Előrehozott öregségi nyugdíj

sitimaci # 2011.06.22. 10:29
---
  • Igaza van sosikának!!!----- Nem kellene mások esetével foglalkozni,minden eset más,nyilván itt is érvényes az,hogy az a kórház a jó ,ahol nem halt meg a beteg! Aki élvezi a Fidesz által nyújtott nyugdij kedvezményeket,az hálás neki,aki meg rá@úr/bocsi/,az a pokolba kivánja! Jelenleg a nép "összeeresztése " folyik,veszekedjünk,utálkozzunk,szidjuk egymást,addig se velük foglalkozunk!!! Gratulálok azoknak akiknek kedvezett a kormány nyugdijtörvénye és sajnálom azokat akiknek nem és a továbbiakban még úgysem sem fog kedvezni / habár ledolgoztak sok évtizedet és már hulla fáradtak és betegesek /! De kik vannak-lesznek többen???? Nem mindegy? Nem!!!------ Üdv.
gabusch # 2011.06.21. 20:01

gabusch # 2011.06.21. 19:59
Veci # 2011.06.21. 18:56
Veci # 2011.06.21. 18:50

mari55

Itt találod meg az OKOSÍTÓ információkat:
Folyamatban levő törvényjavaslatok

Új törvények és törvénymódosítások, országgyűlési határozatok

Ülésnapok 2010-

Üdvözlettel Veci

szafika # 2011.06.21. 14:41

Kedves Sitimaci !
Én se nő, se férfi párti nem vagyok , én úgy gondolom a pasik éppúgy elfáradnak 40 ledolgozott év után , mint a nők, és hadd dolgozzanak, akik ezt még sose tették , hadd pihenjen kicsit az , aki lehúzott 40-1-2-3 évet, mert vannak olyan családok, ahol 2-3 generáció óta nem dolgoztak , csak szaporodtak ! Én is 42 év után mehettem el a 40 évessel, és nem vagyok benne biztos , h még lesz 5-10 évem , de ami rajtam múlik azt eddig is megtettem , eztás is. Hálás vagyok érte a fidesznek , függetlenül attól ,h sose szavaztam, szavaznék rájuk, nem szeretem a nagyképűséget , a pofátlanságot , az önteltséget.

hurka79 # 2011.06.21. 12:58

Azt mindenképp meg kell szüntetni hogy valaki 13-15 év után nyugdíjba menjen.Ez óriási probléma.A rokkantnyugdíjasok fele v. még több nem az!Most írhatnék minden területről hogy miféle lenyúlások voltak-vannak, ez is egy olyan terület ahol változtatni kell.Honvédség!Minek nekünk honvédség?Hetekig mutatta a híradó a "hősi" halált halt magyarokat afgán földön.Mit keresünk mi ott?És ugye most "hősi" halál után kap a család x forintot élete végéig.Nem hiszem hogy lett volna valami következménye ha nem küldünk oda senkit.A felső vezetői körökben történt letartóztatások /tábornokok,ezredesek/ mind eggyértelműsítik hogy semmi szükség rájuk.De azért ők is felveszik a nyugdíjat 10-20 év után pofátlanul.Sajnos megduplázódott az államadósság, észre kell venni , hogy ahol lehet cselekedni kell.Sajnos ez szúrja a baloldal szemét!
Én nem vagyok se jobbos se balos, de ahol lenyúlások vannak ott változtatni fognak!

sosika # 2011.06.21. 12:57

Nem kellene mások eseteivel foglalkozni, főleg olyanokéval, akik egykor élni mertek az akkori jogszabály adta lehetőségekkel.
Nyugodtan kövezzetek meg, de én egyetértek azokkal a kritériumokkal, amik most lehetővé teszik, h a nők a „ 40 éves-el” elmehessenek NYUGDÍJBA.
55-ben születtem, 73. augusztus 1-től dolgozom, 2 gyereket neveltem fel egyedül úgy, hogy csak szülési szabadságon voltam szegénykéimmel..
A Nyufig pontosan annyi szolgálati időt állapított meg, mint amennyi a jogosultsági időm, illetve még találtak 2 hónap gyárban ledolgozott nyári munkát is, amiről én már el is feledkeztem. A munka, az munka, nehogy már beleszámítsanak ebbe a jogosultsági időbe (is) a boldog egyetemi évek. Én is megszereztem a diplomát, de munka mellett/ után, vért izzadva… És igenis megérdemlik azok a nők is, akik nem tudtak, vagy nem akartak középiskolába sem járni, de 14 éves koruk óta betanított fizikai munkát végeznek és még „csak” 54-55 évesek.
Ha marad még 2 évig ez a nőkre vonatkozó kedvezmény (akkor lesz meg a 40 éves jogosultságom), akkor 2013 júliusában leteszem a lantot, valószínűleg akkor is, ha a „másik zsebből” kapom majd a pénzt az öregségi nyugdíjkorhatárig.
Ugyanis elfáradtam az eddigi munkában töltött 38 évem alatt, táppénzen is összesen 25 napot voltam, azt is a gyerekek miatt.
A másik meg: nem kellene egymást bántanunk, nem mi hozzuk a logikátlan törvényeket.

sitimaci # 2011.06.21. 11:47
Kedves szafika!-----
  • Hát erről beszélek,nem elég az amit példaként irtál/ erről nem tudunk!!!/ de ráadásként,itt van amiről tudunk,a Nők 40-évese!!! Én is tudom,hogy az igazság a másik oldalon van,de hogy a másik oldal,ilyen messze lenne,azt már nem gondoltam volna!!!Én nem igazságot keresek,csak az észrevételeket közlöm,ebben az esetben, az a Nő,aki elmehet a 40-éves nyugdijba,az kezetcsókolhat a kormánynak,a másik aki meg nem,az vajon mit gondol a kormányról? És nem lehet rám egy rossz szavad sem,mert nem irtam a férfiak 40-éveséről és nincs is véleményem róla.Nőpárti vagyok!!!!!!! Szia--------
szafika # 2011.06.21. 11:27

A másik is ledolgozta a maga 40 évét , de mivel kivették az iskoláit , maradt a nagy semmi, az unokatestvére itt lakik velünk szemben, 20 éve sincs de, rny-ként 20 éve boldogan dolgozik, közben betöltötte a korhatárt ! Ma 20 évvel többet kap , mint amaz 40re fizetést ! Hol itt az igazság ?

szafika # 2011.06.21. 11:23

sitimaci ! hol keresel te itt igazságot ? van itt sok olyan , aki nyd-ba van 30 éve , és sose dolgozott 10-20 évnél többet !! Akkor elég az is, h már betöltötte a nyd korhatárt ? Egy volt kolleganőm-nek a 30 évet nem tudták összevakarni, de azóta is vígan dolgozik,/ 15 éve / és sokkal jobb állapotban van fizikailag, m amelyik ledolgozott 42 évet, hol van itt igazság ?

sitimaci # 2011.06.21. 10:58
---
  • Kedves Hölgyeim!!!!! A Nők 40-éves nyugdijbamenetele,az biztos hogy maradni fog,ezért is nyilatkozták azt,hogy kettő-három évig megmarad,mert akkor már,2014-fog lenni és jönnek a választások ujra! Csak az a kérdés,hogy ez menyire igazságos azzal a Nővel szemben,aki többet ledolgozott esetleg, idősebb is és mégsem mehet nyugdijba?!/ És esetleg, nem nyugdijasnak fogják hivni,hanem járadákosnak./ Ez az igazi feszültségkeltés!!! Hogy gondoljátok??------
Veci # 2011.06.21. 09:38

dtida
De jó, hogy megint írtál. Időnként jelentkezz légyszíves új információval.
Sajnos a képviselői indítványok jelenti a "BUKFENCet", ezt már megtapasztaltuk.

Üdvözlettel Veci

bukfenc2 # 2011.06.21. 09:21

Az én férjem tűzoltóként, majd mentősként szerezte az 5 év korkedvezményt, most 58 éves, és nyugdíjba ment. Teljesen ki van borulva a bizonytalanságtól, kb úgy, mint ano a halálraítélt, aki minden zörrenésre azt hitte, hogy most viszik a bitófára.
Miután 53-as születésű, munkáltatója kifizette volna a hátralévő időre a járadékokat, de most?? most már mint nyugdíjas lemaradt erről.
Egyszerűen undorító, félelmetes, és nagyon igazságtalan, bár jellemző ez a bizonytalanságban-tartás!

dtida # 2011.06.21. 08:47

Kedves fórumozók!

A kormány őszi törvényalkotási programjában (amit Semjén úr jegyez) valóban nem szerepelnek általában a nyugdíjak, csak egy félmondat erejéig a szolgálati nyugdíjak módosításának terve.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyéni képviselői indítvánnyal nem lehessen bármilyen témában további törvényjavaslatot benyújtani!

Semjén úr aláírása a törvényalkotási menetrenden, illetve az a tény, hogy a sarkalatosnak nevezett törvényeknek a döntő többségét nem a kormány, hanem kormánypárti képviselők indítványai alapján fogják megszavazni, azt jelenti, hogy az egyeztetések megkerülésével, akár az utolsó pillanatban (meglepetésszerűség) törvényeket benyújtva a kormány nem vállalja a politikai felelősségét az ősszel elfogadott törvényeknek, köztük a nyugdíjakról szólónak.

Marad tehát a bizonytalanságban-tartás és a "parasztvakítás".

bukfenc2 # 2011.06.21. 07:09

mari55
Bocsi, leragadtam 20-án, és azonnal írtam. Továbbolvasva viszont már másoknak megadtad a választ!

bukfenc2 # 2011.06.21. 07:02

mari55
20-án 18.51 órakor írtál 8./ pontot. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt olvastad valahol, vagy "kihámoztad" az itt-ott megjelent hírekből. Ha olvastad valahol, akkor lécccci a linket berakni.
köszi

ibi60 # 2011.06.21. 06:40

Balsai alkotmánybírósági jelöléséről

http://nol.hu/…remalomallas

szafika # 2011.06.21. 06:01

Hát, ha a parlamenti képviselőkből az idősebbeknek menni kell, meg v polármester, v képviselő lesz valaki, akkor mindjárt a felére csökken a parlament létszáma.Lesz itt munka annyi, h nincs is annyi munkanélküli .

marcsaharcsa # 2011.06.21. 05:07

Kedves mari55
Érdeklődni szeretnék honnan vannak ezek a részletes értesüléseid?
Ha így lesz a parlamenti képviselők nyugdíjas része lemondhat a mandátumáról.Vagy nyugdíj vagy munka 62 év előtt

ibi60 # 2011.06.20. 22:41

Én már előrehozottban vagyok 60 évesen, lehet hogy csak 64 évesen leszek újból nyugdíjjogosult.Csak azt nem tudom melyik utolsó 10 évemet fogják nyomatékosan figyelembe venni.Csak úgy elmondtam...........

gabusch # 2011.06.20. 22:10

ja..elmultam 58..

gabusch # 2011.06.20. 22:08

Ha nem is azonnal, de a képzettebb nőknek is kedvez majd az új szabályozás. Akikre már a 65 éves nyugdíjkorhatár vonatkozik, azok akkor is nyernek majd egy-két évet, ha 24-25 éves koruk előtt kezdtek dolgozni - azaz, tíz éven belül a diplomások is élni tudnak majd vele.

Basszus..csak bölcsész nappali diplomás vagyok és 23 voltam amikor beálltam a munka világába.A H.Rózsa(szuper csajszi és tényleg példakép.. 63 éves és 55 éves kora óta nyugger...)

Komolyan nem tudok mit kezdeni a + 63mal..gyerekek..nem erről volt szó!

ibi60 # 2011.06.20. 21:28

Ha nyugtatásul szántad ezt a cikket mari55-nek, csatlakozom. Az a sorszámozott lista egy hozzászóló véleménye,egy nem is nyugdíjról szóló cikkhez. Hírek és hírekből levont köveztetések. "Na ezek után szidjátok a tüntető rendvédelmiseket annak tudatában, hogy ezek rátok is vonatkozni fognak!!" Szidni nincs értelme senkit. Van aki demonstrál, van aki kivárja a végét. Novemberre vége lesz.

gabusch # 2011.06.20. 20:53