Kedves Lyonee!
Kérdésemmel Veci Hozzád irányított!Ha válaszolnál, nagyon megköszönném.
Felmentési időmet töltöm dec. 27-ig. Szeptembertől heti 8 órában a jogszabályok lehetővé teszik számomra, hogy taníthassak? Ha igen, melyik foglalkoztatási forma az előnyöseb: megbízási szerződés vagy egyszerűsített foglalkoztatás?
Válaszodat köszönöm.
Üdvözlettel: Ibolya
Előrehozott öregségi nyugdíj
Bocs: előnyösebb
Nyugdíj ügyekben fordulj szakértőhöz:
szepkor-nyugdij.hu
Kedves Orchidea, Veci.
Szeretném megkérdezni,hogy a tervezett jövedelempótló juttatás ideje alatt ,vajon jár -e az éves 2%, az öregségi nyugdíj idejéig ?
Üdv: old puli
- Itt van leirva a Rendőrökre vonatkozó nyugdijrendelet,2012.január.01.-től!!! Köszönöm a válaszokat!------
- Ez meg az életpályamodel és a fizetések!!!------
oldpuli, nem, nem jár semmi, / csak a politikusnak a 2 milla ! / ha eléred a nyd korhatárodat, a közbeni %-okat megkapod, a pénzt visszamenőleg nem. Csak hát addig élnünk is kellene, akkor is ha csak 1-2-3 év múlva érjük el a korhatárt, az árak kúsznak feljebb, a nyd meg nem ! És akinek nem volt olyan szerencséje, h viszonylag szép nyd-at kapjon, az akár éhen is halhat dicső politikusainknak köszönhetően ! Nem beszélve arról , ha kettőnk közül egyikünk eldobná a kanalat, a hátramaradó milyen "özvegyi nyd-at " kap majd a jövedelempótló juttatás után ?! / Mert ez is benne van a pakliban ! /
szafika
Akkor ez egy "köztes állapot",amiből már megint mi húzzuk a rövidebbet ......
Üdv: old puli
oldpuli ! juszt is túléljük , fizettünk eleget ! 20-30 évig élvezzük hatalmas nyd-unkat, berendezkedünk a túlélésre !
szafika.
Ennyi idő után ,már nem szeretném ,ha állandóan "lenyúlnának" minket .............
Nem azért dolgoztam-tunk,hogy mások miatt tőlünk pótolják a " nagy mínuszokat" .
Nagyon elkeserítő ez az egész.
Megnézhetnék a politikus urak, melyik az a réteg , amelyik eddig se tett bele a kalapba , csak kivett onnan !! / De hát ők meg még a "kalapot "is tönkre tették !
szafika.
Nagyon kíváncsi vagyok,hogy lesz-e valami pozitív változás a javunkra a törvény tárgyalásakor,itt gondolok pl: a közlekedési támogatásra,stb......
Lehet,hogy túl szép lenne.
Kedves Ágneta54!!
Köszönöm szépen a segitségedet,sikerült kiszámolni a nyugdijamat!!!!
Sajnos nem lesz sok,de legalább tudom,hogy mire számithatok!!!
Üdv:melinda55
T. "info53"! Tudomásom szerint a nyugdíjfolyósító honlapján még a betöltött 60 év és 42 év munkaviszony a feltétele az előrehozott öregségi nyugdíjnak az 1953-ban férfiak esetében (persze csökkentett).Lehet,hogy most már ez is változottt,de erről még nem olvastam sehol.Örülnék ha neked lenne igazad.
- Semmi nem változott.Ez nem csak a Nyugdijfolyósitó honlapján van,hanem a Réthelyi Miniszter által jegyzett,régebben ha jól tudom Veci tette fel/?/márciusban aláirt nyugdijra és a nyugdijbavonulás menetrendjére vonatkozó rendeletet tartalmazza,felsorolja azt is,hogy fél évente nővekedve,korkedvezmény igénybevételével,ki mikor mehet nyugdijba!!!!Ez a korhatárokat is felsorolja,mindenki ki tudja nézni belőle a rá vonatkozó szabályt! Ha nem találja,akkor valószinü hogy ő nem mehet el! Amúgy, meg nem lehet/valóban/ mindent, olyan hamar megváltoztatni!--------
- Amúgy.elolvastátok?????? Pénzcentrum.hu.Alul van,rá kéne kattintani! MEGSZÜLETETT / !!! / a Rendvédelmisekre vonatkozó nyugdijrendelet ez 2012.január,01.-től érvényes! Korra és keresetre vonatkozóan! EZ valóban megváltozott,a Tv.,Rádió is bemondta!!!!!!!!-------
T.'hacka'!
Bocsi, lehet, hogy legutóbb nem írtam le: 53-as,januári nő vagyok, s így az 59 év vonatkozik rám.
Üdv: Margit
- Nagyon jó a táblázat,hidd el,megtudod nézni a rád vonatkozó nyugdijbameneteli szabályt! Csak tudnod kel,hogy mi vonatkozik rád,milyen kedvezmények illetnek meg és ezzel az együttes "képlettel",nézd meg,hogy mikor mehetsz nyugdijba!Én is igy néztem meg a rám vonatkozó szabályt.Jobban tudtam mint sokan mások,mert nekem minden hamarább ki volt nyomtatva mint sok másnak és a többi jószándéku,szakmailag hozzáértő is,a táblázatból és a rendeletekből adja a tanácsot!!!-----
Kedves szusza04!
42. § A munkáltató a vele közalkalmazotti jogviszonyban álló közalkalmazottal munkaköri feladatai ellátására munkavégzésre irányuló további jogviszonyt nem létesíthet.
A kjt. ezen bekezdése szerint a mostani munkahelyeden nem lehet.
Másik munkáltatónál lehetséges megbízási jogviszonyban, (de csak 40% alatt), vagyis a 8 órában, mert különben a felmentési időre kapott átlagkereseted ugrik. Próbáld meg a korábbi óradíjadat megkapni.
Szerintem közoktatásnál az egyszerűsített foglakoztatás nem alkalmazható. Nem alkalmi munka!
sitimaci
Legjobb tudomásom szerint ez tényleg így van (bár a fene se érti az időzítést)...
http://nyugdij.biz/…cs-jo-valasz
A kérdés csak az, hogy vajon ez így marad-e 5 év múlva is. Réthelyi tegnap nyilatkozta, hogy idézem "senki se tudja, mi lesz öt év múlva". Apám 51 éves. Ha kormányváltás lenne, lehet, hogy nem kell majd ebbe beletörődnünk...
Egy kis olvasni való!
http://hirszerzo.hu/…kolt_interju
1952.09.24-én született nő 35 év 272 nap szolgálati idővel mikor mehet előrehozott öregségi nyugdíjba? Válaszát előre is köszönöm.
fagyongy: szép...
zoli52
Ő már nem mehet, mert a csökkentetthez is 37 év kell a ma még hatályos tv. szerint. Mire meglenne a 37 éve, majdnem eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, de 2012-től már nem lesz előrehozott nyugdíj sem valószínűleg.
Üdvözlettel Veci
- Kedves fagyöngy55 !!! Köszi hogy feltetted a cikket,ez valóban megdöbbentő,hol találtad,idáig hol volt ???? Hasonlit az öszödi beszédhez,csak itt nem el@urtuk,hanem elfogjuk @urni,venni,stb.a jelszó !!!Ez a stilus,megdöbbentő valóban,ilyennel még nem találkoztam !!!----
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02