Ha a hatóság lenyomoz egy IP címet...

beloc # 2014.05.08. 16:36

üdv. a problémám a következő lenne.
egy közösségi portálon létrehoztam egy profilt, egy elég népszerű magyar márka nevében. ismerősöket jelöltem be vele, majd üzenetet írtam nekik amiben egy linket küldtem el nekik, hogy kattintsanak rá, lájkolják, és akkor részt vesznek egy nyereménysorsoláson. a márka hivatalos profilján másnap megjelent egy közlemény hogy semmi kapcsolatban nincsenek az én oldalammal, és a márkájuk bitorlásáért
jogi útra terelik ezt. tehát fel fognak jelenteni.
írtam nekik egy emailt, amiben leírtam hogy ez csupán csak egy rajongói oldalnak szántam, semmi féle kárt nem szándékoztam ezzel nekik okozni, és bocsánatot kértem ezért.

azt tudom, hogy hatóság kérésére kifogják adni az ip címemet. mennyi idő körülbelül míg a hatóság meg fog keresni?

az internetszolgáltatóm az naplózza a böngészéseimet?
táhát azokat is ki tudnák adni, hogy milyen weboldalakat nézegettem stb?

válaszukat megköszönöm. belo

belobelo # 2014.05.08. 16:14

Üdv.
a történet a következő.
Egy elég népszerű magyar márka nevében létrehoztam egy facebook profilt, amin ismerősökként jelöltem idegen embereket, és üzenetet küldtem nekik azzal a szöveggel hogy kattintsanak az általam küldött linkre, és like-olják, ezzel nyereményhez juthatnak. másnap ez a bizonyos márka, kitette a facebook profiljára hogy van egy bizonyos oldal ami az ő nevüket használja, de ők elhatárolodnak ettől az oldaltól, és márkanév bitorlásáért jogi lépéseket tesznek. időközben töröltem a fb profilt, és irtam egy üzenetet a hivatalos email címükre amiben tájékoztattam őket hogy csupán csak egy rajongói oldalként szerettem volna működtetni a profilt, és elnézést kértem tőlük.
elég nagy és ismert cégről lévén szó, biztos vagyok benne hogy feljelentést tettek, vagy tesznek ismeretlen tettes után.
a kérdésem az lenne hogy mire számíthatok? anyagi kárt nem okoztam nekik, nem is állt szándékomban.
a rendőrség az IP címemet mennyi időn belül kérheti ki a Facebooktól, illetve utánna a szolgáltatómtól?
mi lehet ennek a következménye?
mielőbbi válaszukért nagyon hálás lennék. belo.

efi99 # 2011.07.28. 16:07

Tudja persze. Ő osztja ki.
Tehát tudja, hogy kinek, mikor, melyik dróton.

Sherlock # 2011.07.28. 15:09

Köszönöm! És a változó IP címekkel mi van? Akkor is tudják ki az előfizető ?

Attól még, hogy az IP cím változik, a kiszolgáló ugyanannak az előfizetőnek osztja ki a másikat.

Vendeg :-) # 2011.07.28. 14:32

Pontosan.

ndoora # 2011.07.28. 11:14

top5000 :

Az a kérdés, hogy egy e-mail és a hozzá mellékelt JPG kép származási helyét keresi a hatóság. Ha megvan az IP cím, utána le kéne foglalni a számítógépet is, és megvizsgálni ,hogy van-e nyoma a gépen , hogy onnan ment ki az e-mail és a JPG , nem ?

efi99 # 2011.07.28. 07:40

mari55
Az előfizetőt igen. Ha neki routere van, akkor azon meg - esetleg! - azt, hogy mely gépek voltak akkor éppen rácsatlakoztatva.
De neked ezeket nem fogják elárulni.

top5000 # 2011.07.28. 06:18

ndoora:
Attól függ, mi a kérdés.

ndoora # 2011.07.22. 20:25

Ha a hatóság lenyomoz egy IP címet és informatikai szakértőt rendel ki, akkor a szakértő MINDIG egy konkrét, lefoglalt számítógépet vizsgál vagy konkrét gépek) fizikai vizsgálata nélkül is készíthet szakértői véleményt ?