Előrehozott öregségi nyugdíj

mamutka # 2011.06.20. 19:22

Tisztelt Fórum!
Segítség!Még egyszer szeretném megkérdezni, 2011 augustus 02-án 40 éves teljes öregségivel elmehetek, de már magam sem tudom jól tenném-e.Tényleg nem dolgozhatok, vagy ha igen akkor a nyaugdíjról lekell mondani, 2012-től rosszabbul számítják a nyugdíjat ha kivárom az 59 évet? Most akkor mi is van?Kérlek segíts!Mamutka

Veci # 2011.06.20. 16:14

Feltételezem azt jelenti, hogy aki a 40 év jogosultsággal ment nyugdíjba, azok másmilyen NŐK, még akkor is, ha törvény által biztosított lehetőséggel (nekem 42 év szolgálati idővel) ment előrehozott nyugdíjba, így 2008/2009-ben még halvány "szellő" kilátás sem volt arra, hogy Ő egyszer nem olyan NŐ lesz (jelenleg 60 évesen), mint aki a jelenlegi kormány által nyújtott lehetőséggel akár 54 évesen lett nyugdíjas.
Hááát! Változnak az idők! De hátha a sarkalatos törvények nem lesznek annyira borzasztóak (hinni kell a mesékben)!
dtida a való életben információ közeli helyzetben van, NEKI fogadja el mindenki a válaszát, ő valóban szakember.

Üdvözlettel Veci

ancsika11 # 2011.06.20. 15:54

Nem etida, hanem dtida. Bocsánat :(

ancsika11 # 2011.06.20. 15:53

Ibi60 betett egy linket amiben a következő szerepel:
"A javaslat lehetővé teszi ugyanakkor, hogy a törvény a nyugdíjjogosultságot ( átmeneti vagy tartós jelleggel ) kiterjessze pl. a nők fokozottabb védelme érdekében."
Ez vajon mit takarhat és hogy kell értelmezni? Mindig elolvasom etida hozzászólásait, mert valóban képben van, és nagyon jól átlátja a dolgokat.

Veci # 2011.06.20. 11:31

Ne éljétek bele magatokat, hogy csak az 57 év alatti rendészeket érinti (az idézett nyilatkozat májusi keltezésű).
Az alkotmánymódosítás nem tesz különbséget rendész és nem rendész között. Várjátok meg a törvényeket. Higyjétek el amit dtida ír, Ő tudja valamennyiőnk közül a tutit. Ha több lesz a pontos információja, biztos ismét válaszol. Amit anno a nők nyugdíjával kapcsolatban leírt (dec. elején), az hajszál pontra úgy volt.

Üdvözlettel Veci

bukfenc2 # 2011.06.20. 11:17

Gabusch!
Köszi a linket! Hogy jobban "értelmezzem" ki is nyomtattam!
"Csak az 57 év alatti rendvédelmiseket érintené a szigor" ! -ezt mondta Lázár János

Remélem ez így lesz igaz!

gabusch # 2011.06.20. 09:41
geop # 2011.06.20. 08:22

1952. 06 . születésű férfi vagyok. A jelenlegi jogszabály szerint 60.év elérésekor előrehozott nyugdíjra vagyok jogosult ( Szolgálati időm 44 év).Azt szeretném megkérdezni, hogy a munkáltatóm kifizetheti előre a nyugdíjamat ez év decemberétől. Tartok tőle, hogy az előrehozott nyugdíj lehetősége is megszűnik, ezért próbálok megoldást keresni.
Válaszukat köszönve: Geop

gabusch # 2011.06.20. 08:19

Fogadjunk egy üveg saját befőzésű 100%os szamócadzsemben, hogy a dtidanak lesz igaza:-)
Zuttyanunk lányok a fűrdővízzel(korkedvezményesek/szolgálatiak) együtt.
(600ezer gombra kell a költségvetésnek a kabátot varrnia és nem 30 ezerre)
Hacsak.....meglátjuk mit hoznak a szeptemberi demonstrációk/sztrájkok ??

gyula0528 # 2011.06.20. 06:46
ibi60 # 2011.06.20. 05:37

Csak kérdeztem, hogy összefügg-e, nem tudtam eldönteni. Arra gondoltam, hogy a honvédségen kívül a rendvédelmimiseknek más csoportjai is vannak (tűzoltók,rendőrök,stb) őket nem láttam megnevesítve, a rokkantnyugdíjakat sem.

Megnevesítve nem láttam a a társadalombiztosítási nyugellátást sem.

Várni kell.

Veci # 2011.06.19. 21:12

Az én értelmezésem szerint ez két külön dolog.
Olvasátok el a dtida beírását (2011.06.12. 16:35), az Ő értelmezése a TUTI!

Üdvözlettel Veci

ZSIZSI # 2011.06.19. 20:52

Korall
Igen, ibi60 jól írta. Az utolsó félmondatot olvasd!
A Magyar Köztársaság 2012. évi költségvetéséről szóló előterjesztés benyújtását szeptemberre ígéri a jogalkotási program, elfogadásáról decemberben határoz a törvényhozás. Novemberben kerülhet a Ház elé a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló szabályozás, amelynek célja többek között az újrafogalmazott honvédelmi kötelezettségi rendszer elemeinek - az alaptörvénynek és az új honvédelmi törvénynek megfelelő - kodifikálása, továbbá a szolgálati nyugdíjrendszer új normáinak meghatározása.

Tovább: http://www.jogiforum.hu/hirek/25597.

Veci # 2011.06.19. 20:49

Ki kell várni a végét!

Üdvözlettel Veci

ibi60 # 2011.06.19. 20:17

Itt a link:http://www.jogiforum.hu/hirek/25597#…
ebben:
"Novemberben fogadhatja el a Ház a 2012. január elsején hatályba lépő alaptörvénnyel összefüggő átmeneti rendelkezések megalkotásáról szóló, illetve az alaptörvénnyel összefüggő egyes jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslatot, amelyek célja a záró rendelkezések vonatkozó pontjainak végrehajtása."

Alkotmánymódosítás indoklás rész:http://www.parlament.hu/…99/03199.pdf

"Ezen átmeneti rendelkezések elfogadásáig is szükséges ugyanakkor egyes, az Alaptörvén y
végrehajtására szolgáló – e Javaslat szerinti – átmeneti rendelkezések megalkotása annak érdekében ,"

Ez összefügg, vagy sem?

Korall54 # 2011.06.19. 19:58

ZSIZSI

Idetennéd a linket, ahol megtalálható?

Köszi: Korall

Üdv: Korall (53-as nö)

ZSIZSI # 2011.06.19. 19:28

A kormány benyújtotta őszi jogalkotási programját- abban olvastam, hogy a nyugdíjakat érintő témák közül csak a szolgálati nyugdíjakkal kívánnak foglalkozni. Remélem jól értelmeztem, így talán van remény a 40 év jogosultsági idővel elmenni szándékozóknak.
Nézzétek meg Ti is! Talán nem tévedtem.
Üdv:Zsizsi

hurka79 # 2011.06.19. 07:41

A kikapcsoláshoz nem kell gomb! Akinek nem számítógéppel dolgozik állandóan, annak felesleges tanfolyamra mennie.A mostani operációs rendszerek már egyszerűek.Leülsz és mindent el tudsz olvasni hogyan kell használni és hogy működik.Ennyi

hurka79 # 2011.06.19. 07:35

Ideje hogy befejezze mindenki a lázongást.Főleg akik 14-15év után nyugdíjba mennek/több ilyen ismerősöm van/.Azért álljon már meg amenet! Ő miből kapja a nyugdíját?Nem lázongani kell meg tüntetni, visszahúzni 60éves korig dolgozni.Egy börtön őr nehogy már nyuddíjba menjen 34 évesen! Vicc.Még ha fizikai melót végezne akkor sem.De mit csinálnak? Embereket kisérgetnek aztán felváltva alszanak amikor lehet.Higgyétek el így van.Mindenhol "kummantanak".Így van senki sem mehet nyugdíjba mert ő rendőr , tűzoltó vagy orvos vagy börtönőr! Mire fel?Ha ezek mind úgy működnének ahogy kellene akkor sem.Amíg ezt tapasztalom amit az elején írtam, meg azt hogy amikor a falu szélén a határban megállok kocsival egy barátommal, és a had ne mondjam milyen rendőrök/fiatal suhancok/ engem ellenőrizgetnek ahelyett hogy a faluban a tényleges szabálytalankodókat figyelnék addig ne háborogjanak.Majd ha e szervek közül mind úgy működik ahogy elvárjuk majd akkor lehet esetleg megvitatni a dolgot.Addig meg csenben legyenek mert minden más ember pénzét költik, holott nekik kellene a legtovább dolgozniuk.Fizikai meló! Hol vanank ők a fizikai melótól!

szafika # 2011.06.18. 15:15

Mi gondotok volt Hofi videojával, simán meg lehetett nézni, de néha 1-1 napot nem engedi megnyitni ezt a topikot, lehet, h ilyenkor van a nagy-nagy ellenőrzés ? A youtube-n is fent vannak ilyen és ehhez hasonló videók .
Korall54 , én is 54-es vagyok ,2,5 évvel ezelőtt még bekapcsolni se tudtam a szgépet, de egy kolleganőmtől megtanultam ezt-azt / ő meg a gyerkőcétől / és ma már hiányozna , ha nem lenne, mert rengeteg okos dolog van rajta, ehhez szemüveg se kell, gyönyörűen ki lehet nagyítani a betűket. A lányomnak több , m 100 e ft -ba került a szg tanfolyam, hát cefetül nagyképű volt a kedves oktató, röpködtek a mega-és gigabájtok, miközbe még azt se tudták , melyik gombbal kapcsolják be a gépet !

gabusch # 2011.06.18. 13:11

Korall és sitimaci:-)
Nincs más csak az esetleges tanulnivalóink az információs technologiában..
Húzzunk bele !
A valahol/valamikor olvastam statisztika szerint az 50-60 közöttiek 15%a van a neten, a 60-70 közöttiek 5%a ...nanemááá:-)
Remélem sikerült megnyitni Hofit!

Korall54 # 2011.06.18. 11:03

sitimaci

Nekem a videólejátszó programom nem volt jó, de most már igen, meg tudom nézni.

Öt perccel ezelőtt meg nem találtam az itteni nyd-jas topikokat, és azt gondoltam, h törölték. Most pedig megvannak már.

Igaz, h nincs miről beszélni, amíg nincs törvény, de azért mégis jó, ha tartjuk itt a kapcsolatot.

Üdv: Korall

Üdv: Korall (53-as nö)

sitimaci # 2011.06.18. 10:45

Kedves gabusch!!!Állandóan ez van,nem nézhető meg a feltett,videó!Azért irtam a múltkor,hogy a Facebookra kéne feltenni,jelezve.hogy ott van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sitimaci # 2011.06.18. 10:42
--
  • MI EZ AZ ÜRES KOCA,??? NEM JELENIK ME SEMMI !!!! MIÉRT,LTILTJÁK ????
gabusch # 2011.06.17. 10:58