a szöveg áll rajta hogy a szerződés ötös pontjátol elál( 8 napon belül elálhat a vásárlástol).

Azt szeretném megtudni hogy ez a papír fecnyi mijen erővel bir?

monalisa1 # 2009.11.14. 17:46

Én úgy tudom, hogy most már van jogszabály miszerint 8. ill. 15. napon belül el lehet állni az ilyesféle vásárlástól. (Haladéktalanul ajánlott-tértivevényes levelet küldeni "a" forgalmazónak.)

Vélhetően a néni nem is fogta fel mit ír alá (...) illetve tévedésben volt az egész ügyletre vonatkozóan - pl. nem volt egyértelmű a tájékoztatás...

"Mona"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.11.14. 17:48

Bocs, aranybevonatú az a porszívó hogy 300e Ft az ára?! (Vizsgálni kellene a tisztességes árképzés/kereskedés dolgát.)

Attilaxxxv # 2009.11.14. 18:12

Igen van ijen jogszabály.
De alá irattak vele egy papir fecnyit hogy el áll az ötös pont tol.
Amiben az ál hogy 8 napon belül vissza léphet.
Arra lennék kíváncsi hogy van e megoldás?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.14. 20:19

Érvénytelen az elállási jog kizárása.

Attilaxxxv # 2009.11.14. 21:25

Tehát akkor nyugotan vissza léphet mindenféle következmény nélkül.
Köszönöm a válaszokat!
Biztos nagy lessz az öröm.

Eliza01 # 2009.11.18. 13:38

Rezsiköltség megfizetése nélkül lelépett a lakáskulccsal együtt.. Ügygondnok bevonásával megtalálták, értesítették. Most kaptam 07.-én a fizetési meghagyásom másolatát, Záradék résznél kitöltve Tőrzstőke:20.000Ft-ra jogerős és végrehajtható..

rezsi tartozás miatt fizetési meghagyást inditotam.ÜGYGONDNOKOT IS KELLET BEVONNI.MOST KAPTAM EGY P.ÉLDÁNYT,MELYEN A ZÁRADÉK RÉSZNÉL EZ ÁLL,20000ft T

Eliza01 # 2009.11.18. 13:41

Rezsiköltség megfizetése nélkül lelépett a lakáskulccsal együtt.. Ügygondnok bevonásával megtalálták, értesítették. Most kaptam 07.-én a fizetési meghagyásom másolatát, Záradék résznél kitöltve Tőrzstőke:20.000Ft-ra jogerős és végrehajtható.. mi ez?? a tőrzs tőke?
Nekem az eljárással, kamattal többel tartozik!
mit tegyek?

rezsi tartozás miatt fizetési meghagyást inditotam.ÜGYGONDNOKOT IS KELLET BEVONNI.MOST KAPTAM EGY P.ÉLDÁNYT,MELYEN A ZÁRADÉK RÉSZNÉL EZ ÁLL,20000ft T

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.18. 18:33

A záradékba ilyet nem írnak. (A törzstőke egyébként is társasági jogi fogalom.)

Eliza01 # 2009.11.19. 10:05

bocsánat már annyi oldal olvasása után mástirtam mit akartam.PONTOSITOK.2009NOVEMBER 2.-AN 20 000 FT TÖKEÖSSZEGRE JOGERŐS ÉS VÉGREHAJTHATÓ.15-ÉN HUSZ EZER FORINTOT KÜLDÖTT AZ ILLETŐ ROZSASZIN CSEKKEN.VOLTAM A JEGYZÖNÉL JOGOT VÉGZETT,NEM TUDJA,MIRE VONATKOZIK A TŐKEÖSSZEG.HOLNAP PÉNTEKEN BEUTAZOK A BIRÓSÁGRA FOGADÓNAP LESZ.KÖSZÖNÖM A HELYRE IGAZITÁST,KÉREM HA A JAVITOTT VÁLTOZAT MÁR ÉRTHETŐ ÉSTUDJA AZ ÉRTELMEZÉSÉT MEGKÖSZÖNÖM.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.19. 10:43

Nem lett sokkal világosabb. Mekkora összegre kérted kibocsátani a fizetési meghagyást?