Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.05.25. 19:09

Kedves Icike 42 !

Fel kell mérnie a képességeit számítógép ügyileg. Először a gépelési sebesség. Óránként 6-8 oldal az átlag, ez olyan 7200-9600 karakter. Úgy próbálja ki, hogy elővesz egy könyvet és időre elkezdi találomra gépelni belőle a szöveget. (persze elütés mentesen számolja össze) Ez fejleszthető.
A következő kérdés, hogy tud-e adatbázis kezelőt használni. Mondjuk gyűjtse össze egy Excel 3D táblába a rokkantnyugdíjasok számának alakulását 1990-től. (Az Excel a leggyakoribb táblázatkezelő, aki azt tudja használni az mindegyiket.)

Figyelő előkészítő munkához is ki tudja próbálni a jelenlegi képességeit. Gyakorlásul állítson össze egy optimalizált árajánlatot, egy 20 milliós forgalmú szervezet írodaszer felhasználására. 2,5 millió értékben.

Figyelem: Ez nem munkamegbízás részünkről hanem egy lehetséges feladatsor arra hogy milyen tudások érdeklik a munkáltatót !

aperten # 2011.05.25. 20:38

Spicivas!

Könnyítésképpen elmagyarázhatnád, hogy mi az a Excel 3D tábla. Sehol nem találom. Igaz nekem nem excel van, hanem Libreoffice Calc, de ebben csak 2D-s táblák vannak.


# aperten

tercsi2 # 2011.05.26. 00:04

http://www.mszosz.hu/site.php?data[function_id]=7&data[id]=898

"Magyarország valódi kérdései" kérdőív

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.05.26. 02:52

Na ezek már használhatóbb információk számomra. Lévén hogy jó pár éve dolgozom nem költségvetési intézményekkel. És nekik hiányuk van könyvelni tudó emberekből, vagy pályázatok részleteit kidolgozni tudó emberekből. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az illető szervezet lát egy számára testhez illőnek ítélt pályázatot, de a kidolgozáshoz nincs meg a személyi feltételrendszere - gyakran a végrehajtáshoz sem, ezen alapszik a saját szociális szövetkezetünk - Ez egy űr amit be lehet tölteni, de ehhez elmélyülés kell a területen. Meg lehet nézni egy uniós pályázatot, bonyolult, aki képes egy részegységet kidolgozni, ne adj isten komplexen kivitelezni az érhet valamit. Most jelzem, hogy ezek a munkák általában eredményfüggők. Ez azt jelenti, hogy úgy szerződnek rá hogy sikerdíj van. Ha huzamosabb és eredményes a szervezet/szervezetek el lehet lenni belőle. Például a szociális szövetkezetek keretében az elmúlt egy évben két ilyen bedolgozó szervezetre lehetett összeállni, és itt az első másfél évet - ami a legnehezebb mert meló már van a fizetség bizonytalan- megfinanszírozzák. De ezen kívül még számtalan ötlet lehet, amit összehozhatnak.

horgászapácban (törölt felhasználó) # 2011.05.26. 07:08

Tisztelt Fórumozók!
Bizonyára nem vagyok egyedül azzal,hogy a rokkantnyugdíjam folyószámlára érkezik,és éltem a bankom által felajánlott A-hitel felvételének lehetőségével./jelenleg a nyugdíjam összegének 3-szorosával mehetek mínuszba/
A jelenlegi információim alapján a III.csop.rokkantnyugdíj a még nem korbetöltötteknél megszűnik,és átalakul egészségkárosodási járulékká.A pénzintézeteknél viszont a hitelek szempontjából figyelembe vehető jövedelem a munkabér vagy a nyugdíj,és amennyiben nem érkezik a folyószámlámra ezek valamelyike,az A-hitel szerződés felmondásra kerül.
Valószínűnek tartom,hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával,kíváncsi vagyok a véleményetekre.

kiszolgáltatott # 2011.05.26. 13:06

Ilcike!Köszönöm,elolvastam az írást.Végre olvastam benne a korrekt adatokat,amiket a mozgáskorláttozottak egyesülete is már sérelmezett:
"És hozzá szeretném tenni, hogy 55 évnél fiatalabb rokkantosított személy mindössze 70 ezer van ma Magyarországon"
Erre a számra is többször kellene emlékeztetni a kormányzatot.

sziszy.kraf # 2011.05.26. 13:28

Üdvözlök mindenkit!
Tanácsot, véleményt szeretnék kérni a következőről:
1989-től voltam az akkori számítás szerint 50%-os egészségkárosodott, majd 2006-tól III.csoportba tartozó rokkant.
2009 decemberében vizsgálat nélkül 24%-ra csökkentették a rokkantsági szintet, majd 2010 04-hóban másod fokon 43%-ra emelték de a régi 50%-osoknak járó ellátás nélkül.
Munkaügyi bíróság elé került az ügy, ahol is alperes -nyugdíj folyósító- már az első tárgyalás után akadályozta az ügyem előremenetelét.2010.03.01-én szólította fel őket a bíróság hogy 3 napon belül pótolják hogy az I.-fokon mi alapján csökkentették le rokkantságomat 24%-ra. Több mint 3 hónap elteltével a bírósághoz írt levelem után került csak sor ügyemben tovább lépésre, mivel addig alperes nem tett eleget a bíróság utasításának.
Ez év 01.hóban igazságügyi orvosszakértői vélemény helyben hagyta a 2006-os OORSZI véleményt mely szerint rokkantsági szintem az új számítás szerint 53%, amely a régi 67%-nak felel meg.
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal- mint beavatkozó- a következő nyilatkozatot tette a bíróság felé:
"Az igazságügyi orvosszakértő véleményét nem fogadjuk el, tekintve arra hogy az igazságügyi orvosszakértő szervrendszerenkénti értékelést nem végzett, így érdemi szakmai vitára, összevetésre nem kerülhetett sor.A betegségeknél "csökkent terhelhetőségű magas vérnyomás-betegségben" szenved megállapítás található, ami nem értelmezhető.
Az igazságügyi orvosszakértői vélemény 7. oldalának alsó bekezdésében a 2010. július 29.-én végzett kardiológiai vizsgálatnál történt terhelésnél: 7,1 MET-t írtak le a vélemény: jó terhelhetőség. /ellentmondás!/"
Indítványozzák az Egészségügyi Tudományos Tanács Egészségügyi Területen Működő Igazságügyi Szakértői Testületének kirendelését.
Szeretném meg tudni hogy ez micsoda, milyen eljárásra, vizsgálatra számíthatok, tehetek-e ott észrevételt, illetve észrevételemet a bíróságon is megtegyem-e.
A szóban forgó vizsgálatot NEM kardiológus végezte hanem belgyógyász,a terheléses EKG-gépet nem ismerték mivel akkor kapták, az elsők között voltam akiken kipróbálták...a vizsgálatot a gép adatai alapján is rosszullét miatt kellett megszakítani, ami egyébként a kapott vizsgálati eredményen fel is van tüntetve.Ugyanazon vizsgálat folyamán szívkatéteres vizsgálatot javasoltak amit korábbi rossz tapasztalatom miatt- Miskolcon történt szívkatéter vizsgálat előtt, valamint kórházi tartózkodásom alatt MINDEN szívgyógyszeremet törölte a kezelőorvosom, ellentétben a Debrecenben kiadott egyetemi tanár szakvéleményével, hogy a gyógyszereket életem végéig szednem kell./Plavix, Aspirin protekt, stb../ elutasítottam. A belgyógyász dr-nő telefonon konzultált e-miatt kardiológussal aki Koronária CT vizsgálatot javasolt.Ez sem történt meg, mivel minden orvosi papírommal együtt a beutaló is a bíróságon volt.
A kérdésem az lenne hogy mire számíthatok, mennyi időt vesz ismét igénybe ez újabb vizsgálat. 2010-től mindenféle ellátás nélkül vagyok, a villanyomat is hamarosan kikötik mivel nem tudom fizetni. De ami még rosszabb: biztosításom sincs mivel nem tudom pénz nélkül kifizetni azt sem.Állapotom rohamosan romlik de nem tudok orvoshoz menni e-miatt.
Hova fordulhatok hogy ügyem gyorsabban menjen, érdemes-e az ingyenes ügyvédi ellátást igénybe venni, megtenne-e fizetség nélkül is mindent az az ügyvéd?
Ha valaki tud érdemleges választ adni, kérem válaszoljon mielőbb!
Hosszú levelemért elnézést kérek,
K-né Ildikó

skorpió13 # 2011.05.26. 15:07

Biztosan elhuzódó lesz az ögyed.Ma ugy tünik nem érvényesek a régi szabályok,hogy 30napon belül megtörténnek a felülvizsgálatok.Egy ügyvéd sem fog neked ingyen tanácsot adni,talán a jogi fórumban kérhetnél tanácsot.Ha rosszul vagy a család orvosod köteles ellátni.Talán az önkormányzattól próbálj segélyt kérni kilátástalan helyzetedre,ellátatlanságodra hivatkozva.Mellesleg szeretném megjegyezni,hogy a terheléses EKG-t nem feltétlenül kardiológus végzi.Nővérek esetleg belgyógyász is.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.05.26. 15:55

Ha nincs jövedelem, a családsegítő ügyvédjével lehet beszélni, valamint ott az úgynevezett nép ügyvédje hálózat. Az igazságügyi minisztériumhoz tartozik. A segélykérelem mindenképpen jó tanács.

lacimoki # 2011.05.26. 16:40

Tisztelt Fórumozók!

A hozzászólásaitokból egyértelműen kiderül,hogy senkinek sem tetszik a rokkantak
nyudíjának elvonása sőt az ország 90%-a velünk van.Több százezer ember sorsáról hogyan
dönthet egy-két vakmerő politikus? Azoknak a mély szegénységben élő néptömegeknek akiknek
ez a nevetséges kis kolduspénz volt az egész jövedelme most miből fog megélni?
Minek a hazug "parasztvakítás",hogy vissza kell őket terelni a munkaerőpiacra amikor
a munkaközvetítők nem tudnak munkát adni nekik.Engem már fél éve leminősítettek 42%-ra
és az újabb rafinált törvények miatt egy fillért sem kapok mivel a kilencvenes években
megszakítások voltak a rokkantnyugdíjas éveim alatt.Az önkormányzat is elutasította
a bérpótló támogatásomat.Azóta minden mozdíthatót el kellett adni a lakásból és több
százezer forint adósságom gyűlt össze.A múlt héten jöttem ki a kórházból és ott derűlt
ki,hogy már a TAJ kártyám sem érvényes.Ez ellen a " népírtó" törvény ellen tennünk kell
valamit! Várom ötleteiteket javaslataitokat!
Tisztelettel: Egy Sorstársatok !

mokus123 # 2011.05.26. 18:05

Szerintem a Helsinki bizottságnak kellene írni.

skorpió13 # 2011.05.26. 18:09

Lacimoki!Ha rendelkezel az életkorodnak megfelelő munkaviszonnyal a 42% ra jár szociális járadék(ami régen az 50%ra járt)Ezt a TB fizeti,de intézni kell.A határozatoddal be kell menni a TB-hez,és ott elmondják mi a teendő..Egy orvosi bizottságon kell megjelenni.Az általuk kiadott papirral igényelheted meg.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.26. 18:47

Szia sziszykraf !

Az biztos ,hogy ma tovább tart egy ügyintézés nálam a második szakértő amit a bíró rendelt ki annak 60 napot adott válaszadási időnek.

Ahogy írod a villannyal is gond van menj be a lakóhelyedhez tartózó szolgáltatóhoz ott el lehet intézni a védet fogyasztói jogodat.

De mindenek felet a legelső út a helyi szociális szolgálat a helyi önkormányzatnál is tudsz igényelni lakásfenntartásit, időnként átmeneti segélyt ,közgyógyot, és adóságrendezésre is van lehetőség.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.26. 18:59

Szia lacimoki !

A felgyülemlett adóságodra azt tudom javasolni menj be a helyi szociális szolgálathoz.És a helyi önkormányzathoz
ott tudsz intézni közgyogy ellátást lakás fenntartásí segélyt időnként átmeneti segélyt a tb jogosultságodra is van lehetőséged az önkormányzatnál megnézik a jövedelmet alanyi jogon azt is kaphatod.

A villannyal meg ahogy másiknál is írtam ott el tudod intézni a védet fogyasztói jogosultságot a lakóhelyedhez tartozó áramszolgáltatói irodában .

Ha bármiben tudok még segiteni szívesen válaszolok imélben is .

kobeka # 2011.05.26. 20:40

sziszy.kraf

Véleményem szerint az „ingyenes ügyvédi tanácsadás” semmit nem ér. Én is megpróbáltam de még át sem adtam a dokumentumaimat a „nép ügyvédje” már felnyögött: Jaj de bonyolult, jaj de bonyolult...! Az ügyedet nem intézheti, csak tanácsot adhat.

Inkább a lakóhelyeden érdeklődj ügyvédek után és velük próbálkozz. Ezen a Fórumon is használhatod az „ügyfél keres ügyvédet” oldalt.

Érdemes lenne az iü. szakértő szakvéleményét a kezelő orvosaidnak megmutatnod, hogy szerintük van-e hiba benne. A perben magad is rákérdezhetsz a figyelmen kívül hagyott betegségre. Ha van eltérés itt magad is megnézheted:

http://www.orszi.hu/index.php?…

Privát véleményem, ha a terheléses vizsgálaton idő előtt ki dőlsz és nem alakul ki az a bizonyos kórjelző ST szimulánsnak nyilvánítanak.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.05.27. 08:36

Hát ha valaki jogi útra tereli a dolgokat, tudja használni a határozatot és a saját tudását. A szakvélemény általa hiányos részeit dokumentumokkal alátámasztva kell vinni az ügyvédnek. Másrészt sokat segít ha összeszedi a dolgokat, és leírja. Érdemes megnézni itt a fórumon a leveleket. Dög bizottság, "vénséges vén vizsgáló orvos" ezek a kitételek feleslegesek a bíróság előtt és csak az illető pozícióját rontják. Mert mi az alaphelyzet ? A rokkantosítást akaró vitatja a szakértői bizottságot. Mert olyanról még nem hallottam, hogy valaki azért perelt volna mert túl magas százalékot adtak neki. Ha előre leírja valaki a fellebbezését, akkor a szakértő akinek a kezébe adja könnyebben tájékozódik. Persze az illetőnek magának is ki kell húzni belőle a felesleges csak szószaporító részeket. Vegyünk ismét egy példát: Utólag egy általunk elfogadott vizsgálatnál felhozni hogy az nem is úgy volt, meg egyébként is, már nem sokat ér. Az ad hoc megírt ötletből az ügyvédnek , segítő szakembernek ki kell gyomlálni ezeket. A saját ügyében mindenki a legtájékozottabb, bátran lehet használni. De ne lepödjünk meg hogy a tárgyhoz nem tartozó dolgainkat félreteszi a szakember. Aki odaviszi az ügyvédhez a teljes élettörténetét annak látnia kell hogy a papírok felét félrerakja mint feleslegeset.
Az ellenfél ügyvédje pedig azzal kezdi, hogy a mi hibás vagy érzelmileg terhelt dolgaink miatt kezdi darabokra szedni a keresetünkre. Ha reklamálunk, hogy idős volt az orvos, azzal kezdi, hogy az orvos még ennyi idősen is jogosult dolgozni, íme az engedélye. És máris egy null a javára.
De ép ezekkel a tudásokkal segíthetnek egymásnak ! Mi a jó és mi a nem sikeres taktika, tessék megosztani.

skorpió13 # 2011.05.27. 09:41

http://www.origo.hu/…tasaban.html Mari55! itt a gép,részleteiben is megnézheted.

kiszolgáltatott # 2011.05.27. 10:01

"És hozzá szeretném tenni, hogy 55 évnél fiatalabb rokkantosított személy mindössze 70 ezer van ma Magyarországon" (www.htfsz.hu/…majus24.pdf)

Poruljárt_Attila # 2011.05.27. 10:09

"vénséges vén vizsgáló orvos”"

Igazad van, ezzel nem lehet védekezni, csak valóban elgondolkodtató, hogy már régóta ezekben a felülvizsgáló bizottságokban vajon miért csak a 90 feletti, már mindenhonnan kiszanált orvosokat alkalmazzák ... ez már nekem is szemet szúrt.

(csak egy szubj. megj.)

skorpió13 # 2011.05.27. 10:17

Én egyszer voltam egy nagyon öreg dr bácsinál.Kb.10percig voltam bent,de háromszor megdicsérte milyen szép szandálom van:D.Majdnem megkérdeztem tőle,csak nem cipész?ha tudom,hogy megvonja a nyugdijamat meg is kérdeztem volna.

skorpió13 # 2011.05.27. 11:04

mari55!olvastam lentebb az agyi aneurizmádat.Nekem szétdurrant az agyi erem.Én nem tudtam róla,hogy nekem is van.

tercsi2 # 2011.05.27. 11:11

Nem tudom mit hazudoznak a számokkal?
Miért nem lehet a tényleges adatot közölni?
A média nem tudja, hogy a statisztikai számok mást mutatnak?

aperten # 2011.05.27. 11:25

Ha reklamálunk, hogy idős volt az orvos, azzal kezdi, hogy az orvos még ennyi idősen is jogosult dolgozni, íme az engedélye.

És mondja ezt esetleg éppen annak a bírónak, aki 62 évében jár, és kényszerítik, hogy menjen nyugdíjba.
Ugyanazon az ügyön dolgoznak, az ORVszakértő lehet 90 éves, a bíró max 62, a tervek szerint.
Banánköztársaságban, ilyen a jogállam.


# aperten

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.27. 11:39

Szia skorpió !

Nekem is az mr mutatta ki de véletlenül mert nagy nehezen elkerültem ehhez a doktornőhöz mivel a háziorvosom nem igen csinált semmit a sok fej fájással.

Nálam kisebb aneurizma fejlődési rendelenességet állapítóttak meg ezt minden évben kontrolozni kell mr ivel.

skorpió13 # 2011.05.27. 11:39

engem mr-re soha nem küldtek.Csak ct-re és az nem mutatta.