sziasztok!
ezt Reginah tette fel : Eszembe jutott, hogy kellene úgy megfogalmazni mi is a baj a rehabilitációval, hogy rövid legyen és mindenki értse.....
Szóval, a baj az, hogy a rehabilitáció végén NINCS ÉRTÉKELÉS. Senki nem kéri számon a Hivataloktól , történt-e átképzés, van-e TÉNYLEGES lehetőség 8 órai TELJES MUNKÁRA a lakóhelyen ? Mert hiába dolgozik valaki részmunkaidőben , a rehab letelte után KIDOBJÁK, mivel nem kapnak többé támogatást azt illetőre. Mint ahogy KIDOBJÁK a rendszerből is, mert nincs értékelés, és a rokkantsági státuszba való átsorolást ÁLLAPOTROSSZABBODÁSHOZ KÖTÖTTÉK.
Ez egy csapda azoknak akiket nem lehet 40% alá tenni, így nem lehet azonnal kidobni a rendszerből.
Rehabilitáció fedőnéven viszont megtalálták a kiskaput. Miután kidobtak, soha vissza nem lehet kapni a rokkantságit, mivel ezután már nem lesz meg a törvénybe írt 1095 nap.
Sajnos ezt így soha nem adták be se alkotmánybíróságra, sehová...
Mindig csak a véglegesek jogfosztásáról volt szó...
Pedig amit írtam fentebb sajnos előbb-utóbb mindenkit érinteni fog. A rokkantságit is azért adják 1 évre, hogy rehab ellátottá tehessék.
Ezzel a módszerrel a rokkantak nagy részétől meg fognak szabadulni, rehabos pedig mindig lesz annyi, amennyi ahhoz kell hogy ezt az ördögi tervet ne vegye észre a társadalom. Azt higgye ország-világ, hogy micsoda törődés van itt a megváltozott munkaképességűekkel, hisz nyomják bele a pénzt...
Na...én ezt sokadszor leírtam. Az igazság az, hogy nem tudok beletörődni ebbe a helyzetbe, előbb-utóbb bedilizek. Ha még nem történt meg..