Tisztelt hozzáértő Tagok!
Munkaviszonyomat a munkáltató dec. 23-án felmondta, indoklásként szervezeti átalkulás, a munkakörömben létszámcsökkentés van.
Ami szerintem sántít:
December 1-én felvettek a céghez pontosan ugyanebbe a munkakörbe egy nullszaldós munkatársat, ki nem mondottan, de köztudottan 'felsőbb utasításra' A létszámunk ebben a munkakörben így 8-ra emelkedett.
Három héttel később úgy döntenek, hogy csökkentik a létszámot, ezért a 8 főböl azt küldik el, aki legrégebben a cégnél val, legnagyobb a tapasztalata, kizárólagos jogkörökkel rendelkezik néhány ügyviteli rendszerben, több területre beosztható bármikor helyettesíteni?
Nem a próbaidős, nullszaldóst?
A másik 6 kolléga közül 2 csak egy bizonyos területhez ért, a másik 4 pedig csak egy másik területhez, ráadásul ők téynleg sokan vannak, mert 3 is el tudná látni azt a feladatot. Én bárhová beosztható voltam.
A valódi ok nem a munkavégzésemmel kapcsolatos, mert abban sosem találtak hibát. Pár nappal a felmondás előtt egy beszélgetésben megemlítettem, hogy szakszervezeti munkát végzek, már tíz egynéhány éve, és ez verhette ki a biztosítékot, mert velem együtt 3 másik alkalmazottat is kirugtak aznap, mindhárman egy másik, új szakszervezeti alapszervezet alapítói és aktivistái. A valódi ok ez volt.
Kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e támadni ezt, és mit lehet elérni a per során?
(Korrekt végkielégítést és felmondási időt kaptam, tehát erre figyeltek.).