Előrehozott öregségi nyugdíj

sitimaci # 2011.07.24. 13:23
--
  • Nincs semmi baj,de tényleg nem tudjuk,nincs türelmem,letölteni és megnézni!----
nagyi54 # 2011.07.24. 14:48

Szép napot minden fórumozónak.
sitimaci-ancsika11 igen benne van a nők 40évese az
alkotmányba vagyis az alaptörvénybe,de az,h ki lehet-e
venni!ahhh ha-jaj!semmi nem biztos a mostani kormánynál,példa van rá már sok is.

Veci # 2011.07.24. 15:56

Mara19521031
Az idén elmehetsz csökkentés nélkül előrehozott nyugdíjba, aminek a neve várhatóan jövőre jövedelempótló ellátás lesz.

darika
Most még nem tudni hogyan változik a nyugdíjrendszer, de az őszi ülésszakon kiderül.

sitimaci és ancsika11
Az alkotmányt is lehet módosítani! Erre volt már bőven példa. ITT a Közlöny letölthető:
Magyarország Alaptörvénye
(2011. április 25.)

http://www.kozlonyok.hu/…/MK11043.pdf
Ha valaki megtalálja a nőkkel kapcsolatos részt, kérem írja meg (nekem nincs türelmem elolvasni)

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.07.24. 16:08

Magyarország Alaptörvénye
http://www.kozlonyok.hu/…/MK11043.pdf
8. oldal:
XV. cikk
(3) A nõk és a férfiak egyenjogúak.
” hááát!

XIX. cikk
(1) Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson. Anyaság, betegség,
rokkantság, özvegység, árvaság és önhibáján kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén minden magyar
állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult.
” Épp ezt célozza a Munka Törvénykönyve módosítása ugye?
(4) Magyarország az idõskori megélhetés biztosítását a társadalmi szolidaritáson alapuló egységes állami
nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények mûködésének lehetõvé tételével
segíti elõ. Törvény az állami nyugdíjra való jogosultság feltételeit a nõk fokozott védelmének követelményére
tekintettel is megállapíthatja
.
” Ez bármit jelenthet!

Üdvözlettel Veci

Jucu52 # 2011.07.25. 05:51
sitimaci # 2011.07.25. 06:33
---
  • Köszi,Veci! Ez egy igazi,relytéjes.kamu megfogalmazás,mézesmadzag,de lehetőséget ad a kormánynak arra,hogy egy rendelettel változtasson azon,hogy mik a nyugdijbamaneteli szabályok!Ebben valóban nincs benne a Nők negyvenévese, de ez alapján megengedhetik,de ha "nem mondanak semmit ",akkor önmagában ez a megfogalmazás semmit nem ér! Nesze semmi,fogd meg jól és még csak,ki sem kel venni ezt az alkotmányból,mert különösebb kötelezettséget nem támaszt a kormánnyal szemben! Rafinált dolog,jól kitalálták!!!!!!!!!!!!!!!-----
gabusch # 2011.07.25. 09:51

http://www.rve.hu/…venytervezet

1. Nem kívánnak visszatérni a hivatásos állományba, hanem máshol szeretnének dolgozni. A korábban napvilágot látott elképzelések szerint megvonták volna a szolgálati nyugdíjat attól, aki dolgozik. A törvénytervezet szerint viszont a versenyszférában dolgozók továbbra is kaphatnák a szolgálati járandósággá alakuló ellátást, de adót kellene utána fizetniük. További kikötés, hogy a munkavégzésből származó éves bruttó jövedelmük nem haladhatná meg a mindenkori minimálbér 18-szorosát. Ha meghaladja, akkor a tárgyév hátralévő időszakára meg kell szüntetni a szolgálati járandóság folyósítását.

Nekem ez alapján az az optimista vízióm támadt,hogy meg fog maradni a mi jövedelempótlónk mellett is a munkavégzés lehetősége.
Üdv:a naiv gabusch

hars52 # 2011.07.25. 11:52

Gabusch!
Már rég nevettem (mondhatnám hangosan röhögtem)akkorát, mint most ahogy olvastam az "optimista víziódról"! Hát hol van a sok csórikám előrehozott, korkedvezményes, korengedményes nyugdíjasnak olyan erős érdekképviselete, mint a rendvédelmiseknek? No meg az öreg Pintér lemond arról a "szegényes nyugdíjáról", hogy országunk élén továbbra is eredményesen dolgozhasson? És a többi picinykét elaggott nyugdíjas képviselő, államtitkár stb.? Ezt úgy fogják megoldani, hogy kecske is, meg káposzta is. Szerintem a rendvédelmis meg a rokkant ügy csak beetetés és elterelő hadművelet volt. És mi az hogy a legmagasabb adókulcs? Az a kemény 16% ? Mert a szuperbruttóról a nyugdíjuk tekintetében eddig nem szólt a fáma! De még ha lesz is bruttósítás, jövőre, ha igaz a mostaninak csak a fele lesz.
Bár lehet, hogy csak én vagyok ilyen hitetlen gyaur, legyen neked igazad!
További szép délutánt: Zsuzsa

jucus7 # 2011.07.25. 16:07

Sziasztok!
Végre egy jó hír! Nem szünik meg a védett kor 55 év felett. Előbb hallottam a tv-ben, Szíjjártó nyilatkozott.
Üdv. jucus7

Korall54 # 2011.07.25. 17:05

Hiszem, ha látom a Közlönyben leírva. з:ф

Üdv: Korall (53-as nö)

gabusch # 2011.07.25. 17:12

na látod Hars25:-)
ja.. nem is 25 hanem 52:-)

A kisfiúkat arra tanították a kommunikációs tréningjeiken,hogy először rúgjanak egy nagyot..aztán örűljön a jónép ha lazul a hurok..
Csak ismerném ezt a kommunikációs csapatot !
Kik ezek az aberráltak ?? Az biztos,hogy a korosztályunkból valók.

dtida # 2011.07.26. 07:13

szepkor-nyugdij.hu

Korall54 # 2011.07.26. 15:18

Csak már láthatnánk az új törvényt, hogy tudjunk mihez tanácsot kérni. Tartok tőle, hogy olyan egyértelmű lesz, amihez nem is lehet majd okos tanácsot adni.

Üdv: Korall (53-as nö)

tibi52 # 2011.07.26. 15:39

Jucus7!
Az igazi jó hír az lenne sokunknak,ha egyenlőre maradna az előrehozott nyugdíj!

agica20 # 2011.07.26. 20:21

Kedves Hozzáértők!

Adjatok tanácsot, a sógorom közalkalmazott, aígy a cégétől semmi jóra nem számíthat,nem fizetnek semmit.Jelenleg 45 év munkaviszonya van.Férfi és 1952.III.16-án született.

Hogyan tudna a legkorábban nyugdíjba elmenni?

Ha eltörlik az előrehozott nyugdjat,akkor végelgyengülésig dolgozhat.

Köszönöm a választ.

Veci # 2011.07.27. 05:27

agica20
A kiszivárogtatott tervezet szerint nem előrehozott nyugdíjba mehetne, hanem jövedelempótló juttatásra, ami talán a nyugdíj összege lenne. ITT töltsd le:
http://htfsz.hu/…zuenteteserl

Üdvözlettel Veci

anyjuk # 2011.07.27. 06:59

Üdv Veci!
Először is el kell mondanom, kérdésemmel kapcsolatos témáról olvastam már az oldalon. DE most konkretizálni
szeretném, a férjem számára, az Őt érdeklő előnyugdij lehetőségeit. Férjem 1953.08.22-én született. 2009.03.04-én kelt, szolgálati idő megállapitásáról szóló tájékoztatásban közölte a NYUFIG, hogy 2008.08.31-ig 40 év 2 napja van. Munkaviszonya azóta is folyamatos. Fizikai munkás, már nagyon elfáradt, ezért
érdelné az előnyugdijba menetel lehetőségei, feltételei.
választ, előre is köszönöm, köszönjük!

Veci # 2011.07.27. 07:50

anyjuk
A ma még hatályos tv. szerint az életkori feltétellel nem rendelkezik az előrehozott nyugdíjhoz (60. év betöltése, neki megvan a 42 év szolgálati ideje). DE 2012-ben, ha eléri ezt az életkort, a kiszivárogtatott tervezet szerint jövedelempótló juttatássá alakul, de a tervezet az 1952-ig születetteket említi a férfak esetében.
Az lenne a jó, ha a munkáltatóval sikerülne ez év dec. 31-ig megállapodást kötni a munkáltatóval (erre a törvény a munkáltatót nem kötelezi).
Olvasd el az alábbiakat:

Üdvözlettel Veci

hacka # 2011.07.27. 08:24

Kedves Veci!
Ugyan nem nekem válaszoltál,de belenéztem az ajánlott honlapba.Elkeserítő,de az 53-as férfiakról egy szót sem ír. Remélem nem szüntetik meg az előrehozott öregségi nyugdíj lehetőségeiket.

Veci # 2011.07.27. 08:48

hacka
2012-től már nem lesz korhatár alatti nyugdíj, jövedelempótló támogatás lesz a neve azoknak is, akik jelenleg még nem érték el az öregségi nyugdíjkorhatárt. A tervezet az 1952-ig született férfiakat említi, az 1953-ban született nők jövedelempótlót kapnának.
De várjuk meg a törvénykezés időszakát, ott még lehet más, mint a kiszivárogtatott tervezetben, amit még a kormány sem tárgyalt. DE abba éld bele magad, hogy nem lesz előrehozott nyugdíj.

Üdvözlettel Veci

hars52 # 2011.07.27. 09:04

Kedves Veci!
Emlékezzél rá, hogy a 40 évest illetően is mennyire minimálisat változtattak a tervezethez képest.
Szerintem most is úgy lesz, és abban is biztos vagyok, hogy azért csak ősszel kezdik el tárgyalni, hogy gyorsan le tudják zavarni, és már bevezetésre is kerül. Így az érintettek szinte még magukhoz se térnek és már törvény lesz.
Szerintem az 52-es, 53-as férfiaknak egyetlen esélye a korengedményes dec. 31-ig, ha jólelkű a munkáltatójuk. A fiatalabb korosztálynak pedig semmi, csak a robot.
Üdv. Zsuzsa

Veci # 2011.07.27. 09:35

Zsuzsa! Osztom a véleményedet!

Üdvözlettel Veci

Esopus # 2011.07.27. 10:20

Kedves Zsuzsa!
Én is ugyan azon a véleményen vagyok mint Te.Mivel 2012 01 27-én töltöm a 60-at már csak abban bízom,hogy a cégem hajlandó lesz kifizetni azt az egy hónapot ami még hátra lenne mivel meg van a 42 évem.Belenyugodtam már a szivatásba, tudniillik kétszer is megteszik.Egyszer a -8,4% másodszor a nem emelek semmit,nem adok nyugdíjas kedvezményt,utazást,és még csak kedvezményes fürdőjegyet sem,nem beszélve arról a titulusról ami erkölcsileg sért,hogy nem nyugdíjas leszek hanem egy s.-be rúgható jövedelem pótolt!!

Üdv Esopus

hars52 # 2011.07.27. 12:10

Kedves Esopus!
Ha a céged esetleg nem hajlandó, nekem egyik barátnőm meglépte azt, hogy a nyugdíját amit a cégének kellett elutalni a nyufignak, ő kifizette a cégnek (3 hónap volt). Esetedben mivel csak 1 hónapról van szó érdemes lenne megfontolni. Szerintem egy kis jóindulattal megoldható. Ha jól emlékszem akkor férfi vagy ugye? Egyébként ha elfogadják a tervezetet, mindenki aki nem érte még el a rávonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt jöv. pótló juttatást kap, tehát ez mindenkinek szívás, nem csak neked. Ha ezzel a felvázolt lehetőséggel nem élsz, pontosan 62,5 éves korodig robotolhatsz, ha addig még nem emelnek rajta.
Sok szerencsét, majd jelentkezz, hogy mire jutottál.
Üdv: Zsuzsa

hars52 # 2011.07.27. 12:42

kedves előrehozott jelült!
Teljes mértékig megértem a felháborodásodat, de azért legyünk reálisak: 2/3-os parlamenti többség mellett, ha tudnak az ellenzéki pártok a tv.tervezetről, ha nem, akár cigánykereket is hányhatnak, sőt éjjel-nappal tiltakozhatnak, akkor sem érnek el semmit. És miből gondolod, hogy a törvényhozók közül bárkit is érdekel,hogy ilyen és más fórumokon miket irkálunk.Ami pedig a rendvédelmiseket illeti a szakszervezeteik sem tudtak semmit elérni, csak azt hogy a készülő Munka Törvénykönyv változtatásában keményen megcsonkítják a szakszervezeti vezetők jogait és a tagság lehetőségeit.
Sajnos ebben a helyzetben csak annyit tudunk tenni, hogy aki ide ír, annak ha tudunk segítünk. Hidd el az is sokszor sokat jelent. Legalábbis többedmagammal együtt én bízom ebben.
Üdv: Zsuzsa