Tisztelt Fórumozók! 40 év után járó nyugdíjamat intézem. Az 1990 előtt született gyermekeimmel Gyes-en voltam. Ezekről igazolásokat nem találok. Hol szerezhetném be?
40 év munkaviszony után nyugdíj
azért nem értem a jogosultsági időt, mert 6 saját és 1 nevelt gyereket neveltem fel.
.....a 65-ben született még csak 52 éves idén , 83-ban kezdett dolgozni akkor a jogosultsági idő se lehet még 37 év
A 40+ program azt jelenti, hogy az állam támogatja szociális hozzájárulási adó kedvezménnyel azokat a társaságokat, akik 55. év feletti hölgyet fogélalkoztatnak (legalább 37 év jogosultsági idővel), vagy 60. év felettiek (jogosultsági idő nélkül). tehát nem előrehozott nyugdíjról beszélünk!
......előrehozott nyugdíj nincs :( már néhány éve !
Márti505 ! kérj a nyufitól / v az utódjától ? / 1 szolgálati idő megállapítást ! mert ebből , amit írtál nem igazán derül ki , h hány évet dolgoztál ?
Segítséget szeretnék kérni a NŐK 40+ kor kedveznényes nyugdíjba vonulásáról.1965-ben születtem, 1983 februától van munkaviszonyom,közben 6 gyermekem született,egy gyermeket pluszban neveltem 6 éves korától, akikkel megszakítás nélkül voltam GYED,GYES,GYET-en. A kérdésem az lenne, hogy mikortól vehetem igénybe az előrehozott nyugdíjat?Hogyan számolják az eltelt éveket, mi számít bele az előrehozott nyugdíjba?
A kérdésem a következő: amikor nők 40 éves nyugdíjba vonulásának feltételeit elérem, de változatlanul tovább dolgozom, akkor
- a leendő nyugdíjam minden további 30 nappal emelkedik 0,5 %-al ?
- halálom esetén házastársam jogosulttá az válik az özvegyi nyugdíjra? - ő már öregségi nyugdíjas
Ha decemberben mész nyugdíjba, megkapod a nagyon kicsi nyugdíjemelést, ami az inflációhoz van igazítva. Igaz, hogy a legutolsó érték 1,8% de tavaly még defláció is volt.
Az új nyugdíjakat, várhatóan kb. 5-6%-os valorizációval számolják, azért ez nagyobb, mint az 1,6%-os nyugdíjemelés.
Jövőre a valorizációs szorzó még nagyobb lesz, igaz az infláció is nőni fog. Addig még sok idő van, eldöntheted.
A Szilveszter!
A felmentési idő folyamatos, nem szakíthatja meg semmi. A munkavégzésre kötelezett időszakban a szabadságot is ki lehet adni. A munkáltatód jól gondolja, de te nem. Miért dec. utolsó napjaiban akarsz nyugdíjba menni. Miért nem jan. 1-én?
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Megvan a 40 éves munkaviszonyom. (Már több is, így akár már most is elmehetnék nyugdíjba.)
Pedagógus vagyok. Tanév elején megbeszéltem az igazgatóval, hogy ezt a tanévet végigdolgozom, utána szabadság, felmentési idő stb…. Én úgy gondoltam, hogy márciustól kezdem a felmentési idő azon részét, amikor dolgoznom kell (márc., ápr., máj., jún.) 4 hónap, utána július, augusztus szabadság, majd szept., okt., nov., dec. a felmentési idő azon része, amikor felmentenek a munkavégzés alól, és így dec. utolsó napjaiban mennék nyugdíjba.
Természetesen ezek csak durva számítások, ezt majd pontosítjuk, amikor beadom a kérelmet.
Erre az igazgatóm azt mondta, hogy én a felmentési időm első részét májusban kezdjem el, tehát. május, június, július, augusztus, ez enne szerinte a munkával töltött része, és ő ebben az időszakban kiadja a szabadságomat, majd szeptembertől felment a munkavégzés alól. A kérdésem az lenne, hogy ez jó-e így?
Kedves Fórumozók!
Kérdéseim a nők 40 éves jogviszonya alapján járó nyugdíjjal kapcsolatosak. Hamarosan meglesz a 40 évem, de a munkáltatóm nagyon marasztalna, én viszont nem szeretném, ha esetlegesen egy jogszabály módosítás miatt megszűnne ez a nyugdíjba vonulási lehetőség.
Nők 40 éves jogviszonya alapján járó nyugdíj mellett pontosan milyen feltételekkel lehetne tovább dolgozni a jelenlegi munkáltatónál?
Az előírt max. összeghatárba (min.bér+18) a fizetés és nyugdíj együttes összege számít bele, vagy csak a bér összegét kell figyelni hozzá és emellett kaphatom a nyugdíjat?
A nyugdíj mellett kapott bérrel újra számítják majd a nyugdíj összegét, ha később már nem lesz mellette munkaviszonyom?
A nyugdíj melletti munkavégzés alatt is jár szabadság/táppénz, ha netán szükséges?
Bingyom ! a " kötelező " az akciósnál = 40 év ! " jogosultsági " idő , abból 1 gyerek esetén 3 évet számítanak bele , annyit lehettél 1 gyerekkel gyesen , gyeden , így amit munkával kellett töltened = 37 év , így lesz belőle 40 éves jogosultság ! nem 32 a kötelező , hanem összesen 40 év !
"Nagymami" 1957-ben születtem.1976.08.01-től dolgoztam a mai napig is.2010-2013-ig rehab.járadékos voltam. TB.járulékot ebből is vonták, de nem számítják be a 40.-éves kedvező nyugdíjnál.3-évig voltam GYES-en, 1976-79 között. Megvan a 32 év kötelező jogosultsági időm. Mikor mehetek 40-éves nyugdíjba?Kérem aki tud ,segítsen! Köszönöm!
Kedves Fórumozók! Válaszolna valaki, hogy a rehab.járadék mellett végzett részmunka ami megengedett volt, beszámít-e a "N?k 40"-nél jogosultsági id?
Bocsi ! nem voltam elég figyelmes , a tanulmányi időszakban is csak a nyári 1-1 hónapi gyakorlatot veszik figyelembe .
tepi28! amikor a férjem ledolgozott idejét összeírták a nyugdíjfolyósítónál akkor benne volt a nyári szüneti 1-1 hónapos munkája is , a Tsz bejelentette őket , ez 67-68-as tenév nyara volt , ha anyukádat bejelentették , akkor az nyilvántartott adat a nyufinál / v a manó tudja most mi a neve :) / szerintem máshol nem igazán tudsz utána nézni , de próbáljatok neki kérni egy szolgálati idő megállapítást .
Hogyan lehet megtudni hogy a 70es években tanulmányi időszakban és gyakorlaton végzett munka keretében anyám be volt e jelentve? Vagyis egy ma már nem létező szövetkezet papírjait hol lehetne lekutatni .Mert ugye csak akkor veszik figyelembe a 40 hez ha ezt tudja igazolni .
Kedves Fórumozók!
Tegnap kaptam meg a Határozatot.Szeretnék a nők 40 éves korkedvezményével nyugdíjba menni.Az adategyeztetést 1972.06.15 és 2015.12.31 közötti időszakra kaptam meg.
42év 145nap nyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idővel, 39 év 307 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjra jogosultsági idővel,ezen belül 30 év 107 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel rendelkezek! 4 gyerekem van.szerintem szeptember közepén mehetnék nyugdíjba!Szeretném megtudni hogy jól számolom?Köszönöm előre is a segítséget! Évi
Üdvözlöm a tisztelt fórumozókat!
Feleségem 2017 októberében szerzi meg a jogosultságot a nők 40 éves nyugdíjba vonuláshoz.( közalkalmazott). Azt szeretném megkérdezni,hogy jelenleg őstermelői tevékenységet folytat nyugdíjba vonulása után folytathatja e az őstermelői tevékenységet vonatkozik e rá valamilyen kereset korlát értem itt a minimálbér 18 szorosát vagy több is lehet az őstermelésből származó bevétele
Tiszt: BJózsef.
Üdv! Szafikának: Sajnos nem, mindig ki ment a fejükből.
Köszönöm a választ mindenkinek. Megkérdeztük, az volt a válasz miért nem kérted? Ezért fordultam a fórumhoz. Üdv ksanyi.
ksanyi52! Azt a munkáltatónak kérés nélkül kellene kifizetni, ha már megvan a 40 éves közalkalmazotti jogviszonya. Ha még nincs, de a 35-öt betöltötte, nyugállományba vonuláskor. Nálunk így volt, de azért meg kell nézni a hatályos ktv-t, most mi a helyzet, de a személyzet vagy humánigazgatás tud felvilágosítást adni.
ksanyi52 ! hogy a manóba ? a 25 éveset ? a 30 éveset se ?
Én ezt nem tudom,jó lenne ha "valaki" azért benézzen ide....!
Üdvözlöm a tisztelt fórumozókat, B.U.É.K. mindenkinek! Feleségem 2017 októberében szerzi meg a jogosultságot a 40 éves nyugdíjba vonuláshoz.( közalkalmazott). Azt szeretném megkérdezni: hogy kitől és mikor kell kérni a 40 éves jubileumi juttatást a felmondási idő előtt, után, vagy a nyugdíjba vonuláskor? Szegény már végig dolgozta az életét de még egyetlen fillér jubileumi pénzt nem kapott. Tiszt: ksanyi.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02