Új hír, legalábbis nekem: ha egy megváltozott munkaképességű kórházba kerül, az ellátásából bizonyos összeget (nem tudom, mennyit. Hivatkozási alap: a kórházban ellátták.
Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék
Nesze nekünk, megváltozott munkaképességűek:
http://hvg.hu/…ok_polgarmes#rss
Kedves Watkins!
Először is sok boldog szülinapot kívánok neked előre is!Mint írtad téged is rehabilitáltak! De te maradtál a rendszerbe vagy úgy jártál mint én és csodálatos gyógyuláson estél át. Én 34%-ban vagyok beteg. Nekem azt írták , hogy nem számít megváltozott munka képességűnek. Tavaly november óta egy fillér nélkül maradtam. Munka nincs nem is ajánlanak.! Nekem is kinőtt a tüdöm jobb felső lebenye és nincs gyógyíthatatlan COPD-om se! Többi betegségről nem is beszélve! Ha te is ki kerültél a nyílt munkaerő piacra akkor üdvözöllek a csodálatos gyógyulás klubban. Nagyon sajnállak ha ez így történt. Próbálj meg fellebbezni bár én magamról tudom , hogy semmi értelme! Vigyáz magadra ! És próbálj meg fellebbezni. Én már járom az ördögi kört. Tb. 6660 forint havonta amit magam után kell fizetni , hogy eltudjak menni az orvoshoz.Sajnos az az érzésem, hogy idén még többünk meg fog gyógyulni és mehet a nem létező munka világába! Foglalkozást helyettesítő támogatást csak az kap akinek a házastársa 67000 nettó alatt keres. Ha ennél több még az sem jár . Semmit nem vesznek figyelembe se gáz se villany se víz semmi kiadást! Méltányosság nincs. Ez Kormányrendelet. Jól ki találták , hogy mielőbb meghaljunk. Ez van!! Neked sok sikert kívánok és ne ADD FEL!
ÜDV: Azt szeretném kérdezni hol lehet megtalálni, hogy milyen betegségekre hány %-ot adnak?
Azt szeretném kérdezni, hogy a C2-es rokkantsági ellátás, pénzben mennyi? köszönöm szépen
Sziasztok!
Ha vaki meg kapja a 40%-ot az pénzben mennyit jelent
ebben az évben?
huta! Köszönöm a pontosítást! Én csak nagyvonalakban akartam ábrázolni, hogy a boltok üzemeltetői nem járnak rosszul a megváltozott munkaképességűek alkalmazásával.
klarissa!
Véleményem szerint az elnyert dohány pályázók nem rendelkeznek akkreditált munkahelyekkel, nincsenek a 327 bértámos munkaadó között. Így nem kaphatnak bértámogatást, de abban igazad van, hogy rehabkártya után kaphatnak kedvezményt, és nem kell befizetni a rehabilitációs járulékot. Korlátozott kereset rokkantságinál van, 4 órás korlát pedig rehabosoknál van.
watkins
Szia!
Megkérdezhetem, elötte milyen státuszba voltál?
Soros vizsgálat volt vagy a behívott komplex?
1955-ös vagy? 5 évvel korhatár elött már nem a régi ellátást kellene kapni?
Választ köszönöm.
Édesanyám rehabilitációs ellátásban részesült múlt év szeptemberéig mondván meghozták a törvényt hogy rehabilitációs ellátás mellett nem lehet heti 20 órában sem dolgozni-de ugye ezt a törvényt alkotmányellenes-ezért 2013.január 1-től újból lehetséges max heti 20 órában dolgozni.lassan 3 hónapja vártunk a levélre miben közölték ismételten hogy elutasítják mivel dolgozi-heti 20 órában.
Kérdésem:akkor ezek után hova tovább-munkaügyi bíróság?Szeretném ha valaki volt vagy van hasonló helyzetben mert már lassan belerokkannak a szüleim mert 30 ezer ft marad egész hónapra és lassan elúszik a lakásuk!Kérem aki tud válaszoljon!köszönettel
huta! Én is hallottam arról, hogy a háború után a rokkantak kapták a koncessziós jogot, de nem ismerjük az akkori körülményeket.
A mait igen: gondold el, hányféle és hány doboz cigi áll egy dohányboltan. Csak az árukészlet annyi millió, amennyit átlagember nem nagyon lát az életben.
Tiszavirágnak igaza van: a megváltozott munkaképességűeket majd alkalmazzák. Hisz azokra kapnak bértámogatást, és korlátozott az összeg, amit kereshetnek. Így 4 olcsó munkaeőrből napi 16 órán át nyitva tarthat a bolt.
A koncessszió célja -mondták korábban- hogy a koncessziót nyerő családok megélhetését 20 évre biztosítsák. Úgy lesz!
ELKÉPESZTŐ:
EZ VÉGKÉPP AZ A PILLANAT, AMIKOR NAGYON KELLENE AZON GONDOLKOZNI, MERRE
SZALADJUNK, A NAGYVILÁGNAK MELY SZEGLETÉBE.
Szó szerint drága kormányunk 365 törvényt fogadtat el évente, erőltetett
menetben, ami követhetetlen.
EZ A KORMÁNY NAGY TAKTIKÁJA!!!
Ha meghallgatjátok Juszt minapi műsorát, abból világosan kiderül, hogy
MINDÖSSZE 10-15 ember tudta, amikor megszavazta az új alkotmányt, hogy
KIVETTÉK BELŐLE A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS JOGÁT!!!!
Ez azt jelenti, hogy bármikor csökkenthetik, tetszés szerint a nyugdíjadat,
és az egészségügyi ellátáshoz sincs alkotmányos jogod. Ezért van az, hogy
életmentő ultrahangos és egyéb vizsgálatokra IS hónapos előjegyzések vannak.
Addig szenvedjen, és haljon meg a beteg, legalább kevesebb az éhes száj.
Vagy mehetsz a méregdrága magánszektorba gyógyulni.
Tudom, hogy nem hiszitek, ezért szájbarágósan megismétlem:
A lényeg TEHÁT, hogy az új Alaptörvényből kivették az alkotmányos jogok
közül a Társadalombiztosítást, ami azt jelenti, hogy adó formájában fizetünk
nyugdíjadót és egészségügyi adót, de ezért cserében NEM JÁR semmi, sem
nyugdíj, sem ingyenes egészségügyi ellátás.
A kormány biztosít valamit, amennyit éppen kedve tartja és simán megvonhatja
bármikor és hozzányúlhat az eddigi nyugdíjakhoz is. Nincs alkotmányos
garancia semmire, nincs kihez fordulni, mert törvénysértést nem követ el a
kormány, hiszen az Alkotmányból kivették ezt a jogot.
Ergo a teljes kiszolgáltatottság állapotában teljesen védtelenek az
állampolgárok, különösen a 4,5 millió nyugdíjas.
NAGYON FONTOS!!!!
Ezt bizony nem elég látni, de terjeszteni kell!!!
A kijelző 10.percétől nézd a műsort! (a számláló hátralévő időt mutat, tehát
az utolsó 10 percet keresd!)
Ha felocsúdtál a döbbenetből, továbbítsd minél több embernek!
Ember vigyázz, figyeld meg jól világod, ez volt a múlt, emez a vad jelen.
És mindig tudd, hogy mit kell tenned érte, hogy más legyen.
/ Radnóti Miklós /
én nem tudom mennyi az árrés a cigin, de azt hallhattuk milyen befektetéseket, beruházásokat igényel, hogy beindulhasson a bolt.
Erre sok-sok pénz kell.
Nem hiszem, hogy a betegeknek lenne erre ráfordítható pénze, mikor napi megélhetéssel küzdenek.
Arra viszont bizton lehet számítani, hogy a tulajok többsége nem fog a boltba ücsörögni,
tehát lehet arra remény, hogy társainknak akad majd munka a trafikokban.
Megjelent a lista, meg lehet keresni a nyerteseket,
lehet jelentkezni a trafikban dolgozónak.
klarissa!
Másik fórumban egyik hozzászóló már akkor felvetette ezt a lehetőséget, amikor elindították a pályáztatást. Írta, hogy pl az I. és a II. világháborús hadirokkantak kaptak újságok meg dohánytermékek árusítására koncessziót.
huta! A legszomorúbb az egészben megint az, hogy hányan bevették! Átlag normális ember ha gondolkodik: koncessziós díj, helyiség ára vagy bérleti díja, pénztárgép, forgóeszköz stb. Több millió Ft-os befektetés!
exrokki?
Az majd én utánnam jön mind
Kázmér58!
Úgy tudom a MEOSZ által is vannak egyéni beadványok,azokkal mi lehet a helyzet????????
Vagy ha valaki tud róla valamit,hol tart az ügy írja meg legyen szíves.
Sziasztok!
Hurráá!! 59 éves leszek hétvégén,ma kaptam meg a határozatot:rehabilitáltak! Köszönöm,és azt is,hogy szerintük csupán 44%-os az egészségkárosodásom!Ha majd újra tudok 20 méternél többet gyalogolni,már indulok is munkát keresni!
http://www.hir24.hu/…zenel-fogva/
minden politikusnak szülinapjára egy ilyen nőt kívánok sok szeretettel,a narancsosoknak kettőt hogy biztos legyen az eredmény :)
nem tudom mi a gondotok ezzel,árokba-lökött...ez elég rövid és frappáns megfogalmazás és még a rubrikába is belefér...
r rom...ezzel én is mindig bajban vagyok. Mikor kérdezik, hogy mi vagyok, nem tudom megmondani. Tényleg...mi is vagyok én?
Sziasztok!Új igazolványt kell csináltatnom.Nem tudom,a "foglalkozása" rovatba mit írjak be.Eddig rokkantnyugdíjas volt a megfelelő válasz.Most azt írjam hogy "naplopócsaló"vagy "potyautas"?De komolyan!Én most egyelőre rokkant nyugdíjától megfosztott rehabilitációs ellátást kapó valaki vagyok.Ezt írjam be?
exrokki?
Csak az én beadványomat fogadták el egyedül. Úgy hogy bár mi lesz is a vége precedens értékű lesz. A többi ügyvéd addig kivár míg az én ügyem le nem zárúl.
Figyelem Mindenki!
http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/…arsadalomnak
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02