Ki a legjobb munkajogász ügyvéd?

Law1 # 2005.03.07. 16:55

Kedves Illúzió!

Nagyon érdekelne, hogy honnan vetted ezt a 20%-ot??? Amúgy elmondom Neked, hogy Magyarországon a bíróságok nagyon is munkavállaló-barátok és sokszor nagyon nehéz munkáltatóként labdába rugni, még akkor is, hogy ha olyan világos az eset mint a napfény.

illúzio # 2005.02.16. 17:05

Tisztelt Olvasók!

Ma Magyarországon elismert jogásznak az a véleménye, hogy a munkavállalónak ha igaza van, és mindent törvényt figyelembevéve, hiteltérdemlően iratokkal bizonyítja igazságát, csak 20% -ban van esélye hogy pert nyerjen. Még akkor is ha az ügyvéd a leg-leg dörzsöltebb, rafináltabb. Nem csak munkajogász nincs az országban, hanem ágazatonkénti, ágazaton belüli munkafajtákra sincs tanult, gyakorlott ügyvéd. Erre az állításra hiteles esetet tudok leírni. Jobban jár a munkavállaló, ha a törvények alapján előadja keresetét (jogásszal átnézeti). A bíró legalább tájékoztatni köteles ebben az esetben a hibákért, mert nem szakértő ügyvéddel látatja el érdemi kérelmét.

Law1 # 2005.02.16. 08:14

..... amúgy nagyon jó munkajogász véleményem szerint:

1. Dr. Kiss György
  2. Dr. Berke Gyula
  3. Dr. Bankó Zoltán
Law1 # 2005.02.16. 08:11

Maplenek szerintem igaza van, vagyis Magyarországon az első munkajogi szakjogász-évfolyam még nem kapott diplomát. A listán szereplő jogászoknak talán tényleg van diplomájuk/oklevelük, de az is biztos, hogy nem munkajogi szakjogász diploma. Szegeden létezik évek óta egy "munkaügyi kapcsolatok" szak. Ez a szak a munkajogi szakjogásszal ellentétben nem fogja át az egész munkajogot és főképpen a kollektív szerződésekre összpontosít. Tehát valóben nem kellene ezt a listát túlértékelni.

Szilágyi Károly # 2005.02.15. 12:42

A munkajogi szakjogászok felsorolásában az oklevéllel rendelkező jogászok szerepelnek.

Maple # 2005.02.15. 12:21

..... ami persze nem jelenti azt, hogy a listán nincsenek olyanok, akik tényleg értenek hozzá. Csak érzékeltetni szerettem volna, hogy nem szabad ezt a listát túlértékelni. ;-)

Maple # 2005.02.15. 12:15

Szerintem ez a lista meg nem mond semmit, mert

1. Magyarországon tudtommal az első munkajogi szakjogász évfolyam másfél éve indult Pécsett. Ebből kifolyólag jelenleg még nincs Magyarországon munkajogi szakjogász diplomával rendelkező jogász/ügyvéd.
  2. az, hogy valaki munkajoggal foglalkozik még messze nem jelenti azt, hogy ért is hozzá. Ismerek 1-2 ügyvédet, akik szentül meg vannak arról győződve, hogy munkajogászok, de amikor kaptak levelet egy külföldi ügyféltől outsourcing / kiszervezés kérdéssel kapcsolatban, egy hajszálon múlott, hogy nem írták vissza, hogy ilyen a magyar munkajogban nincs (erre a következtetésre azért jutottak, mert a komplex-kereső nem adta ki egyik kifejezést sem), tehát fogalmunk sem volt arról, hogy ez tulajdonképpen nem más, mint az Mt 85/A §-a.

Fentiekből kifolyólag nem igazán bíznék ebben a listában. Erre bárki feliratkozhat, aki úgy érzi munkajogozik hébe hóba.

Szilágyi Károly # 2005.02.15. 09:09

Érdemes megtekinteni Szaknévsorunkban a munkaügyi szakjogászok és munkajoggal foglalkozók listáját.

Legislator # 2005.02.15. 07:34

Köszönöm a választ, tanult Kollégámnak.

Sunshine after the rain.

Maple # 2005.02.11. 15:49

Dr. Pál Lajos

Legislator # 2005.02.10. 08:42

Kedves Kollegák!

legislator@freemail.hu

Magunkat ajánljuk:)?

Sunshine after the rain.

drhg (törölt felhasználó) # 2005.02.09. 19:49

Szívesen segítek, gyere át privát emailre.

Banyamancs # 2005.02.09. 18:17

Én tudok egyet ajánlani, hova írjam meg az elérhetőségeit?

Legislator # 2005.02.09. 15:09

Tudom, hogy a fórum nem reklámfelület, de egy jóbarátom kérdezte, hogy kit tudnék legjobb munkajogász ügyvédként ajánlani. Nem volt ötletem, ezért tanult kollégáimhoz fordulok.

Sunshine after the rain.