Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


skorpió13 # 2011.05.24. 20:16

Szevasztok.mari55! én 290frt-ért vettem cukrot egy cba-ban.

keke1 # 2011.05.24. 20:23

Én 327-ért fogok holnap venni a tescóban 1 kg cukrot,mivel a felhalmozott 180 ft-os cukor nagy részét odaadtam egy "majdnem"hajléktalan családnak...

Hogy is van ez?
Aki mással jót tesz magával ba@ik ki?!

steffi # 2011.05.24. 20:39

Spicivas!

Ön azt irja, hogy a bizottságban lévö orvosok, szakértök tudják a következményeit a döntéseiknek.
Ezt erösen kétlem. Felfoghatatlan számomra, hogy hogy születhet olyan döntés, ami több evtizede tartó krónikus beteget akit 67%-ról leminösítenek 35%-ra és mind ezt egy éven belül,tehát ezzel még az egészségügyi ellátásból is kizárva. /ellátás és gyógyszer nélkül/
Nemvalószinü, hogy felfogja, hogy mit müvelnek
nagymamakorú emberekkel.Ugy gondolom, hogy ezek az orvosok saját esküjüket szegik meg, mert nem a beteg
gyógyulását segítik elö, hanem a betegséget sulyosbítják.Nagyon remélem egyszer felelösségre vonják majd Öket, ha nem is a mi generációnk, hanem
a gyermekeink.
Azt mondják a csalókat akarják kiszürni.Akik az elmult 21 évben felülvizsgáltak több, mint tíz alkalommal akor most minden orvos egy csaló???

kobeka # 2011.05.24. 21:30

Nevezzük nevén a dolgokat :

ROKKANT-POLITIKA = TÖMEGGYILKOSSÁG

tercsi2 # 2011.05.24. 22:19

steffi!

Teljes mértékben így van sajnos. Hogy lehet az, hogy egy év leforgása alatt állapot javulás nélkül ennyire vissza minősítenek betegeket?
Már sokszor elgondolkodtam ezen és sajnos nem jutottam másra, mint arra, hogy kegyetlenek, csak hogy durvább kifejezést ne használjak, lenne több is a tarsolyban.
Én is remélem, hogy egyszer valakik majd számon kérik ezeket a cselekedeteket.
Most viszont úgy látszik a rendvédelmisek meg fognak egyezni, de ez nem vonatkozik a rokkantakra sajnos.
Nekik ki fog segíteni? Ki fogja az érdekeiket képviselni? Azért ez a 70% alatt mindenki munkaképes elég durva dolog. Ez nem megkülönböztetés vajon?

tercsi2 # 2011.05.24. 22:21
aperten # 2011.05.24. 22:31

Keke1!

Az orvosi bizottságok pedig szintén ki vannak szolgáltatva a politika intsrukcióinak

Hát ezzel nagyon nem tudok egyetérteni, pedig úgy tapasztalom, általában jól működik a tisztánlátásod.

Az orvosi bizottságoknak normális esetben meg sem kellene hallania politikai instrukciókat. Egy magára valamit is adó orvosnak, becsületes, tisztességes orvosnak, az orvosi esküje kellene legyen a vezérinstrukciója, aminek legfőbb elve: MINIMUM NEM ÁRTANI!
Ha eszerint ténykednének, akkor a juhász által plagizált szakmai irányelvekről elmondanák, hogy az az még az amerikai társadalmi környezetben is emberellenes, a magyarban pedig egyenesen népírtásra való felbujtással ér fel.
Ezek az ORVszakértők még csak egzisztenciális fenyegetettségre sem hivatkozhatnak, hiszen súlyos orvoshiány van, orvosként is tudnának dolgozni, gyógyítással foglalkozhatnának, nem kényszeríti senki őket, hogy társtettesek legyenek ebben a népírtásban.
Csak hát nekik a jobb fizetés, meg a korrupciós mellékkereset lehetősége, többet jelent az orvosi esküjüknél. Nekem egy jó barátom felakasztotta magát ezek miatt a patkányok miatt, és engem is majdnem kicsináltak. Én személyesen megtapasztaltam, hogy ezekben az ügyekben közhatalom gyakorlói, a privatizátor maffiózók, és ezek az ORVszakértők a legnagyobb csalók. Nekem előre megmondták, hogy a munkahelyi balesetemre, 20%-ot fognak adni, nem többet. Saját szememmel láttam, hogy a munkaügyi vezető naplójába már be volt írva az eredmény. Még mielőtt elmentem volna a vizsgálatra. Később kiderült, hogy a valós érték 67% volt.


# aperten

sopika # 2011.05.25. 00:49

http://www.origo.hu/…jasokat.html
Sajnos nálunk ez nem fog működni.

sopika # 2011.05.25. 00:55

Tizenegymilliós mosolyalbum készül Orbán Viktorról

kiszolgáltatott # 2011.05.25. 04:28

A fogyatékkal élőknek kicsi az érdekérvényesítő képessége (nem úgy mint pl. a rendfenntartóknak)Én örülök az Ő sikerüknek,csak most nekünk kellene következnünk.(az érdekérvényesítésben)

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.05.25. 06:43

Tisztelt Fórumozók !

Mindenki tisztában van vele, hogy kell egy "dühöngő" időnként az embernek. De nem lehet egy életet leélni a dühöngőben! Vagy inkább úgy gondolom, nem érdemes. Rettenetesen sok minden hiányzik a rokkantak rehabilitációjához. Én annak vagyok a híve, hogy nézzük meg és amennyire lehet oldjuk meg a problémás helyzeteket. Akik ide írnak például, azok jól tudják használni a számítógépet. Miért nem lépnek tovább és keresnek ezzel kenyeret ? (Mielőtt azt kérdeznék ha ilyen okos vagyok miért nem én csinálom, jelzem hogy már csináltunk egy szociális szövetkezetet, ép a fogyatékkal, hátrányokkal élők bevonásával)Sok ilyen kezdeményezés kell, én jobban szeretem ha történik valami mint ha csak kesergünk a dolgok felett. Sőt amikor munkáltató vagyok, hamar megválok attól aki egy rábízott feladatot nem akar megcsinálni. Olyan feladatot meg nem adok ki amit nem tud megcsinálni. Így vannak a munkahelyek a dolgozóikkal. Egy darabig tolerálják az állandó panaszokat, de egy idő után a munkatársak megunják a másik "nyavalygását". Nekem is van daganatos betegségen átesett ismerősöm. Egy évig bírta a családja a megborult életét. Aztán nagyon erős családi nyomással rákényszerítették, hogy beteg voltál, szerencsére tulélted tessék visszatérni a normál élethez - figyelembe véve a gyógyszerelést meg ami vele jár- Nála az erős családi kötelék helyettesítette a mentális kezelést.

kiszolgáltatott # 2011.05.25. 07:24

Pl.az is kellene,hogy a fiatal orvosok ne menjenek külföldre,és lelkesedésük,friss tudásuk a magyar EÜ-t gyrapítsa.

kiszolgáltatott # 2011.05.25. 07:45

Meg azért itt szerintem nem érdemes minősítgetni egymást,"nyavalygás"stb.Mert senki sem ismerheti az itt írók kokrét életútját,s hogy ki mindeni már mi mindent tett eddig a normál életvitelhez való visszatérés érdekében,s e közben milyen akadályokba ütközött,akár az egészségügy területén is.
Munkahelyteremtésre javasolnám pl.hogy amit a kis vállalkozások is kedvezőbb adózásuk révén megspórolnak,kötelezően fordítsák rehabilitációs munkahelyekre.(Ne csak a 20 fő fölött foglalkoztatók)

aperten # 2011.05.25. 09:03

Akik ide írnak például, azok jól tudják használni a számítógépet. Miért nem lépnek tovább és keresnek ezzel kenyeret ?

Köszönjük Emese!
Felnyitottad a szemünket.

Sőt, aki meg nem tudja használni a számítógépet, de tud beszélni, az is továbbléphet, elmehet politikusnak, és millós fizetésekért elmagyarázhatja a tévéstúdiókban, hogy a rokkantnyugdíjasok, csalók, nyavalygók, stb.


# aperten

steffi # 2011.05.25. 11:20

Most olvastam, hogy a romák alanyi jogon kapnának lakást,csupán annyi a feltétele, hogy gyerekeiket iskolába járassák és a szülök küzül valamelyik dolgozzon.Nagyon sajnálom, hogy nem romának születtem, ugyan is én még alanyi alapon sem kapok orvosi ellátást 31 éve tartó gyógyíthatatlan krónikus betegség után, és mellesleg felneveltem és tanítattam egy gyermekemet egyedül, betegen, minden különösebb állami segítség nélkül aki jelenleg hasznos /ADÓFIZETÖ/ tagja lett a társadalomnak.
Hangsulyozom nem vagyok roma ellenes, de ugy gondolom ebben a válságos helyzetben amikor 50 év feletti emberektöl több évtizedes rokkantság után megvonnak mindenféle ellátást, mégis csak felháborítónak tartom.

jácintka # 2011.05.25. 11:35

Az adó fizetők pénzét nem a rokkantakra költi a kormány ,hanem egy vödörbe aminek nincs alja.
A hirt akárhogy is olvassuk ez egy réteg pozitiv diszkriminációja . Ugyan úgy vannak hátrányos helyzetű magyar emberek ,ők talán nem érdemelnék meg ? Ők biztos , hogy dolgoznak .

skorpió13 # 2011.05.25. 13:22
steffi # 2011.05.25. 14:06

Szerintem ez a gép a munkapszichológiában használatos
gép, amelyek feltehetöen mérik majd a mentális és motorikus képességeket.Ez nem fogja megmutatni a betegségek sulyosságát.Nem tud mérni különbözö
orvosi paramétereket, esetleg csak vérnyomás, pulzus
meg ilyesmiket.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.05.25. 15:08

hm.... Tisztelt Fórumozók !

Abszolút nem lep meg a reakciójuk. Erről beszéltem. Az a levelező aki teljesen természetesnek veszi, hogy folyamatosan szidalmazzák az orvosokat, politikusokat, most mélyen felháborodik azon, hogy a 455 alkalommal elmesélt egyéni történetet már megunják egy munkahelyen. Pedig ez történik. Ha valaki csak a betegsége és a felülvizsgálatok világában él, az előbb utóbb unalmas lesz a munkatársai részére. De ugyanúgy a másik levélíró is zsigeri választ ad, hogy megpendítem neki, használja a tudását és csinálja meg társaival a távmunkát. Ő... hát nem elég hogy egész nap chatel ? Szóval tényleg át kell értékelni dolgokat. A strucc politikájának egyetlen eredménye lesz, hogy az illető sokkal rosszabbul fog járni a folyamat végére ha sem egyénileg sem csoportosan nem lép a saját érdekében. Ez a nem vettem észre a cukorbetegségem csak akkor amikor már amputálni kellett mindkét lábam, csak itt teljesen elfogadott érv. Máshol erre nagyon csúnyát mondanának. Valójában egy elhanyagolásról van szó, ami sajnos idáig fejlődött. Annak biztos nem lesz társadalmi támogatottsága, hogy aki úgy gondolja elmegy rokkant nyugdíjba. Az is világos, hogy egy bizonyos állapoton túl már megkérdőjelezhető a munkaképtelenség. Ha kétszer hat órában tud valaki dolgozni átlagbérért akkor bizony az emberek szerint nem jár pluszban a rokkant nyugdíj. És aki viszont valóban képtelen dolgozni az kapjon rendes ellátást. Ez az alap és a kérdés az átmenetek megoldása. Hisz a teljesen 99 % egészségkárosodott is végez termelő munkát a ilyen olyan foglalkoztatókban. Az alacsony jövedelmű rokkantak esetében is támogatnám a kedvezményes adózást de egy bizonyos szint felett már azt gondolom tényleg nem szabad kétszeres pénzt kapni. Ismétlem 2008-ban 9000 fő I. kategóriás rokkant dolgozott napi nyolc órás bejelentett munkaidőben. Milyen rokkantak voltak akkor ők ?

steffi # 2011.05.25. 15:29

A lépcsözéssel valószinü a terheléses vizsgálatokat végzik.Megmérik elötte a vérnyomást, pulzust, jó esetben a tüdö kapacitását, és a terhelés elötti eredményeket összehasonlitják a terhelés utánival.
Biztosan lesz egy standard táblázatuk és ez alapján értékelnek.Legtöbb komolyabb ergonómiai laboratóriumban erre szolgál az ergométer,ami hasonló
egy kerékpárhoz, és különbözö fokokban folyamatosan
nehezithetö.Olyan, mintha hegyre föl tekernéd a kerékpárt.

kiszolgáltatott # 2011.05.25. 15:43

Ezt a vádaskodást már nem itt kellene folytatni,akik ide írnak segítőkész hozzáállást várnak,az aroganciából mindenki kap ezen kívül is eleget.

mokus123 # 2011.05.25. 16:28

Kedves Spicivas!

Engem is érdekelne az internetes munka. Megköszönném, ha tudna ilyent ajánlani
Üdv: Edit

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.05.25. 17:01

Tisztelt Fórumozók !
A helyiséggel nincsen semmi gond. Szóljanak mikor kell az összejövetelükhöz és a 1077 Budapest Wesselényi utca 17. szám alatti székhelyünkön a rendelkezésükre áll.
Számítógép nyomtató fénymásoló ehhez biztosított.
Természetesen ingyen és bérmentve, ez az én felajánlásom a tevékenységükhöz.
A másik kérésük, hogy adjak távmunkát nem ilyen egyszerű. Egy: üzleti kapcsolatba nem kerülünk ismeretlen internetes címekkel! Kettő: Én nem azt mondtam, hogy önök között keresem a leendő munkatársakat, hanem hogy önök keressenek maguknak például otthonról végezhető munkát. Tehát félreértették a mondandómat. ( Ez nálam már hiba lenne egyébként.)Amikor valakivel elkezdünk dolgozni felmérjük a képességeit is ami ezzel jár. Ezért rendszerint egy stabilabb, fogyatékossággal élő körrel dolgozunk. Vagyis az utcáról nem lehet besétálni és nem bízunk senkire szimpátia alapján több százezres értékeket. Ha elolvasták az oldalam láthatják hogy évek óta dolgozunk fogyatékkal élő emberekkel, elsősorban közülük kerülnek ki a munkatársak.
( Aki komolyan gondolta volna a jelentkezést, annak magánlevelet kellett volna írnia nem a fórumon levelezni.)

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.05.25. 17:46

Kedves Icike !
Én ezt írtam:
Akik ide írnak például, azok jól tudják használni a számítógépet. Miért nem lépnek tovább és keresnek ezzel kenyeret ?

Nem idegesítem fel magam az ilyen beszélgetéseken, ezek részei a segítői munkának. Sokszor ki kell billenteni az egyént a maga körülbástyázott világából ahhoz, hogy változtatni tudjon az életén (mert nem én változatok rajta én csak segítem ezen az úton.) Ezért hasznosak még a látszólagos veszekedős levélváltások is, mert közben átszivárognak az érvek szemléletek. Lehet, hogy sokakban csak annyi marad meg, hogy egy közösség csak bizonyos mértékig tolerálja a "nyavalygást" de ha erre figyel valaki már megérte.

kázmér58 # 2011.05.25. 18:17

Azt nem értem ebben a kormányban, hogy azt hangoztassák. Hogy Magyarországon a rokkantak csak 10% dolgozik. Külföldön meg 40,50%. Ahol én dolgozom ott csak rehabosok dolgoznak.Mert ez a munkahely ilyen embereket foglalkoztat.Mégis akit visszahívtak felülvizsgálatra, mindtől elvették a nyugdíjat.Se nyugdíj se munka mert már nem rehabos.Akkor most mi van?