Prüsszögi.
Köszönöm szépen.
Én még reménykedem.
Rokkantnyugdíj
Prüsszögi.
A mai délvilág azt irja "vagy a közfoglalkoztatási bér 40 ill 80%-a vizsgálat után.Nem ir olyat,hogy rokkantságot állapitanak meg.Ha rokkantságot állapitanának meg, szerinted marad a mostani összeg?
Prüsszögi.
Közbe felhivtam a NYUFI-got.Azt mondták továbbitoták az illetékes nyugdijbiztósitóhoz.Nem az enyéms jó helyre adtam le, akereszt fiamé.Remélem nem lesz semmi probléma.
Prüsszögi.
Mi a teendője annak aki a nyugdijfolyósitóhoz küldte?
Prüsszögi.
A helyi kirendeltségen adtam le,kaptam róla fénymásolatot bélyegzővel. Ez igy nem jó?
Vagy direkt át akarják még jobban vágni az embert?
oz-oz!Regina.h!
Kösz'kösz' mindkettőtöknek,és a többieknek is.
éhes 14:06
Egészségi állapot 31-60% az a sáv, aminél a komplex felülvizsgálatnál döntenek. Mennyire rehabilitálható, mennyi idő kell hozzá (aszerint kapja a rehab összeget), és ha nem rehabilitálható, akkor mehet rokkantsági ellátásba.
mari55!
Akkor nem az orvosok döntik el,hogy %-ban egészséges,ill.hány %-ban egészségtelen??
Jól tudom,hogy 60% egészség,és 40% egészségtelen esetén maradhat a rokkant ellátás?? Már minden kusza!kösz'
mari55!
Itt kérdezném,hogy a beszélgetés után mind a négyen "összeülnek",vagy kb.hogyan döntik el a %-ot??
Üdvözlök mindenkit ! Segítséget szeretnék kérni ! Vissza akarom küldeni a nyilatkozatot felülvizsgálatot kérve, de a rehab.kártya igényléssel gondom támadt. Mi a célszerű? Kérjem most, vagy a felülvizsgálati határozat ismeretében is kérhetem még?
Természetesen Prüsszögi nem a te hibád.
Megnéztem eredetiben a számot és ott el van irva az összeg betüvel irva.Az a szám helyesen Mari55 által leirt millió s nem milliárd.Ekkora hibát!
Hú ha az elöbbinek lemaradt az eleje, szóval az volt még , hogy köszi éhesnek, hogy drukkol, én is drukkolok magamnak, meg mindenki másnak is akki ilyen cipőbe van. És még annyi hogy hát remélem nem kell két hónapot várrni a határozatra. Tavaly még 30 nap volt az ügyintézési határidő amit 1x lehettett meghosszabitani 30 nappal , de arról is kellett hogy küldjenek levelet. Egy ismerősömnek tavaly decemberben a vizsgálattól számitott 17. nap megjött a levél.
felülvizsgálat óta. És van itt még valami, nem tudom miről beszéltek itt, hogy március 1-vel áll össze az új bizottság meg ilyenek. Én már akkor is kérdeztem magamban, hát hol van a régi ill. a tavalyi bizottság. Semmi nem változott, minden ugyanolyan volt mint tavaly I. fokon. Egy szem dr. nő , egy gépírónő + akit átküldtek a rehab irodába gondolom ott is ugyanaz. Én ott most nem voltam csak tavaly októberben. A vizsgálat még annyira sem volt alapos mint tavaly I. fokon, igazából a friss papirokról vitt betegségeket nézte csak. Levetkőzni melltartó , bugyi-ra felülni ágyra, meghallgat szív, megmér vérnyomás (180/120) már a reggeli vérnyomáscsökkentővel. Aztán kérdés ülve hogy mi a szakmám , mondom onnan lettem rehabilitálva tavaly októberbe ami a szakmám. Aztán megkérdi hogy miért voltam pszihológusnál és miért kaptam gyógyszereket, (papiron rajta a diagnózis részletesen) Én türelmesen elmondom neki, hogy miért. Aztán odajön fekve csukott szemmel , bal sarok rak jobb térd és fordítva. Nekem kicsit feljebb sikerült. Rám szól, hogy na-na magának ott lenn semmi baja sincs. Pedig esküszöm nem direkt volt , akkor már szó szerint rosszul voltam a vérnyomásom miatt is és szédültem mint a fene. Jah meg az orrom hegyét is kicsit odább találtam mint ahol van. Hát bocsánatot ne kérjek, hogy gerincműtét után, magas vérnyomással , szorongásos depresszióval nem találtam az orrom hegyét el pontosan. Szóval nem tudom mi válltozott volna tavaly óta. Szerintem semmi csak a jogszabályok. Na erre varrjunk gombot.
fürkész!
köszönöm válaszod! Én holnap adom le,kiváncsi vagyok mondanak-e valamit.Bár a tájékozottságuk az nem valami fényes.kösz'és üdv.
Éhes
Igen a fv.-tól számitva 2x1 hónap.Pedig én biztos vagyok benne,hogy ott és akkor már eldöntötték a sorsomat.
Tisztelt Válaszoló!
Menyasszonyom 61 éves, rokkantnyugdíjas, özvegy.(27e.)
30 év munkaviszonya van.
Ha betölti a 62-t, automatikusan intéződik a nyugdíja, vagy el kell kezdeni valamit intézkednünk? - Illetve anyagi szempontból érdemes-e összeházasodnunk?
Tisztelettel és köszönettel: Öregpacó
A fv-tól számitva!Helyesen.
fűrkész!
Akkor két hónapjuk van a határozat kikűldésére??Ezért irják,hogy még két hónapig kapjuk az ellátást??
Ma 1 hónapja voltam fv.-on még nem kaptam határozatot,igaz még 1 hónapjuk van,ugy látszik nem kapkodják el.
Teabee!bzsu69!
Kaptatok már értesitést?Határozatot?szúrkolok Nektek.Én még most adom be.2009-ben 55%-os „végleges”rokkiként!!.
Semmi jóre nem számitok,pedig nekem is inkább bővült a betegség,nemhogy javult volna.Teljesen magam alatt vagyok.Nektek minden jót!
Teabee!
Hát az a helyzet, hogy igen tavaly októberben voltam, de de csak 40%-ot kaptam viszont, " jelenlegi és végzettségének megfelelő másik munkakör betöltésére rehabilitáció nélkül nem alkalmas" - szóval ez állt a határozaton, amit megkaptam 2 évre, vagyis 2013. novemberben kellettem volna menni felülvizsgálatra.
Na mármost én amikor ott jártam akkor még táppénzen voltam már 1 éve. Az ugye lejárt nekem kiadták a szabadságomat ami összegyűlt és ezután szünt meg a munkaviszonyom, de és itt van a bökkenő, ez a dolog átcsúszott januárig. Idén január 21-től (amitől ugye már nem volt jövedelmem ) mert csak akkor vagy jogosult megkérvényezni az ellátást, én ekkor kérvényeztem meg. Vagyis már a kérvényt feladtam tavaly decemberben, mert akkor ugye már tudtam mikor fog lejárni a szabadságom, de csak január 21- től igényeltem az ellátást. Amit nyugodt lelki körülmények között tettem meg mivel a határozaton ott állt, hogy 24 hónap eltelte után jogvesztő csak a dolog.
De ekkor szólt közbe ugye Viktor atyánk, és egy tollvonással kesztülhúzta a jogerős határozatomat. Megkaptam a választ a nyugdíjfolyósítótól, miszerint ők tudják, hogy van jogerős határozatom, de mivel tavaly dec. 31-ig nem voltam benn a rendszerbe vagyis addig nekem nem utaltak semmit mivel még volt jövedelmem ezért csak abban az esetben jár valami, ha újból elmegyek komplex felülvizsgálatra és ott újból megállapitják , hogy rahabilitálható vagyok.
Na erre a felülvizsgálatra került sor márc. 9. -én. Én a 40% -ot nyaki gerincműtét (inplantátum behelyezése) dupla nyaki sérv-re kaptam mivel műtét után is újból nagy fájdalmaim vannak és a kezeim nyakam mozgása korlátozott. Nem emelhetek nehezet. stb. Szóval engem tavaly ekkor átküldtek a rehab. irodába is. És ugye mivel én akkor rehabilitációt kaptam, hogy a munkehelyemre nem tudok visszamenni ezért is szünt meg a munkaviszonyom.
Na most azóta ugye semmi nem válltozott (csak a törvény) + azóta vittem papirokat hipertóniáról (napi 2x szedek vérnyomáscsökkentőt) hozzáteszem ott a dr. nő is 180/ 120-at mért, plusz szorongásos depresszióról , somatoform zavarról vittem még papirt neurológustól.
Na már most abban nyugtatom magam, hogy tavaly voltam a rahab . irodába és most azért nem kellett átmennem. Remélem nem azért mert még most a 40%-ot sem adták meg és mehetek dolgozni, mert akkor nem tudom mi lesz. De tavaly én II. fokon kaptam meg a 40-et , csak nem birálja felül 4 hónap múlva egy I. fok ezt?? A régi vagyis a nyaki dolgokat most nem is vizsgálta a dr. nő csak a friss papirokra kérdezett rá és hazaküldtek. Hát izgulok nagyon. Ha te kapsz valamit írj. Ha én kapok én is irok!!!
Szia bzsu!
Ha rehabilitálható voltál akkor most iért kellett bemenned?
Még valami: Ha enge nem hívtak át a rehab irodába akkor az azt jelenti hogy marad a státuszom ami volt?
( rokkant)
Teabee!! Még nem kaptál választ a bizottságtól????? Kíváncsi vagyok! Én 9-én voltam és engem sem hivtak át a rehab irodába, viszont én tavaly októberben voltam ott és akkor rehabilitálhatónak raktak.
Teabee!
Kösz,s szúrkolok!!!üdv
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02