Előrehozott öregségi nyugdíj

dtida # 2011.07.09. 10:48

Kedves hétvégén is fórumozók!

Rövid szeretnék lenni.

(1) Akit valóban érdekel, hogyan működik a svéd nyugdíjrendszer, annak ajánlom egy nem túl régi tanulmányom kivonatát itt:
http://hu.wikipedia.org/…%ADjrendszer
Mindenki megnyugodhat: ilyen rendszer nálunk soha nem lesz, viszont akit érdekel, amiért mégis ezt emlegetik a magyar rendszer kapcsán, az a "nyugdíjak összege" cím alatti szövegrészt olvassa el figyelmesen.
A "kamatok, hozamok, költségek" cím alatt olvasható kiegyenlítő mechanizmust itthon korhatáremelésként tálalták (volt olyan túlképzett újságíró, aki egyenesen 103 éves korhatárt vízionált), de a realitást ehelyett természetesen a nyugdíjcsökkentés.

(2) Szeretném hangsúlyozni, hogy a nyilvánosságra került javaslatok majd' két hónappal ezelőttiek!

(3) Én nagyjából már csak akkor írok ide, ha nagyon megsajnállak titeket. Kérem, ne vegye ezt senki rossz néven, de tényleg így van: sajnálom a magyar embereket, a nyugdíjhoz közelieket, a még bízókat, a korábban bízókat, a megtévesztetteket. Nem állítom, hogy az ország vezetői szánt-szándékkal tönkre akarnák tenni ezt az országot, azt viszont igen, hogy a racionalitását elveszítő, saját víziói foglyaiként tevékenykedő, antidemokratikus attitűdökkel rendelkező "nemzetvezetők" már okoznak néhányszor óriási veszteséget a saját országuknak, és félek, hogy most is ez történik.

dtida # 2011.07.09. 10:48

Kedves hétvégén is fórumozók!

Rövid szeretnék lenni.

(1) Akit valóban érdekel, hogyan működik a svéd nyugdíjrendszer, annak ajánlom egy nem túl régi tanulmányom kivonatát itt:
http://hu.wikipedia.org/…%ADjrendszer
Mindenki megnyugodhat: ilyen rendszer nálunk soha nem lesz, viszont akit érdekel, amiért mégis ezt emlegetik a magyar rendszer kapcsán, az a "nyugdíjak összege" cím alatti szövegrészt olvassa el figyelmesen.
A "kamatok, hozamok, költségek" cím alatt olvasható kiegyenlítő mechanizmust itthon korhatáremelésként tálalták (volt olyan túlképzett újságíró, aki egyenesen 103 éves korhatárt vízionált), de a realitást ehelyett természetesen a nyugdíjcsökkentés.

(2) Szeretném hangsúlyozni, hogy a nyilvánosságra került javaslatok majd' két hónappal ezelőttiek!

(3) Én nagyjából már csak akkor írok ide, ha nagyon megsajnállak titeket. Kérem, ne vegye ezt senki rossz néven, de tényleg így van: sajnálom a magyar embereket, a nyugdíjhoz közelieket, a még bízókat, a korábban bízókat, a megtévesztetteket. Nem állítom, hogy az ország vezetői szánt-szándékkal tönkre akarnák tenni ezt az országot, azt viszont igen, hogy a racionalitását elveszítő, saját víziói foglyaiként tevékenykedő, antidemokratikus attitűdökkel rendelkező "nemzetvezetők" már okoznak néhányszor óriási veszteséget a saját országuknak, és félek, hogy most is ez történik.

gabusch # 2011.07.09. 14:33

szabowo..
Irígyellek és ha újra kezdeném..komolyan matróz lennék:-)
Fantasztikus hivatás!

gabusch # 2011.07.09. 14:46

Dtida..
ezt Te komolyan gondolod ?

(3) Én nagyjából már csak akkor írok ide, ha nagyon megsajnállak titeket. Kérem, ne vegye ezt senki rossz néven, de tényleg így van: sajnálom a magyar embereket, a nyugdíjhoz közelieket, a még bízókat, a korábban bízókat, a megtévesztetteket. Nem állítom, hogy az ország vezetői szánt-szándékkal tönkre akarnák tenni ezt az országot, azt viszont igen, hogy a racionalitását elveszítő, saját víziói foglyaiként tevékenykedő, antidemokratikus attitűdökkel rendelkező "nemzetvezetők" már okoznak néhányszor óriási veszteséget a saját országuknak

Ne feledd már hogy egy előrehozott ör.ny.jogi fórumon vagy,ahol nem biztos, hogy a gyors és gépírónőket érdekli a téma(ők már a 40 éves "sz@sággal is elmentek)

• van itt néhány rákkutató és ügyész és bíró és tanár és szakember-szakpolitikus miegymás-az 52-53-as élő -"minden harmadik" korosztályból..

Ne rinyálj már légy'szi a hülyeségekkel:-)
puszgabusch

Veci # 2011.07.09. 17:14

gabusch
Most erős voltál a fogalmazásban. dtida olyan "közel" van az ismeret birtokában, hogy ide beírók egyikönk sem rendelkezik. Ő tényleg segíteni akar, mert a beírók néha túlzásokba esünk, és a média is helyenként eltúlozza a dolgokat, még sok a fogalom zavar náluk is.
Ha azt akarjuk, hogy dtida adjon a megfelelő időben segítéget, akkor nem kellene elriasztani ebből a topic-ból. Már többször leírtam, hogy közülünk Ő tudja tutit.
Ha innen ő kilép, akkor megint csak magunkat őröljük a félreértelmezésekkel.
HIDD el, hogy nélküle mi csak találgatunk.

Üdvözlettel Veci

gabusch # 2011.07.10. 05:26

Veci
1927-ben mértek(?)legutóbb ilyen szaharai hőséget,mint a tegnapi és a mai lesz-várhatóan.
Üdv: gabusch53

V.Judit # 2011.07.10. 05:59

Kedves Gabusch

Kicsit én is erősnek tartom a stílusodat, annak ellenére hogy esetleg felsőbb iskolai végzettséged van, én meg "csak" gyors és gépiró, aki mégis merészeli ezt a fórumot olvasni, sőt még esetleg mást is és annak ellenére, hogy nem mehettem el a 40 éves "sz@sággal" nyugdíjba, mert munkanélküli lettem közben. Mivel ez az idő kiesett - hiányzik 7 hónapom - amit közel 59 évesen már nehezen szerzek meg. Ezért várom a nyugdíjtörvény változásait, remélem pozitív változást, és 59 évesen el tudok menni a régi törvény szerint. Kérlek, csak akkor adj tanácsot, ha valóban értesz a dolgokhoz, és olyan információkkal rendelkezel, ami megállja a helyét.

sitimaci # 2011.07.10. 07:47
--
  • Kedves Lányok,Asszonyok,gyönyörü,hölgyek!!! Csak nyugalom,mindenki maradjon itt a Fórumon aki segiteni tud,a Kormány pont ezt akarja,vesszen össze mindenki,az egész Nép,az egész ország,Ők meg röhögnek a markukban! Egy rohadt konkrét,tervük,elképzelésük nincs ami komoly és reális lenne,tele vannak ötleteléssel de nem csak nyugdijügyekben,hanem mással is!!! Csak kettő példa: Egymillió munkahely,illetve,százezer @igány származásu embert vezetnek be a munka világába!!!/ Röhej,melyik világba,kit-mikor-hogyan? Sehogyan! VIszont amit ki kel fizetni az államnak,a segélyekre,az rengeteg pénz,ezért most,azt sem tudják,hogy mit csináljanak,szerintem azt sem tudják,hogy ki-kivel van!!!/ És a sok kamu rokkantnyugdijasról,már nem is beszélve!!! / Ez a legkönnyebb,az időseket,nyugdijba készülőket ilyen-olyan módon szivatni,nyugdijat átnevezni,nem emelni,kedvezményeket megvonni! De!!! Pont tőlük,pont tőlünk??? Ez helyes,ezt érdemeljük??? Neeeeeeeeeeeeeeem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jucu52 # 2011.07.10. 09:28

Kedves Dtida!

Elolvastam a svéd modellről szóló tanulmányodat, nagyon érdekes, világos, érthető. Sokat olvastam róla, de sosem volt eléggé érthető számomra maga a rendszer! Köszi!

Ami a negatív hozzászólásokat illeti, csak ámulok és bámulok azon, hogy vannak, akik nem értékelik kellőképpen azoknak (Veci, Dtida, Lyonee - akit kihagytam, bocs!) az itteni szerepvállalását, akik teljesen önzetlenül, INGYEN! adnak tanácsokat, nem is akármilyeneket, hanem hasznos, értelmes, teljes részletességű, mélyen szakmaiakat. Azért hangsúlyoztam az ingyenességet, mert amint azt már egyszer régen ebben (vagy a "negyven éves") fórumban leírtam, ha valaki elmegy egy a témában (de bármely témában) jártas szakemberhez, akkor óránként kifizet annyit, hogy a gatyája rámegy, és akkor még nem is biztos, hogy mindent megtud.
Szóval, aki itt végigolvassa akár csak egy évre visszamenőleg a nyugdíjakról szóló fórumokat, hozzászólásokat, sőt még a kérdéseket is (hiszen a kérdésfeltevés már maga is gondolatébresztő lehet), olyan ismeretre tehet szert, amit sehol máshol az oktatásokon és a gyakorlaton kívül nem szerezhet meg.
Gondolom, hogy itt ez a legnagyobb érték, meg az, hogy vannak olyan emberek, akik -saját problémáik mellett- időt és fáradságot nem kímélve, szinte óráról órára kísérik figyelemmel a napi híreket, tervezeteket, azok változásait, az állandóan változó jogi környezetet, és ehhez képest adnak mindenkinek tájékoztatást és a változó környezethez viszonyított, lehetséges tanácsokat. Igen, és még azoknak is már akár ezredszer, akiknek nincs kedvük elolvasni a korábbi válaszokat, hogy ezzel kevesebb kérdést tegyenek fel, hallatlan türelemmel válaszolnak újra és újra!

Én azt hiszem, kevés helyen tanultam egy témáról ennyit, úgyhogy köszönöm, és továbbra is hálás "tanulója" és olvasója maradok ennek a fórumnak.

Judit

sitimaci # 2011.07.10. 10:43
    • Igy igaz,legyünk nyugodtak türelmesek,aranyosak,kedvesek,legalábbis egymással! Úgy is kiderül mindenki számára,a rá vonatkozó jogszabály,feltétel,ami útmutatást fog adni a nyugdijbavonulásához!---
dtida # 2011.07.10. 11:59

Üdv mindenkinek,

Köszönöm a kedves, bíztató és a kritikus szavakat: valóban legutóbb túllőttem a célon, amikor a szándékosan távol tartani szándékozott poltikai mezsgyére tévedtem; gabusch reakciójában a :) jelet a szarkazmus jelének vettem, így is kezeltem a hozzászólását.

Jucu52, örülök, hogy tetszett a cikk. Én személy szerint szívügyemnek tartom a szakszerű és hiteles tájékoztatást.
Ajánlom figyelmetekbe cégünk szolgáltatásait:
szepkor-nyugdij.hu
Nálunk garantáltan nem hagyjátok a gatyátokat, többötök már kapott tőlünk választ a kérdésére: ha van időtök megvárni az e-mailben érkezett választ, akkor az ingyenes, a soron kívüli és személyes találkozással járó ügyekben is baráti áraink vannak. :)

Jucu52 # 2011.07.10. 12:10

Dtida!

Köszi a honlap-ajánlást, de már ismerem, és én kértem tőled tájékoztatást privát e-mailban az ottani infóval kapcsolatban, amire voltál szíves válaszolni is. Talán emlékszel rá.
Bíztatásodra fel is vettem az oldallal a kapcsolatot, és már másnap választ is kaptam.

Üdvözlettel:

Judit

gabusch # 2011.07.10. 18:25

mammmamoci
itt voltam

info53 # 2011.07.11. 10:29

Már többször olvastam a hozzászólásokat, amik számomra is értékesek voltak.1953-as (január 9 )tanárnő vagyok.Szeretnék előrehozott öregségi nyugdíjba menni.Mik a jelenlegi lehetőségeim? előre is köszönöm!

spaniel # 2011.07.11. 11:35

ÓÓHH!
Az utolsó négy "hozzászólást" olvasva, azt hittem rossz helyen járok......
Ezen a fórumon tanulok, itt készülök a jövőre esedékes nyugdíjamra!!!
Köszönöm a HOZZÁÉRTŐK és segítségnyújtok munkásságát, gondolom sok-sok mindenki nevében!

szafika # 2011.07.11. 12:07

spaniel ! kukkants bele a " 40 év után nyugdíj hír3 "-ba , ott még főzünk is !

Veci # 2011.07.11. 12:27

Túlzásokba ne essünk, a prózai dolgokat kellene itt megértenünk és értelmeznünk.
Kedvesek ezek a bejátszások, de ez egy "jogi fórum" lenne. Bocsi, egyébként hogyan illesztitek be ezeket a videókat?

Üdvözlettel Veci

szafika # 2011.07.11. 13:19

Amit Veci kérdez , én is szeretném tudni ! A jó pap is hóttig tanul ! Legalább így 60 felé / 2 és fél éve , ez az egész számítógépes dolog még nagyon kínai volt nekem, hadd tanuljak okos dolgokat ! /

gabusch # 2011.07.11. 13:46

A technikája ugyanaz, mint egy cikk beillesztésekor

1. youtube

2)bal klikk..kijelölés(fönn a www-n)
3)jobb klikk..másolás
4)mindaddig megőrzi az egér a másolatot,amíg megtalálom azt a helyet,ahová be akarom illeszteni(pl.Alfimacsek a facebookon,vagy a freemail stb.)
5)jobb klikk..beillesztés és kész is:-)
üdv: gabusch53

http://www.facebook.com/photo.php?…

albinka # 2011.07.11. 14:47

Hááát... Ez a fórum sem az aminek indult!

gabusch # 2011.07.11. 15:46

@albinka
kivárunk és valamivel le kell vezetni a gőzt,addig legalább tanuljuk meg az Információs Technikát- legalább unoka szinten:-)

@mamamacoki
az igened azt jelentette, hogy azért érthetően pontokba szedtem a lényeget-bölcsész létemre ? És köszi a felajánlásodat.Élek vele,mert ugyan van egy rendszergazda kisfiam,de mindíg én vagyok az utolsó a sorban:-)

@szafika és Veci
gyakoroltok szorgalmasan ?

Ma azt mondja a Vityusch a Parlamentben a szép köríves szakállasnak:(emlékezetből):

• nem értem milyen kiszivárogtatott tervezetről beszél,a kormánynak nincs tervezete,majd megbeszéljük a nyugdíjrendszert ha aktuális lesz :-)

Láttam a szemén h huncutkodik:-)

szafika # 2011.07.11. 16:35

gabusch, muszály képbe lenni, mert a fiamnak azt mondták 3 éve, h a 21-ik század analfabétája az, aki egy kicsit se ért a szgéphez ! Ezt a fiam volt osztálytársának a 17 éves fia mondta , hát megsértődtem, és azóta próbálok egy kicsit felzárkózni, jó nagy hátrányom van, tisztába vagyok vele, h én nem leszek sose egy szg zseni, de ahogy elnézem a kisiskolás gyerkőcöket ,hogy vágják a szg-et, a kisujjukba van már most sok minden , irigylem őket !

szafika # 2011.07.11. 16:43

gabusch!
Köszi ! Most olvastam vissza .

hars52 # 2011.07.11. 17:16

Szép jó estét mindenkinek!
Pár napot nem voltam sz.gép közelben. Nem mondom, de hiányzott, lehet, hogy függő lettem?
Most olvastam vissza az elmúlt napok bejegyzéseit, egy csipet kanyart tapasztaltam a politika felé, de valószínű, hogy ezt a bizonytalanság okozza, és a tanácstalanság.A 40 éves körüli cécó és halogatások után, szerintem biztosan lehet állítani, hogy ez a tervezet sem véletlenűl került a köztudatba. A lassú szivárogtatás művészete. Aztán meg pillanatok alatt elfogadják a végleges változatot, úgy hogy az érintetteknek még hármat pislogni sem lesz idejük.
Üdv: Zsuzsa

gabusch # 2011.07.11. 18:40

@info53
Nyári ajánlott olvasmányok:
1)jogi fórum-előrehozott öregségi performansz -kb.2010.októbere óta(lapozgass)
2)Kathy Lette: Hogyan öljük meg a férjünket(libri.hu)
3)Jókai Anna: Ne féljetek
4)Alfimacsek a facebookon

@hars52
pihenhettél volna azért többet is:-)
Idézlek: A lassú szivárogtatás művészete. Aztán meg pillanatok alatt elfogadják a végleges változatot,úgy hogy az érintetteknek még hármat pislogni sem lesz idejük.
hárschi-ez olyan fantasztikusan képszerű:-)

Életemben először ma néztem -órákon át-a törvényhozásos gyakorlatot..Üdítő élmény volt:-((